Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסובארו לאונה שברשותי (1800) יש צ'וק אוטומט הרכב מניע בקלות בבוקר קר ואפילו אחרי יומיים שלו נסעו בו.

צביקה טוען שאין צורך לחמם כלל את הרכב לפני נסיעה .(ראיתי זאת בכל מיני שרשורים )

אצלי ברכב אם אני לא נותן לו לעבוד על סרק במשך דקה שתיים בערך ויישר מתחיל בנסיעה, אז לחץ השמן גבוה מאוד ( עובר את הנורמל 45) הרכב אוכל הרבה דלק, וגם הרכב לא מגיב טוב,

לעומת זאת אם אני ממתין שהרכב יתחמם שתיים שלוש דקות אז באמת הוא נוסע חלק יותר. האם מצב זה תקין?

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

כניראה שמשהו לא תקין וזה גורם לתופעה הזו

בכל אופן בינתיים אם ה מה שנידרש לעשות אז תעשה שאת

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

שלום רב!

אני חוזר וטוען כפי שטענתי כבר רבות בעבר, שאין צורך מיותר ולא בריא למנוע, לחממו בהילוך סרק, כשתי דקות כל בוקר, ומומלץ להתחיל בנסיעה, תוך כשלושים שניות מרגע ההתנעה, בנסיעה איטית בהילוך נמוך, במשך כשני דקות, עד לנטרול מלא של הצוק האוטומטי.

אין קשר בין תצרוכת הדלק הגבוהה, והלחץ שמן הגבוה, לחמום המנוע בסרק.

יש לבדוק אפשרות שהתרמוסטט במנוע, תפוס במצב פתוח, או מבוטל בכלל.

ולכן במנוע חם יותר הוא מגיב טוב יותר.

לא ציינת מה תצרוכת הדלק המשולבת ברכבך?

בברכה

צביקה

קבל ציטוט של יוסי חבר פורום וותיק :מצטער לשבור שוב את רצף השרשור, אז אקווה שרק הפעם.

לעליית השמן לחלק העליון של המנוע כשיש שסתום המונע זרימה לאחור במסנן, במנוע תקין ובצמיגות שמן מומלצת מספיקות שניות ספורות. מעבר לכך ההמתנה מיותרת - בדגש על נסיעה מתונה או משיכת הילוכים מתונה מאד, הכל לפי המקרה.

ולהלן ההסבר שאני מצטט מפורום אופנועים (כתבתי אותו שם רק לאחרונה ומצאתיו בקלות):

אינני יכול להפנות אותך למקור מפיו למדתי שאכן מרבית הבלאי במנוע נגרם בדקות הראשונות לעבודתו (פרופסור רוזיאנו מהנדסת חומרים בטכניון, נוחו עדן), אבל ישנם כמה מנגנונים הגורמים לבלאי מואץ במנוע קר. אני מתכוון למנוע 4 פעימות בעל אגן שמן ניפרד.

מעבר לדילול השמן בדלק (תערובת עשירה כשחלק מהדלק מתעבה ולא נשרף, ומוצא את דרכו לשמן האגן), לפחות בעבר אבל גם כיום - אם כי בכמויות מופחתות - בדלק יש גפרית. היא מתחמצנת ובסוף שרשרת הריאקציות נוצרת חומצה גופריתנית.

כעת לקטע המעניין - אם המנוע קר, החומצה מצליחה להתעבות, תוקפת את דפנות הצילינדרים ואת הרינגים, ובסופו של דבר גם חודרת לשמן המנוע. אם המנוע חם, החומצה נשארת במצב גזי ונפלטת עם שאר גזי הפליטה.

ושורת המחץ - חומצה גזית תוקפנית בכמה סדרי גודל פחות מאשר חומצה נוזלית חמה.

זו גם הסיבה שגאונים המבטלים טרמוסטטים ברכב סובלים מבלאי מואץ.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...