Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברה אני צריך את העזרה שלכם,לאבא ואמא שלי הם מכרו את האוטו.

ועכשיו הם מחפשים 4x4 משומש מיד שתיים.

וזה יהיה גם לי כי עוד מאט אני מוציא רשיון,מצאתי ב20k איסוזו טרופר 3.0 של שנת 93

זה הדגם הארוך,והם אומרים שהוא שמור ומטופל,ומתחייבים בבדיקה שלו.

רציתי לשאול אם כדי,ואם צריכת הדלק שלו גבוהה,ואני רוצה אותו רק לבצפר וחזור לא בשבילי.

פורסם

אני מקווה שלא אכפת לך, אבל מחקתי קצת נקודות מההודעה שלך שישארו קצת גם לאחרים. אהה, וגם ערכתי לך את הכותרת. בקיצור, קרא את כללי הפורום לפני שאתה ממשיך לפרסם כאן הודעות.

לגבי הטרופר, ורכב שטח זול בכלל - צריכת הדלק שלו גבוהה והאחזקה שלו יקרה. מאוד יקרה. כשמדובר על כלים כאלו הרכישה היא החלק הזול והקל, אחר כך מתחילים החורים בכיס. אני לא מבין למה נדבקתם לרכב שטח עם תקציב כזה. אני אנסה לנסח את זה בצורה הכי עדינה שאני מצליח - רדו מהר מהעץ.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בגלל שהוא אוטו יפה ומרווח ורק הוא נמצא ביד שתיים בתקציב כזה,כל השאר עולים יותר,וגם אני רציתי להשתמש בו קצת,לבצפר אתה מבין........

פורסם

כמו בקניה של כל רכב גם בקנית רכב שטח צריך וראוי להגדיר צרכים ושימושים לרכב: כמה ק"מ עומדים לעשות, סוגי נסיעה (רק שטח/רק כביש/טיולי שטח פעם ב... וכו') והכי חשוב תקציב.

לענין הטרופר:

לפי הנפח המצויין מדובר בטרופר דיזל מהשנתון הראשון ששווק בישראל (כלומר רכב לא חדש שעבר כבר בחייו...). חשוב וחיוני לבדוק לו הסטורית טיפולים ולבדוק במוסך המתמחה בטרופרים.

מכוני בדיקה מכסים את התחת שלהם וקשה להבין מהממצאים מה משמעותי ומה לא.

בעקרון כשהרכב מטופל בזמן, עם שמן מנוע איכותי על פי הנחיות היצרן זהו רכב אמין עם המון כח בעל יכולות שטח מרשימות, מאד מרווח. צריכת דלק כמו כל רכב שטח (שזה יותר ממכונתי פרטית, גם בדיזל). במידה ומטופל כיאות האחזקה לא יקרה במיוחד.

תיבת הילוכים יושבת נמוך ולכן חשוב לקחת בחשבון בנסיעת שטח: או למגן מלמטה או להגביה. חשוב לבדוק היטב אם היא לא בסוף ימיה - תיקון לא זול (כ-9K ש"ח +-)

מאד רצוי להרכיב מצנן נוזל תיבת הילוכים נפרד בחזית. במקור צינון נוזל ת"ה נעשה במשולב בתוך רדיאטור המנוע. הרכבת מצנן נפרד משפרת את הצינון וחוסכת מצבים של חדירת נוזל קירור מנוע לתוך תיבת ההילוכים (הרסני לתיבת ההילוכים).

מדובר ברכב רציני, לא לדאווין, נח ומפנק במונחי רכבי שטח.

כדאי להכנס ל- WWW.JEEPOLOG.COM לפורום איסוזו ולהתרשם שם יותר לעומק.

אלפא-סוד 1.3 1978, חיפושית 1200 1963, Citroen DS 20 1973. מתנדב ביחידה הארצית לפינוי צירים - יחפ"צ

פורסם

המוכר טוען שיש בעיה בראש מנוע וצריך תיקון ראש מנוע,כמה יעלה תיקון כזה?

ואם היסטוריית הטיפולים שלו טובה והכל פיקס ובמוסך אומרים שחוץ מראש מנוע אין בעיות,הרכב הזה הוא כדאי לכביש במחיר הזה?

כי הוא היחיד שמצאתי ביד שתיים,כל הטרופרים האחרים למינייהים עולים כ60k ומטה עד ל40

פורסם

רד מהרעיון.

ובתור נהג חדש אולי כדאי שתחפש רכב קטן וזול לאחזקה, ולאו דווקא ג'יפ.

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

פורסם

אבל זה לא בישבילייייי

זה להורים אנחנו צריכים רכב משפחתי,וזה היחיד שיש בסכום הזה........

פורסם

באת לפורום כדי לקבל יעוץ ואתה הרי לא מצפה מחברי הפורום לשקר לך, נכון?

בתקציבכם רכישת טרופר זה מעשה פשוט לא חכם (בלשון המעטה) שבקלות יכול להיגמר תוך זמן קצר בהוצאת כספים ניכרת.

ב-20K יש מספיק רכבים משפחתיים ועושה רושם שאתה דוחף אותם לכיוון הטרופר באופן עיוור.

פורסם
יפה הוא בטח לא, מרווח הוא לא הכי, ולמה שנהג חדש יסע על ג'יפ בתור התחלה?

בוגם אני רציתי להשתמש בו קצת,לבצפר אתה מבין........

לבית ספר? עם ג'יפ? :roll:

אבל זה לא בישבילייייי

זה להורים אנחנו צריכים רכב משפחתי,וזה היחיד שיש בסכום הזה........

באמת? ב20K ניתן לרכוש בישראל רק ג'יפ? מה לגבי שאר משפחתיות?

בקיצור - תרד מזה ויפה שעה אחת קודם.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
כמו בקניה של כל רכב גם בקנית רכב שטח צריך וראוי להגדיר צרכים ושימושים לרכב: כמה ק"מ עומדים לעשות, סוגי נסיעה (רק שטח/רק כביש/טיולי שטח פעם ב... וכו') והכי חשוב תקציב.

לענין הטרופר:

לפי הנפח המצויין מדובר בטרופר דיזל מהשנתון הראשון ששווק בישראל (כלומר רכב לא חדש שעבר כבר בחייו...). חשוב וחיוני לבדוק לו הסטורית טיפולים ולבדוק במוסך המתמחה בטרופרים.

מכוני בדיקה מכסים את התחת שלהם וקשה להבין מהממצאים מה משמעותי ומה לא.

בעקרון כשהרכב מטופל בזמן, עם שמן מנוע איכותי על פי הנחיות היצרן זהו רכב אמין עם המון כח בעל יכולות שטח מרשימות, מאד מרווח. צריכת דלק כמו כל רכב שטח (שזה יותר ממכונתי פרטית, גם בדיזל). במידה ומטופל כיאות האחזקה לא יקרה במיוחד.

תיבת הילוכים יושבת נמוך ולכן חשוב לקחת בחשבון בנסיעת שטח: או למגן מלמטה או להגביה. חשוב לבדוק היטב אם היא לא בסוף ימיה - תיקון לא זול (כ-9K ש"ח +-)

מאד רצוי להרכיב מצנן נוזל תיבת הילוכים נפרד בחזית. במקור צינון נוזל ת"ה נעשה במשולב בתוך רדיאטור המנוע. הרכבת מצנן נפרד משפרת את הצינון וחוסכת מצבים של חדירת נוזל קירור מנוע לתוך תיבת ההילוכים (הרסני לתיבת ההילוכים).

מדובר ברכב רציני, לא לדאווין, נח ומפנק במונחי רכבי שטח.

כדאי להכנס ל- WWW.JEEPOLOG.COM לפורום איסוזו ולהתרשם שם יותר לעומק.

עוד דבר ומאד חשוב:

בקנית רכב שטח משומש, במיוחד בשנתונים האלה יש צורך לבצע ישור קו לאחר הקניה. ישור הקו יכול להסתכם בסכומים לא מבוטלים בהתאם למצב הרכב.

טיפול מקיף לפי ספרות היצרן היא מינימון הכרחי.

כדאי להכנס לאתר שצירפתי. יש שם פירוט לגבי קנית רכבי שטח משומשים, בדיקתם וביצוע ישור קו.

20K ש"ח הוא תקציב ראשוני בהחלט.

בהצלחה!

צפריר

אלפא-סוד 1.3 1978, חיפושית 1200 1963, Citroen DS 20 1973. מתנדב ביחידה הארצית לפינוי צירים - יחפ"צ

• תוכן חדש...