Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יכול להגיד פה בוודאות גמורה שעד ינואר פלאפון עוברים ל UMTS

ומה זה אומר מבחינת הלקוח הפשוט שיש לו מכשיר של פלאפון ורוצה לשדרג?? לחכות עד ינואר?? יהיה שינוי במבחר המכשירים ובמחירים??

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה אתה אומר!

וזה מבלי עוד לדבר על ה HSDPA שלהם.

מכיוון שאתה התחלת לדבר על ה-HSDPA של פלאפון, שעוד לא הושקה, רק לזה יכלתי להתייחס. פתאום הכנסת את אורנג? ואת סלקום? אתה יודע בכלל למה אתה מתכוון או שאתה סתם כותב?

מה אתה משווה בין רשת חדשה לגמרי, בטכנולוגיה הכי מתקדמת (שעוד לא הושקה, כפי שנאמר), לרשת שהוקמה בטכנולוגיה פחות עדכנית ושעוברת שדרוגים.

אתה אמיתי?!

המודם הסלולרי של אוראנג' על איזה תדר עובד?

המודמים הסלולריים של סלקום על איזה תדר עובדים?

HSDPA=דור 3.5.

ובכלל אין כזה דבר רשת HSDPA ,HSDPA זהו תדר שמתייחס ספציפית להורדת נתונים, HSDPA+HSUPA =דור 3.5

לא מבין אל תדבר, לך תלמד.

שנית, מה הקשר לתדרים?

HSDPA יש גם בתחום ה-850 וגם בתחום ה-2100. ממש אין שום קשר לתדר- גם שירותי ה-VOICE וגם שירותי ה-DATA עובדים באותו התדר בדיוק. הכוונה ברשת HSDPA היא לרשת שתומכת בשידורים הללו- ה-HSDPA ממש אינו מתכוון לתדר מסויים אלא לרשת. ה-HSDPA זה פשוט מספר ערוצים רב יותר, המאפשר קצב גבוה יותר (או משהו שמספיק קרוב לזה)

אם ככה מדברים האנשים מנורטל ואריקסון, כנראה שהם יודעים.

מציע לך בחום לחזור וללמוד (כי רק במקרה אני די קשור לנושא ועובד איתו על בסיס יומיומי, אבל תחזור לקרוא באינטרנט ולדבר שטויות).

PUG-306 XSI MK2

פורסם

קודם כל GSM 800- UMTS 2100, לפחות את התדרים תכתוב נכון קודם.

HSDPA הינו תדר מיוחד בעל קצבי החזר מטורפים, לפי התאורייה שלך ש VOICE ו DATA עובדים אותו דבר ובעצם HSDPA יכול לעבוד על כל בסיס תדרים הכל מ800 אז גם הטלפון הסלולרי הראשון שתמך ב CSD (העברת נתונים), בעצם תמך ב HSDPA?

HSDPA- HSUPA פרוטוקול העברת נתונים שעובד על תדר מיוחד, אם הייתי הבוס שלך וקורא את ההודעות שלך הייתי מפטר אותך מייד.

אה, וגם אני קשור לנושא ועובד איתו על בסיס יום יומי.

פורסם

שוב אתה מתעקש לדבר על משהו שניכר שאינך מבין בו (ודרך אגב, להיות נציג מכירות או משהו בסגנון, הניכר לפי דיבורך, אינו נחשב להתעסק בתחום). הדבקות שלך בהגדרה של - "GSM 800- UMTS 2100" רק מוכיחה זאת - אתה מבין שזוהי קונפיגורציית רשת ספציפית ולא סך כל הטכנולוגיה, נכון?

מכיוון שאינך יודע - בUMTS ישנם מספר תחומים, וביניהם גם תחום ה-850. מכיוון שלא דיברתי על GSM (בעיקר מכיוון שפלאפון לא תפרוש רשת GSM) אין לזה שום קשר לנושא. בנוסף, כדאי שתבין ש-2100/850 אינו מייצג תדר אלא תחום, הנמצא באזור התדרים האלו.

איך עובדת ה"תיאוריה" (או יותר נכון התקן של ה-3GPP) - אם אתה רוצה להשתמש בשירותי VOICE מוקצה לך ערוץ אחד, ואם אתה רוצה להשתמש בשירותי DATA מוקצה לך ערוץ אחד או יותר - אותו הערוץ בשני המקרים. שני השירותים אינם עובדים באותה השיטה בכלל, בין היתר מכיוון ש-DATA מבוסס על Packets ו-VOICE לא (נכון לעכשיו בטכנולוגיה המדוברת). הסיבה שמכשירים ישנים יותר לא עובדים זה בגלל התקן השונה והחומרה. אם תחפש קצת, תמצא שיש רשתות HSPA (כן, גם זה כינוי מקובל) שעובדות בתחום ה-850.

שוב - "פרוטוקול" ה-HSUPA (שכולל בתוכו את ה-HSDPA ) אינו מבוסס על "תדר מיוחד". התדר שבו מתקבלים קצבים גבוהים משומש גם לשיחות רגילות. למען הסר ספק - הטכנולוגיה ממש אינה תלויה בתדר בה היא עובדת, אין "תדר קסם" בו היא פועלת, היות והתדר עצמו משמש כערוץ פיזי בלבד עבור הטכנולוגיה עצמה. ההשפעה העיקרית של התדר תתאפיין בניחותי תווך ואיזורי פריסה (תעצור אותי אם התקדמתי יותר מדי).

בהתחשב בעובדה שחוץ מתחום ה-UMTS, אני עובד עם CDMA כבר 3 שנים (ורק שתדע - UMTS מבוסס עליו), נראה לי שהידע שלי די מבוסס.

אתה מוזמן להמשיך את וויכוח הסרק הזה, אבל הייתי מציע לך ללכת ולעשות כמה קורסים בתחום, לחסוך את הפדיחות.

לגבי היותך הבוס שלי - הרשה לי לגחך. כדי להיות הבוס שלי תצטרך לדעת על מה אתה מדבר קודם.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

חבר'ה, לאח שלי יש פלאפון מבית לפלאפון, האם אפשר עדיין לקחת?

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם

קודם כל סליחה שהייתי פוליטקל קורקט וציינתי את שם התדר שמתייחס לטכנולוגיה כפי שהוא מצויין בכל העולם.

שנית, להגיד שVOICE וDATA עובדים לא על אותו ערוץ, ואז להגיד שזה עצרוץ דומה זה כמו להגיד שCSD בזמנו עבד עם נתוני מנות (?!), למה? רכיבי הHSDPA במכשיר פותחים אותו לערוץ מסויים שמקבל רק נתוני מנות, בטכנולוגיה מסויימת, על תדר מסויים ועם רוחב פס תדרי מסויים, או שגם זה תכיף תגיד לא משנה? שאין הבדל בין ערוץ VOICE לערוץ DATA?

נחזור לעניינינו, האנטנות, HSDPA זולל רוחב פס מהתדר בצורה שלא תאמן, שלא לדבר שיוצר עומס על האנטנה עצמה, עומס שבסופו של דבר מתבטא עף בשידור הקליטה שלה, אז איך מתגברים על העומס? מן הסתם יוצרים אנטנות, אבל אפילו שידורי ה HSDPA של אואנג' וסלקום, למרות שאמרוים להיות לרוב קבועים ובמהירות גבוהות, סובלים מחוסר אנטנות, והנה אתה בא וטוען שתוך חודש ניתן לרשת את כל הארץ, לרשת UMTS, שגם היא זללנית נפח לא קטנה, ויחד אם זאת לתת שירותי DATA טובים?

אני מצטער אבל אני מוצא את זה קשה מאוד להאמין.

ומצטר שלקח לי זמן לענות, בדיוק לקחתי את רכב הספורט שלי (לא), לסיבוב.

פורסם

שוב - שם התדר אינו מתייחס לטכנולוגיה. בשום מקום ובשום מצב.

שנית - אני אמרתי שהכל עובד על אותו ערוץ - גם תקשורת הנתונים וגם השיחות.

שלישית - ה-HSPA הוא עניין של תקן ולא עניין של חומרה. ההבדלים בין דאטה לvoice אינם מתבטאים בערוץ, שהינו אותו הערוץ בשני המקרים (מדובר בקרייר אחד על גביו מתנהל הכל).

רביעית - אנטנה היא רכיב פסיבי, ולכן אין "עומס על האנטנה" (אולי על המגברים וחומרה אחרת, כנראה שלכך התכוונת). בנוסף, לא מודבר על אנטנות אלא על החומרה שמאחוריה - האנטנה אינה משחקת תפקיד, פרט לעניין השידור והקליטה. ה-HSPA אינו "זולל" רוחב פס, אלא משאבים - גם משוחח משתמש באותו רוחב הפס כמו משתמש HSPA, אלא שבמקרה של משוחח, מצטרפים אליו עוד מספר משוחחים. משתמש HSPA גוזל מספר ערוצים ככה שהוא בעצם תופס מקום של מספר משוחחים.

דרך אגב - אף פעם לא אמרתי שניתן לעשות זאת תוך חודש.

אם אפשר לשאול - מה הקשר שלך לתחום בדיוק?

PUG-306 XSI MK2

פורסם
שוב - שם התדר אינו מתייחס לטכנולוגיה. בשום מקום ובשום מצב.ספציפית לנושא שלנו אז דווקא כן.

שנית - אני אמרתי שהכל עובד על אותו ערוץ - גם תקשורת הנתונים וגם השיחות. רצית אולי להגיד תדר, יש שוני גדול בין ערוצי שליחת הנתונים לערוצי השיחות, גם לפי עניין התנהגות המתגים של חברות הסלולר וגם לפי רכיבי האנטנה השונים.

שלישית - ה-HSPA הוא עניין של תקן ולא עניין של חומרה. ההבדלים בין דאטה לvoice אינם מתבטאים בערוץ, שהינו אותו הערוץ בשני המקרים (מדובר בקרייר אחד על גביו מתנהל הכל).רכיב EGPRS יכול לקלוט HSDPA בקצב המינימלי שלו? לא.

רביעית - אנטנה היא רכיב פסיבי, ולכן אין "עומס על האנטנה" (אולי על המגברים וחומרה אחרת, כנראה שלכך התכוונת שוב, אתה לוקח את הביטויים ה"עממים" שלי הופך אותם למורכבים יותר בתקווה להשמע חכם.). בנוסף, לא מודבר על אנטנות אלא על החומרה שמאחוריה - האנטנה אינה משחקת תפקיד, פרט לעניין השידור והקליטה יפה, ולכן איך אתה מצפה מחומרה שתוכננה לעבוד עם רשת מסויימת, על תדרים מסויימים, ועם רוחב הפס וניצולי התדר המסויימים שלה, פתאום תהפוך את עורה לרשת אחרת לגמרי. . ה-HSPA אינו "זולל" רוחב פס, אלא משאבים (?!) - גם משוחח משתמש באותו רוחב הפס כמו משתמש ממש לא, זה כמו להגיד שנצילות של מגבר לרכב אותו דבר כאשר הוא מנגן בעוצמה 10 נגיד רעש לבן וכאשר הוא מנגן בעוצמה 10 שיר טראנס עמוס באסים.HSPA, אלא שבמקרה של משוחח, מצטרפים אליו עוד מספר משוחחים. משתמש HSPA גוזל מספר ערוצים ככה שהוא בעצם תופס מקום של מספר משוחחים.אתה סותר פה את עצמך, מצד אחד משוחח ומשתמש DATA משתמשים באותו רוחב פס אבל משתמש גוזל מקום כמו 10 משוחחים, אז על מה אנחנו בעצם מתווכחים אם אתה אומר שבעצם יש רוחב פס ושDATA מנצלת את רובו?

דרך אגב - אף פעם לא אמרתי שניתן לעשות זאת תוך חודש.אחרים אמרו.

אם אפשר לשאול - מה הקשר שלך לתחום בדיוק?תחום טכני מסויים.

עכשיו תורך.

פורסם

גם בנושא שלנו התדר אינו מתייחס לטכנולוגיה. אם אתה רוצה לדבר על קונפיגורצית רשת מסויימת, אז אולי, אבל לא זכור לי שהדיון כעת הוא על רשת ספציפית.

אם נכנס קצת יותר לעומק הטכנולוגיה - ערוץ הדיבור של המשתמש עובר Spreading שבעברית נקרא לו "מריחה" (ב-CDMA לרוחב של 1.25 Mhz וב-UMTS לרוחב של 3.75 mHz ,שזה בדיוק פי 3, במקרה). הערוץ של משוחח יחיד, לפיכך, תופס בדיוק את אותו רוחב הפס של משתמש הגולש באינטרנט, למשל (אם תפתח ספקטרום אנלייזר, תוכל לראות זאת בבירור). אם משתמש יחיד יגלוש - הוא יקבל כמעט את מלוא הקצב. אם שניים יגלשו - חלוקה ב-2 (בערך) וכן הלאה. כשאתה משוחח, אתה מקבל Timeslot (אם אינני טועה יש 8 כאלו, אבל אל תתפוס אותי במילה), כך שמשוחח יחיד תופס בערך 1/8 מהמשאבים על אותו רוחב פס (מדובר בנתונים גסים, ממש לא מדע מדויק).

בקיצור - משתמש גולש ומשתמש משוחח מנצלים בדיוק את אותו רוחב פס. אתה יכול להתווכח עד מחר, אבל ככה עובדת הטכנולוגיה.

לגבי ערוצים - ערוץ ותדר הם כמעט היינו הך. ההבדל בין ערוץ המנוצל לשיחה וערוץ המנוצל לתקשורת נתונים הוא באופן בניית הערוץ. למען הסדר הטוב - רכיבי האנטנה הם צלחת וזהו (ולפעמים מגבר, תלוי בהגדרה). זוהי ההגדרה של אנטנה, וזהו.

אם אתה מדבר על אתר תאמר אתר. אולי אני מנסה להשמע חכם, אבל לפחות אני צודק ומדייק.

לגבי החומרה - מתי אמרתי שאני מצפה שרשת "תהפוך את עורה"?

עדיין לא ענית מה תחום העיסוק שלך. אלא אם כן זהו סוד גדול, אני פשוט אניח שצדקתי מההתחלה, כי כל תגובה שלך היא עירוב של פרטים טכניים שטחיים ביותר ופרטים פרסומיים ושיווקיים (מהסוג שכל מוקדן יודע).

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אתה שוכח שהוא יכול למרוח אותו עד מחר, אבל מדובר בשניי ערוצים שונים, דיבור וDATA, שוב אתה סותר את עצמך.

ובאמת הוויכוח הזה כבר עושה לי כאב ראש, אני לא יגיב יותר, כי באמת, כואב לי הראש.

יום נעים, ואני מוכר במקדונלדס, ובזמני החופשי מנקה כפכפים.

פורסם
ומה זה אומר מבחינת הלקוח הפשוט שיש לו מכשיר של פלאפון ורוצה לשדרג?? לחכות עד ינואר?? יהיה שינוי במבחר המכשירים ובמחירים??

כן, מגיעים מכשירים חדשים של נוקיה ועוד.

פורסם

GADIK6 - יהיה שינוי ניכר במבחר המכשירים, לגבי מחירים אני לא יודע, אבל כנראה שיהיה ניתן לקבל מבצעים לא רעים.

volk כתב:

אתה שוכח שהוא יכול למרוח אותו עד מחר, אבל מדובר בשניי ערוצים שונים, דיבור וDATA, שוב אתה סותר את עצמך

טוב, אני רואה שהגיון לא עובד איתך. תהנה במקדונלד'ס ובצחצוח כפכפים.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

שוב אני אשאל, האם עדיין אפשר לקחת את המתנה?

פורסם
תלוי אם יש לך UTMS או לא8)

אני רק יודע שלאח שלי יש פלאפון של חברת פלאפון.:-)

לא יודע מה זה UTMS.:|

• תוכן חדש...