Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתנצל מראש אם הנושא שלי לא מפורסם באשכול נכון,אני חדש כאן...:oops::lol:

שלום לכולם וחג שמח!

הייתי רוצה להתייעץ עם מישהו שיצא לו להיתקע במצב כמו שלי וגם עם מישהו שיודע...

הבצב הוא כזה:

הרכב שלי עמד בחנייה ובאמצע הלילה נכנסו בו ושברו פנס קידמי,גריל,דפקו טמבון קידמי וגם עיקמו את מכסה המנוע ויש מצב שגם גרמו לנזק פנימי שלא נראה לי לעין...כמובן המניאק שעשה את זה ברח מהמקום...אגב הרכב הוא פורד אסקורט שנת 96..אשמח אם מישהו עם נסיון ייתן לי הערכת הנזק,כלומר עלות התיקון והאם בכלל כדאי לי לתקן רכב עם נתונים כאלה או לתת אותו לפירוק...

כמו כן אודה לבן אדם שיגיד לי מה הנוהל ובדיוק השלבים שצריך לעשות כשנותנים רכב לפירוק..

הייתי רוצה לקבל גם המלצה לגבי פירוק,איפה יותר טוב וכמובן איפה אפשר לקבל את המקסימום ומהו המקסימום???

פורסם

ברוך הבא לפורום!

המקום של השאלה הזאת הוא הפורום הטכני.

למרות זאת - אנסה לענות בקצרה...

1. בלי תמונה אין מצב להעריך כלום (אגב כנראה שגם עם תמונה - לא ממש... )

2. לתקן או לא תלוי במצב המכאני של הרכב, אם המצב המכאני מעולה - אולי שווה לשקול תיקון.

3. מכירה לפירוק תתן לך בערך 1000 ש"ח במקרה הטוב - יש למלא טופס הורדה מהכביש במשרד הרישוי ולפרק לוחיות רישוי לפני המסירה למגרש הפרוקים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה ZVIT

יש לי עוד כמה שאלות בעניין הפירוק:מה עושים אחרי מה לפי הסדר שאני לא אסתבך עם זה???האם צריך לעשות העברת בעלות?מתי להתעסק עם משרד הרישוי?מה לעשות עם ביטוח הרכב?מה לעשות עם לוחיות הרישוי אח"כ?האם ידוע לך על פירוקיות באזור אריאל ושגם ייתנו מחיר סביר??

מקווה שלא העמסתי פה בשאלות,פשוט אין לי שום ידע בזה...

תודה

פורסם

אני מציע לך לתקן את הרכב, אם הוא נוסע טוב, ואין לו בעיות רציניות אחרות.

תוכל לקנות את כל החלקים מפירוק, בעלות לא גבוהה.

אם תחליט בכל זאת להשבית אותו, הנוהל הוא כזה :

אתה מתקשר/הולך לכמה פירוקיות, שואל, אם הם מעוניינים לרכוש את הרכב, וסוגר על מחיר.

אחר כך אתה מפרק מהרכב את הלוחיות רישוי, וגורר את הרכב לפירוקיה. לוקח מהם כסף במקום, והולך למשרד הרישוי, עם ת"ז שלך (אם הרכב רשום על שמך)

במשרד הרישוי אתה מבקש לבטל את הרכב, חותם על טופס ביטול, והרכב שלך יותר לא קיים.

מגיע לך החזר על החלק היחסי של הטסט, פחות חודש אחד. כלומר, אם נשארו 4 חודשים לסוף הטסט, מגיע לך החזר על 3 חודשים.

את הלוחיות רישוי אתה חותך עם מספרי פח לחתיכות קטנות, וזורק לפח.

אחר כך מתקשר לסוכן הביטוח, מבקש להקפיא את הביטוח, עד שתרכוש רכב חדש.

פורסם

תודה BUKI

כמה שאלות לגבי מה שנאמר:

האם אחרי שהבאתי את הרכב לפירוק אמורים לתת לי איזהשהו טופס שמוכיח את ה"עסקה"?האם צריך להציג משהו מעבר לת"ז במשרד הרישוי?

לגבי הטסט מי יעשה לי את ההחזר?למי צריך לפנות בעניין הזה?האם אפשר לקבל החזר מסוכן ביטוח או שיש רק הקפאה?

פורסם

ישלי הצעת כזאת: תעשה סיבוב במוסכי פחחות. דבר עם הבעלים של המוסכים ותראה אם הם מעונינים ברכב בשבילם או בשביל מישהו אחר. זה יכול לעבוד, וזה עדיף על מכירה לפירוק. הם יקנו ממך את הרכב בזול (אבל יותר יקר מפירוק) וידעו לתקן אותו בזול.

לפני כשנה עזרתי לידידה שלי להפתר ככה מהיונדאי אטוס שהיה לה. הרכב עבר תאונה בחזית (היה רק ביטוח צד ג') והמחירון שלו היה כ-13,000 ש''ח. לקחנו הצעה לתיקון ויצא בערך 8 אלף. בסופו של דבר ברכב התענין אחד העובדים של המוסך בשביל אישתו וקנה אותו ב-3,000 אלף. אומנם היא "הפסידה" 10 אלף, אבל לא השקיעה בתיקון ולא תתמודד עם מכירת רכב לאחר תאונה. הלכו למשרד הרישוי והעבירו בעלות.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

את הרעיון הזה אני גם אלך לבדוק,הבעיה שאין הרבה מוסכי פחחות איפה שאני גר..לכן אני שוקל את כל הפשרויות ושואל את כל השאלות של ביורוקרטיה..אני שמח לקבל כל תגובה וכל עצה כי לי ממש אין שום מושג בזה...

פורסם

אם מוכרים לפירוק לוקחים את הרשיון של הרכב ומספרי רישוי והולכים למשרד הרישוי. מבצעים הורדה קבועה (כי יש גם זמנית)

אם מוכרים למישהו במצב כמו שזה, פשוט מבצעים העברת בעלות.

נסו לפרסם תמונות של הרכב באינטרנט. תציינו שהרכב עם טסט ודורש שיפוץ חזית. תבקשו 1500-200 ש''ח עבור הרכב. בפירוק תקבל גרושים (עוד תגיד תודה שהגרג על חשבונם).

האפשרות האחרונה היא לתקן. לעשות תמונות של הרכב ולעשות סיבוב ב-10 מוסכי פחחות. לקבל הצעה, לגרור את הרכב למוסך, לתקן ולהמשיך לנסוע.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אם הרכב נוסע בצורה נורמלית ולא עושה בעיות באופן כללי - הייתי מתקן עם חלקים מפירוק.

יש מצב טוב שמוסך באחד הכפרים הערביים יוכלו להשיג גם את החלקים המתאימים מפירוק בזול ויחסכו לך את העבודה.

פורסם

לנסוע הוא כן נוסע..הבעיה שאולי כשפגעו ברכב גרמו לנזק פנימי ומי יודע כמה זה יכול לעלות...מעבר לזה ידוע לי על עוד בעיות מכאניות..אבל בכל זאת כדאי לבדוק את מה שאתה אומר..הם באמת יודעים להשיג בכל מיני דרכים..

• תוכן חדש...