Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט: Lrx 1.1k לidmax

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נו יפה מאוד, מוסבר יפה !

אחרי ניתוק הוא עוד חי כמה שניות על קבל, ותחשוב שיש לך צריכה ברצף, ומצבר ורחוק ממגבר, אלטרנטור שעוד יותר רחוק הם לא מספיקים להספק את משה צריך למגברים. וקבל עוזר בשניות אלו, כי הוא נמצה ליד מגבר.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למה לא? כיף קצת אקשן ב 1 בלילה (וחוץ מזה ככה יהיה לך תירוץ למה נכשלת בחוזק חומרים 2).

חוץ ממה שסטיבן (המלך בלתי מעורער ואל תפחית בערכו) אומר, ברגע של פיק הקבל מסוגל לפרוק את כל תכולתו ואם יש זמן התאוששות קצר כמו מוזיקה קיצבית עם באסים חזקים - הקבל רק מעמיס ולא מסוגל להיטען מחדש ולבצע את תפקידו נאמנה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא. הכוונה היא לקבל חיצוני בלבד.

במגבר שבנוי טוב ואיכותי הקבלים בד"כ יעשו את העבודה ויהיו הרבה יותר אפקטיביים מאשר קבל חיצוני.

שוב, במגבר בעל ספק כוח מיוצב (regulated power supply) אין בכלל טעם לקבל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

חוזק חומרים זה דווקא התחום שאני הכי טוב בו .. הסר דאגה מליבך :-P

ואני ממליץ לך בבאר שבע לא לשחק הרבה פוקר .. אתה פשוט לא ממש מבין במלכים 8)

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
למה לא? כיף קצת אקשן ב 1 בלילה (וחוץ מזה ככה יהיה לך תירוץ למה נכשלת בחוזק חומרים 2).

חוץ ממה שסטיבן (המלך בלתי מעורער ואל תפחית בערכו) אומר, ברגע של פיק הקבל מסוגל לפרוק את כל תכולתו ואם יש זמן התאוששות קצר כמו מוזיקה קיצבית עם באסים חזקים - הקבל רק מעמיס ולא מסוגל להיטען מחדש ולבצע את תפקידו נאמנה.

איתמר.

חזק , גם אני הייתי בפקולטה להנדסה בב"ש בזמנו ..... הנדסה שנה ב ?

בכל אופן , קבל לא יפרוק את כל תכולתו במכה , ושנית זה קבל אלקטרוליטי " יענווו " היי טרנשמישן אז הוא נטען מהר :)

פורסם
אתה פשוט לא ממש מבין במלכים :cool:

אבל במלכות כן, וזה מה שחשוב.

Lick my shoes, bitch! :twisted:

פורסם

מלכות ? אתה מלכה מישהו ?

S&M ?

ליקוקי רגליים ?

יש דברים שאתה רוצה לספר לפורום ?

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

עזוב אותי, אני הולך לישון (ז"א אני אנסה לישון, נראה מה תהיה הקריזה של המלכה).

מחר אני אתרגם את המאמר של סטיבן (כבר הזכרתי את זה שהוא המלך הבלתי מעורער?) ואעלה אותו לכאן.

ליל מנוחה!

איתמר.

פורסם

יש מגברים מיוצרים עם כניסת של כבל חשמל מקבל, שני כניסות, חשמל ממצבר בלי קבל לחוד, וחשמל עם קבל.

אל תשקח למחוק את דברי מיותרים :), אנשים לא יבינו את זה מחר :))

פורסם

התחלתי ולכן אסיים או הבטחתי ולכן אקיים.

מה שמופיע כאן הוא תרגום מתוך המדריך המפורט של זד אודיו שמסופק עם המגברים שלהם. תרגמתי רק את הקטע בו סטיבן (המלך, כבר ציינתי את זה?) מספר עד כמה קבל זה דבר לא אפקטיבי במגברים אשר להם ספק כוח מיוצב. אם האודיסון משתייך למשפחה הזאת - מה טוב.

קבלים

אין כל צורך להתשמש בקבל חיצוני במגברים שלנו. לכל המגברים יש ספק כוח מיוצב.

ספק הכוח יפצה על נפילות מתח קטנות הקיימות על כבל החשמל. כמות הזרם הנצרך ע"י מגבר בודד ירוקן קבל בעל ערך של 1 פאראד כמעט מיד.

שימו לב לתיאורייה הבאה:

כוח (וואט) X זמן (שניות) = אנרגיה (ג'ולס).

האנרגיה המאוחסנת בקבל בעל ערך של 1 פאראד =

0.5VC.V =

0.5X1X12X12 =

72 ג'ולס.

בואו נניח שמדובר במגבר בינוני כדוגמת ה"דרקוניה" (70X4 ב 4 אוהם, א.ו). בואו נניח שאנחנו עובדים איתו בעוצמה המקסימלית שלו, כאשר כבר יש קליפינג בקטעי מוזיקה חזקים. ז"א שאנחנו מקבלים הספק של 300 ר.מ.ס ב"פיקים". היעילות הממוצעת של המגבר עומדת על 45%. היחס בין "פיק" לבין הספק כוח ממוצע עומד בערך על 20%, כך שכוח ממוצע הוא 20% מתוך 300, משמע 60 וואט. במצב כזה הכוח הנכנס הוא 133 וואט. אם ניקח קבל בעל ערך קיבולי של 1 פאראד הטעון ב 12 וולט וננתק את מקור הכוח העיקרי של המגבר – המצבר, המגבר ישאר דלוק עוד 0.54 שניות בלבד! עכשיו תשוו את הקבל למצבר. המגבר מסוגל לעבוד כמה שעות (תלוי במצבר כמובן) בהשוואה ל 0.54 שניות עם הקבל! אז מה תורם לנו קבל 1 פאראד? בואו ניקח את אותה הדוגמה שלמעלה ונשייך אותה ל"מגאליית'" (מונבלוק, מוצהר 2,000 ר.מ.ס ב 1 אוהם, א.ו) שעובד ב 1 אוהם. אם נלך לפי המתמטיקה, קבל בערך של 1 פאראד יחזיק את המגבר עובד במשך 0.14 שניות. אם תהיה לנו נפילת מתח של 1 וולט בטרמינל הכניסה של המגבר, ספק המתח המיוצב יפצה את עצמו אוטומטית לפי עקרון ההתמדה. לקבלים למעשה אין שום קשר לאגירת אנרגיה, והם לא יכולים לפצות במקרה של נפילת מתח, אפילו על נפילה של וולט בודד. הקבלים הראשיים של אספקת הכוח במגבר מסוגלים לאגור עד 100 ג'ולס, ואפקטיביים פי כמה מקבל חיצוני שכן הם לא צריכים להיאבק עם תנודות המתח הקיימות באספקת המתח למגבר.

איתמר.

פורסם

בואו נניח שמדובר במגבר בינוני כדוגמת ה"דרקוניה" (70X4 ב 4 אוהם, א.ו). בואו נניח שאנחנו עובדים איתו בעוצמה המקסימלית שלו, כאשר כבר יש קליפינג בקטעי מוזיקה חזקים. ז"א שאנחנו מקבלים הספק של 300 ר.מ.ס ב"פיקים". היעילות הממוצעת של המגבר עומדת על 45%. היחס בין "פיק" לבין הספק כוח ממוצע עומד בערך על 20%, כך שכוח ממוצע הוא 20% מתוך 300, משמע 60 וואט. במצב כזה הכוח הנכנס הוא 133 וואט. אם ניקח קבל בעל ערך קיבולי של 1 פאראד הטעון ב 12 וולט וננתק את מקור הכוח העיקרי של המגבר – המצבר, המגבר ישאר דלוק עוד 0.54 שניות בלבד! עכשיו תשוו את הקבל למצבר. המגבר מסוגל לעבוד כמה שעות (תלוי במצבר כמובן) בהשוואה ל 0.54 שניות עם הקבל! אז מה תורם לנו קבל 1 פאראד?

לדעתי יותר טוב: 1פאראד + מקור הכוח עצמי=כמה שניות +0.54 שניות=54.כמה שניות > כמה שניות

:-D

אל תשכח שאתה מדבר במגברים מסוג מעולה, לא בכול מגבר יש מקור הכוח עצמי כמו בדוגמה

בואו ניקח את אותה הדוגמה שלמעלה ונשייך אותה ל"מגאליית'" (מונבלוק, מוצהר 2,000 ר.מ.ס ב 1 אוהם, א.ו) שעובד ב 1 אוהם. אם נלך לפי המתמטיקה, קבל בערך של 1 פאראד יחזיק את המגבר עובד במשך 0.14 שניות. אם תהיה לנו נפילת מתח של 1 וולט בטרמינל הכניסה של המגבר, ספק המתח המיוצב יפצה את עצמו אוטומטית לפי עקרון ההתמדה. לקבלים למעשה אין שום קשר לאגירת אנרגיה, והם לא יכולים לפצות במקרה של נפילת מתח, אפילו על נפילה של וולט בודד. הקבלים הראשיים של אספקת הכוח במגבר מסוגלים לאגור עד 100 ג'ולס, ואפקטיביים פי כמה מקבל חיצוני שכן הם לא צריכים להיאבק עם תנודות המתח הקיימות באספקת המתח למגבר.

אותה הסבר.

אני רוצה גם להתיחס ל-1 וולט.

כדי לקבל נפילה של 1 וולט אתה צריך מגבר מונו של 2000 RMS מספק ב-4 אוהם וקצב באס של כמה שניות (סאב ביתם לאספק), או 2000 ב-1 אוהם יותר מכמה שניות.

איתמר, אפשרי לקרו הרבה מאמרים, בכול השפות, אבל אני הרגשתי את אזרה של קבל לאחר שהתקנתי אותו במערכת שלי, כי אם לא היתי מקבל סיפוק, ולא היתי משוחנה, לא הייתי קונה אותו.

פורסם

חברה , בואו נעזוב את ויכוח הקבלים בצד לטובת פותח השרשור . גם כך בלבלנו כבר מספיק פה.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

דווקא דיונים ופילפולים מהסוג הנ"ל תורמים לא מעט להעשרת הידע וההבנה, מה שחשוב וראוי להיות בפורום אודיו.

אין לי מושג (עדיין) מי זה סטיבן המלך אבל אותי הוא שכנע..

• תוכן חדש...