Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מרק כמו שאתה יודע הספק הנגד תלוי בזרם המאוורר. אין שום צורך להתחשב בשינויי ההתנגדות כתוצאה משינויי הטמפ' כיוון שאתה מפעיל את הנגד בהספק שלא יעבור את ההספק הנומינלי שלו. בתחום זה הטולרנס של הטמפ' מוגדר מראש ע"י היצרן והוא מספיק לינארי לניטור הזרם. הגם שאין צורך בדיוק גבוה במקרה זה.

לגבי גודל הנגד. על נגד בערך של 0.01 יתפתח הספק של 9W כאשר זורם דרכו 30A. לא סיפור רציני. הגם שאפשר לקחת נגד אפילו קטן יותר.

מעגל הניטור יכול להיות משווה פשוט ביותר אם לא רוצים משהו מסובך וכן המעגל יכול להיות רחוק מהנגד.

נוסף לזה ישנם רכיבי חישת זרם שלא מבוססים על נגד טורי.

.

אביב, תיאורטית אולי זה יעבוד אבל בעולם המעשי שבו אני חיי זה לא יעבוד מכמה סיבות:

1. הנגד מתחמם בצורה הדרגתית ויכול להגיע לטמפ' של 70 מעלות עם גוף קירור סטנדרטי, בזמן עליית הטנפ' קיים שינוי בזרם עד שהנגד יגיע 'לרוויה' מבחינת עליית הטמפ' לכן צריך לבנות מעגל יחסית לא פשוט.

2. יש לקחת בחשבון שמתח האלטרנטור משתנה בתחום של 0.5 וולט ברכבים ישנים.

3. יש לקחת בחשבון שהמאוורר עובד גם כאשר מכבים את המנוע ואז המתח הינו 12.7 וולט.

אשמח עם תציג בפני שרטוט של מעגל כזה עבור מאוורר של PC שצריכת הזרם שלו 150 מיליאמפר במתח של 12 וולט עם כול האפשרויות שעליתי קודם לכן ואני אבנה את המעגל והציג תוצאות בפורום ובמשך הזמן אולי נצליח יחד עם שאר חברי הפורום לבנות מעגל מתאים למאוורר של רכב.

אני אחראי על הבנייה.

איזה כייף לי :)

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עלה בראשי המעגל הפשוט הבא. מומחים, תקנו אותי אם אני טועה:

- הגענו למסקנה שכאשר המאוורר כושל בפעולתו יכולים לקרות שני מצבים: או שהוא הופך לקצר, או שהוא הופך לנתק.

עפ"י ההנחה הנ"ל פסלנו את האפשרות של לשים לד בטור למאוורר כי הוא לא ייתן לנו אינדיקציה אמיתית.

- אבל למרות שקיימים כביכול שני מצבים, שניהם גורמים לבסוף למצב אחד שאותו אפשר לנטר על ידי מעגל פשוט (יתכן וצריך להוסיף איזה נגד אבל זה העיקרון), ואני אסביר:

אם המאוורר כושל והופך לקצר, הפיוז שלו נשרף ובעצם כל המעגל שקשור למאוורר הופך לנתק.

אם המאוורר כושל והופך לנתק, שוב הגענו המצב של המעגל יהיה כמובן נתק.

- אפשר למקם ממסר NC בטור למעגל של המאוורר, והממסר יפעיל לד דרך מקור מתח חיצוני (שתי סוללות אצבע) ככה שלא יווצר לנו פלונטר של מעגלים מקביליים שמשתמשים במתח המצבר.

ככה בעצם כיסינו את כל אפשרויות הקילקול של המאוורר וקיבלנו חיווי בהתאם.

Relay.JPG

פורסם

מה יקרה אם מהירות המאוורר תרד מ-2000 סל"ד ל-700 סל"ד וספיקת האוויר תרד לרמה מאוד נמוכה מה שעלול לגרום לעליית טמפ' נוזל הקירור איך נקבל אינדקציה על ירידה משמעותית במהירות המאוורר עקב תקלה כולשהי ?

איזה כייף לי :)

פורסם

אולי אפשר לקבל מההדק השלילי של המאוורר אות סל"ד כמו שאפשר לקבל חיווי סל"ד מנוע מהמינוס של המפלג?

ושאלה, למאווררים של מחשב יש חיישן סל"ד מובנה. באיזו שיטה הוא עובד? hall effect? אולי אפשר לאמץ אותה.

מה יקרה אם מהירות המאוורר תרד מ-2000 סל"ד ל-700 סל"ד וספיקת האוויר תרד לרמה מאוד נמוכה מה שעלול לגרום לעליית טמפ' נוזל הקירור איך נקבל אינדקציה על ירידה משמעותית במהירות המאוורר עקב תקלה כולשהי ?

דבר אחרון, אם המאוורר יתקשה כ"כ לזוז ותהיה צניחה כזאת רצינית בסל"ד, לדעתי המאוורר יתחמם (כי בצניחה כזאת כנראה שהוא תקוע ומתאמץ לזוז) ויצרוך יותר זרם, ועל-כן ישרוף את הפיוז.

פורסם
אביב, לתנודות של שאר הרכב אין שדה אלקטרומגנטי, לפחות לא חזק כמו זה של מנוע המאוורר שהוא חשמלי ואותו אפשר למדוד. מדובר על מדידת תנודות המגנט.

אתה עושה סלט שלם. אם אתה מדבר על תנודות מכאניות אז אתה מבין שזה לא פשוט בכלל. אם אתה מדבר על שדות אלקטרומגנטיים ואתה חושב שתא המנוע הוא סביבה נקיה מרעשי RF אתה טועה בענק, כך שגם אופציה זו מסובכת למדיי. אם אני מפספס אותך אתה מוזמן להרחיב ולפרט ולא לזרוק חלקי אמירות.

לגבי המעגל וכל האמירה של לד בטור שאתה חוזר עליה שוב ושוב- אני לא אפרט כי אין יותר מידיי מה. רק אומר שהוא מוטעה מיסודו וחסרה כאן הבנה בסיסית בחשמל. פירוט נרחב בפורומי אלקטרוניקה.

מרק אין שום בעיה מעשית. הסברתי שעל הנגד מתפתח 9W ואפשר גם פחות. ניתן לקחת נגד של 2mOhm, או פשוט כמו שחנן הציע להשתמש במוליך המקורי. תסכים איתי שהחוט של המאוורר זה מספיק טוב, לא מתחמם יותר מידיי ולא כלום. במקרה של נגד יש לדאוג שהוא יפעל בתנאים להם הוא יועד וזהו.

מבחינת מעגל זה גם לא מסובך. ניתן להשתמש במשווה חלון כמו שהשתמשת בו במוניטור מתח שבנית. אנו מחפשים טווח ערכים גדול בהם המצב תקין ולכן אנו לא רגישים לשינויי מתח של וולטים אחדים.

לגבי מאוורר מחשב זה עשוי להיות מעט יותר מסובך כיוון שהמנוע שם מסוג Brushless ויש מעגל אלקטרוני שמפעיל אותו (המעגל נמצא בתוך המנוע). לעיתים המעגל הזה מזין את המאוורר בפולסים ואז גם הצריכה היא בפולסים, דבר שעלול לבלבל מעגל ניטור. כדי לפתור יש לבצע סכימה על המתח, לא רלוונטי למאוורר רכב שכולל מנוע מברשות.

פורסם

חברים לדעתי אתם קצת נסחפים, אולי כדאי לתקוף את הבעיה מכוון האחר? הרי עד כמה שאני מבין מפותח השרשור הוא מוטרד מחום המנוע - הוא לא רוצה שיתחמם המנוע מסיבה כלשהי ושיגרם נזק.

אז הוא יבנה בקר על מעגל המאוורר ומחר יתפס התרמוסטט...:cry:

אם כבר משקיעים בפיתוח מעגל אלקטרוני אולי כדאי לדגום את המתח בקו שעון החום, שיפעיל זמזם או נורה חזקה כאשר חום המנוע יעבור את ה100 מעלות סלזיוס, לדוגמא.

כמובן שגם אז יתכנו תקלות בקו שעון החום או במעגל הבקרה- אין לזה סוף...:shock:

פורסם

עזוב אותך מפרויקטים מיותרים ,תרכיב שעון לחץ שמן ואם הלחץ יורד תדע שהמנוע מתחמם.(אני חושב שבמוסטנג ,כמו בשאר האמרקאיות, יש שעון לחץ שמן)

או להתקין שעון חום עם טמפ' ולא קווים.(לא יודע איזה שעון יש אצלך.. אם בכלל יש..)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...