Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחייבות בבדיקה לקניית רכב-בעיה עם המוכר

cmods
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אני מחפש רכב לאחותי ונתקלתי בפיג'ו 206 שנת 2000 יד 3 גיר ידני צבע כחול כהה..

דיברתי עם הבחור בטלפון אמר לי שהרכב מצב מעולה ללא תאונות מתחייב על שילדה גיר ומנוע.

הוא העלה תמונה של רכב ואמר זה שלו הגעתי וזה לא אותו רכב שמופיע במודעה.

נכנסנו לבדיקה סגרנו על מחיר אני שילמתי בדיקה והוא אמר נסתדר ואם לא תרצה אני ישלם על הבדיקה אני מתחייב (יש את זה רשום גם במודעה באינטרנט לא חתמנו על משהו לפני אלא רק המודעה באינטרנט מודפסת אצלי עם ההתחייבות)

להפתעתי גיליתי שהגיר חייב שיפוץ המנוע לא ממש תקין אבל במצב סביר וקורות השילדה נפגעו ברכב וחוברו בחלקים אחרים של רכב אחר בצבע אדום.

לא רציתי לקחת את האוטו והוא אמר לי אני לא ידעתי על התאונה ברכב, נוסף על כך אמר לי אני לא יכול לשלם לך את הבדיה אין לי מאיפה והציע סכום של 50 שקל שעלות הבדיקה עלתה 400.

יש לי פרטים של הבנאדם כתובת תעודת זהות והכל, מה אני יכול לעשות בנושא? מישהו יכול לייעץ לי בעניין? קרה למישהו מקרה כזה והוא קיבל את הכסף ?

תודה לעונים

Seat Ibiza MK3 :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דבר ראשון ברגע שראית שזה לא אותו רכב מהמודעה הייתה צריך לקחת את הרגליים וללכת.

דבר שני מה שניתן לעשות הוא לתבוע. תעשה את החישוב בעצמך אם יש לך זמן להכנס לזה בשביל 400 שח (לא 350 כיוון שאם תסכים לקבל את 50 השקלים, הרי כי ויתרת על התביעה). קבל את הפסד 400 השקלים כלקח חשוב מאוד (או קבל את 50 השקלים וההפסד יהפוך ל350.. :roll:). בנוסף, זהו ממש לא הפסד כי אם תשכיל ממקרה זה למקרים הבאים הרי שתרוויח בגדול.

בהצלחה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דבר ראשון ברגע שראית שזה לא אותו רכב מהמודעה הייתה צריך לקחת את הרגליים וללכת.

דבר שני מה שניתן לעשות הוא לתבוע. תעשה את החישוב בעצמך אם יש לך זמן להכנס לזה בשביל 400 שח (לא 350 כיוון שאם תסכים לקבל את 50 השקלים, הרי כי ויתרת על התביעה). קבל את הפסד 400 השקלים כלקח חשוב מאוד (או קבל את 50 השקלים וההפסד יהפוך ל350.. :roll:). בנוסף, זהו ממש לא הפסד כי אם תשכיל ממקרה זה למקרים הבאים הרי שתרוויח בגדול.

בהצלחה!

כשחזרתי לבית ראיתי שתמונה של האוטו שמופיעה באינטרנט היא לא באמת האוטו כי המספרי רישוי היו שונים...

חוץ מזה כמעט כל המודעה הייתה שקרית מבחינת ידיים, קילומטרז' רמת גימור ופירוט כללי.

אין לי בעיה לתבוע אותו השאלה אם התוצאה יכולה להיות גרועה יותר והכל יכול להתהפך עליי? הרי בזבזתי יום עבודה ונסעתי במיוחד אליו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה תבזבז עוד הרבה ימי עבודה בעקבות המשפט, שאותם, בהנחה שתזכה בתביעה אמור השופט להחזיר. אבל כמובן שאי אפשר לדעת מה תהיינה התוצאות.

מצבך יכול להיות רע יותר עקב אובדן ימי עבודה ואי קבלת פיצוי עליהם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי אל תתעסק עם זה יותר

תלמד את הלקח (עלה לך 400 ש"ח ללמוד) ותקרא את השירשור איך לא ליפול בקניית רכב יד שניה.

הקריאה בפורום היא חינם ותחסוך לך הרבה כסף ואי נעימות

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לך אפשרות להגיש תביעה בבימ"ש לתביעות קטנות. זה יעלה לך את עלות האגרה (1% מסכום התביעה+ אגרת הקלדה ). יש סיכוי קלוש שעצם הגשת התביעה תגרום לאיש להשיב לך את כספך. אם הוא מן הסוג העמיד, הוא פשוט לא יטרח להגיע למשפט. גם אם תזכה במשפט, קרוב לודאי שלא תזכה לראות את כספך. בסכום כזה לא שווה להפעיל הוצאה לפועל.

שילמת דמי לימוד ב"אוניברסיטה של החיים". פגשת בסוחר נוכל מן הסוג הפשוט. אני מקווה שלא השארת בידיו את טופס הבדיקה (אפשר ל"שפץ" אותו עבור הפראייר התורן).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לך אפשרות להגיש תביעה בבימ"ש לתביעות קטנות. זה יעלה לך את עלות האגרה (1% מסכום התביעה+ אגרת הקלדה ). יש סיכוי קלוש שעצם הגשת התביעה תגרום לאיש להשיב לך את כספך. אם הוא מן הסוג העמיד, הוא פשוט לא יטרח להגיע למשפט. גם אם תזכה במשפט, קרוב לודאי שלא תזכה לראות את כספך. בסכום כזה לא שווה להפעיל הוצאה לפועל.

שילמת דמי לימוד ב"אוניברסיטה של החיים". פגשת בסוחר נוכל מן הסוג הפשוט. אני מקווה שלא השארת בידיו את טופס הבדיקה (אפשר ל"שפץ" אותו עבור הפראייר התורן).

הטופס אצלי והבאנדם פשוט תמים או לא יודע כלום על רכב ולא סוחר, פשוט לא מתחשק לו לשלם את הכסף אחרי שהתייעץ עם אשתו ושינה את הדעה שלו...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי דעתי עצם העובדה שתודיע לו כי אתה עומד ללכת לצעדים משפטים עקב השקרים שאמר,

כבר יעשה את שלו ואת התשלום תקבל במקום :]

HU - Pioneer DEHP5950IB

Amp - HIFONICS Titan TX6406

Comp - ))) Morel Dotech Ovation 6

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איפה כתוב שהרכב הוא לא על שם המוכר? למה להסיק סתם מסקנות?

לפותח השרשור,אני מציע שתפרסם פה את הפרטים של המוכר,כדי שכמה שיותר יתרחקו מהרכב.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן, כמו שאמרו כבר, לא נראה לי שיש יותר מידי לעשות עם הסוג הזה של האנשים

להבא, פשוט אל תשלם על הבדיקה, או שתתחלקו חצי חצי, ואם תחליט לקנות את הרכב, תחזיר לו את ה200 שקל, או תדרוש שהוא ישלם את כולה, ושוב במידה ותרכוש תחזיר לו את הכסף.

אם הבנאדם הגון, הוא יראה את זה גם כטופס בדיקה להציג לקונה הפוטנציאלי הבא, במידה ולא תרכוש

Ford Focus estate ; Subaru XV

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אפשר לצאת מנקודת הנחה נוספת: אם אדם נוסף יתקשר לאותה מודעה, הוא יגלה שכל התרגיל יחזור על עצמו מא' ועד ת'.

די לחכימא ברמיזא.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרכב רשום על שמו של הבחור ואני יעשה צעד של תביעה קטנה ומה שיצא מזה יצא...

הרכב הוא פיג'ו 206 כחולה מקריית ים ולבחור קוראים קובי.

קישור למודעה:

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1111257&Code=0c5c27cddba5cd12bbdb011b6852719a

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...