Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

בבדיקה שגרתית שמן/ מים, פתחתי במקרה גם את המיכל של הנוזל בלמים ונעלמה כמות מכובדת, אך עדיין המפלס היה מעל לחצי.

מכיוון שיש לי קרטון עם כל מה שצריך (נורות, פיוזים, פנס חירום, כל הנוזלים) אז פשוט מילאתי את החסר והמשכתי לנסוע.

אין בעיה בבלמים, הם בולמים מצויין (תודות לנהג המשאית על כביש 70 שהחליט לעבור נתיב מבלי להסתכל במראה).

אני אמשיך לעקוב, אבל האם ניתן להמשיך לנסוע? קראתי שרשורים שטוענים שלא, אבל זו לא נזילה גדולה.

ומאיפה זה יכול לנזול? מ- 2001 שהאוטו אצלי בחיים לא נתקלתי בדבר כזה ואף פעם לא נעלם לי נוזל בלמים!

תודה מראש.

העתק: מועדון פיאט

פורסם

אפשרי להמשיך לנסוע למרות שלא הכי כדאי. יש אפשרות שיש נזילה מאחד הצינורות הקדמיים , או חיבורים למשאבות גם מקדימה

וגם מאחור. כמו כן קיימת אפשרות לנזילה מהמשאבות עצמם.

גש למוסך שיבדקו, לא אמור להיות יקר לסדר גם אם מדובר במשאבת בלם ( בבלמים אחוריים ) .

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

לנוזל בלמים אסור בשום אופן להיעלם.

אם הוא נעלם יש תקלה במערכת הבלמים ויש לאבחן במוסך את הסיבה /הסיבות מבין הבאות:

א) משאבות בלם אחוריות /סנדלים/נעליים אחוריים שחוקים.

ב) יתכן שנגמר החומר מקדימה של הבלמים ואתה נוסע על הדרמים (ידידה שלי חודש שעבר איבדה את כל נוזל הבלמים כמעט על תקלה דומה).

ג) תקלה במשאבת הבלם המרכזית ברכב.

ד) תקלה בבוסטר -מגבר הבלם.

ה) נזילה מקאליפרים ככל שיש שכאלו ברכב.

יש לאבחן במוסך את התקלה ורצוי שלא להמשיך לנסוע עם הרכב באופן משמעותי ככל שתוכל עד לתיקונה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

יש אפשרות שאין נזילה בכלל, שהרפידות נשחקות המשאבה יוצאת יותר החוצה ולוקחת חלק מהשמן איתה ביחד, מוטב ואף רצוי לא למלא כי בעת החזרת משאבת האופן למקומה השמן יעלה על גדותיו, בכל מקרה בעת החלפת רפידות הקפד לפתוח את מכסה נוזל הבלמים אחרת אתה תפוצץ את הכוסית !

פורסם

גיא שלום רב!

במקרה שקשור לנושא בלמים, הדבר גובל בסכנת חיים, ולכן במקרה כזה, מוטב להחמיר, מאשר להקל בדבר.

מכיוון שאני מכיר אותך אישית, אני מודע לכך שאתה קפדן, ואינך נוהג להזניח את רכבך, ומבצע מעת לעת בדיקת נוזלים, שמן מנוע, נוזל קירור, ונוזל בלמים.

מכיוון שציינת, שבבדיקה האחרונה, גילת חוסר משמעותי בנוזל, ומכיוון שנוזל בלמים אינו מתאדה, ואינו אמור להעלם כצריכה שוטפת, גם אם הרפידות נשחקות, וכביכול מפנות מקום לנוזל נוסף, לא יתכן מחסור בנוזל בלמים, והסיבה היחידה, היא כמובן נזילה, שגם אם היא לא נראית לעין היא קיימת.

בשלב ראשון יש לשכב מתחת לרכב ולבדוק חזותית סימני רטיבות בצינורות בלם, או בחלק האחורי של צלחות בילום.

במקרה והנזילה לא נראית ךעין, מירב הסכויים שהנזילה היא מהמשאבה המרכזית ישירות למגבר בלם(בוסטר), לרוב נראית הזעה בחיבור משאבת הבלם המרכזית, למגבר הבלם.

הדבר מחייב נסיעה זהירה למוסך הקרוב, ויפה שעה אחת קודם.

אנא חזור לדווח ולעדכן בנושא.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה לכולם על התשובות, במיוחד לצביקה על התשובה המפורטת.

כשלב ראשון אני אמשיך לעקוב אחרי המתרחש, לפי דעתי אין טעם לבדוק מתחת לרכב סימני שמן מכיוון שנוזל לי שמן מנוע בכמויות (צד ימין של המנוע) והכל מטפטף שם על כל חלק אפשרי.

למעשה המוסך לא רוצה לתקן את זה (עוד לא ראיתי מוסך שלא רוצה לתקן תקלה, זה חדש).

בקרוב אני אסע למוסך ואודיע להם שאם הם לא מתקנים הם לא רואים אותי שם יותר, ואעדכן (יש לי עבודה חדשה אז זו קצת בעיה, נראה מה עושים).

• תוכן חדש...