Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3514280,00.html

לקרוא ולא להאמין, 7000 ש"ח על מנת לקבל אישור שיבואן פורשה יואיל בטובו לתת שירות לרכב ביבוא אישי.. (וכאילו שהשירות ניתן חינם)

היבוא האישי היה נפסק אם יבואני הרכב היו מתמחרים את הרכבים שלהם בצורה הגיונית, אבל הם הרי רוצים לאכול את כול העוגה ולהשאירה שלמה.

אני מקווה שהפעם משרד התחבורה לשם שינוי יבצע את המוטל עליו, ויעשה קצת סדר אצל היבואנים.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3514280,00.html

לקרוא ולא להאמין, 7000 ש"ח על מנת לקבל אישור שיבואן פורשה יואיל בטובו לתת שירות לרכב ביבוא אישי.. (וכאילו שהשירות ניתן חינם)

היבוא האישי היה נפסק אם יבואני הרכב היו מתמחרים את הרכבים שלהם בצורה הגיונית, אבל הם הרי רוצים לאכול את כול העוגה ולהשאירה שלמה.

אני מקווה שהפעם משרד התחבורה לשם שינוי יבצע את המוטל עליו, ויעשה קצת סדר אצל היבואנים.

אישית הייתי מעדיף שמדיניות הייבוא תשתנה - שתהיינה האפשרות לייבא כלי רכב מכל שנה ולא עד 02- שנים מהשנה הנוכחית . אם זה יקרה , בשמחה אשלם סכום של 5K-7K לשירות , אפילו ללא הצדקה .

פורסם

יבואן פורשה באמת מגזים. אצל יבואנים אחרים טופס כזה יעלה 1000 ש"ח-והמגוכח ביותר שלאחר חתימת הטופס היבואן

דואג להחתים אותך על טופס נגדי שאומר שהיבואן לא יקבל אחריות על הרכב ועל חלקיו ואינו מתחייב לטפל בו. כלומר, היבואן

יקח ממך את הכסף, יתן לך את הטופס אבל ידאג לכסות לעצמו את התחת.

בכל מקרה, כמו שאמרתי, בתוך כחודשיים הולך להתחולל שינוי ענק שיפתח את השוק לתחרות אמיתית.

מישהו למעלה הבין שהיבואנים מגזימים והולך להיכנס בהם בכל החזיתות. צפו שינויים גדולים בהגבלות המטופשות

הקיימות כיום ביבוא אישי-כי בקרוב השוק הולך להפתח לכולם והיבואנים יתחילו לשקשק.

Lexus CT200H

פורסם

מקווים שאתה צודק. השאלה היא אם יבוא מקביל (אם לזה אתה חותר) באמת יביא לתחרות והורדת מחירים, או שפשוט נראה תאום מחירים (כמו אצל הבנקים).

פורסם

הם לא היחידים.

ב-TheMarker הייתה כתבה דומה על מכשירי תנועה; החבר'ה המוצלחים שם דורשים מהמייבא הפוטנציאלי לחתום על התחייבות לספק למוסך כלי עבודה (כן כן) וספרות מקצועית, מעבר לתשלום 5,000 שקלים על האישור.

פורסם
מקווים שאתה צודק. השאלה היא אם יבוא מקביל (אם לזה אתה חותר) באמת יביא לתחרות והורדת מחירים, או שפשוט נראה תאום מחירים (כמו אצל הבנקים).

לא דיברתי על יבוא מקביל מסחרי. דיברתי על כך שאנשים יוכלו להביא רכב לבד, בלי יותר מדי הגבלות (בעיקר רכבי יוקרה).

ברגע ש95% מהפורשה, הבמוו, המרצדס, היגואר, הפולקסוואגן טוארג וכו' ייובאו בצורה פרטית על ידי אנשים או סוכנים פרטיים , היבואן יהיה חייב להוריד מחירים ולהשוות אותם למחירים של היבוא האישי (כמובן שמחיר היבואן יהיה יקר יותר וזאת עבור השירות, המוסכים ורווח ליבואן-כמובן שהיבואן צריך להרוויח. אבל יש הבדל בין רווח מוגזם של 150 אלף ש"ח [למשל בטוארג, אותה אפשר להביא ביבוא אישי ב280 אלף שקלים שבארץ עולה 400 לפחות לפני אבזורים שבאים כסטדרנט בארה"ב] לבין רווח הגיוני של כמה אלפי שקלים המצדיקים את המשך פעילות היבואן ומאפשרים לו "לסגור את החודש" בכבוד. במידה והיבואנים לא ישנו את שיטת העבודה הם פשוט יפשטו רגל (ושוב, בעיקר שוב היוקרה כי שוק המכוניות ליסינג לא יפגע מכך מכוון שיבוא אישי של מכוניות פשוטות אינו חוסך הרבה כסף כלל)

בכל אופן, סוף סוף גורמים הבינו שעם כל הכבוד ליבואנים, לי מותר לקנות איזה אוטו שאני רוצה (בהנחה שהוא תקין ורשאי לעלות על כבישי ישראל), בכמה ומאיפה שאני רוצה.

האחריות היא עליי וממש לא על היבואן והיום לכל יבואן יש אלטרנטיבה. יש מספיק מוסכים שיטפלו לי ברכב (גם ככה לטפל אצל

היבואן זו שחיטה) ולהזמין חלקים אפשר היום באינטרנט (EBAY) בתוך 48 שעות החלק פה. והעלות? נמוכה בעשרות אחוזים מעלות החלקים אצל היבואנים - שעל הדרך עושים רווח עצום בחלפים לרכב ומוכרים אותם במחירי שחיטה. צריך לשים סוף לקרטל

ולמונופול שמנהלים היבואנים במדינה הזאת וכמובן שלא כצדק מאחר והרווחים אותם הם עושים הם עצומים-זה כבר לא נקרא רווח, זה נקראת גניבה!

וכן, אני אומר דברים מתוך מקור מידע ראשון ומהימן ככה שעידכונים נוספים יהיו בתקשורת בקרוב.

ולגבי עומר- מכשירי תנועה/פורשה.. אותו דבר! מכשירי תנועה הוא היבואן של פורשה.

Lexus CT200H

פורסם
אישית הייתי מעדיף שמדיניות הייבוא תשתנה - שתהיינה האפשרות לייבא כלי רכב מכל שנה ולא עד 02- שנים מהשנה הנוכחית . אם זה יקרה , בשמחה אשלם סכום של 5K-7K לשירות , אפילו ללא הצדקה .

רעיון גרוע.

אין שום צורך להפוך את כבישי ישראל לפח זבל של מערב אירופה,כפי שקרה במזרח אירופה.

לגבי יבוא אישי-בגדול,זה לא ממש מציאה ברוב המיקרים,מה עוד שבמכוניות פאר ניתן תמיד להתמקח על המחיר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שאלה של זמן עד שמשרד התחבורה יאשר את הייבוא ולא הייבואנים הרשמיים, או יחייב את היייבואן לאשר ייבוא לכל רכב שהיבואן אינו מייובא באופן סדיר.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם
רעיון גרוע.

לגבי יבוא אישי-בגדול,זה לא ממש מציאה ברוב המיקרים,מה עוד שבמכוניות פאר ניתן תמיד להתמקח על המחיר.

זה תמיד מציאה. יבוא אישי במכוניות יוקרה חוסך מאות אלפי שקלים.

במחירים של רכבי יוקרה ברור שמקבלים הנחות אצל היבואן. המחיר שמוצג על הדף הוא לא המחיר בפועל בו קונים את הרכב.

גם עם ההנחות, האבזורים ושאר הדברים שמציע היבואן-ההפרש עצום. שאתה אומר שברוב המקרים זו לא מציאה על בסיס

מה הטענה? כאחד שמכיר את התהליך מקרוב ומניסיון אני יכול להגיד שמעבר לבעיה שעושים היבואנים על החתימות-התהליך

מאוד פשוט ומאוד משתלם. אני לא אתן פה רשימת מחירים אבל באופן כללי-ההפרשים גדולים, המלאי והמבחר בארה"ב מאוד גדול , האבזור בארה"ב הוא סטנדרט (ריפודי עור, מערכת שמע טובה וכו') מה שבארץ גובים תוספת. ברור שיש רכבים שפחות

כדאי להביא ביבוא אישי, זה כבר משהו אחר אבל רוב המכוניות שעולות מעל 200 אלף שקלים תמיד יצאו משתלמות יותר ביבוא אישי נקודה.

למה נראה לך שהיבואנים מנסים "לחסל" את היבוא האישי? בגלל שהם לא יודעים לטפל ברכבים האלה? בולשיט!

בגלל שזה פשוט נוגס להם ברווחים העצומים שלהם.

Lexus CT200H

פורסם

רק כדאי לזכור שאין לך במקרה הזה "אבא או אמא",ואם רימו אותך(והיו דברים מעולם!)-זבש"ך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
(כמובן שמחיר היבואן יהיה יקר יותר וזאת עבור השירות, המוסכים ורווח ליבואן-כמובן שהיבואן צריך להרוויח. אבל יש הבדל בין רווח מוגזם של 150 אלף ש"ח [למשל בטוארג, אותה אפשר להביא ביבוא אישי ב280 אלף שקלים שבארץ עולה 400 לפחות לפני אבזורים שבאים כסטדרנט בארה"ב] לבין רווח הגיוני של כמה אלפי שקלים המצדיקים את המשך פעילות היבואן ומאפשרים לו "לסגור את החודש" בכבוד.

רעיון גרוע.

חן , נה לך דוגמה שאומרת שלא , והייתה כאן שירשור מלא על המיני שההבדל בין היבואן ובין מחיר הבאתה היה די גדול . לא ממש נראה לי שהם יתנו לך הנחה כזו . וגם לא נראה לי שהם יתנו לך את האבזור של המכונית בארה"ב .

והמצב עם מרצדס ועוד כמה מכוניות הוא בכלל מטומטם ,כי מרצדס הבלם יד שלה הוא ברגל כי זו התקינה האמריקאית היא בכלל לא מייצרת רכבים עם בלם יד . אז למה למען ה' אני צריך רשיון יבוא ו/או אישור יבואן על מכונית בתקינה אמריקאית ? למה שלא אקנה אותה באמריקה ואקבל את כול התוספות שמרצדס שמה שם כדי לחדור לשוק ?

הרי מרצדס ופורשה וכול רכבי היוקרה עושים פילוח שוק כדי למקסם את ריווחיהם (א ב בשיווק ) , אבל למה המדינה נותנת להם וליבואן כאן להרוויח ע"ח האזרח ? ,למה לי אסור לנצל את הפילוח שוק שלהם ולקנות באמריקה רכב יותר מצוייד במחיר נמוך ? מה יש המיסים שאשלם יהיו טיפה פחות ? (אם הבסיס פחות ,אזי המס באחוזים שווה ,אבל בכסף אבסולוטי זה טיפה פחות ) .

אני בהחלט חושב שצריך לשנות את המצב ויפה שעה אחת קודם

בברכה יהודה

פורסם
רק כדאי לזכור שאין לך במקרה הזה "אבא או אמא",ואם רימו אותך(והיו דברים מעולם!)-זבש"ך.

יש מספיק דברים לבטח את הקנייה. אין שום סכנה ברכישת רכב מארה"ב. ארה"ב היא לא ישראל (לטובה ולרעה. פה זה פועל לטובה). אם אתה מוכן בשביל אבא אמא לשלם עוד 200-300 אלף ש"ח (ויש רכבים בהם ההפרשים מגיעים לחצי מיליון) אז שיבושם לך. בכל מקרה, סתם שתדע שהיצרן נותן אחריות בינולאומית, ככה שבכל מצב חלפים וכו' מטעם אחריות יצרן אתה זכאי לקבל דרך היבואן. אתה/ היבואן (תלוי מי שילם) תקבל זיכוי כספי מלא מטעם יצרנית הרכב. ככה קרה לחבר עם פורד מוסטנג שהיה צריך להחליף משהו , עשה זאת במוסך של דלק מוטורס וקיבל זיכוי על כך מפורד העולמית.

Lexus CT200H

פורסם

ייבואני הרכב הם פשוט "עושקים מורשים "

רכב חדש בח"ול עולה הרבה פחות ממה שהוא נמכר כאן בארץ, צריך לאפשר לכל אזרח ישראלי לייבא כל רכב שהוא רוצה

בלי קשר לשנה ולחברה, זה לא בעיה לטפל ברכב כזה "מוסך מרכזי" של אותה חברה יכול לטפל ברכב שכזה,

אני בטוח שמזדה 3 חדשה בחו"ל עולה הרבה הרבה הרבה פחות ממה שהיא עולה כאן ,

וגם אם מישהו מייבא רכב לא חדש זה רק אספנות, וזה ממש לא נחמה!

הייבואנים והמכס פשוט עושים קופה על חשבון משלם המיסים.

וצריך לעצור את זה!!! :x

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אני דווקא בעד הגבלת שנת המודל של הרכב. בסך הכל מסיבה פשוטה-מכוניות חדשות יותר בטוחות יותר.

המדינה צריכה לעודד רכישה של מכוניות חדשות, מכונית חדשה עם טכנולוגיה ומערכות חדשות תהיה בטוחה יותר

בתאונה ותמנע הרוגים רבים. מצד שני, במידה וכל אחד פשוט יביא לעצמו רכב מחו"ל מכל שנתון שהוא רוצה יהיה כאן

יותר מדי מכוניות מחו"ל ותהיה בעיה של שוק, מאחר ובמקום לקנות רכב יד שנייה אנשים פשוט יעדיפו להביא מכונית מחו"ל

ויווצר בלאגן אחד גדול בשוק היד שנייה של המכוניות. מיותר לציין שדבר כזה יחסל סופית את היבואנים השונים דבר שהמדינה

לא יכולה לעשות. צריך להתחשב בהם, מצד שני, צריך להתחשב גם בצרכן הישראלי ולכן לדעתי הורדת ההגבלות של חתימת

היבואן תהיה די והותר. לא צריך להציף את הארץ במכוניות ישנות, עדיף שהמכוניות הישנות יכחדו מעצמן ויעברו מאחד לשני

בשוק היד שנייה עד שלאט לאט יושבתו.

Lexus CT200H

פורסם

אני ממש לא מסכים עם מה שכתבת,המכוניות הישנות הם לא עד כדי כך גרועות,

ובקשר לזה שכתבת שהן זבל, אז לדעתי אתה טועה, כי לדוגמה VOLVO 940 שנת 95 או 94

היא הרבה יותר בטיחותית מ הקופסאות שימורים שמוכרים היום בסכומי עתק שאחרי שלוש שנים הערך שלהן יורד בצורה דראסטית

לדוגמה, אם תקנה דיהטסו או רכב בקטגוריה שלו כיום כשהוא בשנת 2008 הוא יעלה הון אבל עוד שלוש שנים הוא יעלה ממש בזול

ורמת הבטיחות שלו ... אני חושב שהוולוו הרבה הרבה יותר בטיחותית וממוגנת

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...