Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שואל בשביל חבר.

המוסכניק אמר לו שכיבוי המכונית כשהיא במצב DRIVE, ואז העברת ידית ההילוכים ל PARKING כשהמנוע כבוי, היא יותר בריאה לנוע.

החבר לא שאל למה.

אז אני פונה אליכם כדי שתתנו לי הסבר למה הדבר הזה נכון, אם בכלל.

תודה רבה מראש :]

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

פורסם

בוודאי שזה יותר בריא! לכיס של המוסכניק.

עצה קטנה, עקוב אחרי המוסכניק וראה באיזה הילוך הוא מכבה את רכבו.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

בנוסף לכיבוי מנוע ב-P, יש גם אופצייה לכבות ב-N ואין עם זה בעייה, בחלק הרכבים במצב הזה ניתן להוציא מפתח.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
בוודאי שזה יותר בריא! לכיס של המוסכניק.

עצה קטנה, עקוב אחרי המוסכניק וראה באיזה הילוך הוא מכבה את רכבו.

סיימון היקר, אתה חושב שמכונאי נוהג אחרת ?, נושא השילוב P ולאחר מכן לכבות מנוע הוא עניין של בטיחות ולא יותר מזה , כיבוי מנוע ב-N מחייב את הנהג בלחיצה על דוושת הבלמים או משיכה ידית בלם היד .

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

ברזילי שלום.

הכותב דיבר על כיבוי של המנוע ב-D ולא ב-N.

לעניות דעתי הלא מלומדת הדבר כן גורם נזק.

כל המובא כאן הוא השערתי בלבד.

כאשר הרכב במצב עמידה ומשולב בהילוך (D) מורגש שישנה "התאמצות" מצד המנוע לעומת סיבובי סרק במצב חנייה (P).

כאשר מכבים את הרכב בהילוך-כשמופעלת התנגדות למנוע מצד הגיר נגרמת שחיקת מכלולים.

אני לא יודע להגדיר מה בדיוק הנזק שנגרם, אך אני מאמין שכן נגרם נזק.

עם זאת, אם זה באמת "בריא" למנוע, מדוע יצרני הרכב בספר הרכב מורים לשלב לP לפני דימום המנוע?

פורסם

אולי גם הוא יסביר לך באיזה זווית פרק כף היד צריך להיות ביחס למפתח?!

אין סיבה לכבות את האוטו בהילוך

תשים בפארקינג בשביל זה הוא שם

אני קראתי שצריך קודם כל לשים אמברקס ורק אז לשים פארקינג

(זה מה שאני ואישתי מקפידים)

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

כמה שמועות וחצי אמיתות, יא אללה..

אין "התאמצות של המנוע" כשהתיבה משולבת לD. סל"ד הסרק יורד כי יש עומס מוסף על המנוע מצד ממיר המומנט.

הסיבה שבגללה ממליצים קודם להרים בלם יד ורק לאחר מכן להעביר לפארקינג היא פשוט כדי להוריד עומסים על שן הפארקינג המסכנה ולמנוע חבטה חזקה בזמן ההתנעה כשמוציאים את התיבה מפארקינג לדרייב.

אגב, גם אם תדומם את המנוע ברוורס או בניוטרל, למנוע זה ממש לא משנה. מקסימום לגיר, וגם זה בסימן שאלה גדול לדעתי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מזל שחיזקת אותו, אחרת לא היינו יכולים לדעת שזה נכון...

צביקה, אם יש "חבטה" בזמן שמוציאים מפארקינג ל- D, כנראה ש(בלי קשר) יש בעייה בגיר מלכתחילה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אין "התאמצות של המנוע" כשהתיבה משולבת לD. סל"ד הסרק יורד כי יש עומס מוסף על המנוע מצד ממיר המומנט.

אשמח אם תסביר מה שונה מה שאמרת ממה שאמרתי.

פורסם

הסיבה שבגללה ממליצים קודם להרים בלם יד ורק לאחר מכן להעביר לפארקינג היא פשוט כדי להוריד עומסים על שן הפארקינג המסכנה ולמנוע חבטה חזקה בזמן ההתנעה כשמוציאים את התיבה מפארקינג לדרייב.

אגב, גם אם תדומם את המנוע ברוורס או בניוטרל, למנוע זה ממש לא משנה. מקסימום לגיר, וגם זה בסימן שאלה גדול לדעתי.

צביקה שלום, כיבוי ב-D , נניח שיש עומס על הגיר בזמן כיבוי מנוע , איזה נזק יכול להגרם ?, גורניש מיט-גורניש !.הרגל נכון : כיבוי ב-P .

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

• תוכן חדש...