Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש המלצה לרכב משפחתי עם מנוע דיזל

אבל כזה שלא עושה רעש של מונית

אם אפשר כמה שדומה יותר להתנהגות של מנוע בנזין

במגמה שיהיה רכב חסכוני לתצרוכת הדלק

האם לרכב עם מנוע דיזל הוצאות אחרות שאין לרכב עם מנוע בנזין?

משה

פורסם

למרצדס דיזל יחסית שקט ב-E220 למשל וגם ב-C200/C220. לרכבים האלה יש בידוד טוב.

מצד שני, בגלל שלא הגבלת אותנו בתקציב, יש גם S קלאס עם מנוע דיזל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם אין הגבלת תקציב אז אני בהחלט מצטרף לE220 CDI לא נשמע כמו מונית והאמת? כמעט ולא נשמע.

בנוסף יש לך את סופרב TDI ואאודי A6 TDI.

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

סליחה, אני מתנצל, בהחלט קיימת הגבלת תקציב,

אני מחפש משפחתית יד שנייה עד תקציב של 20-30K ש"ח.

כשהייתי עובד, הייתי נוסע עם הרכב כ 30000 קילומטר לשנה,

עכשיו כשאני מובטל, אני מניח שניסע הרבה פחות,

סידורים+קצת טיולים, זה בטח יהיה 15000 קילומטר בשנה,

האם כדאי בכלל לחשוב על דיזל לקילומטראז' הזה?

לאשתי מאוד מפריע רעש הדיזל, שהיא מכירה ממוניות.

בהתייחס להערות הקודמות שלכם - תודה, אגב נסעתי לאחרונה במונית חדישה מרצדס C200 ובאמת לא זוכר ששמעתי רעש כלשהו, אבל זה אוטו שעולה חצי מיליון ש"ח לאדם פרטי, וזה בטח לא בתקציב שלי.

אני מחפש רב שיהיה אמין, שלא יתקע אותי במוסכים, ושלא יזלול דלק.

אבל שיתן נוחות נסיעה, ואבזור כגון חלונות ומראות חשמליות, וגיר אוטומאטי (בגלל הרישיון נהיגה של אשתי שמוגבל לאוטומאט).

האם יש הוצאות נוספות כגון אגרת טסט וביטוחים מוגדלות לדיזל בהשוואה לבנזין?

האם הוצאות הטיפולים לדיזל יקרות משל בנזין?

תודה,

משה.

פורסם

אם תקציבך מוגבל ל30K אז אני חושב שהאופציה הטובה ביותר תהיה סיטרואן קסרה,המתן לתגובה של משתמש בשם ד"ר סובארו הוא מחזיק באחת כזאת ויענה לך באופן פרטני על שאלותיך אודות הדיזל.

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

עכשיו, אחרי שרשמת כמה דברים חיוניים,

אני רוצה להגיד לך שהאפשרויות לרכב דיזל בתקציב שלך מוגבלות מאוד (בגלל גיר אוטומטי).

ומסתכמות בסיטרואן קסרה מודל 2002-2003:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=30&SubModelID=275&FromYear=&UntilYear=&Auto=1&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=2&fromHand=&Hand=

או אופל אסטרה :

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=5&SubModelID=20&FromYear=&UntilYear=&Auto=1&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=2&fromHand=&Hand=

את אופל צריך לבדוק טוב, הכוונה שלי למצבה של משאבת הזרקה (יקרה לשיפוץ).

קסרה יותר נוחה (המושבים), אבל יותר נדירה כי גיר אוטומטי היה רק בשנתונים שרשמתי.

לשני הרכבים יש רעש, ולדעתי לא קטן, של מנוע דיזל.

אולי באמת כדאי לוותר על רכב דיזל, גם קשה למצוא שמור בתקציב שלך, וגם האישה צריכה להיות מרוצה מהרכב.

אין הבדלים בביטוחים ובאגרת רישוי שנתי בין רכבי בנזין ודיזל זהים.

הטיפולים אולי קצת יותר יקרים בדיזל, אבל הבעיה האמיתית זה למצוא רכב דיזל שלא נסעה כבר המון בשנים הקודמות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מהנסיון שלי, מנועי ה-HDI של פיג'ו/סיטרואן הרבה יותר שקטים מהמנועים של "הוואגיות" (הם פחות רועשים,פחות רועדים וכו').

אבל לק"מ שציינת לא בהכרח צריך להתמקד בדיזל. ב15K ק"מ שתעשה בשנה אתה אולי תחסוך אבל החיסכון הזה יכול להתקזז בבת אחת על תקלה יקרה כלשהי. רכב דיזל אוטומטי בתקציב של 30K ש"ח כבר יהיה בעל עבר "מפואר" וק"מ גבוה,כך שיש לצפות לאי אילו תקלות.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

15K בשנה זה ממוצע ומטה. לא משתלם ללכת בכוון של דיזל, בפרט שאשתך לא מחבבת את זה. שקט זה בטוח לא יהיה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

בשביל 15K בשנה עדיף ללא ספק בנזין. בתקציב כזה מבחר מכוניות יהיה הרבה יותר גדול, קילומטרז' היה הרבה יותר נמוך.

למשל בכסף כזה אפשר לקנות אוקטביה בנזין 1.6. רכב עם 4 כוכבים במבחני ריסוק, תא מיטען ענק, נוח בצורה סבירה, קצת צפוף מאחור בשביל מבוגרים, קצת רועש על מהירויות 100+, אבל סה"כ רכב אמין למדי. אצלנו במשפחה רכב כזה יד ראשונה כבר קרוב ל-9 שנים, אמינות כימעט מוחלטת. לעולם לא ניתקע והתקלקלו רק דברים קטנים ביותר. ברכב שלנו הוחלף טרמוסטט באופן פרופילקטי בלבד, הוחלפה צינורית נשם שהיתייבשה, ממסר ריילי אחד של איתות, מנגנון של חלון חשמל כי היתייבש פלסטיק, מאוורר של מנוע ונדמה לי זהו. מעבר לזה טיפולים שוטפים במועד בלבד וצמיגים פעמיים-שלוש בערך בגלל שהיתייבשו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...