Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
....

:

אין סטיישן, אין דיזל, על דגמים ידניים חבל אפילו לדבר.

....

זה דווקא לא נכון.אמא שלי קנתה את הקורולה 08 GLI שלה ידני,לפני חודשיים.ראשונה בארץ הקודש. :-)

Shift happens!:roll:

• תגובות 160
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה דווקא לא נכון.אמא שלי קנתה את הקורולה 08 GLI שלה ידני,לפני חודשיים.ראשונה בארץ הקודש. :-)

אני משוכנע, שהסתכלו עליה כאילו השתגעה...

כך הסתכלו עלי, כאשר קניתי מגאן 2 סדאן ידנית...

פורסם
עכשיו אני כבר מתבלבל. מישהו יכול להסביר פעם אחת ולתמיד מה אסוא לייבא לארץ? כי לפי מה שהבנתי הפסיקו את הייבוא מארה"ב...

לא הפסיקו.

הפסיקו את האפשרות ליבא רכב אירופאי מארה"ב.

אתה יכול ליבא מארה"ב, רכב המיוצר בארה"ב.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

טעות בידך.

עד היום היבואנים מררו את חיי האנשים להשיג אישור שכזה.

חלקם דרשו סכומי כסף נכבדים תמורת האישור (לכאורה מימון עבור ההתחייבות לתחזק את ריכבך).

כשזה לא עצר את "מגיפת" היבוא אישי, היבואנים החליטו לא לנפק אישורים שכאלה בכלל. ומשרד התחבורה טען שאינו יכול לחייבם לנפק אישור שכזה.

אי הנפקת האישורים, היא שחנקה את היבוא האישי, כיוון שבלעדי האישור לא ניתן ליבא רכב משום מדינה גם לא פולקסווגן מגרמניה. עקב כך קם לחץ על משרד התחבורה מצד חפצי היבוא אישי, ובסופו של דבר משרד התחבורה שינה את ההוראה הזאת היום, לדעתי רגע לפני שבית המשפט היה מחייב אותם לעשות זאת.

.

טעות בידך. ניתן בהחלט לייבא מכוניות ללא אישור יבואן, אם הן נמצאות ב"רשימת תוצרים ודגמים" שמפרסם משרד התחבורה. רשימה זו כוללת את קודי הדגמים הספציפיים שלפיהם היבואנים מביאים את מכוניותיהם. זאת אומרת שאם יוניון מוטורס מביאים לנדקרוזר עם קוד דגם מסויים, אתה יכול לייבא לנדקרוזר בעל אותו קוד ולא צריך טובות מאף אחד - גם לא רשיון יבוא.

הנושא הינו מורכב, ומסובך.

מלבד העובדה, שמדובר במונופול ברור בהיעדר יבואן אחר\נוסף לאותו דגם, דבר שנותן כח רב ליבואן הבלעדי, התופעה מנוצלת לרעה, והשיקול הוא אחד בלבד: הגדלת הרווחים.

אין לי כמובן שום בעיה עם זה, הרי מטרתה של כל חברה היא להרוויח, אחרת היא תאבד את זכות הקיום שלה, אבל

בין זה, לבין לא לייבא ארצה המון דגמים בשל שיקול כלכלי, המרחק רב.

אם מדובר ביבואן בלעדי, חובתה הייתה לייבא, לו בהזמנה מיוחדת, כל רכב עם תקינה אירופית.

אנחנו את המציאות מכירים:

אין סטיישן, אין דיזל, על דגמים ידניים חבל אפילו לדבר.

זה הדבר שחייב שינוי, ולא היבוא אישי, אשר נוגע לקומץ מאוד קטן.

רדו כבר מהענין הזה. בכל העולם יש יבואן אחד בכל מדינה. המשמעות של שוק חופשי היא שיש עוד 20 יבואנים שמתחרים בו, ואם אין לו תחרות בסגנמט מסויים - הוא מרוויח בוכטות. וולקום טו דה וורלד אוף קפיטליזם.

ולמה לעזאזל היבואן חייב לייבא דגמים ללא כדאיות כלכלית? זה שאתה, אישית, מזמין דגם מסויים לא מספיק. ברגע שזה עובר דרך היבואן הוא מחוייב להחזיק לו מלאי חלקים (מה לעשות, המרכב של סטיישן שונה משל סדאן, ובשביל מנועי דיזל צריך מלאי חלפים שונה), וצריך להכשיר מכונאים... איזה זכות יש לך לדרוש מבעל עסק להפסיד עליך?

מה שחייב שינוי זה המונופול , לא הגיוני שהיבואן ירוויח כל כך הרבה ושהצרכן הקטן יסבול את כל גחמותיו של היבואן.

היבואנים בארץ חזקים מאוד ואני חושב שזאת הפעם הראשונה שהצליחו לפגוע בהם , בשנה האחרונה היבוא האישי פגע ביבואנים והם כמובן חסמו אותו , ולמה הם עושים מה שבא להם ? כי אצלנו בארץ דואגים לחזקים ולא לחלשים, ואנחנו לא נפסיק לרכוש אז היבואנים ימשיכו בשלהם ואנחנו נמשיך לעשות מה שאנחנו עושים הכי טוב - להתלונן.

אמרתי זאת כבר מספר פעמים בעבר: אם היבואנים מרוויחים כל כך הרבה, אפשר לחסוך כסף גם על ידי יבוא מאירופה. ושוב - ה"מונופול" הזה קיים בכל העולם ואף אחד לא ישנה את זה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

TShvit,

חוששני ששעת לילה מאוחרת הוציאה אותך מריכוז שהרי אילו הבנת את אשר כתבתי לא הייתי מצהיר שטעות בידי.

Kernel כתב:

כבר היום אפשר להוציא אישור יבואן בלי יותר מדי טררם,

ואני עונה לו:

אמיר שליט כתב:

טעות בידך.

ואתה כותב: "ניתן בהחלט לייבא מכוניות ללא אישור יבואן, אם הן נמצאות ב"רשימת תוצרים ודגמים" שמפרסם משרד התחבורה"

הדיון שלנו כאן עוסק במה היה עד היום ומה קורה מהיום.

שתה כוס קפה, תתעורר :lol: וקרא מחדש את תגובה 12 העונה ל kernel שטוען שאפשר היה להשיג אישור יבואן ללא בעיה.

בוקר טוב

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

שלום מר שביט

מזמן לא שוחחנו...

תראה, אנני יודע במדויק מה המצב בחו"ל בנוגע לבלעדיות של היבואנים, אבל דבר אחד אני יותר ממשוכנע:

גם במדינות קטנות, כמו שלנו, כלומר שוק, שנחשב לקטן, קיימים כל הדגמים שהיצרן מייצר.

סביר להניח שאין ליבואן את הכל במלאי, אך הוא מאפשר להזמין כל דגם ואיבזור שהלקוח חושק בו.

כמו כן אני בטוח, שגם היבואן בחו"ל לא אוהב להפסיד כסף...

בארץ הסיפור שונה לגמרי.

אולי נצא מתוך הנחה שדלק מוטורס היו מחזיקים פוקוס 5 דלתות עם מנוע 2 ליטר, עם גיר ידני.

במה זה היה משנה להם את ההיערכות בנושא האחריות?

היו צריכים אולי להחזיק במלאי גיר אחד וקלאץ'? זאת באמת בעיה?

אנני חושב.

פשוט לא איכפת להם, כי הם מלכי הליסינג, ולמה להם להתאמץ, אם גם ככה הם עומדים בראש טבלת המכירות.

הלקוח הפרטי לא בראש סדר העדיפויות שלהם- זאת עובדה.

עד שהגלגל יסתובב- אבל אז זה כבר יהיה מאוחר מידי.

פורסם
שלום מר שביט

מזמן לא שוחחנו...

תראה, אנני יודע במדויק מה המצב בחו"ל בנוגע לבלעדיות של היבואנים, אבל דבר אחד אני יותר ממשוכנע:

גם במדינות קטנות, כמו שלנו, כלומר שוק, שנחשב לקטן, קיימים כל הדגמים שהיצרן מייצר.

צר לי, אבל אתה פשוט טועה. קרא קצת בלוגים או פורומים בארה"ב ותראה כמה הם מיללים על דגמים שאין אצלם. נסה לקנות שברולט סילברדו באירופה, או כל אחד מהטנדרים האחרים שלהם. או פורד F-350. נסה לקנות ניסאן פטרול בארה"ב, או טיטאן וX-טרה באירופה. בדוק כמה דגמים יש ליצרנים היפנים ביפן בלבד. במשך שנים המיצובישי איבו לא שווקה ברוב העולם, כנ"ל הניסאן GT-R מהדורות הקודמים. הסוזוקי XL7 הנוכחית אינה משווקת באירופה, והג'ימני אינו משווק בארה"ב (ארה"ב, כן? לא שוק זעיר בדיוק). המיצובישי אקליפס וגאלאנט (האמריקנית) לא נמכרות באירופה, וה-L200 לא נמכר בארה"ב. טויוטה 4ראנר, סקוויה, טאקומה, טונדרה, ועוד רבות נמכרות בארה"ב, לא באירופה. הקאמרי הנוכחית נמכרת בישראל, אבל לא באירופה. ארה"ב לא מקבלת את הפוקוס האירופית ואירופה לא מקבלת את הפוקוס האמריקנית השונה מהותית. בא לך על דיפנדר? כאן אתה יכול לקנות אותו, בארה"ב לא. פולקסווגן פולו אין בארה"ב, גם לא פייטון. בדוק בבקשה בכמה מדינות בעולם בהן יש נציגות של קרייזלר אתה יכול לקנות דודג' וייפר. אני יכול להמשיך כך עוד הרבה, אבל נדמה לי שהנקודה מובנת.

צריך להיות די ברור: היבואנים בעסק הזה כדי לעשות כסף. אם היה שוק משמעותי לכמוניות משפחתיות 5 דל' 2.0 ל' ידניות, סביר להניח שמישהו כבר היה דואג למלא את הצורך ולעשות עוד קצת כסף. אין הרבה דגמים כאלה? כנראה עשה מי שעשה את החשבון והגיע למסקנה שזה לא כדאי כלכלית.

TShvit,

חוששני ששעת לילה מאוחרת הוציאה אותך מריכוז שהרי אילו הבנת את אשר כתבתי לא הייתי מצהיר שטעות בידי.

Kernel כתב:

כבר היום אפשר להוציא אישור יבואן בלי יותר מדי טררם,

ואני עונה לו:

אמיר שליט כתב:

טעות בידך.

ואתה כותב: "ניתן בהחלט לייבא מכוניות ללא אישור יבואן, אם הן נמצאות ב"רשימת תוצרים ודגמים" שמפרסם משרד התחבורה"

הדיון שלנו כאן עוסק במה היה עד היום ומה קורה מהיום.

שתה כוס קפה, תתעורר :lol: וקרא מחדש את תגובה 12 העונה ל kernel שטוען שאפשר היה להשיג אישור יבואן ללא בעיה.

בוקר טוב.

אין ספק שהשעות הקטנות משפיעות וכו', א-ב-ל: התיחסתי למשהו מאד ספציפי שכתבת: "אי הנפקת האישורים, היא שחנקה את היבוא האישי, כיוון שבלעדי האישור לא ניתן ליבא רכב משום מדינה גם לא פולקסווגן מגרמניה...". וזה, מה לעשות, לא היה נכון גם קודם. כמו שאמרתי, רכב שנמצא ב"רשימת תוצרים ודגמים" מותר ליבוא חופשי, ללא צורך ברשיון יבוא ו/או באישור יבואן, אז והיום.

קפה עלי... 8)

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

מר שביט היי!

כנראה גם שעות היום משפיעות...

בכוונה כתבתי מדינות קטנות, כמו ישראל, ארה"ב היא דוגמה מאוד לא טובה.

חלק מן הרכבים שציינת לא יכולים להיות משווקים באירופה בהיעדר תקינה.

בלי קשר, אנני מדבר על דגמים יחסית מיוחדים כמוך, דוגמתי הייתה פוקוס גיר ידני, רכב די נפוץ באירופה.

בהתחשב בעבר, לא היה לי ספק, שלא תסכים איתי...

פורסם

סדרת הF של פורד הייתה הרכב הנמכר ביותר בארה"ב במשך שנים על גבי שני.

ככה שזה לא רכב "יחסית מיוחד" כמו שאתה טועה.

גם לא הפולו של VW שאינה משווקת בארה"ב (ולמיטב ידיעתי, את הגולף מביאים רק בגרסאת הGTI). וגם את האודי A3 בגרסאת ה3 דלתות לא תמצא בארה"ב.

טל"ש, אתה בטוח לגבי הניסאן PATROL בארה"ב?

כי זכור לי דווקא שראיתי כאלה אצל הדוד סם :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

בפעם השלישית, אין אני מדבר על השוק של ארה"ב, השונה מהשוק האירופי\ישראלי.

משום מה יש לי הרגשה, שאתם רוצים לשכנע אותי שמדיניותם של היבואנים בארץ נכונה באי הבאת דגמים מאוד נפוצים באירופה, עם דגש על גרסאות ידניות.

ככה זה, מי שהתרגל לג'אנקפוד, הוא לא ירצה לאכול אוכל נורמלי.

פורסם

אז על מה אתה כן מדבר?

כי חשבתי שהנושא הוא אי-שיווק דגמים שמיוצרים ע"י יצרן X Y Z במדינות A B C.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

(ולמיטב ידיעתי, את הגולף מביאים רק בגרסאת הGTI).

לא בדיוק - הGTI פשוט נקראת שם GTI, והגולף הרגילה נקראת Rabbit.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

ניתן לקרוא שוב את הודעתי המקורית, באותו העמוד .

ליתר בטחון אני אצטט שוב

"גם במדינות קטנות, כמו שלנו, כלומר שוק, שנחשב לקטן, קיימים כל הדגמים שהיצרן מייצר.

סביר להניח שאין ליבואן את הכל במלאי, אך הוא מאפשר להזמין כל דגם ואיבזור שהלקוח חושק בו"

מי ולמה קבע, שהשוק בארה"ב נכלל ברשימה לא ברור.

אגב, גם כך לא ממש ניתן להשוות את שוק הרכב לזה של אירופה (ישראל) עקב שוני ממשי הן בהרגלים והן בתקינה.

ושוב אני מדבר על רכבים רגילים ונפוצים לגמרי דוגמת פוקוס גיר ידני.

אם גם כרגע לא הבנתם, אני מוותר...

פורסם

קודם כל, גבי, בוא נדייק: אמרת "גם במדינות קטנות". אמרת במפורש: "כל הדגמים שהיצרן מייצר". לא דיברת על גרסאות ידניות של דגמים נפוצים אלא על כל הקשת, ועל כך שגם אם אין דגם מסויים במלאי, היבואן מאפשר להזמין אותו...

ומה שאני מנסה להראות זה שגם במדינות גדולות בה רבה, עם שוק ענק ולכאורה עם פוטנציאל הרבה יותר גדול, אפילו שם המצב רחוק מאד ממה שתיארת.

האם טויטה קאמרי הוא דגם מיוחד? אחת המכוניות הנפוצות ביותר בארה"ב? בודאי שלא. ובכל זאת היא איננה משווקת באירופה. למה? נראה לך שלטויוטה היתה בעיה כלשהי להעביר אותה תקינה אירופית? הדגם הקודם של הקאמרי, אגב, כן שווק באירופה. למה עכשיו לא? מן הסתם הגיעו בטויוטה-אירופה למסקנה שאין מספיק ביקוש ולא שווה לטרוח. כך גם לגבי הטנדרים האמריקניים הגדולים. באירופה אין דרישה, אז הם לא משווקים שם. מצד שני, טויוטה חושבת שלא יהיה מספיק ביקוש לאייגו בארה"ב, אז האייגו לא נמכרת שם.

כל הפואנטה היא שאין כאן ענין של נכון או לא נכון, ובטח ובטח שמה שנכתב כאן אינו קשור לטעם הפרטי שלי במכוניות (או באוכל). מספיק פעמים כתבתי על העובדה המצערת שמכוניות ידניות הולכות ומתמעטות בשוק שלנו. אבל לבוא בטענות ליבואנים על כך זה פשוט ראיה סלקטיבית. זה מה שהשוק קובע, והיבואן מקבל החלטות על בסיס מסחרי לגיטימי - בדיוק כמו בכל מקום אחר.

אז ארה"ב זה לא דוגמה בגלל "שוני ממשי בהרגלים ובתקינה"? אז פתאום שוני ממשי בהרגלים זו עילה לגיטימית להמנע מיבוא שורה שלמה של דגמים כאשר מדובר בשוק האמריקני - אבל לא בשוק הישראלי? מה, ללקוח האמריקני לא מגיעה הזכות לבחור באייגו או פולו או סוויפט או ג'ימני? ומה הבעיה עם תקינה בשוק גדול כמו ארה"ב, כמה כבר יעלה לטויוטה לעשות תקינה לאייגו? או שאולי העלות הנוספת הזו פשוט אינה כדאית כי לא יהיה ביקוש מספיק - במלים אחרות, שיקול מסחרי נטו? למה לקח למרצדס כל כך הרבה זמן להתחיל לשווק את הסמארט בארה"ב, לדעתך? אולי כי עד עליית מחירי הדלק לא היתה הצדקה כלכלית?

טל

• תוכן חדש...