Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי בשן של נהיגה חזקה הצליל של האוטו נעשה פתאום מעט שונה, בעיקר בסרק. עמום יותר ואפילו צרוד, אפשר לומר. נראה היה לי שזו בעיה מסוימת באגזוז וגם ביקור חפוז במוסך לצורך בדיקה אישר שיש סיכוי טוב שזו הבעיה (כמובן שאמרו שצריך להעלות את הרכב על ליפט בשביל לאמת את זה).

בינתיים, עד שאכנס לטיפול, שאלות:

1. כמה חמור לנסוע למשך כחודש עם חור באגזוז? (בהנחה וזהו אכן חור)

2. האם הגיוני שהבעיה באגזוז תגרום לתפקוד לקוי של חיישן הסל"ד? (הסימפטומים - סל"ד סרק נמוך מדי ולעיתים בהאטה לקראת עצירה הרכב כבה כי הסל"ד נופל יותר מדי מהר)

3. האם הגיוני שהבעיה באגזוז תגרום לטמפ' מנוע נמוכה מעט מהרגיל? (לא משמעותית, פשוט קצת מתחת לאמצע, איפה שהמד נמצא בדר"כ).

ודבר אחרון - במשך די הרבה חודשים יש לי צליל ניסור כזה, כמו מתכת מתחככת במתכת במהירות, בנקודות ספציפיות מאוד בסל"ד (נניח ב-2100 סל"ד, ב-3500 וכולי). לפי מה שאמרו לי במוסך לפני שנה ומשהו כל עוד זה לא מפריע לי בנסיעה אז זה לא קריטי לתקן, אבל ככל הנראה התיקון ידרוש החלפת חלקים משמעותיים מהאגזוז. האם יש סיכוי שזה עודד את החור שהתפתח?

תודה

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אין קשר לתופעות האלו לדעתי.

אם החור הוא לפני החיישן חמצן אז החיישן חמצן יזייף והצריכת דלק עלולה להיות גבוהה מהרגיל + זיהום אוויר.

כל השאר אני לא רואה שום קשר.

לגבי החיכוך שאתה שומע, מאיפה זה בא, מהאגזוז?

לא בריא ליסוע עם חור באגזוז, הגזים נכנסים לתא הנוסעים וזה מסוכן לנשימה, למנוע לא יקרה כלום.

פורסם

אם יש חור באגזוז, זה אומר שהאגזוז כבר ישן ומתפורר,

ואם תתקן את החור ע"י ריתוך, אחר זמן קצר, יופיע חור במקום אחר,

וכך הלאה..

יש גם שיטה כזאת -

אתה נותן מכות קלות, על הדוד,

ואם אתה שומע, צליל של פרורי מתכת קופצים,

אז זה אומר שהאגזוז במצב לא טוב.

פורסם

אל דאגה, אין לי כל כוונה להשאר עם החור (או מה שזה לא יהיה). השאלות היו האם יש קשר לסל"ד ולטמפ' וכן האם אפשר למשוך את זה עוד כחודש עד לטיפול השנתי ולעשות כבר הכל יחד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בקשר לחיכוך שאתה שומע,הרעש הזה קיים אצלי גם מלפני כשבוע.

אשמח אם תעדכן אותי בתוצאות.

פורסם

היי רוני,

ראה תגובתי כאן:

www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1694336&postcount=9

כדאי שתעיף מבט תחת הרכב כדי לראות אם אכן ישנו חור ומה מיקומו.

כעיקרון חור לפני החיישן/חיישנים עלול לשינוי מוטעה של יחס התערובת ומכאן סל"ד סרק לא יציב ושאר בעיות שנובעות מכך. לעניות דעתי זה לא קריטי מאד אבל כדאי לא למשוך יותר מידיי, גם בהקשרים בריאותיים.

פורסם

בנוסף, אם יש רעשים, קיימת אפשרות קלושה להתפוררות, או שהחלק מהדוד התפרק בפנים, כלומר, סתימה - חסם בפליטה, מה שישפיע על תפקוד המנוע ,וצריכת הדלק.

לכאורה, נראה שאין קשר, אך שווה וכדאי לבדוק.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה לכם,

אני לא מרגיש כרגע שום בעיה בצריכת הדלק או ירידה בסחיבה - להפך, בזמן שזה קרה הייתי בטיול נהיגה שבמהלכו הרכב עבד על 5000+ סל"ד רוב הזמן וצריכת הדלק הייתה 11 ק"מ לליטר בתום קטע של כ-100 ק"מ (!)

בקשר לרעשים שהיו ממזמן - לא נראה לי שזה התפוררות. זה מופיע בסל"דים מאוד ספציפיים, מה שמצביע על בעיה בתדירויות מאוד מסוימות ולא על משהו שקורה כל הזמן.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

כמו שרשמתי זה קיים גם אצלי הקטע עם החיכוך והוא מופיע כמו שארמת בסל"ד

מסוים - אצלי 2000-3500+-

• תוכן חדש...