Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי רכב שברולט AVEO שנת 2005 1.4 16V (לפי מה שהבנתי יש להם מנועים של דאו :\) עם 135K וגיר אוטומטי לצערי.

בכל אופן אני בעיקר לא הכי אוהב את איך שהרכב נראה ואיך שהוא לוקח פניות (והתנהגות כביש בכללי), בגלל זה אני לא מדבר על התאוצה/כוח (אין מה להאיץ אם בפניה הקרובה אצטרך לבלום בשביל לא להתהפך/לאבד שליטה)

חשבתי על להתחיל לשפר אותו קצת גם בשביל לצבור ניסיון וידע וגם בשביל לשפר ת'אוטו.

התקציב הראשוני שאני רוצה להשקיע ברכב הוא כ 5000 שח .

משהו שנראה לי שאני אוכל לבצע בתקציב הזה הוא :

1. לקנות ג'אנטים רחבים יותר והכי חשוב שלא יהיו כבדים. נכון לעכשיו יש באוטו ג'אנט 13 אינץ' וממש דק. זה נראה ממש מכוער ולא פרופורציונלי לרכב. כמובן לשלב עם צמיג איכותי.

2. רוצה לבנות מערכת פליטה חדשה לרכב כי גם ככה צריך להחליף אותה. (מצינורות שמתחברים למנוע עד לפתח פליטה, אם אני לא טועה זה נקרא "דוד זרימה חופשית" ?) - השאלה היא איפה ניתן לבנות מערכת כזאת ? יש מוסכים מומלצים שעושים דברים כאלה?

3. להתקין פילטר פתוח עם קופסא שלא יתחמם (לפי המדריך המעולה באתר) . - שוב על איזה פילטר אתם ממליצים שמתאים לרכב שלי ?

4. הנמכה - לא נראה לי יכנסו לתקציב קיטים של חברות ידועות כמו "קוני" "איבך" "בילשטיין" וכו' האם יש קיטים פשוטים יותר שעושים את העבודה ?

כמו שאתם רואים אני רוצה לעשות משהו בסיסי לרכב בעיקר בכדי ללמוד טוב יותר את התחום. מן רכב ל"ניסויים".

שאלה חשובה מבחינתי - האם אחרי כל השינויים הנ"ל הרכב יוכל לעבור טסט בלי בעיות ?

אשמח לקבל כל עזרה בנושאים ששאלתי.

תודה.

פורסם

"בגלל זה אני לא מדבר על התאוצה/כוח (אין מה להאיץ אם בפניה הקרובה אצטרך לבלום בשביל לא להתהפך/לאבד שליטה)"

ע"פ התובנות הנ"ל אני ממליץ בחום על קורס נהיגה בסיסי, גם נכנס בתקציב וגם ייתן לך שיפור רציני למיצוי הרכב.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

אני הייתי פונה יותר לשיפור ההתנהגות ולא כח מכיוון שאין הרבה מה לגעת במנוע הזה שיעשה שינוי דרסטי.

אני הייתי קונה סט קוילאוברים + גאנטים + צמיגים. אומנם יעלה קצת יותר מ-5K ש"ח (לא צריך להחליף הכל ביחד) אבל השיפור יהיה משמעותי מאשר לשחק עם היניקה והפליטה שלא ישפיעו משמעותית על התאוצה של הרכב.

אני דווקא ממליץ לך לא לחפש את האופציה הזולה כי בסוף אתה תגלה מהר מאוד שהכסף הלך לטימיון.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תשמע העיניין הוא שאני רוצה להתעסק קצת עם התיכנון ולגרום לעצמי לחקור את הנושא.

התקנת ג'אנטים וקוילאוברים זה לא מה שיתן לי את הסיפוק הראשוני. זה יותר לבחור קיט לשלם כסף להתקין וזהו.

אבל תכנון מערכת פליטה חדשה לרכב זה משהו שיגרום לי לחקור להתעניין ולתכנן וזה מה שאני מחפש .

בגלל זה אני רוצה לשלב במקביל לקניית ג'אנטים והנמכה גם התעסקות מסויימת עם המנוע כי זה מה שיתן לי את הסיפוק.

לכן אודה אם תפנו אותי למקורות מידע בנושאים ששאלתי לגביהם.

פורסם

ידידי, האינטרנט הוא כלי רציני מאוד, תשתמש בו. תחפש פורומים בחו"ל של הדגם שלך, אני בטוח ששם יש אנשים ששיפרו את הרכב הנ"ל ותוכל ללמוד מניסיונם.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תבדוק אם בכלל ועד כמה אתה יכול להגדיל את המידה של הג'אנטים.

1500 ש"ח לג'אנטים + 1500 לצמיגים, כבר הגענו ל-3K.

צנרת שאתה מדבר עליה זה עוד מינימום 2K, הופ, ניגמר התקציב.

האוטו אוט'?

פורסם

לדעתי תחפש סט של בולמים וקפיצים משודרגים (עם או בלי הנמכה, לשיקול דעתך) בכל מקרה, אין צורך להשתולל על קוילאוברים יקרים שיהיו יותר בגדר נזם זהב באף חזיר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

האמת אני מחזק בנשוא שיפור יציבות הרכב, מנסיוני יצא לי לנהוג ברכב וזה פשוט בלתי נסבל אתה נכנס עם הרכב לפניה ופשוט את מרגיש שתנועה לא נכונה עם ההגה ואת על הצד ,אז לפי דעתי עם אתה מאזור המרכז פיט סטופ בהחלט יכולה להיות התחנה הראשונה שלך לרכישת בולמים וקפיצים משודרגים מהמקוריים .

OPEL CALIBRA 2.0I היא לא נוסעת מהר היא טסה נמוך :twisted:

פורסם
זה היה בציניות נכון?

כי היא זהה לחלוטין מבחינת מנוע מתלים ושלדה לאבאו הרגילה.

בכל מקרה, למה ללכת רחוק?

למען האמת, זה ממש לא היה בקטע ציני. אני פשוט זוכר שראיתי את הרכב הזה מזמן ואפילו פעם גם קראתי עליו בעיתון. למרבה האירוניה, אף פעם לא ממש עלה בדעתי להתעמק בו, והפעם הראשונה שעשיתי את זה היתה היום, מייד לאחר שהוספתי את הקישור אליו בשרשור הזה :oops:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
"בגלל זה אני לא מדבר על התאוצה/כוח (אין מה להאיץ אם בפניה הקרובה אצטרך לבלום בשביל לא להתהפך/לאבד שליטה)"

ע"פ התובנות הנ"ל אני ממליץ בחום על קורס נהיגה בסיסי, גם נכנס בתקציב וגם ייתן לך שיפור רציני למיצוי הרכב.

מחזק.

אחרי הבנה מעמיקה יותר של נקודות התורפה של הרכב,

תוכל גם לשפר אותו מהבחינה הזו בצורה טובה הרבה יותר,

משום שיהיו לך כלים אמיתיים לאבחן מה "לא עובד לך" בכיול הנוכחי של הרכב.

בכל מקרה, סט צמיגים איכותי וכיוון פרונט (חשוב מאוד!) הם הבסיס של הבסיס בכל שיפור התנהגות (לדעתי לפחות).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...