Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריך עזרה דחופה בבחירת HU

vdgg
שימו לב! השרשור הזה בן 6101 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

קיבלתי רכב חדש (רנו מגאן, ליסינג). רציתי להשקיע במערכת נחמדה.

במקור רציתי להתקין רמקולים אחוריים 6X9 ורדיודיסק טוב (מה שהבנתי שנקרא HU).

התקנתי מאחורה רמקולים של JBL שעלו 600 שקל, ומצאתי חנות ברחובות שמוכנה למכור לי רדיודיסק ואח"כ להחליף אותו אם הוא לא ישמע לי טוב.

שמעתי הרבה דברים טובים על קלריון, וזה מה שקניתי - CLARION DB566USB

אם לקצר את הסיפור, הקלריון (אולי הספציפי הזה) גרוע ביותר.

חוץ מסאונד גרוע, אין לו השתקה של הדיבורית, אין לו שליטה על הסאונד והשליטה שיש לו לא מפצה על תדרים שהוא בכלל לא משמיע,, הכונן שלו עושה רעש כשהדיסק מסתובב, כבר יצא לי לשמוע דיסקים חדשים קופצים, מנגנון ההרצה של הדיסקים לא עובד כמו שצריך (אתה מריץ עם סאונד, וכשאתה עוצר הוא ממשיך לנגן מנקודה אחרת)

בקיצור, הקלריון איכזב אותי קשות. לטובתו יאמר שיש לו אחלה באסים.

אז חזרתי לאותה חנות, והם אמרו לי שהבעיה היא שאין לי מגבר וקומפוננטות. בסוף שכנעו אותי, ומכרו לי מגבר JBL וקומפוננטות JBL מקדימה.

מיותר לציין שזה לא פתר את הבעיה. כל תחום התדרים שבין 2Khz-8Khz והתחום של סביב ה500Hz-800Hz לא נשמע כמעט בכלל. מה שכן, המיד של 1-2Khz והטרבל בסביבות ה10Khz חזקים וצורמים.

מאז אני נוסע עם גרביים על הטוויטרים כדי שניתן יהיה לשמוע משהו, וברצוני להחליף את הHU.

מהחנות עכשיו נמסר לי שאני יכול להחליף רק פעם אחת.

אני ממש לא רוצה להוסיף עוד כסף, כך שהתקציב לHU הוא בסביבות ה1500 שקל.

חשבתי על הPIONEER DEH-P5950IB. אני יודע שהם נחשבים פחות מבחינת סאונד מאשר הקלריון, אבל פיוניר היה לי בעבר והמגרעות שלו ידועות. מה גם שיש לו EQ פרמטרי שנותן לי לפצות על בעיות שונות.

במקביל חבר שלי עדיין מצדד בקלריון. אולי נפלתי על דגם דפוק. אפשרות אחרת היא ללכת על CLARION DXZ376, אבל בשביל שזה יקרה, צריך להיות טיעון ממש טוב :)

מה אתם אומרים?

יש לי גם אפשרות להחליף את הקומפוננטות מקדימה. אם אתם יודעים על תחליף במחיר של ~800 שקל עם טוויטרים שלא מורידים אחוזי שמיעה בצורה מייגעת, אשמח לשמוע.

אגב - מכל הנסיון הזה הבנתי שההגדרה שלי לסאונד טוב לא עולה בקנה אחד עם ההגדרה של אנשים אחרים.

אני מגדיר סאונד טוב כסאונד FLAT ככל האפשר, ולא טרבל ובאס חזקים. אם ארצה טרבל ובס, תמיד אפשר יהיה להוסיף.

ואם אפשר עוד שאלה קטנה - רציתי לדעת האם זה יגרום נזק להגדיר את ה6X9 האחוריים כסאב במגבר (כלומר, להעביר לפניהם LFP)? האם זה ישרוף אותם ו/או יגרום נזק למגבר?

אשמח לתגובות...

בתודה מראש!

אסף.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6101 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...