Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנושא הגיר באירופה - הרגל, מסורת, פחות מפונקים.

בנושא הדיזל - המדינה גורמת לחוסר כדאיות ברכישת רכב דיזל. פעם היתה תוספת ענקית לטסט , כיום הנוסחה הירוקה הייחודית שלנו גורמת לרכבי דיזל להיות בדרגות זיהום גבוהות= אין הנחות במס, המחיר יותר גבוה מרכב בנזין מקביל. גם 10 שנים אחרי שאגרת רישוי לדיזל זהה לרכבי בנזין מאותה קבוצה, המון אנשים עדיין חושבים שהטסט נשאר יותר יקר, שרכבי דיזל רועשים כמו פעם.

זה בקצרה, תעשה חיפוש, דובר רבות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
גם וגם, שילוב של מדינה קטנה ופקוקה, ושל אפקט העדר. מצד שני בארה''ב כמעט לא תמצא גיר ידני.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

איך אני אוהב את התירוץ הקלוש הזה של "מדינה קטנה ופקוקה", הלו, היית בפריז? ראית את הפקקים בכיכר הניצחון? היית בברלין? ראית את הפקקים במרכז העיר? (ואני לא מדבר על זה שבקושי יש חניה בחלק מהמקומות)

תאמין לי, הייתי במערב אירופה הרבה יותר מפעם או פעמיים, ברוב המדינות נוהגים על גיר ידני, למרות שיש פקקים שלא יביישו את איילון בחלקם. אף אחד לא מת מזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
גם וגם, שילוב של מדינה קטנה ופקוקה, ושל אפקט העדר. מצד שני בארה''ב כמעט לא תמצא גיר ידני.

נראה לי שאנחנו פשוט מושפעים יותר מדי מהאמריקאים, או שזה רק נראה לי? לא יודע.

פורסם

ומי אמר שהם צודקים ?

עד לפני 10-15 שנה לא היו באירופה כמעט מכוניות ממוזגות.

אין ימים חמים במינכן, מדריד או בפריז ?

אחוז המכוניות האוטומטיות באירופה עולה משנה לשנה, ובצורה משמעותית, והיום למעלה מ 50% מהמכוניות הנמכרות בגרמניה הן אוטומטיות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
איך אני אוהב את התירוץ הקלוש הזה של "מדינה קטנה ופקוקה", הלו, היית בפריז? ראית את הפקקים בכיכר הניצחון? היית בברלין? ראית את הפקקים במרכז העיר? (ואני לא מדבר על זה שבקושי יש חניה בחלק מהמקומות)

תאמין לי, הייתי במערב אירופה הרבה יותר מפעם או פעמיים, ברוב המדינות נוהגים על גיר ידני, למרות שיש פקקים שלא יביישו את איילון בחלקם. אף אחד לא מת מזה.

אתה מדבר על מרכזי ערים, פה בארץ גם האוטוסטרדות פקוקות, ע''ע כביש 1 וכביש החוף. חוצמזה אמרתי שמדובר בפקקים בשילוב עם אפקט העדר.

פורסם

בלי קשר לתרבות העדר, תיבה אוטומטית היא אחד מאביזרי הנוחות הטובים ביותר שיש ומקלה מאד על הנהיגה במכונית.

אם לא היה ביקוש לתיבות אוטומטיות באירופה, קבוצת VAG לא היתה טורחת לפתח את ה DSG ו ZF לפתח את תיבת 8 המהירויות הנהדרת שלה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הייתה על זה תוכנית,

לסיכום: האירופאים יותר קמצנים מהאמריקאים, אם ידני היה יקר יותר מאוטומט

ואוכל יותר דלק הם לא היו קונים ידני.

מזל שאנחנו דומים יותר לאמריקאים. בזמן שבארה"ב כבר בשנות ה-80

הרוב המוחלט של הרכבים היה עם מזגן, באירופה עד לפני כמה שנים

היו מלא רכבים בלי מיזוג אוויר!!!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם (נערך)

הקפצת העשור.

קודם כל עניין של מנהגים והרגלים.

שנית, האירופים, במיוחד הצפוניים שבהם, הם בעלי חינוך "חסכני", ומורגלים במכוניות עם מנועים יותר קטנים ותיבות ידניות (למשל, חלק ניכר מהיפנומטיות המוכרות לנו עם מנועי 1600 נמכרות באירופה עם מנעי 1400-1500 סמ"ק ותיבות ידניות). עד לפני שנים לא רבות גם מזגן היה בגדר מותרות באירופה, אפילו בארצות ים תיכוניות כמו פורטוגל, צרפת או איטליה.

לגבי הדיזל - המיסוי האירופי נוח לדיזל כיון שהמנועים יותר יעילים אנרגטית ומייצרים פחות CO2 לק"מ. בשים האחרונות האירופים מגלים מה שמשרדי התחבורה והאוצר שלנו גילו לפני לא מעט שנים - שמנועי הדיזל מיצרים כמויות גדולות של זיהום חלקיקי ותחמוצות חנקן - ויש תחילת שינוי לטובת מנועי בנזין, במיוחד המנועים המודרניים הקטנים והיעילים.

חן - לגבי האוטומטיות אני מכיר מספר של 25%, אבל זה משהו כללי לאירופה וסביר שיש הבדלים גדולים בין מדינות, וחוץ מזה לא טרחתי להתעדכן. מכל מקום, יש גם עניין של הגדרה, כיון שיש מדינות בהן תיבות רובוטיות מוגדרות כ"ידניות עם מנגנון עזר" או משהו כזה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני חושב שמאז שנשאלה השאלה התשובה נעשית ברורה יותר - האירופאים אהבו תיבות ידניות כי הם העדיפו מכוניות קטנות, כי מחירי הדלק היו גבוהים יותר, כי התיבות האוטומטיות היו פחות טובות ויותר בזבזניות, כי מכוניות ידניות היו זולות יותר וכולי וכולי.

כיום, כשהתיבות האוטומטיות טובות באותה המידה ולפעמים אפילו יותר מהתיבות הידניות, המגמה מתהפכת.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הקפצת העשור.

לא, צירפו את השרשור שנפתח היום למשהו מ 2009.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם כך אפשר להוריד את ההערה שלי.

ולהעביר אותה לזכרון של המנהל שזכר שרשור בן למעלה מ-7 שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...