Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יום שישי בבוקר ויחד עם הבן שלי אביתר, עושים את הדרך לכיוון בת-ים לפגישה

עם שני אחים צעירים ונלהבים, לקראת השקת מכונית הראלי החדשה שלהם,

ג'יפ מיצובישי פאג'רו שעבר הסבה ממכונית כביש סטנדרטית לרכב מוכן לראלי-רייד

וזאת באדיבות מוסך "מכבי" שבחר לאמץ את השניים ובעזרת סיוע בלתי נגמר של

חזי בצלאל ממוסך "רמות", שם גם נערכה הפגישה שלנו.

הכל החל בשיחת טלפון שקיבלתי מצחי שעניין אותי בפרוייקט שלהם, של אחיו לירן ושלו,

כמובן שהתעניינתי ומיד חברתי לצוות צילום , חיים ועודד , מקצוענים אמיתיים שיכינו גם סרט לטלויזה .

מגיעים לסדנא של "רמות" ובתוך המולת קורס בוחני המרוצים מוצאים את צחי ולירן

ממרקים את הפאג'רו שעומד בשקט ונותן להם לעשות בו כרצונם.

אחרי שיחה קצרה איתם, בעיקר בכדי לשבור את ההתרגשות המובנת שלהם ושיחה

עם חזי לקבל עוד פרטים, חיים ועודד מתחילים את הצילומים ואני עומד מהצד, בעיקר קולט ומתרשם.

מתרשם מעבודת ההכנה ומהרצינות של החבר'ה הללו.

הרכב עצמו שעבר טיפול יסודי מוכר - כלוב , חיזוקים, כסאות ולמעשה כל הדברים שכולנו

מכירים כל כך טוב וגם קיבל צביעה יפה לסיום, מוכן ליציאת לנסיעת המבחן, הדגמה קטנה ובדיקת רג'קטים.

יוצאים לשטח חולי קרוב, בהתחלה בעדינות, קצת מדוושת הגז האצות, בלימות ,

קפיצות קטנות ומעברים של מכשולים קטנים שהיו קיימים בשטח . לאט לאט צחי הנהג מקבל ביטחון ולירן,

האח המנווט שיושב לימינו מקבל גם הוא ביטחון באיך זה לשלוט מהצד בלי ההגה , המהירות עולה וגם הרכב

פתאום נראה כאילו נמצא בדאקאר (טוב אולי אני מגזים , אבל הוא באמת מרשים) .

עוד סיבוב ועוד סיבוב והחבר'ה זורחים מאושר , חזי נראה גם הוא שמח שהפרוייקט הצליח.

הוא ממש נראה כמו אבא גאה.

ממש לפני סיום, אחרי שהרוויח את לחמו בצילום התמונות המצורפות, זוכה גם אביתר לסיבוב

בפאג'רו וחוזר מחוייך מראלי קצר בחולות עם לירן.

הפאג'רו חוזר למוסך לשטיפה וטיפול אוהב והאחים ממהרים להזכיר לי שוב שלולא הספונסר

האמיץ ממוסך "מכבי" , אמנון, כל זה לא היה קורה ולולא חזי שדחף את הפרוייקט וטרם מניסיונו

הם לא היו מגיעים לנסיעה הזו.

עכשיו כל שנותר הוא להמשיך להתאמן, לצבור ניסיון ולהגיע לראלי הקרוב .

אני מאד מקווה שיצטרפו עוד ועוד חבר'ה צעירים למעגל הזה של הספורט המוטורי,

בזכותם, בזכותכם הספורט הזה ימשיך הלאה.

שבת שלום

דובי

m_1 011.jpg

m_1 013.jpg

m_1 030.jpg

m_1 041.jpg

m_1 050.jpg

m_1 054.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

ייצא יפיוף, אבל אין כמו הג'יפים בדקאר....:lol:

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם

יפה יפה...כל הכבוד

שיהיה להם בהצלחה !

8) ערן

חלומות נועדו בשביל להגשים אותם . . . 8)

אסקורט דור1 רפליקת RS (היעד - 150כ"ס אטמוספרי חזק)

סיוויק Eg6 סדאן/האצ'בק (מנוע B18c5 + מגדש על 320כ"ס)

ER-edition. . .ויש כאלה שאומרים שיש לי הרבה חלומות :lol:

פורסם

שלום,

אני ממש הדיוט בתחום של הראלי.

מישהו יכול בבקשה להסביר מהם ההבדלים העיקריים בין סוגים שונים של ראלי (מעבר לשונות הברורה של הרכבים)?

לדוגמא: ההבדלים בין ראלי-רייד לראלי מסוג ה"אימונים" שאני רואה שמתבצעים מידי פעם בפעם? ספרינט, קרוס וכו'.

וגם למה בראלי רייד רואים רכבים כמו פאג'רו ובאחרים אימפרזות או 106 ודומיהם (אני מניח שהתשובה כאן תהיה נגזרת

משאלתי הראשונה)?

כמעט שכחתי: מזל טוב ובהצלחה עם הכלה החדשה!

תודה,

ליאור.

פורסם

ליאור בוקר טוב

יש הרבה מאד הבדלים בין שתי קטגוריות "הראלי" שהזכרת , ממש כמו ההבדלים בין רוגבי לפוטבול אמריקאי, או משהו כזה.

אני אתן רק את העיקריים -

- מרחקים - ראלי "רגיל" נערך למרחק תחרותי של עד 360 ק"מ בחלוקה של כ-20 קטעים מיוחדים. ראלי-רייד נערך למרחק תחרותי של 150-200 ק"מ בחלוקה של כ-3 קטעים תחרותיים בדרך כלל, שוב תמיד יש שיוניים או חריגים.

- כלי הרכב - בראלי רגיל מתחרות מכוניות שמוגדרות על פי ה-FIA בקטגוריות N , A ו-S או F , מכוניות כביש מיצור סדרתי עם חבילת שיפורים שמוגדרת על פי תקנון . בראלי-רייד מתחרים בקטגוריות T1, T2 ו-T3 - כלי רכב כפולי הנעה (ג'יפים) או באגים למינהם, שוב שנבנים ומשופרים על פי תקנון FIA מגדיר בדיוק מה מותר ומה אסור.

ניווט - בראלי רגיל מנווטים עם PACE NOTES , אותה מחברת שרואים תמיד בצילומי ONBOARD בטלויזיה שהנווט אוחז בידיו.

זהו סימון של השביל עליו נוסעים, אותו רשם הצוות יחד במעבר מוקדם שעשה שם. בראלי-רייד מקבלים המתחרים ספר דרך מוכן או מנווטים בעזרת GPS או שניהם יחד.

יש עוד הבדלים אבל אני מניח שפחות או יותר הבנת את הרעיון.

דובי

Atkinson1.jpg

with.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

מזל טוב !

כיף לראות רכבי מירוץ חדשים. זה עוזר לאופטמיות :-)

למה מחליפים את ההגה המקורי בהגה OMP וכו'?

מה רע בו?

הסיבה העיקרית היא שהגה SPARCO/OMP מצופה בחומר מיוחד שמגביר את האחיזה של כפפות נהיגה. אלה כפפות מיוחדות נגד אש(לשיריונרים שבינינו = נומקס), ועור/פלסטיק של הגה רגיל פשוט חלק מידי בשבילם.

חוץ מזה הוא קל יותר מהגה מקורי (וזה חשוב), ובנוסף - אסור להשאיר את כריות אוויר ברכב מירוץ.

מקווה שעניתי בכיוון ששאלת

פורסם
יפה יפה...כל הכבוד

שיהיה להם בהצלחה !

8) ערן

מזל טוב ללירן וצחי!!!!!!!!

בשעה טובה :-)

מחכה לראות את הרכב.

לירון.

מברוק,

הרכב נראה נהדר! :)

+1

מזל טוב

ובהצלחה

:)

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

שלום לכולם !

תודה על הפרגון !!

לאחר נסיעת המבחן הראשונה אני יכול להגיד שהיה כייף ....!!!!! מקוים לסיים כמה ליקוים אחרונים ולהתחיל להתחרות

בהזדמנות חגיגית זאת רצינו להגיד תודה!!! תודה לאיש שבאמת זורם אצלו חידק בשם "ספורט מוטורי"

דובי מילר אתה תותח תודה על הפרגון והרצון הטוב לעזור ולקדם ...

ועוד תודה קטנה לשני התותחים שרצו עם המצלמות בכול פוזה אפשרית ..אתם ממש חולים (מקוה שזה לא יעבור לכם)

נפגש בהמשך ...

צחי ולירן ליטבק (צוות מכבי מוטורס)

פורסם

צחי ולירן,

נכנסתם לבנייה בדיוק בזמן.

בתור אחד שבונה היום כבר רכב רביעי (שלישי שלי) אני רק יכול להעריך מאוד את הרמה המקצועית כפי שהיא משתקפת בשרשור זה - של הרכב שלכם. הלוואי על כולנו.

נראה מקצועי מאוד. מאחל לכם הרבה בהצלחה.

אלון חלווה

• תוכן חדש...