Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה באור אדום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא יודע מה איתכם, אבל מאז הסיפרו שקרה לאור ( שקראתי עליו בפורום ), תמיד כשאני ראשון ברמזור, כשמגיע ירוק אני מחכה איזה שניה ורואה שאף אחד לא מנסה בטעות להוריד אותי.

כמובן שיש מקרים שנוסעים והרמזור מתחלף וצריך לשקול: א. לתת גז בתקווה שתעברו את הרמזור

ב. להאריך אם המרחק שלכם מקו עצירה מספיק גדול בשביל להספיק לעצור פחות או יותר לידו ולא בתוך הצומת.

אני לרוב גם לפני רמזורים מוריד טיפה את הרגל מהגז.

וזה מה שקרה לי..... לא הערכתי נכון את המרחק ויצא מצב שכבר לבלום אי אפשר היה והרמזור התחלף לכתום ונראה לי

שבמעבר לאדום (ברמזור) חציתי את הצומת.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קשקשתא, לנהוג ברמזור אדום זה מסכן אותך ואת הסובבים אותך, (את זה אתה יודע לבד ואין צורך לחזור על כך).

להבא תנסה לתכנן את הנסיעה כך שהרמזור האדום לא "יפתיע" אותך ולא תוכל לבלום.

ותנסה גם לשנות את מינך כי זה מאוד מסייע בפורום במקרים מסוג זה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

יניב, טוב מאוד שאתה מוודא שהצומת פנוי, אבל לפעמים זה לא עוזר (בדיוק כמו במקרה שלי).

אני גם מוודא תמיד, גם לפני התאונה ומובן שאחרי התאונה.

נדמה לי שאפילו כתבתי בשרשור ההוא ששבועיים קודם לכן התחמקתי מתאונה באותה סיטואציה.

אבל ביום התאונה, משהו הסתיר לי את הרכב הפוגע (לא יודע מה זה היה), זו התוצאה בכל אופן.

ליטל, הרסת אותי עכשיו עם השרשור הזה.

בהתחלה הגבתי לה שזה לא נורא וכל אחד עושה טעויות, אחרי התאונה תראי מה רשמתי

(דעות מתהפכות)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
אני לא יודע מה איתכם, אבל מאז הסיפרו שקרה לאור ( שקראתי עליו בפורום ), תמיד כשאני ראשון ברמזור, כשמגיע ירוק אני מחכה איזה שניה ורואה שאף אחד לא מנסה בטעות להוריד אותי.

כמובן שיש מקרים שנוסעים והרמזור מתחלף וצריך לשקול: א. לתת גז בתקווה שתעברו את הרמזור

ב. להאריך אם המרחק שלכם מקו עצירה מספיק גדול בשביל להספיק לעצור פחות או יותר לידו ולא בתוך הצומת.

אני לרוב גם לפני רמזורים מוריד טיפה את הרגל מהגז.

מהיום הראשון שאני נוהג, אני מסתכל שמאל ימין ומחפש את הפסיכי שיעבור באדום ויוריד אותי, כולם צרכים לאמץ אץהשניה הזו, לחכות, להסתכל ואז להכנס לצומת...זה יחסוך הרבה נפגעים.

בנוסף אנשם צרכים להבין שצריך להכנס לצומת כך שתמיד תוכל לבלום את הרכב במקרה ש.. וגם לא לנסות להכנס בירוק מהבהב\צהוב ובטח שלא אדום!

פורסם
מהיום הראשון שאני נוהג, אני מסתכל שמאל ימין ומחפש את הפסיכי שיעבור באדום ויוריד אותי, כולם צרכים לאמץ אץהשניה הזו, לחכות, להסתכל ואז להכנס לצומת...זה יחסוך הרבה נפגעים.

בנוסף אנשם צרכים להבין שצריך להכנס לצומת כך שתמיד תוכל לבלום את הרכב במקרה ש.. וגם לא לנסות להכנס בירוק מהבהב\צהוב ובטח שלא אדום!

אני מנסה לשחזר את זה בראש ונראה לי שממש שעברתי את הקו הרמזור התחלף מכתום לאדום, עניין של שנייה בין חוקי ללא חוקי. את הלקח למדתי, לא לוקחים סיכון, גם לא מבחינת החוק וגם לא את הסיכון של הנזק שיכול להיגרם- בני אדם ורכוש.

כעת רק נשאר לי לקוות שיצאתי מזה, אבל את הלקח למדתי.

פורסם
אני מנסה לשחזר את זה בראש ונראה לי שממש שעברתי את הקו הרמזור התחלף מכתום לאדום, עניין של שנייה בין חוקי ללא חוקי. את הלקח למדתי, לא לוקחים סיכון, גם לא מבחינת החוק וגם לא את הסיכון של הנזק שיכול להיגרם- בני אדם ורכוש.

כעת רק נשאר לי לקוות שיצאתי מזה, אבל את הלקח למדתי.

ירוק מהבהב אמור לגרום לך לעצור, לא כתום.

בכתום לא עוברים...

סיכנת את החיים שלך ויותר גרוע חיים של אנשים אחרים. לפי מה שקראתי אור .ס. יכול לספר לך על זה...

אני מקווה שכן יגיע אליך קנס הבייתה, לא לשחק באש לומדים כאשר נכווים לא כאשר כמעט נכווים.

פורסם

היי, זה לא נכון, אני משחק באש ומעולם לא עברתי ברמזור אדום או עלה על דעתי לעבור ברמזור אדום.

יש דברים שפשוט לא עושים.

עכשיו אני אשאל שאלה (חח כמו מורה נהיגה זה הולך לצאת):

אם בזמן המעבר של הרמזור לאור כתום, היה עולה מן הכביש קיר ברזל של חצי מטר, גם היית מדביק דוושה וגונב את הרמזור ?

(השאלה הזו מתייחסת לכל מי שיקרא אותה, כי 85% מהנהגים בארץ גונבים את הרמזור, גם אמא שלי אמרה את זה)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
היי, זה לא נכון, אני משחק באש ומעולם לא עברתי ברמזור אדום או עלה על דעתי לעבור ברמזור אדום.

יש דברים שפשוט לא עושים.

עכשיו אני אשאל שאלה (חח כמו מורה נהיגה זה הולך לצאת):

אם בזמן המעבר של הרמזור לאור כתום, היה עולה מן הכביש קיר ברזל של חצי מטר, גם היית מדביק דוושה וגונב את הרמזור ?

(השאלה הזו מתייחסת לכל מי שיקרא אותה, כי 85% מהנהגים בארץ גונבים את הרמזור, גם אמא שלי אמרה את זה)

צודק. יש דברים שלא עושים ולא משנה מה.

ואם היה עולה קיר ברזל לא הייתי גונב את הרמזור, ובגניבת רמזור התוצאה יכולה להיות זהה, רק חמורה יותר- הקיר ברזל יהיה חלילה רכב עם אנשים בפנים. לכן אני בהלם מעצמי ואוכל את עצמי איך בכלל זה קרה לי שנכנסתי למצב הזה.

פורסם

אני לא יודע םא אתה מכיר תסרטון הבריטי, שמצולם בלונדון ע"י מצלמות האבטחה הרבות שם, ובו רואים מסלול שמיועד לרכבי ביטחון (שמקצר את הדרך כמובן) והוא מוגן ע"י עמודי ברזל מצופים בנרוסטה, שהרכב ביטון בא הם יורדים, שהוא נוסע הם עולים.

כמה חכמולוגים שניסו לעקוב אחריו ולעבור את המחסום גילו שהעמודים האלו ממש חזקים, כמו המנוע החשמלי שמעלה אותם למעלה ממש מהר, וריסקו ככה את המכוניות שלהם.

את זה הייתי שם בכמה צמתי בארץ, אור כתום היה מעלה אותם למעלה, ככה לא יעברו באדום, כמובן שרכבי ביטחון יגרמו להם לרדת (אמבולנס למשל או כבאית)

פורסם
קשקשתא, לנהוג ברמזור אדום זה מסכן אותך ואת הסובבים אותך, (את זה אתה יודע לבד ואין צורך לחזור על כך).

להבא תנסה לתכנן את הנסיעה כך שהרמזור האדום לא "יפתיע" אותך ולא תוכל לבלום.

ותנסה גם לשנות את מינך כי זה מאוד מסייע בפורום במקרים מסוג זה.

ל'

מדהים :roll:

שוביניזם במיטבו.

"ת' המעדיפה לעיתים להקרא ט'"

פורסם
ירוק מהבהב אמור לגרום לך לעצור, לא כתום.

בכתום לא עוברים...

סיכנת את החיים שלך ויותר גרוע חיים של אנשים אחרים. לפי מה שקראתי אור .ס. יכול לספר לך על זה...

אני מקווה שכן יגיע אליך קנס הבייתה, לא לשחק באש לומדים כאשר נכווים לא כאשר כמעט נכווים.

רגע, רגע, רגע !!

בבקשה לא להטעות !

בירוק עוברים, נקודה. אין הבדל בין ירוק קבוע לירוק מהבהב, ירוק הוא ירוק.

אז למה בכל זאת הירוק מהבהב ? בכדי שנדע מתי הוא מתחלף לכתום וכך נוכל לבצע הערכת מרחקים מדויקת יותר.

כלומר, אם הירוק מתחיל להבהב כשאנחנו מאד רחוקים מהצומת, ברור לחלוטין שלא נספיק לעבור ועל כן נוכל לבדוק במראות שאף אחד לא צמוד / חולם מאחור, ולעזוב את הגז לקראת התחלת הבלימה.

אבל במידה ואנחנו כבר קרובים לצומת יש להמשיך בנסיעה כאילו היה ירוק קבוע, כמובן במשנה זהירות שכן המצב הכי מסוכן לחצות צומת הוא בירוק (ולא באדום כמו שנהוג לחשוב).

ולגבי שאר האיחולים הלבבים שאתה מפזר, אני חושב שהבחור הבין את העניין ואפשר להתקדם הלאה.

דני G.

פורסם

נכון מאוד.

חשוב לדעת שמתעקשים על זה אפילו בטסטים, ירוק מהבהב הוא ירוק לכל דבר ולכן עליך לעבור במידה ואתה מאמין כי תספיק.

קשקשתא אני חושב שאנשים נכנסו בך יותר מדי, נראה כי בסה"כ אתה נהג חדש והיה קשה לך קצת לאמוד את הזמן בין אם תספיק לעבור או לא, עשית טעות, זה הסתיים ללא נזק במזל ונראה שאתה בחור מספיק חכם כדי לא לעשות את אותה הטעות שוב.

ולכל השאר, תלמדו ממקרים של אחרים כדי שלא תצטרכו לחוות אותם על בשרכם.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

סליחה על ההקפצה, אבל יש לי שאלה בקשר לעניין ההשהייה עד שהמצלמת נכנסת לפעולה.

ציינו פה שהמצלמה נדרכת 2 שניות לאחר האדום, עד כמה שאני יודע מדובר על שניה, או שאני טועה?

• תוכן חדש...