Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צביקה מדבר על עצמו בגוף שלישי

:-P

לא להתרגז...

סתם משהו נוסף לגבי שמעון, המצב כרגע הוא ש90 אחוז מהזמן הוא עובד לבד, הוא כמעט ולא השאיר אף אחד מצוות העובדים שלו. אז ככה שרוב הסיכויים כרגע שאם לקוח מגיע להתקנה אצל שמעון, שמעון הוא זה שיעשה את ההתקנה.

עצוב לדעתי.

ולגבי מידן - יש לו דרך מוזרה להביע את הכוונות הטובות שלו לתקן שיגאות וחוסרי דיוק של חברי פורום, אם הזמן, לומדים להכיר ולזהות.

יאללה - לשמור על אווירה חיובית.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לצורך ביצוע מדידה, יש לנגן ברכב סיגנאל המכיל בתוכו את כל טווח התדרים שבין 20HZ ל20KHZ, בעוצמה שווה, באופן סימולטני - בו זמנית. דבר זה נקרא Pink Noise.

לפי מה שמוצג בויקיפדיה, PINK NOISE אינו בעל עוצמה זהה בכל התדרים, WHITE NOISE יותר קרוב לעוצמה זהה בכל התדרים.

מדוע משתמשים ב-PINK NOISE?

איפה אני טועה או חסר מידע?

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

רענן, בזמנך החופשי,

http://www.sweetwater.com/expert-center/techtips/d--08/23/2000

בתשובה לשאלתך בה"פ, אני עוד בודק.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

רעש וורוד הוא רעש לבן שמדגישים בו תדר ספציפי.

רעש לבן הוא רעש שחורש על כל הספקטרום באופן שווה, גם מוכר יותר בעולם ההגברה כרעש שמיים.

רעש וורוד - השימוש שלו הוא לבדיקת תדר התהודה העצמי של קבינת הרכב, כאשר אתה משדר רעש וורוד בתוך הקבינה - אתה קופץ במדרגות של 10 עד 20 הרץ כל פעם - הרעש הוורוד שהיה נשמע לך הכי שקט בתוך הרכב (כמובן כולם משודרים באותה העוצמה) הוא הרעש שפוגע בתדר ההדהוד של הקבינה של הרכב - הסיבה שהוא נשמע שקט יותר היא בגלל אפקט הביטול שמתבצע במצב כזה.

אולי אני לא מדייק כאן ולא מדובר בתדר תהודה אלא מדובר באותו התדר שהקבינה של הרכב מעבירה ואז נוצר אפקט של ביטול, צריך לנסות את שידור הרעש הוורוד בפאזה ישרה ופאזה הפוכה בכדי להגיע לתוצאה הכי מדוייקת.

זה קשור לנתון ה"קאבין גיין", אני כבר לא זוכר איפה קראתי על זה אבל בעקרון זה נותן לך את לדעת למשל אם אתה בונה תיבה לסאב, לאיזה תדר לכוון אותה אם זו תיבת בנד פאס בכדי שהסאב ישתלב נכון עם קבינת הרכב, אבל כמובן שיש עוד הרבה גורמים לכוון סאב וזו רק נקודת ייחוס בנוסף לשימוש במכשירים כמו RTA.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

פינק נויז זה בעצם מקבץ כל התדרים שאדם מסוגל לשמוע. אנו ננגן זאת בעוצמה שווה, כך שהמיקרופון הרגיש והייעודי של הRTA בודק האם מה שהגיע אליו זה כל התדרים בעוצמה שווה, או שמשהו אבד בדרך [כי למשל נספג במשהו שהפריע, או שינה כוון ו"התרחק"]. את מה שהלך לאיבוד אנו מתקנים ומגבירים בעזרת האיקוולייזר, לחלופין - כשיש תדרים שמודגשים יתר על המידה, נזהה אותם וננחיתם באותה צורה.

זו הדרך לבדיקה וקבלת flat Response בעזרת משחקי איקווליזציה, על מנת להתקרב, פוטנציאלית, לשחזור המקור שהוקלט. זוהי הדרך כשאתה שואף לSQ באמת. גם לפי הספר וכמובן לפי האוזן שלך.

נכון שהטוב ביותר היה לו היינו מקבלים גרף היענות שטוחה, מבלי נגיעה אחת בEQ, ונכון שהיה עדיף לו, לאחר מיקום רכיבים אופטימלי, נאהב את התוצאה מיידית בלי שום רצון לתקן קצת פה וקצת שם בעזרת EQ, או TC.. בדרך כלל זה לא יקרה..

זה לא עולם מושלם.

לגבי הגרף, אבדוק זאת.

פורסם

רעש ורוד Pink noise זו אנרגייה שווה בכל אוקטבה לעומת רעש לבן white noise בו האנרגייה שווה בכל תדר.

תחשבו רגע על ההבדל בין 50 הרץ ל-100 הרץ (אוקטבה אחת), הבדל לא גדול אבל בהחלט שמיע, עכשיו תחשבו על ההבדל בין 10K ל-10050, חלקיק האוקטבה ולכן זניח.

רעש ורוד מבטיח לנו כמות אנרגייה שווה בכל אוקטבה ולכן מתאים יותר לכיוון מערכת (אקוליזציה).

בכל מקרה,מכשירי RTA מציגים אוקטובות בדרך כלל ולכן זה נראה לנו כקו ישר.

ועוד נתון מעניין, מכירים את פיתגורס (ההוא מהמשולשים) הוא זה שהוכיח את תורת המוסיקה (אוקטבות) כפי שאנחנו מכירים עד היום בצורה מתמטית והוכיח שיש ותמיד יהיו רק שבעה תווים וכל תו או צליל אחר הוא הרכבה של שבעת התווים המקוריים.

מאמר שאולי מסביר קצת יותר טוב:

http://www.sweetwater.com/expert-center/techtips/d--08/23/2000

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

אני צריך לבדוק את זה אבל באחד מהדיסקי בדיקה שלי יש לי איזה עשרה טרקים ברעש וורוד שקופצים אם אני לא טועה ב25 הרץ כל פעם.

Pioneer TS-X150

פורסם

צביקה מאחר ויום שישי עשקת לנו את רוב הזמן מה שגרר אותנו להישאר עד 6 בערב אני רוצה להחזיר לך על זה אז ברשותך קבל :-)

IMG_0839.jpg

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

משום מה זה נראה לי כל כך טבעי כשמדובר בצביקה :-P

אך איזה יופי זה כשאין לך ארגון טרור אישי חולה תשומת לב אה ז"א אשה שיושבת לך על הווריד...

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי תפסיק ליבכות כאילו אתה סובל :-)

יש לך המלצות לחברה הרווקים. קמת כמו ג'וקר על הבוקר אה

עכשיו אני ואתה ניכנסנו לסיכסוך עם צביקה

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

בכל דבש יש עוקץ.

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

נשים - אי אפשר איתן, נקודה! (אל באנדי)

ואל תדאג, עם צביקה לא הסתכסכנו - כבר מוסכם מראש שאנחנו אוכלים עוגה והוא לועס מקירופון - וזאת העוגת יום הולדת שלו :-P

Pioneer TS-X150

פורסם

ישראל, ישראל.. שתהיה בריא.. באמת אני נראה שם כמו דביל עם המיק' על האף, אני מתנצל על העיכוב שקיבלתם מהשימוש הארוך שלי במכשיר, אבל פעם הבאה שאתם רומזים לי ע"י הפעלת המע' של אחד מכם, ל"שניה" [גיא?:wink:], אתם לא נוגעים במכשיר חודשיים! :-D

אגב, אעשה מדידה נוספת, בה אני רוצה לבדוק מספר דברים, ואז אצמיד את המיק' לכל אוזן, במדידת הצד שלה, אוזן ימין במדידת צד ימין, וכן להיפך. קראתי המלצות לבצע זאת כך. לא שיש הבדל תהומי במס' הס"מ הללו, אך אם לעשות כבר RTA, אומרים שעדיף כך.. [שלא נדבר על ההחזרים מהאף שלי..]

אדי, בדבש אין עוקץ, בדבורות יש. ודווקא בשונה מנשוי, סינגל יכול לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלימה.. ואם במשנתו הסדורה של אל באנדי עסקינן, הציטוט הוא: "נשים, אי אפשר להרוג את כולן ואי אפשר לשלוח את כולן לקנדה.", ועל הדרך עוד אחד, "אשה תמיד נהיית רק יותר ויותר, אף פעם לא פחות.. יותר זקנה, יותר מכוערת, יותר טפשה, יותר רעה".

ובאמת אנו לא יכולים בלעדיהן. אך גם לא איתן.. ובנימה אישית בנוסח ורדה רזיאל ז'קונט, יושבת על הווריד?? תזרוק אותה!:-D

פורסם

חס וחלילה - נשוי באושר ובעו... בעצם זה לא :-P אבל באושר כן 8)

וכשאמרתי אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה - התכוונתי אליי.

ואני לא רוצה להביט כל יום בעוגה שלמה חדשה ואחרת - האחת שבחרתי, גבינה עם פירורים טעימה לי מאוד ולא נראה שהולך להמאס לי.

hooters hooters, yum yum yum, hooters hooters, on a girl that is dumb

Al Bundy

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...