Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכבים צבאים

asaf572
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כנראה במסגרת הכנות לצליחת תעלת סואץ ע"י צה"ל במלחמת יום כיפור. אם ג'יפים כאלה היו בשימוש בצרפת עד שנות השמונים, אני מאמין שיש סיכוי טוב שעוד היו כאלה בשנת 73 בצה"ל, כמו שיש היום ג'פ"סים מימי מלחמת וייטנאם.

הנדסה 601 תירגלו אז (עם התמסחים) בשפך הקישון. זה לא נראה הרקע.

• תגובות 249
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לגיון הזרים הצרפתי השתמש בג'יפים כאלה מתוצרת הוצ'קיס הצרפתית שיוצרו ברשיון, מה שכניראה מסביר את מה שראית בשנות השמונים.

אריה

דוז פואה!!

אלה ג'יפים צרפתיים ששופצו על ידי הוצ'קיס (לא יוצרו). נקראו M-201 והיו בשימוש עד אמצע שנות ה-80 בצבא הצרפתי.

אתר מענין על הג'יפים הללו:

http://ourworld.compuserve.com/homepages/jeep_man/

ועוד אחד:

http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=fr&u=http://pagesperso-orange.fr/big/&sa=X&oi=translate&resnum=9&ct=result&prev=/search%3Fq%3D%2522%2BHotchkiss%2BM201%2522%26num%3D100%26hl%3Den%26lr%3D%26sa%3DX%26as_qdr%3Dall

אלפא-סוד 1.3 1978, חיפושית 1200 1963, Citroen DS 20 1973. מתנדב ביחידה הארצית לפינוי צירים - יחפ"צ

פורסם

בזמן מלחמת לבנון השנייה, תוך כדי נסיעה בכביש בין עירוני בצפון הארץ, חלפה על פני מרצדס בצבע ירוק כהה, כנראה E class משנות השבעים שנשאה לוחיות רישוי צה"ליות חומות. זה הפתיע אותי מאוד. ידעתי שהיו מרצדס ישנות בצה"ל בימי היק"ל, אך חשבתי שלא עוד. למישהו יש הסבר לכך?

פורסם

הם פועלים עד ימינו אלה. שבוע שעבר ראיתי 2 כאלה באזור כרם שלום., ובקיצור הם בשימוש עד היום.

במחנה שנלר בירושלים ראיתי 2 כאלה מושבתות.

משמשות את היחידות המיוחדות של הצבא.

גם ליחידת המסתערבים של משטרת ישראל יש כאלה. פועלות בעיקר באזור קלקיליה.

בזמן מלחמת לבנון השנייה, תוך כדי נסיעה בכביש בין עירוני בצפון הארץ, חלפה על פני מרצדס בצבע ירוק כהה, כנראה E class משנות השבעים שנשאה לוחיות רישוי צה"ליות חומות. זה הפתיע אותי מאוד. ידעתי שהיו מרצדס ישנות בצה"ל בימי היק"ל, אך חשבתי שלא עוד. למישהו יש הסבר לכך?

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
חלק מהרכבים החומים (דוגמת CUCV - המוכר גם כבלייזר) נמכרו לשוק האזרחי. מצבם של הכלים האלה היה כ"כ רעוע שהם ירדו מהכביש ברובם. גם קומנדקרים נמכרו עד ראשית שנות השמונים לשוק האזרחי - רובם נרכשו ע"י הקק"ל או חברות כמו ססמיקה ישראל (חברה לחיפושי נפט) גם כלים אלו הושבתו ברובם (לנו במשק יש עדיין קומנדקר שנת 1983 ששירת בצה"ל עד שנת 1992 ואז נמכר). אשר למשאיות כבדות, רובן נמכרו לסוחרים אשר מכרו אותן למדינות עולם שלישי ורק מיעוט שבהן עלה על הכבישים בארץ. החל משנת 1997, אין אפשרות יותר להעלות רכבים חומים על הכביש בארץ. למה? התשובה לאלוהי משרד התחבורה.

ואיזה כיף לתושבי ארצות הברית.. רוצה זחלם? אין בעיות!! טנק שרמן ממלחמת העולם השניה- למה לא.

רוצה מיג 21 במצב טוב-שים כסף וקח...

פורסם

בהחלט כיף להם.

בהרבה מקומות יש ממש קהילות סביב הנושא של רכיבם צבאיים ישנים.

אני מתאר לעצמי שבארץ זה היה מתפתח לא פחות אם זה היה אפשרי.

פורסם

לא הפסדנו הרבה.

בצה"ל של היום אין כמעט רכב ייעודי צבאי. חוץ מהטטרה,אושקוש ,האמר וריו כל המשאיות והג'יפים דגמים אזרחיים.

פורסם
בהחלט כיף להם.

בהרבה מקומות יש ממש קהילות סביב הנושא של רכיבם צבאיים ישנים.

אני מתאר לעצמי שבארץ זה היה מתפתח לא פחות אם זה היה אפשרי.

בגדול אפשר לקנות כמעט הכל, מלבד כמובן מטוסים. אך כמובן ללא רישוי- לא, שמישהו יסע עם הטנק או זכל"ד בכביש גם ככה... אבל אתה לא מבין- חלק גדול מה"אספנים" בארץ, לפחות בזמן האחרון- "הולכים" על הדברים "הנחשבים", אלה, שמוצאים את העיניים לאחרים- את מי מעניין ציוד צבאי? דוגמה אחרת קרובה- כמה אספני משאיות אתה מכיר בארץ? יש איזו בעיה חוקית או טכנית למי, שיש לו כסף, להחזיק אוסף כזה, אם אפילו אני יכול? -לא, אבל זה לא מעניין אף אחד מאלה, שיש להם כסף, כי זה לא נוצץ ומושך עין! ולאספנים, שזה אכן היה מעניין אותם- פשוט אין שפשרות כלכלית להחזיק אוסף כזה ללא רישוי, של כלי מחלמה! זה הכל!:?:cry:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

עומדות שניים כאלה בבסיס צבאי בקריית שמונה, ממוגנות ירי ועם מתקון למכשיר קשר, כמובן במצב נסיעה ועם מספר שחור. לא יודע עכשיו, אבל בשנות ה-80 וה-90 הן שימשו קציני צה"ל בדרום לבנון

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בעולם הגדול שימור כלי רכב צבאיים הוא ענף די גדול. בעיקר בארה"ב, אנגליה, והולנד.

שם מתקימים מיפגשים ותערוכות רק של כלי רכב צבאיים.

דווקא אצלנו, מקום בו רבים מכלי רכב אלה היו מעורבים במאבק על הקמת המדינה ומילחמות שעברנו

מאז, לא כל כך תופס הענין.

לארץ הגיעו רבים מכלי הרכב האלה שנותרו ללא שימוש לאחר מלחמת העולם. גם אלה המוצגים במוזאונים השונים בחלקם במצב מוזנח, וכניראה שאין כלים במצב נסיעה.

לא מזמן ראיתי תכנית טלויזיה על קבוצת של בריטים שהתארגנה על מנת לשמר מפציץ בריטי שיצא מהשירות. לצורך כך התנדבו בעלי מיקצוע מבוגרים שבעברם היו טכנאים של המטוס, והם היחידים שיודעים לטפל בו. הם גם מכשירים חבר'ה צעירים לענין.

ראויה לציון העובדה, שכשהוקם מוזיאון חיל האויר (וגם הוא הוקם תודות ל"שיגעון" של אדם אחד)

לא נימצא בארץ ולו מוסטנג אחד, או מוסקיטו אחד. מטוסים שהיו אבני דרך בתולדות חיל האויר.

אריה

בשיפוץ קומנדקר wc56

פורסם

מוסקיטו לא היה כי עץ לא מטופל 60 שנה נרקב. מוסטנג כן היה- זה שטרנר האשים את יצחקי שהוציא אותו לשיפוץ באנגליה ובסוף מכר אותו לשבדי.

פורסם

לו היה לי מקום לכל השגעונות שלי- לא הייתי חושב פעמיים... זה אפילו לא עניין של כסף, כי עלות של כלים המושבטים לא בשמיים- פשוט אין מקום להחזיק...:cry:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
מי רוצה אביר? -אני בכלל רוצה KRAZ מהשלל, אם עדיין נשארו בימ"חים... בוודאות פעם היו!

מימי בצבא אני זוכר את מגרש הרכבים הגדול שהיה בכביש לבאליש (מול בסיס מסויים שאת שמו אסור לי לומר...). היו שם מאות רכבים ישנים, רובם משאיות שלל רוסיות, שעמדו וחיכו ליום פקודה/גריסה. זה היה בשנת 1991, ואני לא מפקפק בעובדה שהם עדיים שם, ועדיין יש כמה אומללי נפש ששומרים עליהם, שלא יברחו...

אגב, למרות שלא היה לי רשיון צבאי, בכל פעם שהיה חסר מילואימניק לג'פ"ס היו קוראים ל"מיקי, הדפוק הזה שאוהב לנהוג עם חפ"ש לידו באמצא הלילה במקום לישון". כמה שטויות שעשיתי איתם... כלים פשוט מפחידים! והרבעי עוף החיוורים שלידי פחדו להלשין, כי אחרת הסמ"ר שליד ההגה היה חוטף קריזה ובודק מה קורה כשמושכים הנדברקס באמצע סיבוב עם 4 על 4 משולב בלואו...

אך, קשים החיים במודיעין. איזה כיף לגולנצ'יקים שרק ישנים כל היום... :)

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

• תוכן חדש...