Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גורם מס' 1 הוא הטרמוסטט, לאחר מכן, בדוק סוג היוניט חום (זה שמפעיל את הוונטה).

אגב, על איזה רכב מדובר פה ?

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם
ובמידה והוא מגיע לאט יותר, האם אפשר להסיק שיש בעיה עם חיישן הטמפרטורה?

מגיע לאט יותר, זה דבר יחסי. לאט יותר ממה ?.

הזמן שמנוע מגיע לטמפרטורת העבודה הוא 2-3 דקות. אז חיישן (ECT) "אומר למחשב, הורד את כמות (זמן ההזרקה) הדלק".

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

מדובר בסיאט טולדו MKII.

מד הטמפרטורה מתחיל מ-60 מעלות, ולאחר מנוחת לילה, אני רואה שהטמפ' מתחילה לעבור את ה-60 מעלות אחרי איזה 10-15 דקות. ומשם לוקח לרכב בערך איזה 2-3 דקות עד שהטמפ' מתייצבת על 90 מעלות.

זה נורמלי?

פורסם

אם אתה יוצא לנסיעה בינעירונית קורה לך שלפעמים הטמ"פ אפילו לא מגיעה ל90 גם אחרי חצי שעה?

בכל מקרה, כפי שרשמתי בשרשור נוסף שעניתי עליו לפני דקה, כנראה שהתחילה עונת התרמוסטטים.

היתה לי בעיה דומה:

בנסיעה בעיר הרכב מגיע ל90 אבל לאט

בנסיעה בינעירונית הרכב לא מגיע 90 אלא משחק סביב 70

לפי מה שרון ממוסך רון אומר, מדובר בתופעה נרחבת בדגמי VAG השונים שנמצאים כמה שנים טובות על הכביש.

העלות לא יקרה להחלפת תרמוסטט, רק אל תשים חלק ג'אנק.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

זמן החימום הוא יחסי, משתנה ולא קבוע בין רכב לרכב.

בקוואליר שמתי טרמוסטט מקורי חדש, והוא מגיע לטמפ' עבודה לאחר 10-15 דקות.

מה שחשוב זה שצריך להגיע לטמפ' עבודה ולהשאר שם.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

ארז, גם אני שמתי בקוואליר טרמוסטט מקורי, כמה שילמת עבורו ?.

דוד.

פורסם

הזמן שעובר עד שנוזל הקירור מגיע לטמפ' של 90 מעלות בגולף/פולו בתקופת החורף הינו בערך 10-15 דקות בנסיעה בעיר.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא ברור על איזה טמפרטורה עבודה אתם מדברים. כאשר המנוע מניע לראשונה והסל"ד מעל 400 סיבובים, המחשב לא מתחשב מהאותות שמגיעים מחיישן החמצן לתיקון יחס התערובת. המנוע יפעל בתערובת עשירה, עד שהטמפרטורה בחיישן החמצן תגיע

ל-315 מעלות C ובחיישן טמפרטורה תגיע ל-65 מעלות C. פעולה זאת נמשכת עד 3 דקות. (ולא 10-15 דקות)

אז חיישן החמצן "לוקח פיקוד" ומתחיל לפעול בתיקון יחס התערובת(אז מורגשת ירידה בסל"ד) ועל ידי כך לשמור שבמשך כל פעולת המנוע ישמר יחס נכון באופן קבוע.

דוד.

פורסם
ארז, גם אני שמתי בקוואליר טרמוסטט מקורי, כמה שילמת עבורו ?.

דוד.

אני לא יודע :?

על הקופסה רשום 85 (שקלים), אבל קניתי המון דברים, וכמובן שלפתי "יש הנחה לסטודנטים?" שילמתי במזומן.

לפי החשבון שלי על שאר הדברים שידעתי את מחירם, שילמתי עליו 70 שקלים.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

יפה, זה מחיר למכונאים, ב-UMI רחובות ביקשו לי 180 ש"ח, קניתי במקום אחר ב-70 ש"ח מקורי.

דוד.

פורסם

אז אולי אני מכונאי ואני לא יודע? :lol::lol::lol:

קניתי מ"כדורי חלפים". בדקתי חלקים מקוריים ב"כדורי UMI" , הם רצו קצת יותר גבוה, אז הלכתי לצד אחר של המשפחה.

(הם משפחה בב"ש שמחזיקים מוסך מורשה UMI, פירוקייה וחנות חלפים, לא בהכרח יש קשר ביניהם, אבל ACDELCO בטוח אפשר להשיג אצלהם).

בדרך לקנות את כל החלפים והנוזלים, צפרתי ל"ערס" נחמד עם קוואליר, ושאלתי אותו מהיכן הוא קונה חלפים וכו'.

חשבתי להתחיל לטייל ולבדוק כל מיני מקומות, ואמרתי לעצמי "אם הוא אומר כדורי, אני נוסע לשם".

אין לי איזו עדיפות כזו או אחרת אליהם, אבל עד היום הם היו די בסדר (במיוחד בפירוקייה, נותנים לי להסתובב ולעשות מה בא לי)

פורסם
הזמן שעובר עד שנוזל הקירור מגיע לטמפ' של 90 מעלות בגולף/פולו בתקופת החורף הינו בערך 10-15 דקות בנסיעה בעיר.

מאז החלפת התרמוסטט הגולף שלי מגיעה ל90 מעלות תוך דקות ספורות בלבד.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

היי לכולם

גם לי יש את אותה בעיה עם הסיאט איביזה שלי 2002 , אתמול נסעתי לנתניה וחזרה מרעננה , וזו נסיעה של 40 דקות הלוך וחזור !

בדרך חזרה אני מסתכל על מד הטמפרטורה והמעלות נמצאות על 80 קבוע והייתי על 3.5 טור ,

א- הייתי בטוח אולי איכשהו אין לי מושג איך זה בגלל הפילטר אין בוקס ששמתי אולי הוא משפיע על המנוע עם האוויר הקר.

ב- כמה אמור לעלות טרמוסטט לרכב הספציפי שלי?

ג- האם זה קשה להחליף את החלק בעצמי ?

ד- מקום שאתם ממליצים עליו ?

הרכב:סיאט איביזה שנת 2002 1600 סמק

בתודה מראש בן

• תוכן חדש...