Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז יש לי וידוי קטן.

גם אני נפלתי קורבן לסוחר מכוניות רמאי, ועוד איזה:

http://www.calcalist.co.il/articles/0,7340,L-3094163,00.html

http://www.local.co.il/ramat-gan/3207/articles.htm

http://www.news1.co.il/Archive/001-D-143008-00.html?tag=11-46-22

לשמחתי (או שלא), המניאק יושב בכלא כרגע (ראו לינק ראשון).

בקצרה :

המכונית שקניתי (עבור אמא שלי) - 206 מודל 2001, הייתה (להבדיל מרוב אלה שהוא מכר) פרטית בעברה, בבדיקה שלי וגם בבדיקה במכון יצאה נקייה מליקויים משמעותיים (הבדיקה הייתה בקומפיוטסט ראשון, על פי בחירתי, אין חשש לקומבינה בשום מקרה), מצבו של האוטו היה סביר יחסית לקילומטראז' הנטען, יפוי הכח של המוכרת ותעודת הזהות (מקורית, לא צילום) שלה היו תקינים, את האוטו לקחתי מ"הבית" שלו, הלכתי לבדיקה יחד עם "אשתו", לא היו שעבודים על האוטו, לא תקלות - הכל לכאורה היה בסדר. התמימות שלי דאז (5 שנים אחורה) גרמה לכך שלא בדקתי את הקילומטראז' במוסך מורשה. הכל נבדק חוץ מסעיף זה.

גם אחרי 4 שנות שימוש לא היו תקלות משמעותיות (הלך אטם ראש מנוע, תקלה נפוצה במנועי ה-1400,מנגנוני שעון (עוד מחלה של 206) וזוג משולשים. חוץ מזה, אך ורק טיפולים שוטפים.

גם בבדיקת הקנייה שנערכה כאשר מכרתי אותה, האוטו היה במצב כללי טוב למדי.

עם זאת - כיוון שגיליתי (במקרה לגמרי) שהאוטו עבר יותר קילומטרים (בעת טיפול במוסך מורשה, מייד אחרי הקנייה), נאלצתי להוריד במחיר האוטו בצורה משמעותית בגלל הקילומטראז' הגבוה ועצם עובדת הזיוף.

מייד עם גילוי דבר המירמה ניסיתי לתפוס את המניאק ולפעול לביטול העיסקה, אבל הוא נעלם מהדירה בה פגשתי אותו.

גם מעקב אחרי כתובתו לפי מרשם האוכלוסין, ושל בעלת הרכב הרשומה (מצאתי את שניהם) העלה חרס. שניהם פשוט נעלמו.

כיוון שכך, לא מצאתי טעם בהגשת תביעה לביטול העיסקה, הרי אם כתובתו אינה ידועה, כיצד ימציאו לידיו את הזימון למשפט?

בכל מקרה, מצאתי את שמו היום בכל הקישורים הנ"ל - וכאן מגיעות השאלות:

1. כיצד ניתן לברר איפה הוא "יושב" ? האם במשטרה יעזרו?

2. האם יש לדעתכם טעם לנסות לקבל כספים חזרה? אם הוא בכלא, מה הסיכוי שיש לו רכוש זמין בחוץ, ואיך אפשר לשים עליו יד?

3. יש לי את כל ההוכחות שבעולם נגדו - חוזה וזכרון דברים עם הקילומטראז' הרשום בעת המכירה, עדות של בעלת הרכב הראשונה אשר מכרה את הרכב עם יותר קילומטרים מאשר ביום שנמכר לי (כלומר, האוטו נסע "רוורס" אצל היד השנייה, תדפיסים מהמחשב של לובינסקי בדבר הקילומטראז' שעבר הרכב - בקיצור - לא בעייה להוכיח את הקומבינה. האם יש טעם לדעתכם להגיש בכלל תביעה על ההפסד המשוערך על האוטו (כיוון שהאוטו נמכר, די קל לי להוכיח את הנזק שנגרם לי)?

4.תביעות קטנות או שלום? כיוון שמדובר בעבריין מורשע, האם ניתן לתבוע אותו בכלל בתביעות קטנות, או שחובה באמצעות עו"ד?

5. האם באמצעות הגשת תלונה במשטרה אוכל לסדר לו עוד תקופה בכלא? בשבילי זה שווה קצת יותר מהנזק הכספי שנגרם.

ובבניין ציון ננוחם.

פורסם

שמר... אני לא מאמין שזה קרה לך, אתה אחד שמבין...

בכל אופן הנה בדיוק הסיבה שהעדפתי להוסיף כמה גרושים וכבר לקנות רכב חדש. למי יש כוח לבלאגן הזה?

זייפו ק"מ, לא זייפו ק"מ, עבר פגיעת שלדה, לא עבר, קומבינות במכוני רישוי, סוחר/ לא סוחר.... הרמתי ידיים.

פורסם

4.תביעות קטנות או שלום? כיוון שמדובר בעבריין מורשע, האם ניתן לתבוע אותו בכלל בתביעות קטנות, או שחובה באמצעות עו"ד?

יעוץ תביעות קטנות ניתן חינם בבית משפט השלום בת"א . מהנסיון יתנו לך עצות טובות.

בהצלחה

יהודה

פורסם

אני מצטרף להמלצה, לשכוח.

הדרך החוקית העומדת לפניך היא לתבוע אותו בתביעת נזיקין על הנזק שנגרם לך (ההפרש בין מה ששילמת לשווי הרכב בפועל). בוא נצא מתוך הנחה שלא יהיה לך קשה מדי לשכנע את בית המשפט בצדקתך, ונניח גם שתוכל לשכנע את בית המשפט בגובה הנזק, ותזכה. ומה אז? כלום! הסיכוי שתראה שקל הוא אפסי. כך פועלת מערכת הצדק בארץ.

לפני יותר הורי נעקצו על ידי נוכל (לא מתחום הרכב). לא התעצלתי, איתרתי אותו, תבעתי אותו וזכיתי. עד היום יש לי את פסק הדין, למזכרת.

על הדרכים הבלתי חוקיות לא אדבר.

אין שום סיבה שהמשטרה תתן לך את המידע הזה.ואם תשיג אותו, במה זה יעזור לך?

2. האם יש לדעתכם טעם לנסות לקבל כספים חזרה? אם הוא בכלא, מה הסיכוי שיש לו רכוש זמין בחוץ, ואיך אפשר לשים עליו יד?

הסיכוי הוא אפס.

3. יש לי את כל ההוכחות שבעולם נגדו - חוזה וזכרון דברים עם הקילומטראז' הרשום בעת המכירה, עדות של בעלת הרכב הראשונה אשר מכרה את הרכב עם יותר קילומטרים מאשר ביום שנמכר לי (כלומר, האוטו נסע "רוורס" אצל היד השנייה, תדפיסים מהמחשב של לובינסקי בדבר הקילומטראז' שעבר הרכב - בקיצור - לא בעייה להוכיח את הקומבינה. האם יש טעם לדעתכם להגיש בכלל תביעה על ההפסד המשוערך על האוטו (כיוון שהאוטו נמכר, די קל לי להוכיח את הנזק שנגרם לי)?

עניתי. אפשר לתבוע אותו בתביעות קטנות. סביר להניח שהמשפט יידחה עד שהוא "יוכל" להגיע - או שהשב"ס יביא אותו לדיונים,

אבל אני בספק אם לתביעה אזרחית הם יטרחו. במקרה הטוב תסדר לו טיולי התרעננות מהכלא.

5. האם באמצעות הגשת תלונה במשטרה אוכל לסדר לו עוד תקופה בכלא? בשבילי זה שווה קצת יותר מהנזק הכספי שנגרם.

האם יש בידך ראיות חדשות על עבירות נוספות שהוא ביצע, ועליהן לא נשפט עדיין? רק אם תגרום למשטרה לפתוח בחקירה נוספת שתסתיים בהגשת כתב אישום נוסף והרשעה, מטרתך אולי תושג. בכל מקרה המוטיבציה של המשטרה תהיה גם היא אפס.

:turn-l:
פורסם
שמר... אני לא מאמין שזה קרה לך, אתה אחד שמבין...

בכל אופן הנה בדיוק הסיבה שהעדפתי להוסיף כמה גרושים וכבר לקנות רכב חדש. למי יש כוח לבלאגן הזה?

זייפו ק"מ, לא זייפו ק"מ, עבר פגיעת שלדה, לא עבר, קומבינות במכוני רישוי, סוחר/ לא סוחר.... הרמתי ידיים.

דיי עם הקצוניות, לא כולם שקרנים, לא תמיד זה כזה נורא לקנות רכב יד שניה

גם אני נפלתי בזמנו על הסוחר עם הסיפור שאישתי נהגה בו וכו', ועליתי על זה מהר, מאידך, לאחר מכן קניתי בסוף רכב מסוחר שהיה בסדר גמור, אמר שהוא סוחר,הראה תעודה ופרס הכל

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אולי דרך קשרים אתה יכול להמתיק לו את השהות שלו בבית כלא.:-)

חוץ מזה לא נראה לי שיש מה לעשות.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אין שום סיבה שהמשטרה תתן לך את המידע הזה.ואם תשיג אותו, במה זה יעזור לך?

תכל'ס, אולי אפשר לסדר שהסבון ייפול לו במקלחת, זה לבדו ישמח אותי :twisted:.

STIO, כמו שכתבתי, בדקתי כמעט את כל מה שאפשר, רק שבנסיבות בהן קניתי (קנייה לחוצה כי זה היה יום לפני שאמא שלי חזרה לארץ משליחות בחו"ל (תאמינו או לא, אפילו שמאלנים מסריחים עושים מדי פעם משהו לטובת מדינת ישראל)), וקצת פחות נסיון מאשר יש לי היום - שכחתי לבדוק קילומטראז' במוסך.

עברתי על כל הניירת שיש לי מאז - בוצעה בדיקת משכונות, בוצעה בדיקה פיזית על ידי ובמכון (יצאה תקינה), נבדקה אמתיות ייפוי הכח, הייתי אצל הבן אדם בבית, נחתם זכרון דברים כראוי, לא היה דבר שיעיד שהרכב בלוי בצורה בלתי סבירה לקילומטראז' שעבר. הדבר היחיד שלא בדקתי היה קילומטראז' במוסך מורשה, ועל זה (מודה באשמה) נפלתי.

אם תקרא את הכתבות שצירפתי - תשים לב שהבן אדם מקצועי ברמאותו, ולא איזה חאפר שעקץ אחד או שניים (במקרה הזה -צרת רבים, בהחלט נחמת טיפשים). זה לא מנחם אותי, אבל אני טוען לפחות לנסיבות מקלות.

ברור לי שהסיכוי אינו גדול. כל המטרה בבירור מקום "מושבו" (תרתי משמע) והקורות אותו הינו כדי להבין אם יש לו רכוש עליו אפשר להניח יד. על הדרך, פרסמתי את הדברים (כולל שמו) כדי שתדעו אתם להיזהר ממנו אחרי שישתחרר (למישהו יש ספק שהוא יחזור לעיסוקו?).

אם לא נצליח, לא כזה אסון. לא שיש לי עודפים, אבל לא נמות מחסרון הכיס הזה, שיהיה לו לתרופות אינשאללה.

****עוד דבר קטן - אם יש לי פס"ד כנגדו, והוא משתחרר בעוד פחות משנתיים (תעשו לבד את החשבון לאור הנתונים בכתבה), אפשר גם לשים על רכושו יד אח"כ. הנקמה מתוקה יותר ככל שהיא קרה)****

פורסם

אם יש לך פס"ד נגדו, אתה לא יכול לשים בעצמך יד על כלום. אתה צריך ללכת להוצאה לפועל, ולעמוד בתור. בהנחה הסבירה שיש רבים כמוך מצד אחד, ואפס רכוש על שמו מצד שני, נכונו לך עוד הוצאות (שלם על פתיחת תיק, שלם על מכתב רשום שישלחו הוצל"פ וכו') ועוד אכזבות. לא כדאי אפילו להתחיל בתהליך אם החוב הוא לא 5 ספרתי גבוה.

נוכל מקצועי, מישהו שתיכנן לרמות, ולא רק הסתבך בחובות, דאג מראש שלא יוכלו להוציא ממנו כלום. הנוכל "שלי" מראש דאג להסתתר (העסק מוסתר בת.ד. וטלפון 1800 שמאחוריו אין כתובת) אבל ברשם החברות הגיבור רשם את דירת אימו הזקנה והנכה שתקבל את פני הנושים. הגיבור, אגב, הסתתר 2 רחובות משם בוילה עם גדרות בגובה 3 מטר בלי שם על הדלת. כמו שאתה מבין, מצאתי איפה הוא גר ובמה הוא נוהג, אבל זה לא עזר לי. מבחינת הוצל"פ אין רכוש.

אגב, גם בעוד שנתיים ויומיים, הנוכל שלך יפתח את עסק הנוכלות הבא שלו - וגם על רכוש זה לא תוכל לשים יד. עסק חדש, חברה חדשה, יישות משפטית אחרת.

:turn-l:
פורסם

ברור לי שלא בכל מקרה יש טעם להשקיע משאבים. השאלות ששאלתי בתחילת השרשור נועדו בעיקר כדי לתת לי נתונים ראשוניים. את שיקולי העלות מול תועלת אעשה אחרי שיהיו בידיי הנתונים. שעתיים שלוש אני בטח מוכן להקדיש עבור זה. אגב, אני מכיר לא רע את הליכי הגבייה בארץ. כשנגיע לגשר, ניפול איתו למים.

פורסם
דיי עם הקצוניות, לא כולם שקרנים, לא תמיד זה כזה נורא לקנות רכב יד שניה

בשנת 2001 לפני שקניתי את האונו האדומה, ניגשתי אני, אמי ודוד שלי לראות אונו לבנה.

מנוע 1400 סמ"ק שנת 94' בזמנו עם 74,000 ק"מ- לכאורה תקין.

הרכב עבד בדיקה, אין תאונות שלדה (סתם תיקוני פח) מנוע במצב מושלם לחלוטין ואין בעיות מיוחדות.

נחתם זכרון דברים (היה יום שישי) וביום ראשון היתה צריכה להיות העברת הבעלות.

3 שעות אח"כ מתקשר המוכר: "אני רוצה מקדמה עכשיו".

עכשיו נזכרת?? למה לא אמרת קודם???

בדיקה מול מחשב משרד הרישוי והרכב לא רשום על שמו בכלל.

טלפון אליו והוא בתגובה: "מה?! אהה כן, זה של דודה שלי שנסעה לחו"ל"... והוא עוד אמר שהוא בעל הרכב. בקיצור פוצצתי את העסקה בגלל שהוא שיקר ושהוא בעצם סוחר, וגם חששתי שזייף ק"מ.

אונו לבנה אחרת, בבדיקה התגלתה פגיעת שלדה חמורה מאוד מאחור. תגובת המוכרת: "מה, לא ידעתי!"

עד שמצאתי את האונו האדומה עברו 8 חודשים של חיפושים והרכב היה עם ספר טלפולים מסודר. אז חלאס, כל בדיקה זה מאות שקלים.

פורסם

שמר, אני לא יודע אם ניתן "לשפוט חייל פעמיים על אותה עבירה" גם באזרחות, כדאי לברר את הנושא ולראות איך בתי המשפט מתייחסים לנושא העונשים: האם הקולקטיבי מחפה גם על אחרים (שלא ידעו עליהם) או שכל מקרה לגופו.

מאחד שמתקשה להיפרד מהמיקרו\וידאו\טלויזיה שלו (שכולם ביחד שווים ביום טוב 200 שח) לא הייתי מצפה ש"כמה גרושים" הם שווי ערך לעשרות אלפי שקלים... ועל זה נאמר: נסתרות הן דרכי האל. אם יש לך כמה "גרושים" מיותרים, זרוק אותם אליי - אני מבטיח להשתמש בהם בתבונה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

STIO, אני לא מבין מה אתה רוצה להגיד, לא אמרתי שאין כאלו דברים, רק אמרתי שלא כולם כאלה ועובדה שלי היה נסיון טוב

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

מאחד שמתקשה להיפרד מהמיקרו\וידאו\טלויזיה שלו (שכולם ביחד שווים ביום טוב 200 שח) לא הייתי מצפה ש"כמה גרושים" הם שווי ערך לעשרות אלפי שקלים... ועל זה נאמר: נסתרות הן דרכי האל. אם יש לך כמה "גרושים" מיותרים, זרוק אותם אליי - אני מבטיח להשתמש בהם בתבונה.

איציק

צריך לשמור את הכסף ללימודים, מה לעשות...

הטלוויזיה שהתקלקלה לי בזמנו עפה למחסן וקניתי חדשה, הוידיאו כבר בתיקון מאתמול בערב, בקשר למיקרו אם הוא יתקלקל סופית הוא גם יעוף והפעם לפח, אני לא מתקן אותו עוד פעם. בקיצור לא לדאוג...

STIO, אני לא מבין מה אתה רוצה להגיד, לא אמרתי שאין כאלו דברים, רק אמרתי שלא כולם כאלה ועובדה שלי היה נסיון טוב

בן

שהיום מאוד קשה לרכוש רכב יד שנייה שמור ומטופל, שלא "טיפלו" לו בספידומטר, אבל אפשרי.

• תוכן חדש...