Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים,

בבעלותי פוקוס 1.6 שנת 2005, 60,000 ק"מ כל הטיפולים בוצעו בזמן/ ק"מ הנקוב.

מכיוון ש80% מהנסיעות הן עירוניות מאומצות ויחסית קצרות (10-15 דק') חשבתי לקצר את מרווחי הטיפולים ל 7500 ק"מ.

בהנחה שאני משתמש בשמן סינט' מלא 5/30 של מוטורקראפט האם פעולה זאת יכולה להועיל?

אם כן, האם בטיפול הביניים יש להחליף רק שמן + פילטר שמן, או האם כדאי להחליף חלקים נוספים?

תודה,

גיא

פורסם

הכל תלוי כמה אתה רוצה להחזיק ברכב וכמה כסף אתה רוצה להוציא על התחזוקה כאשר הרכב אצלך.

מבחינה מכאנית כמובן שעדיף לבצע החלפת שמן עם מסנן בתדירות גבוהה יותר אם הרכב עובר ק''מ מועט בתקופה של שנה. לא הבנתי מה הקטע של 7,500 ק''מ ? אפשר לבצע החלפה כל 5-6-7-8-9-10 אלף ק''מ. לא חיבים לחלק 15,000 ל-2.

בכל הרכבים שאני מטפל אני מחליף שמן עם מסנן כל 10,000 ק''מ.... לא משנה אם השמן הוא חצי או סינטטי מלא.

מבחינה כלכלית, כמו שציינתי, תלוי בתקופה בה הרכב ישאר אצלך. אי החלפת שמן מנוע בזמן תגרום בסופו של דבר לסתימת מעברי השמן ע''י הבוצה וקריסת המנוע. אך זהו תהליך שלוקח זמן והנזק הוא מצטבר. כך שתדירות החלפת שמן נמוכה במרוצת השנים תגרום לבוצה וצורך בשיפוץ כללי. אך עם ק''מ של הרכב שלך זה לא נראה באופק.

מקווה שהסברתי את עצמי טוב.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
לא משנה אם השמן הוא חצי או סינטטי מלא.

משנה ועוד איך.

שמן סינטטי עמיד יותר בפני התחמצנות, מאמצי גזירה, התחממות וכו'.

הסיכוי שתיווצר בוצה בשימוש רגיל (גם אם בעיר. אתה לא הראשון שנוסע בעיר בלבד) בשימוש בשמן סינטטי בלבד הוא אפסי.

פורסם

לא מדוייק, היצרן מאפשר שמן חצי סינטטי או סינטטי מלא בדירוג 5W-30.

ראה כאן לדוגמא (מצאתי עוד סימוכין במקומות נוספים, גם בחו"ל).

בלי קשר - החלפת שמן סינטטי אחרי 7500 ק"מ, ברכב שאינו רכב מירוצים או שנוסע בשטח באופן קבוע - היא בזבוז כסף.

פורסם

גם אני באותה דעה כמוך שאין צורך לקצר את מירווחי הטיפולים. ייצרני הרכב העריכו בעשור האחרון את מירווחי הטיפולים מ-10 ל-15K וגם ל-30K (בתנאים מסויימים).

איזה כייף לי :)

פורסם

לדעתי כן לקצר מרווחי טיפולים לחצי, אופי הנסיעות שלך מצדיק את זה.

גם תשאר עם שמן סנטטי שמחזיק עוד כמה תכונות טובות מעבר לעמידות גבוהה אבל בהחלט לא חובה.

פורסם

גולף דור 4 (הרכב הקודם שלי) 99.9 אחוז מהנסיעות שלו הם בעיר מרווח הטיפולים עומד על 15K.

שמן סינטטי מלא 5W40 של חברת LM.

נכון להיום הרכב עשה 170K אין בוצה במנוע והכול נשמע פרפקט. תקלות=0 לאחר 9 שנים שהרכב על הכביש.

אתה יכול לברר זאת עם מוסך רון שהיום הרכב מטופל אצלו.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא מבין מה אתה רוצה לומר. אתה נוסע נסיעות קצרות של 10 דקות ליום? שמן המנוע מתדלל מיום ליום ובניית הפחם מהירה.

אם אתה נוסע כך אז גם אתה אמור לעבור למשטר טיפולים תכוף יותר.

כל שאר המספרים לא מרשימים אותי כלל.

פורסם
משנה ועוד איך.

בשבילי לא משנה אם השמן הוא סינטטי מלא או חצי-סינטטי, אני עומד על מרווחי החלפת שמן עם מסנן כל 10,000 ק''מ

רק ברכבים יותר מענינים אני משקיע בשמן יקר יותר, ברכבים פשוטים השמן הוא גם "עממי" חצי-סינטטי עד 100 ש''ח ל-4 ליטר. בפאג'רו, למשל, השמן הוא סינטטי מלא בכמות של 10 ליטר במנוע (יחד עם המסנן עולה 1,000 ש''ח כל החלפה).

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

לפוקוס היצרן ממליץ על חצי סינטטי (ביררתי במוסך אריק, מורשה פורד בראשון), להבנתי, הסיבה שמחליפים שמן כל מס' קילומטרים או תקופה, המוקדם, אמורה לתת מענה לקושיות אלה, לא כך?

• תוכן חדש...