Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א) אם תחכה קצת אולי ימצאו לך פה מעגל מתאים.

ב) תכניס קצת עניין להודעה ותרשום יותר פרטים, ככה זה ימשוך יותר תגובות ויותר רצון לעזור.

ג) כן, יש אנשים סקרנים שבאמת רוצים לעזור ומתעניינים בסוג הרכב.

בקיצור, אל תזלזל בבקשות של האנשים שרוצים לעזור לך, או שתלך לשאול בסופר.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הרעיון שנתתי לך הוא פתרון טוב , ואף עובד (סידרתי ככה אצלי).

אך הוא לא בא לתת ביקורת לפעולת המאוורר. אם אתה יודע שהמאוורר שלך תקין ועובד , גישור עם לד רק יוכיח זאת.

(המטרה אצלי היתה לראות באיזה טמפ' נכנסות לעבודה הוונטות במהירות גבוהה, כאשר הוונטות תקינות והחיווט תקין).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אין לי שום התעניינות מתי המאוורר נכנס לפעולה

יש לו יוניט שמבקרת את זה

מה שכן עכשיו הוספת עוד פרמטר שכל עוד היוניט סגורה אז המנורה תידלק לי

כאשר מה שאני רוצה זה רק ביקורת אם הוא תקין או לא

בררתי עם חבר וזה לא פשוט בכלל לבנות את זה ואת האמת זה גם לא הכי נחוץ כי יש שעון טמפ

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

האינדיקציה האמיתית היחידה היא קיומו של משב רוח או לא. במערכות תעשיתיות מרכיבים מפסק מיוחד שעל הזרוע שלו יש כנף קטנה. כאשר המאוורר פועל המפסק במצב א' כאשר לא במצב ב'. שום אינדיקציה חשמלית לא תיתן אמינות של 100% כיוון שיתכנו תרחישים שונים שמדמים את המצבים. במערכות אחרות ישנו טכומטר או פולסר על ציר המנוע וכך מקבלים אידיקציה חשמלית למהירות הסיבוב.

אין שום בעיה לבנות כל מעגל שצריך, כמובן שאין צורך בתרחיש שלך ולא שווה לבזבז על זה זמן של אך אחד. כמו שאמרת תשתמש בשעון הטמפ'.

פורסם

וגם אז בנסיעה, החיישן ידווח שהכל תקין כנ"ל לגבי תצורת בדיקת סיבוב ציר המנוע.

הכי טוב זה להתקין זמזם התראה על טמפ' יתר ושעון חום מים ושמן מדוייקים.

פורסם

כן ברכב זה בעייתי, למרות שאני דיי משוכנע שמהירות הסיבוב מכוח הרוח קטנה משמעותית לעומת כשהמנוע דולק. הפתרון של נגד חישת זרם הוא דיי טוב- צריך נגד קטן מאד, למשל 0.01-0.05 Ohm ואוליי גם פחות. תרחיש בו תתקבל התראת שווא בחיבור כזה לדעתי נדיר מאד.

דניאל אתה מכיר מוצרי מדף של זמזם כמו שהצעת?

פורסם

מהירות הרוח בנסיעה מהירה מאוד דרך הכונסים ויש רכבים שפעולת מאוורר המנוע מבוטלת כליל מעל מהירות של 80 קמ"ש. המאוורר עוד עלול להפריע וליצור מערבולות אויר שיפריעו לזרימת אויר טובה דרך המקרנים (רדיאטור/מעבה/אינטרקולר).

קיימים מוצרי מדף לזמזמי/תאורת התראה אצל ספקי ציוד ואביזרים לחשמל רכב.

פורסם

נגד של 0.01 אוהם או 0.05 אוהם כמה וואט ? מה קורה שהנגד מתחמם ? צריך לבנות מעגל מתאים שייקח בחשבון את שינוי הזרם עקב התחממות הנגד.

בכול מקרה נגד לחישת זרם הינו בעל מידות מכניות יחסית גדולות מה שמצריך לבנות מעגל יחסית גדול.

מה קורה ברכבים שהמאוורר הינו בעל 2-3 מהירויות ? מה קורה כאשר המאוורר מפסיק אוטומטית את פעולתו ?

מעגל לניטור (השגחה) על פעולת המאוורר שיכלול את כול הסוגיות שהעליתי אינו פשוט לבנייה.

בתעשייה אכן משתמשים במד ספיקת אוויר אשר מנטר את ספיקת האוויר ומדווח לבקר מתאים.

ברכב הנושא מעט מסובך יותר מכיוון שבמהירות של מעל 100 קמ"ש לא צריכים מאווררים.

לזרמים קטנים כמו מאוורר של PC יש רכיב מתאים למטרה זו והוא MAX6684+ כמה רכיבים פסיביים ויש לך מעגל מצויין.

איזה כייף לי :)

פורסם

מה לגבי לבנות מעגל שימדוד\ירגיש את הסל"ד של המאוורר? זה לדעתי הפיתרון הכי טוב.

אפשר להצמיד למאוורר רכיב שימדוד את התנודות של שלו, להגביר את התנודות האלה, ואז להציג אותן על גבי שעון.

ראיתי שאפשר לעשות מעין "חיישן" כזה על ידי סליל פשוט שמלופף על צינורית קטנה ועל ידי ממסר.

פורסם

מרק כמו שאתה יודע הספק הנגד תלוי בזרם המאוורר. אין שום צורך להתחשב בשינויי ההתנגדות כתוצאה משינויי הטמפ' כיוון שאתה מפעיל את הנגד בהספק שלא יעבור את ההספק הנומינלי שלו. בתחום זה הטולרנס של הטמפ' מוגדר מראש ע"י היצרן והוא מספיק לינארי לניטור הזרם. הגם שאין צורך בדיוק גבוה במקרה זה.

לגבי גודל הנגד. על נגד בערך של 0.01 יתפתח הספק של 9W כאשר זורם דרכו 30A. לא סיפור רציני. הגם שאפשר לקחת נגד אפילו קטן יותר.

מעגל הניטור יכול להיות משווה פשוט ביותר אם לא רוצים משהו מסובך וכן המעגל יכול להיות רחוק מהנגד.

נוסף לזה ישנם רכיבי חישת זרם שלא מבוססים על נגד טורי.

מה לגבי לבנות מעגל שימדוד\ירגיש את הסל"ד של המאוורר? זה לדעתי הפיתרון הכי טוב.

אפשר להצמיד למאוורר רכיב שימדוד את התנודות של שלו, להגביר את התנודות האלה, ואז להציג אותן על גבי שעון.

ראיתי שאפשר לעשות מעין "חיישן" כזה על ידי סליל פשוט שמלופף על צינורית קטנה ועל ידי ממסר.

ומעניין איך תפריד את הרעידות של המאוורר מכלל הרעידות ברכב, שחלקן בוודאי עשויות להיות חזקות יותר. מה אתה אומר? DSP? לא נראה לי.

ניתן לבדוק מהירות סיבוב באמצאים אופטיים, ע"י מדבקה רפלקטיבית על הכנף וכו. חברים למרות שזה מעניין נראה לי שנסחפנו קצת. בואו נדבר שוב כשמישהו ירצה לבנות צוללת.

פורסם
בואו נדבר שוב כשמישהו ירצה לבנות צוללת.

:lol::lol::lol:

(תתחדש על האווטר)

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

ומה אם הבחור ייקח חוט אחד מתחילת קו אספקת הזרם למאוורר וחוט שני שיחובר לאותו קו צמוד למאוורר, ואת שני החוטים יחבר לכניסה של מגבר?

לא בדקתי נתונים אבל אני מעריך שההתנגדות על הקו תהיה מספיק גדולה בשביל שיווצר מפל מתח בין שתי נקודות דגימת המתח והמגבר ייכנס לרוויה, כך שהיציאה שלו תוכל למתג טרנזיסטור או ממסר. גם אם זה לא יהיה המצב, תמיד אפשר להאריך את את קו האספקה כך שכן יווצר שם 0.1-0.2 וולט.

אגב, להערכתי, יש צ'יפים ייעודיים לחישת זרם.

פורסם

חנן תיאורטית אפשר, חישוב מהיר מעלה שחוט בעל שטח חתך 2.5mm² באורך 1.5 מטר יהווה התנגדות של 0.012 אוהם.

ישנן דרכים רבות ליצור נגד ובכלל זה להשתמש בתכונה הפרזיטית של המוליך המקורי של המאוורר.

פורסם
ומה אם הבחור ייקח חוט אחד מתחילת קו אספקת הזרם למאוורר וחוט שני שיחובר לאותו קו צמוד למאוורר, ואת שני החוטים יחבר לכניסה של מגבר?

לא בדקתי נתונים אבל אני מעריך שההתנגדות על הקו תהיה מספיק גדולה בשביל שיווצר מפל מתח בין שתי נקודות דגימת המתח והמגבר ייכנס לרוויה, כך שהיציאה שלו תוכל למתג טרנזיסטור או ממסר. גם אם זה לא יהיה המצב, תמיד אפשר להאריך את את קו האספקה כך שכן יווצר שם 0.1-0.2 וולט.

אגב, להערכתי, יש צ'יפים ייעודיים לחישת זרם.

ראה MAX6684 מתאים לזרמים קטנים.

http://datasheets.maxim-ic.com/en/ds/MAX6684.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

ומעניין איך תפריד את הרעידות של המאוורר מכלל הרעידות ברכב, שחלקן בוודאי עשויות להיות חזקות יותר. מה אתה אומר? DSP? לא נראה לי.

ניתן לבדוק מהירות סיבוב באמצאים אופטיים, ע"י מדבקה רפלקטיבית על הכנף וכו. חברים למרות שזה מעניין נראה לי שנסחפנו קצת. בואו נדבר שוב כשמישהו ירצה לבנות צוללת.

אביב, לתנודות של שאר הרכב אין שדה אלקטרומגנטי, לפחות לא חזק כמו זה של מנוע המאוורר שהוא חשמלי ואותו אפשר למדוד. מדובר על מדידת תנודות המגנט.

• תוכן חדש...