Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באירוע האחרון הלכו לי התושבות האחוריות של מגן הגחון. העלתי בפני הנווט שלי את האפשרות לבנות תושבת חדשה בשילוב עם חיזוק לשלדה ובכח לטפל בנק' תורפה ידועה של ה106.

ה"אביזר" נבנה בסדנא של יובל מלמד, זה המקום להודות לו על שנתן לנו מקום לעבוד בו עם כל האמצעים הדרושים רתכת פרס מכופף צינורות ועוד שלל כלים!

התכנון שלי ושל הנווט שלי

הביצוע, של הנווט שלי אלעד קודנצ'יק שמתגלה כמוכשר ביותר בעבודות ברזל מכל הסוגים עם מעט עזרה ונידנודים שלי.

מקווה שזה מעניין משהו פה :wink:

נדב

חיזוק שלד[2...JPG

חיזוק שלד[1]...JPG

GetAttachment.jpg

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סטראט תחתון, אבל עם חיזוקים לברגי 10mm שנמצאים באופן מקורי בכל 106 (האחוריים), זה נותן נופח נוסף לחיזוק!

מעבר לזה אם תראה מוט מקורי שכזה תשים לב שמה שיצרתי נותן מרווח גחון טוב בהרבה ממה שמוצאים בשוק! זה מאוד חשוב ברכב ראלי וגם ברכבי כביש מונמכים.

בשביל לקבל את המרווח הקטן הזה השתמשנו ב"פרס" ובמכופף צינורות כדי להתאים את החיבור באופן אידיאלי תוך שמירה על מרווח בטחון מהאגזוז ותושבת המנוע.

נדב

פורסם

זה יותר טוב מסטראט תחתון,אותו אני לא יכול להרכיב בגלל שהרכב שלי יושב מאוד נמוך....

אבל את זה לדעתי אני כן אוכל להרכיב,אז נדב כדי לך מתי שאני אהיה אצלך זה כבר יהיה מפורק,כדי שלא נבזבז זמן על לפרק את המוט מהרכב שלך.

:-)

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

יצרנים כמו OMP ו SPARCO מייצרים בד"כ מה שיותר זול וקל להם ליצר מאשר מה שיהיה הכי חזק ומתאים.

בד"כ אין בעיה לייצר משהו טוב יותר לבד, רק שעלות העבודה גבוהה בהרבה ולכן זה לא תמיד משתלם!

הנווט שלי ואני עבדנו על הסיפור הזה כ10 שעות במצטבר,כנראה שפעם שנייה יהיה יותר קל אבל עדין לא כלכלי אלא עם עושים לעצמך.

נדב

פורסם

נדב מה המרחק שחסך בגובה של הסטראט הזה אל מול אחד של OMP למשל?

זה לא נראה לי הפרש כזה גדול

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תשפוט בעצמך...

כל ממ' משמעותי!

מה גם שאין פה את החיזוקים אחורה שהוספתי ותושבות למגן גחון שהם הסיבה העיקרית שבגללה נכנסתי לסיפור הזה.

קשה לראות אבל אצלי במגן יש כ7 כיפופים עדינים בעוד שבתמונה יש שני כיפופים "גדולים" שמחייבים מרווח גדול יותר מהבודי.

נדב

8.jpg

פורסם

זה לא נראה יותר מ 2 ס"מ מרווח וזה דבר די זניח יחסית

ואם כבר, למה לא לנסות להעביר את המוט בבניה עצמית מעל הצנרת של האגזוז במקביל לאנטירול? דבר כזה בכלל ישאיר אותך עם מרחק זהה מהרצפה מה שבכלל יתן יתרון בהנמכה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אולי בעינך 2cm זה זניח! בעיני (וגם פונקצונלית) לא.

האם הנמכה של רכב ב2 ס"מ זה זניח?

בכל מקרה זה הגובה שאני צריך בו את מגן הגחון כך שאין טעם להעביר את הצינור מעל לאגזוז... חוץ מזה זה יוצר כל כך הרבה בעיות אחרות וחסרונות שאין לי כוח למנות אותן.

נדב

פורסם

תודה!

הסטראט הוא מעין תושבת למגן הגחון, אם תשים לב טוב לתמונות התושבת של המגן נתמכת ישירות ע"י הבודי 90 מעלות כלפי מעלה.

יש תמונה אחת של המגן מחובר עם הבורג הקוני ש"נבלע" בפנים.

הכל בנויי כך שהברגים של המשולש לא יסבלו מהמכות שהמגן חוטף.

נדב

פורסם

הבנתי, 2 שאלות.

1. במקרה של מכה רצינית בגחון, לא יהיה עיוות בשלדה כי אין משהו שיספוג את המהלומה?

2. נסעת כבר ככה? מורגש שינוי מבחינת נהיגה?

אביחי

פורסם

עוד לא נסעתי, אני לא מאמין שיהיה הבדל מהותי בנהיגה, אולי פסיכולוגי :wink:

בקשר למכות שהשלדה תחטוף, הכל נבנה תוך כדי התחשבות בנושא הזה! לכן החיזוק נתמך ב6 נק' מאוד חזקות בבודי ועוד כמה דברים שקשה לראות ולהסביר באינטרנט. מנסיון העבר הרכב סופג זאת בכבוד רב ולא נפגע כמעט.

התושבות הקודמות שלי נשענו על ברגי ה10 האחוריים בלבד ועמדו במכות בכבוד, מה שקרס למעשה היה התושבת ולא הבודי, משמע די חזק. מעניין למה יש שם שני אומים חזקים כאלו בכל צד... :roll:

אגב, כאשר קונים מגן מקורי של ספארקו או OMP עם התושבות שלו אז הוא בנויי גם על סמך אותם הברגים.

פורסם

אהלן,

במבט כללי, נראה כתכנון סביר והגיוני - אפילו טוב מכיוון שהישתמשת בגיאומטריה ידועה.

נקודות שצריך לבדוק נקודתית (לדעתי):

1. מכיוון שהמוט צבוע - לא ניתן לעמוד את טיב הריתוכים ולכן מומלץ אחרי כל מרוץ לבדוק מקרוב עם פנס אחר סדקים.

2. דבר נוסף, ישנם כ 4 נק' עיגון - מה שעושה את המכלול כמאוד קשיח, אני מאוד מקווה שכתוצאה מכך שהרכב עובד בעומסים, ההתעייפות של המרכב לא תופיע במקום אחר, נניח בתא המנוע (שוב סדקים).

3. אני אישית מאוד ממליץ על התפרים שהצעתי בשרשור של אלון - המון חבר'ה מבריטניה עושים זאת למטרות חיזוק תא המנוע.

4. לא יצא לי כל כך להבין, אבל האם בין המוט לאוזן המתחברת בנבה ישנו ריתוך או שזה מכופף?

נק' תורפה במבנה כתוצאה מיעוד הרכב (ראלי), לדעתי האישית נחיתה לא טובה על אחד הצדדים הקדמיים ולא באופן שווה יכולה לגרום לנזק, לדעתי יש לקחת זאת בחשבון כאשר מתחרים, מצד שני התוספת חוזק לפרונט כנראה תהיה יותר משולית.

נשאר לעשות נסיעת מבחן ולהביא רשמים :wink:

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

תודה על ההתיחסות

1. הריתוכים נעשו בCO באיכות טובה ע"י הנווט שלי שהוא אומן ברזל (תרתי משמע) עברו ביקורת של יובל מלמד עם מחמאה עמומה (כהרגלו כשמשהו מצא חן בעיניו) כמובן שהם יבדקו מדי פעם.

2. אני לא רואה איך זה יצור בעיות בתא המנוע כיוון שכל הספור הזה עובד במקום שבו המנוע לא כל כך מפעיל עומסים, וגם עומסים לא עוברים לתא המנוע, הבעיה היחידה שאני רואה זה אופציה ליצירת מאמצים על הבורג של המשולש, פתרתי את זה ע"י יצירת 6 נק' תמיכה עם השלדה.

3. לתפור את תא המנוע זה רעיון מצויין! אבל צריך לפרק מנוע בשביל זה :-( יכול להיות שעוד אעשה זאת אבל בנתיים אני מסתפק בביקורת תקופתית.

4. החיבור לבורג המשולש נעשה בצורה הבאה:

שני מוטות קצרים (כ15CM) נלחצו עם פרס עד שנהיו שטוחים, נקדחו חורים וכופפו לזווית המתאימה.

חוזקו בזווית המתאימה ואליהם בשני הצדדים חובר בריתוך מוט מכופף ומותאם

חיתה לא טובה על אחד הצדדים אמורה ללהעביר לחץ לברגי ה10 מאחור שהם מאוד מאוד חזקים ולפרופילים שמגיעים ישירות לשלדה מעלה ב90 מעלות גם כן בנק' מאוד חזקה.

בכל מקרה כשמתחרים לא לוקחים את צורת חיזוק המגן גחון כגורם שיש להתחשב בו. מנסים לשמור על הרכב באופן כללי אולי... אבל יש גבול לכמה דברים אפשר וצריך להריץ בקופסא בתנאים כאלו :)

שוב תודה

נדב.

נ.ב.

אתה מוזמן לאימון הבא גרמן.

• תוכן חדש...