Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,שמי אסף אני חדש כאן , וקניתי אתמול במוו 520 שנת 2000 אוטומאטית .

האמת מבחינת הכוח של הרכב נחלתי אכזבה קשה, הרכב חלש מאוד וכשמפעילים מזגן זה מחריף , הכל כמובן באופן יחסי לבמוו ואני לא משווה לרכבים אחרים .

אני מאוד רוצה לשפר את הרכב כל מנת להוסיף לו כוח כך שחווית הנהיגה בו תשתפר , אז מכיוון שרמת הדיע המקצועי שלי שואפת למשהו בן בורות לבושה , אני צריך את עזרתם של מביני הדבר .

אז אם למישהו עצות בנושא אני מאוד אודה כולל כתובות של בעלי המקצוע ,תודה מראש .

אסף

פורסם

האופצייה הזולה ביותר למכור את שלך ולקנות אחת עם מנוע חזק יותר, למשל 528.

שיפור של רכב שלך למשהו רציני בעייתי מאט ועולה יקר, אבל אם ברשותך תקציב של כמה עשרות אלפי שקלים שאתה דווקא רוצה להשקיע בפרויקט שיפור - תו לנו לדעת ונדריך אותך מה אפשר לעשות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני רק אבהיר , לא רוצה לעשות מהרכב מפלצת כוח מטורפת , המטרה להביא אותו למשהו בסביבות משהו כמו 180-200 כוח סוס ,עכשייו הוא רק 150 .

אפשרי להתקין טורבו ?

פורסם

טורבו זו אופצייה טובה לשיפור משמעותי. סעפת פליטה שמותאמת לטורבו עולה בד"כ כמה אלפי שקלים (כמה שאני זוכר משהו בסביבות 5K), אופצייה נוספת זה לנסות לבנות מסעפת שלך, סעפת שמותאמת להתקנה של טורבו ואז כמובן להתקין טורבו שגודש מאט. שיפור במומנט אמור להיות משמעותי.

אבל בעיקרון, אם רוצים לעשות את זה כמו שצריך, צריך לפתוח מנוע, לשים קרנק מחוזק, בוכנות מחוזקות, חיזוק ראש, אולי גם קאמשפטים חמים וכד'. פה הכסף הגדול של שיפורי מנוע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

180-200 כוח ?

קנה 525/528 .

עדיין מעוניין לשפר את הנוכחית ?

פרוייקט טורבו יעלה לך לא פחות מ 15 אלף . עשה אתה את החישוב מה כדאי לך .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

כמו שנאמר מעליי, האופציה הכי פשוטה זה באמת לחפש רכב בעל מנוע גדול יותר.

האופציה של טורבו / סופרצ'רג'ר מסובכים יותר, ויש גם יותר סיכוי לתקלות.

פורסם

אני חושש שכמו שאמרו החברה מעלי - הכי פרקטי יהיה להחליף רכב.

אופציה אחרת, שאמורה לעלות בין 7 ל10 K שקל תהיה להחליף מנוע למשהו מכובד יותר.

המנוע שיושב לך באוטו עכשיו, אא"ט זה M50 \ M52, מנוע כזה בנפח של 2500 \ 2800 עולה סביב ה4K שקל.

יחד עם המנוע סיכוי טוב שתצטרך גם להחליף מחשב ואולי גם את צמת ניהול המנוע [אם כי יש אפשרות שההחלפת מחשב תספיק] בנוסף אתה תצטרף גם MAF מתאים ועדכון \ עקיפה של מערכת ההגנה המובנית של ב.מ.וו,הEWS הידועה לשמצה.

כל הסיפור אמור לנוע בטווח המחירים שציינתי למעלה.

היתרון - אתה משדרג את המנוע ואת הכוח לאוטו

החסרון -גם עם המנוע החדש מטוס האוטו לא יהיה, יש אפשרות לבעיית רישוי [לא בטוח שקמור ישמחו לתת אישור לכזה שינוי] וכאב הראש אחר כך בעת מכירת הרכב יהיה לא קטן [כי מי רוצה אוטו שעבר הסבה כזו כשאפשר לקנות אחד מוכן]

נ.ב. - רק עכשיו נופל האסימון - נסה לברר יותר על המנוע שמותקן לך באוטו, יש מצב שבהחלפה של מספר חלקים ספציפיים [מחשב, קרנק, MAF] אתה סוגר את העלאה הנפח הזו בלי להחליף מנוע.

בהצלחה

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

דיברתי עם חנות בשם קארשופ בתל אביב , אמרו לי שם שאפשר לשפר מעט את הרכב באמצעות פילטר וציפ למחשב שהכל יחד יעלה לי 2500 ש"ח וזה יגביר את כוח הסוס ביחד משהו בסביבות 15 כ"ס נוספים .

מה אתם אומרים על כל הסיפור ? כדאי ?

פורסם

יש לי חבר אומנם עם סדרה 3 אבל אני חושב שזה אותו מנוע(אני לא בטוח בזה)

הוא החליף רק סעפת מ325(מוגדל) יש לו 328.ידוע לשמצה שהסעפת של ה328 מגבילה ב25 כ"ס.

אתה מוזמן לבדוק את זה

אם זה באמת אותו מנוע

ואותה בעיה.כדאי לך מאוד..אתה תרגיש בהבדל משמעותית.

אם זה לא מתאים.

אתה מוזמן בעצם להחליף מחשב לניהול פתוח לשנות מפות דלק ולהחליף מצערת אם קיים לגרום לשאוף יותר אוויר

גם זה אפשרות שתגרום לך להרגיש הבדל.

ציפ ופילטר לא יתן לך שום דבר.

A.R.T Performance

פורסם

520 זה ה BMW הכי גדול, עם המנוע הכי קטן.

נשמע לי תמוה שרק אתמול קנית כזו משאית :shock:, ועוד אוט' :shock:, ועכשיו אתה נכנס לפורום השיפורים כי חסר כח, מה, קנית רכב בלי לנסוע עליו, בלי לקרוא קצת נתונים ???

איך אמרו לפני ? חסכת מעט בקניה, עכשיו תשלם הרבה בשיפורים שלא יביאו כלום, ממליץ לך בחום לקרוא את 11 הדיברות למשפר המתחיל, במיוחד את הדיבר על רכישת רכב עם המנוע\ההספק\הכי ספורטיבי שיש, לפני שמשפרים.

או, שמה, זו הודעה כי התחיל החופש הגדול ?

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

אצלו זה מנוע 2.0 עד כמה שהבנתי לא 2.8, לכן במקרה הזה זה לא רלוונטי, מה שכן גם אני שמעתי על הדבר הזה שהמנוע של ה-328 עם סעפת מגבילה. אבל שוב, לא מדובר באותו מנוע למיטב הבנתי.

פורסם

במידה ומדובר בדגם הזה של 520: http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=15312

יש לו 6 צילינדרים.

גם ל-528 מנוע 6 צילינדרים: http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=15125

אני מניח שמדובר באותו בלוק של SMALL SIX כי כמה שאני יודע BIG SIX מתחיל ב-3 ליטר.

יש מצב שסעפת פליטה מתאימה. כדאי לבדוק נושא הזה.

תוספת:

יש בימר עוד יותר גדול מסדרה 7. :p

פורסם

לפני שאתה מתאכזב כל כך ומתחיל לדבר על שיפורים או מחליף את האוטו, האם בדקת שהכל תקין? החלפת פילטרים, פלאגים וכו'? ראיתי מספיק שהתחילו לדבר על שיפורים כשהרכב היה במצב לא תקין, וביקור פשוט במוסך היה "משפר" את הרכב בכמה רמות.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

נשמע לי תמוה שרק אתמול קנית כזו משאית :shock:, ועוד אוט' :shock:, ועכשיו אתה נכנס לפורום השיפורים כי חסר כח, מה, קנית רכב בלי לנסוע עליו, בלי לקרוא קצת נתונים ???

איך אמרו לפני ? חסכת מעט בקניה, עכשיו תשלם הרבה בשיפורים שלא יביאו כלום, ממליץ לך בחום לקרוא את 11 הדיברות למשפר המתחיל, במיוחד את הדיבר על רכישת רכב עם המנוע\ההספק\הכי ספורטיבי שיש, לפני שמשפרים.

או, שמה, זו הודעה כי התחיל החופש הגדול ?

ליאור

שאין מה לומר לא אומרים ,ודרך אגב ביקשתי עצות לשיפור לא שאלות לגבי התמיהות שלך ,ואצלי החופש הגדול היה בפעם האחרונה לפני 20 שנה :-P

• תוכן חדש...