Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קשה: עד 200,000 ש"ח, חסכוני בדלק 2007/2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

מכיוון שהליסינג יוצא יקר מדי לרכבים הנ"ל ולא כדאי בכלל בגלל שמעלים את שווי השימוש לסכום ממש לא ראלי (4,000 ש"ח לחודש!) אזי החלטתי לחפש רכב יד שניה משנה 2007-2008 בעלות של עד 200,000 ש"ח.

מכיוון שהדלק הולך לצאת המכיס שלי אני מעוניין ברכב חסכוני בדלק (גם דיזל וגם בנזין).

מכיוון שאני נוסע 30,000 ק"מ בשנה, כביש ירושלים-ת"א ו-95% מהנסיעות אני לבד (מלבד טרמפיסטים שאני אוסף) אז אני לא מחפש מפלצת (פורד מונדאו החדשה וכדומה).

לפיכך, מחפש המלצות לרכב ש:

1. שנה 2007-2008 עד 200,000 ש"ח.
  2. חסכוני בדלק (מעל 1:10 בממוצע)
  3. מקסימום בגודל רכבי מנהלים סטנדרטי
  4. אוטומט וקרוס קונטרול. הנהיגה מעייפת אותי
  5. מושבי עור לנוחות מרבית

האפשרויות שכרגע אני בוחן:

1. פאסאט 2.0 דיזל/בנזין הייליין
  2. מרצדס C 200 (הייתי רוצה את הדגם החדש.... אבל המחיר....)
  3. סובארו B4 2.5 אוט' +LUXURY

אשמח לשמוע את דעתכם על הדגמים הנ"ל ועל דגמים נוספים. תודה.

מצורף הדו"ח שבניתי שגרם לי להבין שעדיף לקנות ולא ליסינג במחירים האלה.

car_lea.jpg

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אולי אתה יכול לתת קצת הסבר לגבי הדו"ח ?

למה שווי שימוש נטו הוא 70% ?

מה פירוש "מקדמה 30% ?

למה מחיר ליטר סולר אצלך הוא 4 ש"ח, כשפבועל הוא 6.10 בערך ?

פורסם

סולר כבר מזמן לא עולה 4 שקל לליטר...

המחיר של ליטר הוא בסביבות ה 8 שקל לליטר, כאשר יש תחנות שנותנות הנחה והמחיר הוא כמעט 6 שקל כמו בנזין.

GOLF TDI

תמונות של הרכב

אם היה לי אוגר רוסי הייתי קורא לו איגור.

פורסם
אולי אתה יכול לתת קצת הסבר לגבי הדו"ח ?

למה שווי שימוש נטו הוא 70% ?

מה פירוש "מקדמה 30% ?

למה מחיר ליטר סולר אצלך הוא 4 ש"ח, כשפבועל הוא 6.10 בערך ?

לפי מדרגת מס של 33% אזי שווי השימוש הוא 67%. (שווי שימוש הוא ממוצע של השלוש שנים הבאות שבהם חלה עליה עד 2010)

בכדי לקבל מימון על רכב צריך לשלם 30% ואז מקבלים על 70% מימון בעלות של 7% שנתי (לא צמוד).

טעות שלי לגבי הסולר. אני מתקן את זה .

מצורף הדוח המתוקן.

car_lea.jpg

פורסם

המונדיאו מפלצת והפאסאט לא? ההבדלים בין הגדלים שלהם ממש לא משמעותיים.

את הC200 אתה יכול למצוא בהזדמנויות טובות ממודל 2007 אולי אפילו 2008 לפני שהתחלף הדגם.

אבל זה רכב ישן (אפילו מאוד) ולדעתי לא שווה את הכסף.

סובארו B4 יכולה להיות אופציה טובה, אבל אני בספק אם מנוע 2.5 ליטר בנזין עם גיר אוטומטי יחסית מיושן יהיו חסכוניים.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
המונדיאו מפלצת והפאסאט לא? ההבדלים בין הגדלים שלהם ממש לא משמעותיים.

את הC200 אתה יכול למצוא בהזדמנויות טובות ממודל 2007 אולי אפילו 2008 לפני שהתחלף הדגם.

אבל זה רכב ישן (אפילו מאוד) ולדעתי לא שווה את הכסף.

סובארו B4 יכולה להיות אופציה טובה, אבל אני בספק אם מנוע 2.5 ליטר בנזין עם גיר אוטומטי יחסית מיושן יהיו חסכוניים.

מונדאו/פאסאט:

אורך (ס"מ) 484 476 = 18 ס"מ

רוחב (ס"מ) 189 182 = 7 ס"מ

18 ס"מ באורך זה הרבה מאוד.

הסובארו מציג צריכה של 11.7 בממוצע. נראה סביר.

פורסם

היתי בודק את הVolvo S60. חדשה מהחברה ב-190 אלף ש"ח (המחיר הורד לפני יומיים, עד לפני יומיים הוא עמד על 273 אלף שקלים...) עם תג מחיר תחרותי כזה וכל היתרונות של רכב חדש מהחברה אני לא הייתי פוסל אותה. צריכת הדלק שלה טובה, היא אמינה בסך הכל ומאוד מהנה לנהיגה ונסיעה. הבעיה היחידה עם הVOLVO זה השוק שלהם ביד שנייה.. אבל אני לא חושב שזה צריך להיות שיקול רציני...

Lexus CT200H

פורסם
היתי בודק את הVolvo S60. חדשה מהחברה ב-190 אלף ש"ח (המחיר הורד לפני יומיים, עד לפני יומיים הוא עמד על 273 אלף שקלים...) עם תג מחיר תחרותי כזה וכל היתרונות של רכב חדש מהחברה אני לא הייתי פוסל אותה. צריכת הדלק שלה טובה, היא אמינה בסך הכל ומאוד מהנה לנהיגה ונסיעה. הבעיה היחידה עם הVOLVO זה השוק שלהם ביד שנייה.. אבל אני לא חושב שזה צריך להיות שיקול רציני...

שווה בדיקה! איך רכב יותר 43% מערכו???

לא מעניין אותי היד שניה אבל בסך הכל 140 כ"ס בשביל צריכה של 1:10 ממוצעת. בלי מושבי עור ולא מאובזר. אנמי מאוד.

בעיה רצינית: 4 כוכבים בטיחות בלבד. לא בשבילי. תודה

פורסם
שווה בדיקה! איך רכב יותר 43% מערכו???

לא מעניין אותי היד שניה אבל בסך הכל 140 כ"ס בשביל צריכה של 1:10 ממוצעת. בלי מושבי עור ולא מאובזר. אנמי מאוד.

בעיה רצינית: 4 כוכבים בטיחות בלבד. לא בשבילי. תודה

מצ"ב קישור לידיעה מThemarker. אני אישית קראתי כבר לפני יומיים בידיעות אחרונות.

http://cars.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=ds20080205_394944&layer=car&layer2=&layer3=cars

אני מאמין שגם מחיר הגירסה המאובזרת ירד.. בכל אופן, תמיד טוב לבדוק

Lexus CT200H

פורסם

גולף TDI DSG, אם אתה לא זקוק ליותר.

מנוע טוב, גיר מעולה, מרווחת, נוחה ואיכותית - ואפילו לא יקרה כלכך.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הונדה סיויק ES עם ריפודי עור

157000 שח.

יש קרוז,יש ציינגר,יש מושבי עור,יש שליטה ברדיו מההגה,סאנרוף....

STI 2004

פורסם

שלום THE WIZ , הטבלה שעשית מאוד מעניינת.

בעיקר מעניין לראות איך בזכות שיטת שווי השימוש המדהימה שלנו, עם המדרגות והקפיצות מקבוצה לקבוצה, ברגע שרכב עם מנוע דיזל הוא כבר בקבוצה גבוהה יותר מאשר דגם הבנזין, לא יעזור החסכון בדלק והעלות של הרכב תהיה בוודאות גדולה יותר.

גם אם הרכב היה נשאר באותה קבוצה, עדיין עלות המימון של הדיזל שהוא יקר יותר, מאפסת את החסכון של 300-400 שקל שמתקבל מצריכת הדלק החודשית.

יחד עם זאת, מפריע לי משהו בחישוב שלך בטבלת קניית רכב-

לא ראיתי התייחסות להבדלים בירידת הערך בין דגמי הבנזין והדיזל.

בדיזל מקובל (עפ"י יצחק לוי) לנסוע קילומטרז' שנתי ממוצע הרבה יותר גדול מאשר בבנזין.

לכן- רכב בנזין שנסעו בו קילומטרז' רב כמו שאתה מתכנן יאבד מערכו הרבה יותר מאשר 15% בשנה שמתאימים אולי למי שנוסע 18000 ק"מ בשנה. לעומת זאת בדיזל זהו קילומטרז' מקובל ולכן ירידת הערך תהיה סביבות 15%.

כמו כן, אני לא בטוח שברכב חדש יש ירידת ערך 18%. לדעתי אם תעיין במחירון תראה שבאחוזים, ירידת הערך של רכב חדש ומשומש זהה.

פורסם
גולף TDI DSG, אם אתה לא זקוק ליותר.

מנוע טוב, גיר מעולה, מרווחת, נוחה ואיכותית - ואפילו לא יקרה כלכך.

קטן מדי בשבילי. אני מפחד ממכוניות קטנות. ומצד שני אני לא אוהב מפלצות.

פורסם
הונדה סיויק ES עם ריפודי עור

157000 שח.

יש קרוז,יש ציינגר,יש מושבי עור,יש שליטה ברדיו מההגה,סאנרוף....

אמממ... רכב ארסים. 8)

פורסם
שלום THE WIZ , הטבלה שעשית מאוד מעניינת.

בעיקר מעניין לראות איך בזכות שיטת שווי השימוש המדהימה שלנו, עם המדרגות והקפיצות מקבוצה לקבוצה, ברגע שרכב עם מנוע דיזל הוא כבר בקבוצה גבוהה יותר מאשר דגם הבנזין, לא יעזור החסכון בדלק והעלות של הרכב תהיה בוודאות גדולה יותר.

גם אם הרכב היה נשאר באותה קבוצה, עדיין עלות המימון של הדיזל שהוא יקר יותר, מאפסת את החסכון של 300-400 שקל שמתקבל מצריכת הדלק החודשית.

יחד עם זאת, מפריע לי משהו בחישוב שלך בטבלת קניית רכב-

לא ראיתי התייחסות להבדלים בירידת הערך בין דגמי הבנזין והדיזל.

בדיזל מקובל (עפ"י יצחק לוי) לנסוע קילומטרז' שנתי ממוצע הרבה יותר גדול מאשר בבנזין.

לכן- רכב בנזין שנסעו בו קילומטרז' רב כמו שאתה מתכנן יאבד מערכו הרבה יותר מאשר 15% בשנה שמתאימים אולי למי שנוסע 18000 ק"מ בשנה. לעומת זאת בדיזל זהו קילומטרז' מקובל ולכן ירידת הערך תהיה סביבות 15%.

כמו כן, אני לא בטוח שברכב חדש יש ירידת ערך 18%. לדעתי אם תעיין במחירון תראה שבאחוזים, ירידת הערך של רכב חדש ומשומש זהה.

לא כל כך ירדתי במדיוק לירידת ערך של משומש או חדש כי בסך הכל רציתי להראות שליסינג לא כדאי. פשוט מדהים שבקבוצות 5 ומעלה לא כדאי לעשות ליסינג בגלל שבשנת 2010 שווי השימוש יעמוד על 4,800 ש"ח! אתה מבין? רכב שעולה 152,000 ש"ח שווי השימוש שלו עומד על 38% שנתי! מדהים הפקידים באוצר!

אני יסביר לך למה זה קורה. לי במשרד יש קאדילק CTS שמשמשת אותי ואת שותפי לפגישות. שותפי נוסע על אופנוע ואני באוטובוס. אבל במקצוע שלנו זה לא מכובד אזי קנינו רכב מפואר שעומד בחניה ומשמש אותנו פעם בשבוע ליסוע לפגישות. הרכב נשאר במשרד בלילה והקילומטרז בערך 4,000 ק"מ בשנה. ביקשנו להכניס אותו כרכב עבודה/חברה, לא קיבלנו אישור לכך למרות שאנחנו עומדים בכל התנאים. הרו"ח שלי אמר "נראה לך שעם העין של מס הכנסה יאשרו לך דבר כזה?". כזה פשוט, הספורט הלאומי בארץ זה לשנוא עשירים. ככה מקובל מבית אבא. למרות שהעשירון העליון אחראי על 90% (!) מההכנסות הישירות עדיין שונאים אותו ומבריחים אותו מהארץ (לבייב....)

באוצר שמחים שכולם נוסעים באותו רכב (אוטומט, משפחתי, 1.6) ולאנשים אין שאיפות. יותר קל להם ככה. כמו רוסיה.

• תוכן חדש...