Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העדפתכם, ידני - אוטומטי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם כי אני רוצה להחליט מתי להעביר הילוך

גם באוטומט יש את האופציה הזאת (ולא, אני לא מדבר על טיפטרוניק). צריך פשוט רגש ברגל ימין, ועם קצת תרגול גם לומדים לבלום עם ההילוכים בלי לגעת בידית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא יאומן כמה אנשים לא יודע לנהוג פה, מה זאת הבכיינות הזאת על "ידני בעליה? אוי ואבוי" ?

אם אתם לא יודעים להסתדר עם ידני, גם בעליה וגם בפקק, סעו על אוטומט, ידני זה לא בשבילכם.

תראה איך אני שובר את התאוריה שלך בשניה.

מה עדיף, גולף 2 ליטר ידנית או 106 ראלי דור ראשון 1300 סמ"ק ידנית?

אישית לגבי, ידני, אך ורק ידני, גם ב"סתם" מכוניות.

נהגתי פעם על רכב של מישהו שקיבל אותה מהעבודה בליסינג, שברולט Aveo 1.4 ידנית, לאחר מספר חודשים הוחלף לו הרכב לשברולט Aveo 1.6 אוטומטית, גם עליה נהגתי (נסיעות ארוכות בשתיהן).

נכון, ל-1.6 יש עוד 0.2 כוח פוני של סוס פוני לעומת ה-1.4 אבל היא הייתה איטית בהרבה וחלשה בהרבה מאחותה הקטנה עם הגיר הידני.

שונא צרפתיות מאוהב בגרמניות וכל יום אני אבחר ב-106 ראלי על פני הגולף.

ושוב , אם קשה לך לזנק בעליה או לעמוד בפקק , קנה אוטומט ואל תגיד לי שידני זה יותר כיף - ידני מקשה עליך ומבחינת בטיחות עדיף שתנהג על אוטומט (כל מי שמשפט זה תקף לגביו ידע זאת).

זה כבר 147 סוסים ועדיין סופר!8)

פורסם

אני אישית תומך בתיבה הידנית.

ולמה ?

ראשית התיבה האוטומטית בכלל המכוניות (למעט ספורטיביות שמכוילות אחרת) מרסנת פשוט את האוטו. לרוב, הדוושא גם מגושמת ובעלת תגובה איטית מאוד ללחיצות.

בנוסף שיפוץ של גיר אוטומטי הוא לא זול (למרות שהידני הוא גם לא כזה זול אך עדיין יותר זול מהאוטומט) .

התיבות האוטומטיות תמיד מכוילות לעלק חיסכון בדלק, מה שלדעתי רק יותר זולל כאשר אתה נוסע בפקק שהתנועה זורמת על 30 קמ"ש התיבה נמצאת בהילוך 3 או 4, ולפעמים אף 5 .

ואז שמתחיל לזרום התנועה צריך לתת לחיצה קצת כבדה כדי להוריד הילוך או 2. ( אני אישית כאשר יוצא לי לנהוג על רכב כזה, לא לוחץ, אני מעביר את בורר ההילוכים למצב ידני ומוריד הילוך או 2 או אם זה רכב בעל L,2,3 וכו' מוריד להילוך המתאים).

ב-4-5 שנים האחרונות היו במשפחתי רק רכבים ידניים ואין הרבה חרטות (למעט אמי שקצת לא נוח אבל גם היא מסתדרת כשצריך).

כרגע ישנה הונדה סיוויק 91 ידנית שחסכונית וזריזה.

ועד לפני שנה וחצי הייתה חיפושית מודל 1973 נפח 1200 סמ"ק.

ופקקים זה הדבר האחרון שהפריע לי , ויצא לי לא פעם להיתקע בפקקים עם החיפושית ( גם עם ההונדה) בשעות הבוקר בירושליים -ת"א מבן גוריון ועד קיבוץ גלויות, ולא מזיז. משחק נכון עם הקלאץ ואפילו גם לא צריך גז וניתן לנוע בסבבה עם קצב התנועה.

אני מוכן לסבול את המעט בפקק, אבל אחרי זה בכביש הפתוח אני יודע שאני יהנה.

בתיבה הידנית אתם הרבה יותר מרגישים את המנוע, את הרכב.

אותי אישית לנהוג על רכב בעל תיבה אוטומטית זה מרדים, פשוטו כמשמעו אני עולה על רכב כזה ונרדם, אם זה רכבים בעלי טיפטרוניק אני נוסע רק בטיפטרוניק גם בתוך העיר וגם בפקקים וגם מחוץ לעיר בנסיעות רגועות או כאלה קצת יותר אגרסיביות, ואם זה רכב ללא טיפטרונית אוטומט רגיל פשוט משחק עם ה-L, או 1,2,3 או לפי איך שזה נמצא בכל תיבה בהתאם, כאילו זה רכב ידני, מעביר את הבורר לפי המהירות גם בנסיעה רגועה.

גם את הטיפטרוניק אני לא הכי אוהב עדיף הגיר רגיל האמיתי ומאוד חבל שתיבה זו נכחדת מהעולם. בגלל זה הכי כדאי גם רכב מעט ישן :).

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

פורסם

מודה אני עצלנית (ובחורה)

אז אין כמו הגיר האוטומט :oops:

למרות שבאוטו הנוכחי יש גיר חצי אוטומט וגם זה מהנה ולא מרסן את האוטו כמו הגיר האוטומט.

פורסם

ידני אין ספק בכלל ותמיד הייתי בעל ידניות אפשר לראות בחתימה שלי:-)

Hu - 880 prs

Tw - alesis point 7, 4 inch - amp xetec vector

Mids - morel pulse 6 mid bass - amp xetec xircuit

Sub - phase sx 220 - amp hifonics titan mono

פורסם
לא יאומן כמה אנשים לא יודע לנהוג פה, מה זאת הבכיינות הזאת על "ידני בעליה? אוי ואבוי" ?

אם אתם לא יודעים להסתדר עם ידני, גם בעליה וגם בפקק, סעו על אוטומט, ידני זה לא בשבילכם.

יש הבדל גדול בין לא יודע ללא רוצה. אני אישית מסתדר מצוין עם ידני- בפקקים, עליות, והכל. אבל, הרבה יותר נוח לי לנסוע בפקקים ועליות כשאני יודע שאני לא צריך להתעסק עם ההילוכים. נכון ששאומרים שמרגישים יותר את האוטו עם תיבה ידנית (הערה שאני מטיל בה ספק, למרות שכן יש לידני יתרון קל בנהיגה יותר "ספורטיבית", כאשר חשוב יותר שהרכב יעשה בדיוק מה שאתה רוצה- אבל אני לא מבין איך להזיז מוט עוזר לי להרגיש את האוטו) אבל בנסיעה של 30 קמ"ש ופחות בפקקים אי אפשר להרגיש שום דבר. כמו שאמרתי קודם- ליומיום- אוטומטי. בשביל הכיף- ידני.

"ai motoare capul doare"

פורסם

בתיבה הידנית אתם הרבה יותר מרגישים את המנוע, את הרכב.

תסביר בבקשה את המשפט הזה, איך הוא בא לידי ביטוי? האם זה בעקב-אגודל שאתה עושה בנסיעות בעיר או שזה מקצץ לך 2 שניות שלמות בסטייג' מנתניה לת"א?? :?

אותי אישית לנהוג על רכב בעל תיבה אוטומטית זה מרדים, פשוטו כמשמעו אני עולה על רכב כזה ונרדם, אם זה רכבים בעלי טיפטרוניק אני נוסע רק בטיפטרוניק גם בתוך העיר וגם בפקקים וגם מחוץ לעיר בנסיעות רגועות או כאלה קצת יותר אגרסיביות.

ובכבישים פתוחים לנסוע על חמישי כל הדרך לא מרדים אותך? נו באמת..

ואם זה רכב ללא טיפטרונית אוטומט רגיל פשוט משחק עם ה-L, או 1,2,3 או לפי איך שזה נמצא בכל תיבה בהתאם, כאילו זה רכב ידני, מעביר את הבורר לפי המהירות גם בנסיעה רגועה.

אם אתה לא בכביש הררי, ירידה או עליה חזקות אין טעם לגעת בגיר - אתה רק גורם בלאי מואץ ולא תורם לכלום. תמצא ידיות אחרות לשחק בהן

גם את הטיפטרוניק אני לא הכי אוהב עדיף הגיר רגיל האמיתי ומאוד חבל שתיבה זו נכחדת מהעולם. בגלל זה הכי כדאי גם רכב מעט ישן :).

אני לא בא לקטול אף אחד, אני מכבד את הבחירה של כל אחד מהשיקולים שלו.. אבל התשובות האלה ממש דביליות ומתאימות לילד מושפע שהרגע סיים את המשחק NEED FOR SPEED. לא משהו אישי, גם אני נסעתי 120 אלף ק"מ בשנה על גיר רגיל ובכל מיני תנאים - שלג, גשם (יתרון שאפשר להתחיל נסיעה בשני בלי לאבד אחיזה), כבישי רמה"ג המפותלים וכו'

בסופו של דבר אני מודה שזה קצת חסר כי כיום אני נוהג לרוב על אוטומטי, אבל מבחינת הנוחות בנסיעות יומיומיות -אין בכלל מה להשוות.

פורסם

אוקיי..

אני נהג די חדש (אוקיי, לא 'די', אני חדש) ונמצא על הכביש כולה שבעה חודשים. נוהג בידני. (אקסנט 97' 3 דלתות, אהובת ליבי הלא בטיחותית בעליל)

עדיין לא התרגלתי לכל הקטע הזה של פקקים אבל בכל זאת, מסתדרים, אני מניח שהקריזות שלי יירדו עם הזמן.

יצא לי לנסוע על האוטו של אמא (לנטרה 98 אוטו') לפני כמה ימים, ואני לא נהנה מהנסיעה, עם כמה שזה מקל יותר ומעביר בשבילי הילוכים, זה משעמם. עם כמה שזה נשמע מוזר, אני מרגיש שאין לי שליטה על הרכב.

אני אוהב שיש לי יכולת "לרסן" את הרכב לפי הרצונות שלי. גם כשלוחצים על הכפתור של הO/D הדבילי הזה, זה לא אותו דבר.

ויצא לי לנסוע גם על רכב עם טיפטרוניק, זה פשוט מטומטם, מישהו פה באמת משתמש בזה?

פורסם

העדפה ברורה לידני.

שליטה טובה יותר על מה שאתה עושה, כי אתה מחליט מתי יחליף הילוך ולא התיבה, כך שאתה שולט יותר.

בידני פחות צריכת דלק, פחות זיהום אוויר, פחות בלאי,ויותר כח אא"כ טיפטרוניק. גם פחות עלות בתיקונים, ואוטו טוב יותר באותו מחיר.

אכן אוטומט נוח יותר, אלא שלי נורא לא נוח שלא לשלוט באוטו כמה שאני יכול. לנשים בד"כ עדיף אוטומט, ובאופן מוצדק. אבל לגברים זה סתם פינוק.

פורסם
אני לא בא לקטול אף אחד, אני מכבד את הבחירה של כל אחד מהשיקולים שלו.. אבל התשובות האלה ממש דביליות ומתאימות לילד מושפע שהרגע סיים את המשחק NEED FOR SPEED. לא משהו אישי, גם אני נסעתי 120 אלף ק"מ בשנה על גיר רגיל ובכל מיני תנאים - שלג, גשם (יתרון שאפשר להתחיל נסיעה בשני בלי לאבד אחיזה), כבישי רמה"ג המפותלים וכו'

בסופו של דבר אני מודה שזה קצת חסר כי כיום אני נוהג לרוב על אוטומטי, אבל מבחינת הנוחות בנסיעות יומיומיות -אין בכלל מה להשוות.

סתם כללי המשחק שאני הכי לא סובל זה NEED FOR SPEED אין כל קשר בינו לבין המציאות למעט סוג המכוניות שיש בו והשיפורים שניתן למצוא בו. וזה המשחק האחרון שיכול להשפיע אצלי לפחות מבחינת סגנון של נהיגה בכביש או משהו, זה רק אם מישהו רוצה למות אז כן יסע עם איזה רכב ב-200 ויכנס לפנייה בבלם יד ממש נוסח המשחק, ונירא היכן ימצא את עצמו.

ולדיון שלנו ..:)

היה נחמד עניין הסטיג' אך לא .. אני לא נהג שנוסע מהר בכבישים אוהב את הנוסעים ברכב איתי, את הרישיון שלי, ואת האוטו, אה כן ולא גורם להורדת לב לנהגים מסביבי, 90-100 בנתיב הימני , זה טוב ..

למרות שבעניין העקב בוהן את זה אני לא מבצע קצת מסובך אצלי ברכב לבצע זאת פשוט בבלימה אני בין ההורדות הילוכים נותן לחיצה על הגז להכין את ההילוך הנמוך אותה פעולה של העקב בוהן רק קצת יותר קל וללא הלחיצה התמידית והעמוקה על הבלם כי אני לא במירוץ כל שהוא.

בכוונת הלהרגיש את הרכב התכוונתי שאני אוהב שהרכב הוא חי פשוט כך, בעיקר כשאני התכוונתי למילים אלו שת מרגישים את המנוע או את הרכב התכוונתי לזה שהתגובה לדוושא היא הרבה יותר מידית, בלחיצנ קלנ בידני על הדוושא הרכב ממש מיד מגיב ומעלה טורים או במקרה ואתה בהילוך כל שהוא אתה מרגיש את המשיכה אפילו העדינה.

לעומת האוטומת שצריך לתת את הלחיצה היותר כבדה , יש לך איזה כמה ס"מ בדוושא שהיא חסרת תגובה.

לא לא מרדים אותי ליסוע על חמישי למה במדינה שלנו תמיד התנועה פתאום מגבירה את המהירות ולרגע מאיתה ולכן קורה לא פעם שאתה מוריד את המהירות מעט אז אני אישית מוריד הילוך, מבצע את המיאוץ למהירות המתאימה ושוב מעביר לחמישי, ואם לא אז כן לפעמים נותן קיק קטן של הרגע ולאחר מכן חוזר למהירות שיוט.

עיקר הכוונה הייתה שבתיבה האוטומטית אתה פשוט נותן את הגז וזהו אתה שוכח מכל השאר, התיבה הידנית אתה תמיד עירני למה יש לך את עניין העברת ההילוכים ובפקקים את הרצון שהרכב לא יכבה .. ככה שאתה עירני .

שוב אצין שזה לי בלבד, אני אישית חושב כך לגבי התיבה הזו, זה לגיטימי איש ודעתו .

ידוע לי לגבי הבלאי המואץ של משחק זה בהילוכים, כמות הפעמים שאני עושה זאת היא כל כך מעטה וזאת שכמעט ואני לא נוהג על אוטומט אף פעם יוצא בעיקר על רכבים עם תיבת טיפטרוניק (לרוב DSG שבמקרה זה משתמש במצב הספורט שהוא מאוד דומה למצב ידני או את המצב של ידני בתיבה).

ככה שאם אתה עושה את זה חד פעמי לרכב, זה לא רציני אם כי עדין מעט תורם.

אני לא אומר שלא, התיבה האוטומטית לפעמים עושה ניסים וניפלאות מבחינת נוחות ואני סובל עקב שירותי הצבאי מבעיות בגב וברכיים ואחרי נסיעות ארוכות מאוד אני סובל מכבים שמשביתים אותי הרבה, אך אני עדייין נהנה לנהוג על הידני זה פשוט הרגשה אחרת מאוטומט.

בברכה עומרי

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

• תוכן חדש...