Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עוד 3 חודשים אני משתחרר מצה"ל וחשבתי ללכת לשנות אווירה ולטוס לחול עם חבר, אנחנו חושבים בעיקר על ארה"ב אבל פתוחים גם לשאר העולם.

בדקתי עם כמה שאני יכול בפורומים, בכל האתרים הרלוונטים ועם כל החברות הגדולות שאפשר להתקשר ולשאול ואחרי הכל הגעתי למסקנה שהכי מתאים ונחמד יהיה לעבוד במנעולנות באחת הערים הגדולות של ארה"ב, לפי איך שאני רואה את זה בגלל שיש צורך להשקיע סכום התחלתי די גדול וזה מקצוע פתוח ועצמאי אז פחות אנשים ירצו וילכו לזה מאשר עגלות/מובינג/תמונות ולכן בזה אפשר להצליח בצורה יפה. אבל בהתאם לזה שהרבה פחות ישראלים עובדים בזה לא הצלחתי למצוא הרבה מידע או אנשים לשאול בקשר לעבודה ולהתנהלות שלה.

רציתי לדעת אם מישהו יודע ממקור ראשון משהו על העבודה? על מתח הרווחים? על האישורים החוקיים? כמה שעות עובדי? וכ'ו?

כל מידע יעזור לי בהתקרבות להחלטה ואני מקווה שעוד כמה שנים אני אוכל להביא ישראלים ולעזור להם בארה"ב.

תודה

עמיחי

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

לא יודע מאיפה הבאת מנעולנות.

האם אתה מנעולן? יש לך הכשרה בזה?

איזה השקעה צריך?

אתה בסה"כ מחזיק מזוודה עם כלי פריצה וזהו, לא?

בכל מקרה, לכל עבודה בארה"ב יש צורך באישור עבודה - GREEN CARD, אותו חפצים מאות אלפים אם לא מיליוני אנשים ברחבי העולם לקבל.

מדיי שנה מוגרל מספר קטן של גרין קארדים.

תוכל לנסות להכנס להגרלה. (תבדוק פרטים דרך שגרירות ארה"ב).

רק לטיול בלי לעבוד תצטרך ויזה.

אם אין לך כנראה שגם לא תקבל בתור חייל משוחרר, אלא אם כן תוכיח להם שאתה לא מתכוון להתשקע להם שמה.

גרין קארד יותר קל להשיג אם יש לך מקצוע מבוקש. לדוגמא יש מחסור חמור באחיות ויש דרך קלה יחסית להשיג גרין קארד אם אתה אחות (או אח - בבית חולים, לא של מישהו).

פעם היה להם מחסור ענק בשוטרים בניו יורק אז הם נתנו אזרחות למי שהתגייס למשטרה.

עקב הקושי הרב בהשגת אישורי עבודה - יש אחוזים עצומים של אנשים בארה"ב שחיים שמה כמהגרים לא חוקיים במשך עשרות שנים. זה מה יש.

פורסם

קודם כל אתה טועה, יש כמה סוגי ויזות שמאפשרות עבודה, אפילו לחייל משוחרר כמוני השאלה היא האם אני מוכן לשלם את העלות והאם החברה מוכנה לקחת אותי תחת חסותה(ספונסר), את ההכשרה כמנעולן מקבלים בחו"ל ע"י החברה שאתה מתחיל לעבוד אצלה, זה הכשרה אחד על אחד מול מנעולן ותיק ולאחריה אתה מתחיל כעצמאי אז לא צריך לדעת את המקצוע לפני רק שתי ידיים טובות וראש פתוח.

בנוסף יש צורך ביותר מתיק כלי פריצה וזהו, יש צורך לקנות ואן לניידות, GPS, ציוד פריצה, השכרת דירה ואוכל עד שמתחילים לעבוד ולהרוויח אז כן צריך השקעה יחסית גדולה(5 אלף דולר בערך).

וגם מלא חברים שאני מכיר חיילים משוחררים קיבלו לאחרונה ויזה לארה"ב, ללא שום הוכחה רצינית שהם לא מתכוונים להשתקע או משהו כזה, סה"כ הביאו אישור על חסכון קטן או אפילו באו בלי כלום.

כל ההודעה שלך מטעה, אתה מדבר על דברים שלא מובנים לך ואין לך שום ידע בהם חוץ משמעתי ואמרו לי אז בבקשה אם אפשר בשאר ההודעות רק מאנשים שיודעים מה הם אומרים, בדקו או עבדו בחו"ל ולא סתם זורקים שטויות כי אני בדקתי במספיק מקומות ואני רק צריך עזרה בהחלטה הסופית, כל הבירוקרטיה פחות או יותר ידועה.

תודה

פורסם

אז לפי מה שאתה אומר (אתה ועוד כמה אלפי אידיאליסטים תמימים כמוך), יש בארה"ב

כמה אנשים שיעשו הכל בשביל להביא אותך, להשיג לך גרין קארד (מסמך בלתי נחשק

בעליל שמחלקים בימינו כמו זבל), להעסיק אותך ולסדר לך את החיים, וכל זה רק בשביל

ההרגשה הטובה שלהם וללא שום תמורה ממשית. ואתה לא תצטרך לעבוד קשה מדי, או

לסבול מתנאי ניצול, חוסר תנאים סוציאליים, ביטוח רפואי וכיו"ב. ולקינוח, כל זה יהיה חוקי.

:rolleyes: ...Yeah, right

פורסם
כל ההודעה שלך מטעה, אתה מדבר על דברים שלא מובנים לך ואין לך שום ידע בהם חוץ משמעתי ואמרו לי אז בבקשה אם אפשר בשאר ההודעות רק מאנשים שיודעים מה הם אומרים, בדקו או עבדו בחו"ל ולא סתם זורקים שטויות כי אני בדקתי במספיק מקומות ואני רק צריך עזרה בהחלטה הסופית, כל הבירוקרטיה פחות או יותר ידועה.

תודה

טוב, הרי ברור שאתה יודע הכל ולא הצלחתי לרמות אותך.

אז למה לא ישר באת וסיפרת לנו את זה מהתחלה במקום לשאול שאלות קיטבג?

אתה במקרה גם מגייס לחברה כזאת? כי הפרסומת ממש טובה.

אבל האמת היא שמנעולנות לא עושה לי את זה.

אני מעדיף אגזוזנות, לא יודע, משהו בזה מושך אותי. לא ברור מה...

פורסם

זה מאוד פשוט

ישראלים הולכים לזה כמו במובינג, ולמה?

כי אתה דוחק את הלקוח בפינה ותוקע אותו עם בית או אוטו נעול ומוציא לו את הנשמה בשביל תוספת של מאות דולרים

מתחיל ב 20$ ואז פתאום קופץ ל מאה ועשרים, או שאתה נועל מחדש, ואז הם מעדיפים לשלם

ובמובינג, לוקח מחיר זול מכולם ואז שהריהוט במשאית אומר פתאום שזה מצריך אקסטרה (בשביל סיבות מטופשות) אם הוא לא משלם אתה תוקע את הריהוט עד שהוא ישלם

גועל נפש תמיד רווחי

פורסם
אז לפי מה שאתה אומר (אתה ועוד כמה אלפי אידיאליסטים תמימים כמוך), יש בארה"ב

כמה אנשים שיעשו הכל בשביל להביא אותך, להשיג לך גרין קארד (מסמך בלתי נחשק

בעליל שמחלקים בימינו כמו זבל), להעסיק אותך ולסדר לך את החיים, וכל זה רק בשביל

ההרגשה הטובה שלהם וללא שום תמורה ממשית. ואתה לא תצטרך לעבוד קשה מדי, או

לסבול מתנאי ניצול, חוסר תנאים סוציאליים, ביטוח רפואי וכיו"ב. ולקינוח, כל זה יהיה חוקי.

:rolleyes: ...Yeah, right

לא אמרתי את זה באף אחת מההודעות שלי, אם הייתי יודע בדיוק מה העבודה מה עושים שם ואיך הכל עובד לא הייתי שואל פה, מה שאני יודע זה מבירורים שעשיתי בשביל להיות מוכן.

אף פעם לא אמרתי שמישהו מביא אותי כי הוא טוב לב ורוצה לעזור לי, כמובן שהוא מרוויח עליי אבל בכל עבודה שתעבוד בחיים שלך מישהו ירוויח עליך מזה אסור להתבאס ככה העולם עובד השאלה כמה מהרווח הזה עובר אלייך ועד כמה אתה עובד קשה בשביל זה, זו בדיוק השאלה שלי.

ולא אמרתי שאף אחד יתן לי גרין קארד במתנה, יש סוגים אחרים של ויזת עבודה שאפשר להוציא בארה"ב, שני בני דודים שלי הוציאו אותה וגם חברה של אחד מהם, לא אמרתי שזה קל אבל זה אפשרי כשאתה עובד בחברה חוקית ובעבודה מסודרת(לא מכירות), ואם אתה רוצה לבדוק אותי יש ויזת עבודה שאפשר להוציא לתקופת הכריסמס(H2B) אפשר להוציא אותה מהארץ, היא עולה בערך 4000 שקל ומישהי שעבדה איתי לא מזמן הוציאה אותה שנה שעברה( קיבלה SSN והכל) ויש גם ויזה שכל סטודנט מקבל בקלות יחסית לחופשת הקיץ בשביל לעבוד בארה"ב, אז לא הכל בחלומות, מי שמברר ומוכן להשקיע יכול אפילו לעבוד חוקי בארה"ב.

חברה השאלה שלי היא איך העבודה מאנשים שהיו ועבדו או מכירים ממש מישהו שעבד, לא אנשים שבטוחים שכל מי שהולך לארה"ב קורע תתחת, מפסיד אלפי שקלים ונכנס לכלא, דברים כאלה אמא שלי אומרת לי מספיק.

תודה

פורסם

אני לא יודע כמה הידע שלך .. אבל שום דבר להוציא לארה"ב הוא לא פשוט

לא ויזת עבודה, לא ויזת ביזנס, לא ויזת סטודנט ואפילו לא ויזת תייר.

בכדי להוציא ויזת עבודה אתה צריך לעמוד בכמה תנאים שיהיה לך מאוד קשה לעמוד בהם..

אני לא אתחיל להתווכח איתך , אני פשוט אגיד לך את זה בפשטות - כל מה שאני אומר הוא אגב מניסיון, אתה יכול לבחור להאמין או להמשיך בדעה של "אני רוצה, תגידו מה שתגידו רק רציתי להודיע לכם שאני נוסע KTHNX"

ההשקעה הראשונית היא גדולה - כמה אלפי דולרים

לא תמיד נחמד שם, ולא תמיד תרצה להישאר, וכך יכול לצאת שאחרי חודש בזבזת 5000 דולר והלכת הביתה בלי כלום

אל תחיה בסרט שתקבל ויזה, כי יבטיחו לך "שתבוא" ואז זה כבר מאוחר מדי.

החברה של המנעולים לא נחמדה, לא תהיה נחמדה, והיא לא לטובתך - היא לטובת הכסף.

אם תתפס היא תכחיש כל קשר אליך.

קח בחשבון שארה"ב מקום גדול - אתה לא תהיה המנעולן היחיד, בטח לא זה שיתקשרו אליו - אתה תצטרך "למכור" שזה אומר לעבור בין בתים ולהציע תיקונים לדלתות שנראות לא תקינות ולהחלפת צילינדרים שאין צורך להחליף.

בקיצור העסק לא באמת משתלם אלא אם יש לך הרבה מזל (ואז עדיף בורסה או קזינו) והרבה מאוד תחמנות.

שוב מכל הזיון שכל שאמרתי לך כרגע קח דבר אחד עיקרי - החברה לא תתן לך כלום. גם ההכשרה שלך חרטה, הויזה שלך לא קיימת. - אם תחשוב ככה, אתה תראה פתאום את הדברים אחרת, וכשתרצה הוכחה לויזה.. תתחיל לראות גימגומים.

נסה - לא תתכאזב ;)

פורסם

לעומת שאר המגיבים, יצא לי לאחרונה להיתקל במישהו עם מקרה דומה (התחיל בקטן והיום אשתו מקבלת ג'יפ חדש כל שנה).

זול יותר לעשות את ההכשרה שלך בארץ, קורס של לשכת התעסוקה לאחר ולאחר מכן לטוס ולחפש עבודה כאשר כבר יש לך ידע יותר מבסיסי.

*קורס בארץ עולה כמה אלפי שקלים בודדים על חשבון המענק.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
  • תוכן חדש...