Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצד אחד, שנת הדגם עומדת להיגמר והיבואנים תקועים עם מלאי בעקבות המיתון (או שמא האטה?). מצד שני בינואר 2009 המיסים ירדו באופן משמעותי.

פורסם

היבואנים תקועים מן הסתם בגלל ירידת המיסים - כולם רוצים לחכות עד 2009 ולקנות במחיר זול יותר, וליבואנים נשאר מלא מלאי..

השאלה האם היבואנים יעשו לך הנחה גדולה (בגלל שהם רוצים היפטר ממלאי המכוניות), ואם כן אז יכול להיות גם ששווה לך לקנות עכשיו..

פורסם

אני חושב כך... אם אתה מסיג הנחה של 10% ומעלה - קנה היום. אם לא - המתין לינואר. אני הסגתי בתחילת אוגוסט כי - 11% וקניתי. מאוד יתכן כי ממש בסוף השנה הייתי מגרד עוד כמה שקלים, אבל החלטתי כי הנ"ל לא שווה המתנה. אגב, כיום אין כבר שנת מודל, אלה מועד עלייה לכביש.

פורסם

אגב, לא בטוח בכלל שבינואר מחירי המכוניות יוזלו, לפי "ידיעות אחרונות"..אולי אפילו יתייקרו.

אם יש עכשיו עסקה טובה וכדאית, כדאי ללכת על זה ולא לחכות.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם
אני חושב כך... אם אתה מסיג הנחה של 10% ומעלה - קנה היום. אם לא - המתין לינואר. אני הסגתי בתחילת אוגוסט כי - 11% וקניתי. מאוד יתכן כי ממש בסוף השנה הייתי מגרד עוד כמה שקלים' date=' אבל החלטתי כי הנ"ל לא שווה המתנה. אגב, כיום אין כבר שנת מודל, אלה מועד עלייה לכביש.[/quote']

אני דווקא הבנתי שכל המכוניות משנת הדגם הקודמת הופכים אוטומטית ליד שניה אם הן לא נמכרות באותה שנה. זה לא נכון?

פורסם

לא מדויק. היבואן יהפוך לבעלים של המכוניות שנמצאות במלאי שנה ומלא וכמובן הקונה יהיה יד 2 עם כל מה שמשתמע מהנ"ל... אין לכך שום קשר לשינוי השנה הקלנדרית. לכן יעלם גם הקסם של סוף השנה. אלה מה... מפני שכולם ממתינים למה שיקרה ב-1 לינואר צפוי תיסכול הולך וגובר עצל היבואנים שצברו מלאים די גדולים בתקופה השבעה. לכן לדעתי המבצעים וההטבות ילכו ויהיו יותר דראמטיים. יחד עם זאת לא נראה לי כי יקרה תרחיש אפוקליפטי וימכרו בחצי מחיר. אני מעריך כי 10%-15% זה דיל טוב וקרוב לרצפה. תלוי כמובן בביקוש לדגם כזה או אחר.

פורסם

גם אם תהיה הפחתה במס (וכנראה שלא, אא"כ כלכלת הבחירות תקבע...) היא תהיה שולית (4% לעומת 6% שהופחתו בינואר השנה) והמבצעים היום אצל היבואנים שווים בד"כ יותר/הרבה יותר מ-4%.

פורסם

תוסיף לזה את הירידה במכירות שנובעת מפני החששות ממיתון במשק הישראלי, הישראלים מחכים עם רכישות גדולות, וכך נוצר מלאי גדול אצל היבואנים, והם מוכרים פחות, ואז עושים הנחות.

לדעתי, אם ההנחה מעל 10% בצע רכישה עכשיו, אם לא, חכה לינואר, גם אז היבואנים לא יימכרו מכוניות כמו לחמניות בגלל הרשום מעלה, ולכן יורידו במחירים.

פורסם

אם נשאל האים היבואנים הולכים להגדיל או להקטין את ההזמנות בשנה הבעל"ט? התשובה כנראה תהיה להקטין. הקטנת ההזמנות פירוש הדבר עלייה או ירידה במחירים? התשובה היא חד משמעית - עלייה חדה. יש לזכור כי השוק הישראלי איננו כו משמעותי עבור רוב היצרנים - לכן קשה לצפות לגמישות יתרה מצידם. יש גם לזכור שיבואנים יודעים יפה מאוד להיתאגד ולעשות קרטלים. במקרה הצורך יודעים גם ללחוץ ולהסיג הסגים בפרסדורי המשרדים הממשלתיים.

הנחות של 10-15% בד"כ ניתנות לחברות הליסינג. אבל יש לזכור כי חברות אלו רוכשות רכבים בסיטונאות, בלי הצורך בלהחזיק אולמות תצוגה וסגל מחירות. לדעתי ההנחות של 10-15% לרוכשים הפרטיים - משמעות הדבר שחיקה רצינית ברווחים עד למעבר להפסדים. והעסק של היבוא שונה במהותו מהיצור. למפעלים שווה להחזיק פס יצור אפילו בהפסדים עד יעבור הזעם. אבל לא כך עצל היבואנים. הם יכולים בקלות יחסית לוותר על דברים כאלה ואחרים, כגון כמויות הסחורה - רק שלא להפסיד. אגב, נאמר שכיום מדובר במלאי של 3-4 חודשים. כל הנ"ל מביא אותי להערכה שכאשר יגמר המלאי - יגמרו גם המבצעים.

פורסם

דיברו על ירידות מחירים משמעותיות כאשר הדולר היה 3.30, בעקבות ירידת המיסים וקבוצות הרישוי כפועל של יסוף השקל.

היום שהדולר 3.80 לא בטוח שההוזלות יהיו משמעותיות כלכך בינואר.

זה תלוי בגורמים רבים, בכל מקרה הנבואה ניתנה ל... במיוחד בתקופה כלכלית מטורפת כמו היום.

פורסם

היום שהדולר 3.80 לא בטוח שההוזלות יהיו משמעותיות כלכך בינואר.

ומה בקשר למכוניות ארופיות (יורו - 4.8 ש"ח) ?

פורסם

באוצר ישנה הנוסחה לחישוב קבוצות שווי השימוש לפי סל המטבעות. נכון להיום אירו אכן ירד, הדולר עלה והיין עלה בצורה דראמטית. ויש עוד חודשיים. כך שבאמת קשה להתנבא. כך או כך מדובר באחוזים בודדים לכאן או לכאן. היום בידיעות ס"ש ראיתי פרסומת "מיצובישי ללא מע"מ. חמור מי שמחכה לינואר". ואכן במקרה הנדון הפרסומת צודקת!

פורסם
היום בידיעות ס"ש ראיתי פרסומת "מיצובישי ללא מע"מ. חמור מי שמחכה לינואר". ואכן במקרה הנדון הפרסומת צודקת!

רק מראה לך את הפאניקה בה הם מצויים. עברתי ליד צ'מפיון בחיפה ביום רביעי האחרון ובקושי היו שם אנשים למרות כל פרסומי הענק. החודש בקושי נמסרו רכבים חדשים והתמונה לא צפוייה להשתנות בחודשיים הקרובים.

כתבה מגלובס בנושא:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000393139&fid=3220

• תוכן חדש...