Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

מדובר בסובארו DL אוטומטית שנת 90 ללא הגה כח,

היום באחד הסיבובים ההגה כאילו נתקע השמיע קנאק והמשיך לזוז, הדבר חזר על עצמו כמה וכמה פעמים בעיקר כשההגה חוזר מסיבוב ימינה.

מישהו יודע מה זה ועל מה זה??

ועוד משהו קטן, חבר'ה שנוסעים איתי מתלוננים מידי פעם על זרם בדלת האחורית ובתא המטען, יצויין שאני מעולם לא הרגשתי את זה,

ויתכן שזה קשור לעובדה שכשהם יורדים מהרכב, הוא עדיין דלוק ואילו אני סוגר את הדלת כשהרכב כבוי.

מהיכן נובע זרם זה? ואיך אפשר למנוע אותו?

תודה רבה

מה שנכון נכון...

subaru leone מחזירה את הכבוד לכביש :cool:

ESTK מחזיר את הכבוד ל"לאונה"!

פורסם

אני חוטף זרם כל פעם שאני יוצא מהאוטו שלי.. זה חשמל סטטי שהגוף שלך מחפש לפרוק, מאיפה השמל סטטי? מהכיסויים שיש לך על המושבים למשל.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

דווקא מעניין מה שאתה אומר, אבל יותר מעניין שבמושב שלי יש כיסוי

ואילו במושבים מאחורה איפה שיושבים המתלוננים אין כיסוי.

מה שנכון נכון...

פורסם

ידידי היקר, אני לא יודע לענות לך לגבי הקנאק בהגה אבל יכול לספר לך שתופעת הזרם היא תופעה ידועה ומוכרת בעונה זו של השנה ונובעת ממשהו שקשור בחילופי העונות ויוצר חשמל סטאטי כשצמיגי הרכב מתחככים בכביש.

יש כאלה שרגישים לזה יותר, ויש שרגישים פחות. אני לצערי נמנה על הראשונים וכבר יצא לי לראות בעיניי את הניצוץ החשמלי קופץ מהרכב אל היד שלי.

יש הטוענים שחיבור הארקה לרכב, יכול לצמצם ו/או לפתור את הבעיה. אני מעולם לא ניסיתי אבל ראיתי ובטוח שגם לך יצא לראות רכבים שיש להם מעין פס גומי צר מחובר (ליד הטמבון האחורי בד"כ) לרכב בחלקו העליון וחלקו התחתון נגרר על הכביש ומשמש איכשהו כ"הארקה".

פורסם

אתה צודק ראיתי את זה ברכבים ומעולם לא הבנתי למה הם לא "מסדרים" את החתיכת גומי הזאת,

אבל בהבנתי הקלושה בחשמל, אני יודע שגומי מבודד ולא מעביר זרם, אז איך זה בדיוק משמש כהארקה?

מה שנכון נכון...

פורסם

תנסה את הטריק הבא:

כשאתה יוצא מהאוטו, שים יד על חלק מתכתי לפני שאתה נוגע ברצפה

ואז כשהרגל תגע ברצפה המטען החשמלי יתפרק מהרגל, דרך הנעל (כשהיד עדיין נוגעת במתכת) ומשום מה לא מרגישים את זה ככה...

אצלי זה עובד, והפסקתי לחטוף זרמים מהאוטו (או שאני ממשיך לחטוף, אבל ככה לא מרגישים)

פורסם

הבעיה של הזרמים הם של החברים שנוסעים איתי..

הבעיה שלי היא הרעש המוזר בהגה, והרבע שניה המפחיד הזה שההגה נתקע לי

מה שנכון נכון...

פורסם
אתה צודק ראיתי את זה ברכבים ומעולם לא הבנתי למה הם לא "מסדרים" את החתיכת גומי הזאת,

אבל בהבנתי הקלושה בחשמל, אני יודע שגומי מבודד ולא מעביר זרם, אז איך זה בדיוק משמש כהארקה?

כולנו מכירים וזוכרים מה קורה כשמורידים גופיית כותנה בחושך והיא מתחככת בשיער, אנחנו יכולים לראות ולשמוע ניצוצות חשמליים בגופייה.

פרט לכך, אולי זכור למישהו הניסוי של סירוק השיער או שפשוף מסרק בצמר, וקירובו לפיסות נייר קטנות. מה שקורה הוא שפיסות הנייר נמשכות אל המסרק כמו מגנט.

איך אתה מסביר את זה? הרי גופיה ומסרק רחוקים מלהיות מוליכים חשמליים.

העניין הוא שמבודד, אינו מאפשר זרימת זרם חשמלי. אך זה לא מונע ממנו להיטען במטען חשמלי בעצמו. ולמשוך עצמים בעלי מטען חשמלי הפוך {חיובי נמשך לשלילי ולהיפך}

דבר נוסף הוא שלמיטב זכרוני "הארקות הגומי" הללו נחשבו גם טובות נגד טעינת הדלק אשר במיכל הדלק בחשמל סטטי.

מידע נוסף ניתן למצוא כאן לסקרנים שביניכם

es.jpg

פורסם

הנה המשך הסיפור

היום בבוקר באחד הסיבובים בעיר הרגשתי שההגה זז מהמקום, עוד שני סיבובים ואני עומד בצומת מרומזרת עם הגה שבכלל לא משדר לגלגלים,

הגרר של הביטוח הוזמן, ובמוסך התברר שמפרק ההגה הלך, הגלגל שיניים שלו היה משופשף לגמרי,

לטענת המוסכניק זה איזושהו טיפול או החלפה של מסרק הגה אצל הבעלים הקודמים של הרכב שלא סגרו את הברגים חזק עד הסוף.

הנס שלי היה, שזה לא קרה במהירות גבוהה בכביש ראשי,

אגב כך החלפתי שני בולמים אחוריים של חברת KYB

הנזק סה"כ 850 ש"ח.

מה שנכון נכון...

פורסם

מכייון שעניין ההגה נפתר, אענה בעניין ההארקה.

זה אמנם סודי ביותר והוצא מארכיב נאס"א.

בתוך ה"גומי" של ההארקה עובר פס מתכת. מדהים לא?

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

מדהים ומפתיע ביותר, אולי אפילו "המצאת המאה"

מה שנכון נכון...

פורסם

אכן בתוך פס הגומי ישנו מוט פלדה קפיצית, הפתרון הזה לא שווה הרבה, הוא נשחק דיי מהר עם גרירתו על הכביש.

הפתרון הוא אחד משניים:

או להחזיק נגד 5Mohm שמקובע למחזיק מפתחות. כשיורדים מהרכב את הנגיעה הראשונה ברכב עושים עם הנגד. רואים את הניצוץ, לא מרגישים דבר.

פתרון שני הוא כמו שנאמר נכונה בזמן הירידה להשאר עם יד על הדלת ורק אז להוריד רגל.

שניהם עובדים. בנוסף ניתן לפרוש מגבת או משהו מכותנה על המושב. ציפויים ובגדים סינטטיים מחמירים מאד את היווצרות החשמל הסטטי.

• תוכן חדש...