Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב !

רכשתי זה עתה רכב C-5 2003 יש לו נזילות מהצינור של ההגה (לפי המכונאי) קיבלתי הערכת מחיר של כ 4000 שקל.(!!!)

כמו כן גם הידית פתיחה פנימית של דלת הנהג שבורה ויש להחליפה.

מישהוא יכול לעזור ?

יהודה

פורסם

צלם והעלה תמונה של הצינור. האם הנזילה מהצינור עצמו, או מהחיישן שמורכב עליו?

הצינור עצמו אכן יקר מאוד - 2200 ש"ח לפני עבודה ולפני מע"מ.

הנזילה אובחנה בבדיקה לפני קניה, או בגלל בעיה ? אם הנזילה איטית מאוד ולא צריך להוסיף שמן, יש שיגידו שאין טעם להחליף.

לגבי ידית הפתיחה השבורה, בהחלט יש מי שיוכל לעזור.

מוסך מורשה. זה מכלול די פשוט להחלפה.

פורסם

נתקלתי בבעיה כזו בקסארה. צינור ה"כ יקר מאוד להחלפה.

צור איתי קשר בפרטי ואנסה לעזור לך להשיג צינור כזה מפירוק במחיר נורמלי.

פורסם

הבעיה התגלתה בבדיקה לפני קניה לפני פרוק הרצפה וחוץ מזה יש להחליף גם תושבת מנוע.

צינור כזה הוא חלק עדין ביותר (יש לי גם קסנטיה 2000 מודל 2000 מעולה, וגם BX-TZS1900 מודל 1991 שאני מקווה למכור בקרוב )שבשניהם כבר נתקלתי בבעיה בצינורות התמנון הללו, שזה אחד התיקונים היקרים ביותר ברכבים הללו.

אף אחד אף פעם לא הציע לי צינור כזה לא תחליפי (אמרו שאין) ולא מפרוק כי העבודה יקרה ויש צורך גם בשמן הידראולי. נאמר לי שבגלל אורך החיים הקצר של הצינור הזה - רק חדש. אבל אני פתוח להצעות.

נאמר לי גם שב C-5 יש צורך בחיבור מחשב והורדת הלחץ במערכת, אחרת יברחו 6 ליטר שמן צהוב בערך אסטרונומי של 200 ש"ח לליטר...

פורסם

לא מבין למה כוונתך ב"פירוק רצפה".

בכל מקרה, אין לצינור הזה כל קשר ל"תמנונים" של ה- BX והקסנטיה. התמנונים הם צינורות החזרה של שמן במערכת ההידרופנאומטית, ובגלל המבנה המורכב שלהם (בעיקר ב- BX, פחות בקסנטיה) הם אכן יקרים יחסית.

כאן מדבר בצינור לחץ גבוה של הגה כח, שכמותו ניתן למצוא בכל מכונית עם תגבור הגה הידראולי.

אני חוזר ושואל (ויש סיבה לשאלה), האם הנזילה מהצינור עצמו, או מהחיישן שמורכב עליו? תמונה תעזור.

דרך אגב, המחירים של השמן ההידראולי (ששמו LDS) לא מתקרבים אפילו לסכומים שציינת.

פורסם

אני אישית לא מתלהב מייצור עצמי.

כשאתה רוכש מכונית משומשת, כל החלקים בה משומשים - אני לא רואה שום סיבה לא לרכוש צינור מפירוק אם מצבו טוב.

• תוכן חדש...