Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז כמה כ"ס יש לכם באמת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא נמאס לכם להתנפל ולתקוף?

מה שברור אולי ל100 אחוז מחברי הפורום לא ברור אפילו ל10 אחוז מהאוכלוסיה ול5 אחוז מקהל הלקוחות של הרכבים האלה..

אז עד שמישהו מרים את הכפפה, תפסיקו להיות כלכך אנטי.

צוות הגה - יישר כח!

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שמעניין אותי זה כמובן השפעת הדלק, למרות שפה רק נתנו השערה ולא ממש בדקו את זה באופן מדעי מספיק.

עוד מעניין שאין כמעט שוני בין אקזמפלרים שונים, מה שמצביע שתהליכי יצור של היום מאוד אחידים.

כמו כן יהיה מעניין לבדוק כמה כ"ס מתווסף כשהמנוע "נפתח" אחרי כמה אלפי קילומטרים.

נחמד לראות שמכוניות עם 100 כ"ס יכולות להיות חזקות יותר ממכוניות עם 110, כלומר אם עד עכשיו סידרתם את המכוניות לפי כוח מנוע, עכשיו הסדר התבלגן לגמרי.

אגב, השפעת המזגן מאוד מורגשת בזמן בלימת מנוע, שם השינוי בין עם לבלי הוא לא 10%, אלא בסביבות 40%.

ואגב, מעניין לשמוע שהבודקים קשורים לסובארו כי באמת למרות שה B3 איבדה מעל 30% , בטבלה זה מופיע בתור 26%,

נו טוב, כנראה נפלה "שגגה".

פורסם

אגב, השפעת המזגן מאוד מורגשת בזמן בלימת מנוע, שם השינוי בין עם לבלי הוא לא 10%, אלא בסביבות 40%.

אשמח לראות ניסוי מדעי כלשהו שתומך בנתונים האלו שהצגת כרגע.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
תקן אותי אם אני טועה, אבל זו מדידה ראשונה בישראל שנערכת בסדר גודל כזה, באופן מקצועי, ברמת דיוק זו ובמכוניות רלוונטיות ורחבות תפוצה כמו משפחתיות 1.6 ליטר. עד כאן בעניין החדשנות.

היא חשובה מכיוון שהיא מעניקה לצרכן נתונים מספריים, אמיתיים ומציאותיים באחד האספקטים המרכזיים במכונית. אמנם לא מכריע כמו צריכת דלק, אבל בכל זאת, זהו אחד המדדים שנותרים בגדר נעלם ללקוח שמסתמך על הצהרת היצרן בלבד. וכפי שהוכיחה הבדיקה בחלק מהמקרים רחוקה כדי שליש מזו האמיתית ובמקרה היותר טוב ביותר מעשרה אחוזים.

בסופו של דבר מדובר בעוד אחד מהדברים שתפקידה של עיתונאות רכב לעשות, להוות גורם ביניים בין הצרכן ליצרן שאמון על חשיפת מידע מסוג זה.

לא אתה אינך טועה, זו הפעם הראשונה שבדיקה כזו נערכה בישראל, אבל שוב מה החידוש פה ?

הרי כל בר דעת יודע שברגע שמחברים לכול מנוע תמסורות למיניהם, ישנם אובדני כוח בדרך.

מעבר לזאת, מספר הסוסים הוא רק מספר ותו לא, ביצועי המכונית מושפעים באופן מכריע מדרך העברת הכוח דרך התימסורות השונות עד הגלגלים , וממשקל הרכב גם כן.

את הצרכן הישראלי לצערי הרב לא מענינת תפוקת המנוע , תיפקוד הגיר , או התנהגות הכביש, אלא רק אמינות וסחירות כמוטיב עיקרי ברכישת הרכב.

ובנוגע לתפקידה של עיתונאות הרכב , לטעמי היא כשלה בתפקידה ואת המיידעים החשובים באמת , אילו שהיו צריכים להגיע לציבור בתהודה ובתפוצה נרחבת לא הגיעו.

גם מבחני הדרך האנמים לחלוטין, ללא כל יכולת להכריע בין הרכבים גורמים לי להבין שהטוב ביותר הוא לא להכריע על מנת לא לדרוך לאף אחד על הרגלים.., מין תחושה שכזו.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לא אתה אינך טועה, זו הפעם הראשונה שבדיקה כזו נערכה בישראל, אבל שוב מה החידוש פה ?

הרי כל בר דעת יודע שברגע שמחברים לכול מנוע תמסורות למיניהם, ישנם אובדני כוח בדרך.

מעבר לזאת, מספר הסוסים הוא רק מספר ותו לא, ביצועי המכונית מושפעים באופן מכריע מדרך העברת הכוח דרך התימסורות השונות עד הגלגלים , וממשקל הרכב גם כן.

את הצרכן הישראלי לצערי הרב לא מענינת תפוקת המנוע , תיפקוד הגיר , או התנהגות הכביש, אלא רק אמינות וסחירות כמוטיב עיקרי ברכישת הרכב.

ובנוגע לתפקידה של עיתונאות הרכב , לטעמי היא כשלה בתפקידה ואת המיידעים החשובים באמת , אילו שהיו צריכים להגיע לציבור בתהודה ובתפוצה נרחבת לא הגיעו.

גם מבחני הדרך האנמים לחלוטין, ללא כל יכולת להכריע בין הרכבים גורמים לי להבין שהטוב ביותר הוא לא להכריע על מנת לא לדרוך לאף אחד על הרגלים.., מין תחושה שכזו.

אני אנסה לענות על טענותיך אחת לאחת,

ראשית, כמו שכבר אמרו כאן לפני דבר שברור לכל בר דעת בפורום הזה רחוק מאוד משולי תודעתו של האדם הממוצע, יעידו על כך תגובות והדים שעוררו הכתבות במעריב ובאתר של 'הגה'. מלבד זאת למה שאתה הגדרת באופן כלל מאוד ואני מצטט "אובדני כוח בדרך" הבדיקה הזו מצמידה לכך ערך מספרי ברור ומדוייק.

שנית, ביצועי המכונית לא נבדקו, לא מהירות לא תאוצה ולא נעליים אך ורק הספק המנוע וכן, הוא מספר אבל נסה שלא להתייחס אליו כשאתה מדבר על מכונית...

לצערנו אכן רוב רוכשי המכוניות מתייחסים אליהן כהשקעה פיננסית ותו לא, טוב זה לא וזו בהחלט אחת הרעות החולות של השוק הישראלי, אבל זו אחת הסיבות שיש פורומים כאלו וזו הסיבה שהעלתי את הנושא פה ולא באתר CO.IL. אנשים משועממים מהחיים שאין להם .WWW

לגבי הטענות כלפי עיתונות הרכב הישראלית, פה תרשה לי לחבוש את כובע רכז המערכת של מגזין 'הגה', ולבקש ממך להביא נקודות ספציפיות עליהן אתה מדבר או סימוכין לאותם מבחנים חסרי הכרעה... לי נראה שאתה כתבת את זה כלאחר יד ולא אחרי מחשבה של ממש, דבר לא ממש אופייני לך לאור הודעות קודמות עיניינות ודברי טעם שהעלית פה בעבר... מין תחושה שכזו

בלי להעליב :-)

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

לא נעלבתי, אני בהחלט מכבד את דעתך ואת חופש הדיבור והכתב גם שהדבר אינו עולה בקנה אחד עם דעותי.

לגבי עיתונות הרכב , הדבר לא נכתב כלאחר יד, ויש דוגמאות רבות .

לצערי אינני קורא את ירחון הגה, אבל ברבות מהכתבות של המתחרים , ההכרעה נכתבת כך:

אם אתה מחפש רכב מהנה לנהיגה , אז הבחירה ב... היא הבחירה שלך.

אם אתה מחפש רכב מרווח ונוח למשפחה, או אז הבחירה ...

בקיצור, בעבר עוד מימי טורבו ואוטו המוקדמים , המבחן הוכרע, היום פשוט שומרים על האינטרס.

זו לפחות התחושה שלי.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

ברור שיש אובדן כוח והמדידה תראה הספק נמוך יותר כאשר בודקים בגלגלים. הנקודה החשובה כאן היא ההבדל בין התוצאות של היצרנים השונים. אתה מצפה שאם קנית אוטו עם 120 כ"ס, אתה תקבל יותר הספק בגלגלים מאוטו של 100 כ"ס. וזה לא תמיד נכון לפי הטבלה הזאת. כמו כן, אתה יכול לראות איזה יצרן בזבזן יותר בתיבה האוטומטית שלו.

פורסם
לצערי אינני קורא את ירחון הגה, אבל ברבות מהכתבות של המתחרים , ההכרעה נכתבת כך:

אם אתה מחפש רכב מהנה לנהיגה , אז הבחירה ב... היא הבחירה שלך.

אם אתה מחפש רכב מרווח ונוח למשפחה, או אז הבחירה ...

לדעתי זה דווקא טוב שכותבים כך מפני שלציבור יש פרמטרים שונים שחשובים בעיניו, כל אדם רואה ב"מכונית" מוצר אחר ואוהב דברים אחרים.

לדוגמא- בד"כ במבחנים נותנים משקל להתנהגות כביש והנאה מנהיגה, כאשר 98% מהציבור, כולל כאלה שדווקא כן מתלהבים ממכוניות, נותנים לזה משקל של 1% בערך.

זה מצוין שיש במבחן קטגוריות שונות, למשל: נוחות/ הנאה/ ביצועים/ הידור/ מרווח / חסכון בדלק , וכל רכב שנבדק מקבל ציון בכל קטגוריה.

בסוף המבחן, מה שקובע את המנצחת זה המשקל השונה שמקבלת כל מכונית עבור הסעיפים השונים.

כאן הייתי מפריד לשני טיפוסים עיקריים, שמחפשים בקניית רכב:

1) מעריך ספורטיביות והנאה מנהיגה, אך כל שאר הפרמטרים גם משפיעים על דעתו.

2) מעריך נוחות הידור ואיכות, אך כל שאר הפרמטרים גם משפיעים על דעתו.

אני מאמין שרוב הציבור שייך לקבוצה 2, כאשר רוב הקוראים של המגזינים שייכים לקבוצה 1.

הייתי מפרסם 2 שיקלולים שונים בסוף המבחן, כאשר בהחלט ייתכן שרכב א' "ינצח" בשקלולו של טיפוס 1, ורכב ד' ינצח לפי שקלולו של טיפוס 2.

פורסם

האם הסתכלתה על הטבלה? מאזדה 3, פולקסוואגן ג'טה....... וכו'....

אלו רכבים של לא לפחות שנת 2006-2007

כמו כן מצויין בכתבה שבטח אל קראת אותה עד הסוף, שאף היה שם רכב חדש חדש שרק הגיע מיפן ועוד עם הדלק שתידלקו אותו ביפן, שכעיקרון הוסיף יותר כוח סוס וזה למה שהם התכוונו גם כן, שהדלק בארצנו הוא פחות טוב.

בקיצור צריך לקרוא קצת מדי פעם :wink:

פורסם

לעניות דעתי, הוא לא מתכוון לרכבים חדשים מבחינת מודל, אלה מבחינת הרכב עצמו. מתי הוא עלה על הכביש וכמה ק"מ מופיעים לו על השעון.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אז מה שהכתבה הזאת מוכיחה היא שאובדן כח של 10 אחוזים בבדיקה לפני קניה (בדיקה על דינו)

מעידה על מנוע שכוחו לא יצא ממותניו ??? כי קיים את האובדן כח בגלגלים

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

בדרך כלל הדיינו מנסה לפצות על שינויים בהספק בגלל טמפ' ולחות והתוצאה מוצגת corrected לפי איזשהו תקן.

כמו כן, אני חושב שהדיינו במכון הבדיקה מנסה לחשב "אחורנית" כמה כוח סוס היה במנוע, לפני כל התמסורת. כלומר הדיינו מוסיף כוחות סוס לפי איזשהו נתון יצרן לגבי האיבוד כוח בדגם הרכב.

פורסם

מספר הבהרות לגבי הבדיקה שנערכה ביום ראשון לעיתון הגה ומעריב :

• מכשיר הדיינו מחובר ישירות לנקודות ההנעה ברכב בכדי למנוע סטיות וטעויות מדידה שנובעות במכשירים אחרים מהחלקת צמיגים על גלגלות המתכת , חימום הצמיגים , האנרציה שנובעת מגלגלות המתכת הגדולות של הדיינו , קשירת הרכבים עם רצועות קשירה – צעד "שאונס" את הרכב בכח לדיינו ומרמה את הבדיקה היות והרכב בנסיעת כביש לא "מחובר בכח" לכביש ועוד .... – סטיות שבדיינו הנ"ל לא קיימות היות ונאבות הרכב מחוברות ישירות לדיינו .

• בתחילת הבדיקה לכל רכב ורכב מתבצע כיול – התאמת סל"ד הרכב לסל"ד הדיינו ע"י כיוון יחס העברה הסופי של הרכב וכתוצאה מכך הנתונים שנבדקו ונמצאו לכל רכב ורכב מציינים נתוני מנוע ולא נתונים בגלגלי הרכב.

• כל הנתונים שהוצגו בכתבה מציינים את נתוני הרכב ללא הפעלת המזגן . בדיקות המזגן נעשו לצורך קבלת העומס שמפעיל המזגן בכל רכב ורכב , אך לא צויינו בכתבה . חשוב לציין שוב – הנתונים בכתבה התקבלו בבדיקה ללא הפעלת המזגן .

• לצורך הבהרה – יצרני הרכב בודקים את המנועים בתנאי מעבדה ולא בתנאי היום יום שקיימים בארצנו . לדוגמה : טמפרטורת האויר ביניקת האויר למנוע בחדרי המעבדה של הייצרנים עקבית ונמוכה מאוד יחסית לארצנו ( שאנו למעשה חיים במדבר קטן .... לעומת אירופה למשל ) אחוזי הלחות במעבדות אלו נשמרים בסביבות 20-25 אחוז . בכל רכב שנבדק בכתבה נרשמו גם אחוזי הלחות באותו רגע נתון . האחוזים ביום הנ"ל נעו בין 38-52 אחוז !!! יותר מפי 2 מתנאי המעבדה של הייצרנים. יצרני הרכב גם בודקים את הרכבים ללא צרכנים נוספים כגון : משאבת הגה כח , משאבת מים , אלטרנטור ועוד ..... צרכנים שכל אחד מהם גורע במספר אחוזים בודדים מכח המנוע.

• בדיקה זו למעשה נותנת נתון אמיתי כמה כח באמת יש לרכב ממוצע בארצנו בנסיעה ביום קייץ רגיל ברחוב המסגר .....

• לכל רכב בוצעו לפחות 3 בדיקות לשם דיוק , ובין הבדיקות של כל רכב לא היה הבדל של יותר מאחוז בודד אחד בין בדיקה לבדיקה.

• למספר יצרנים נבדק יותר מרכב אחד מכל סוג – על מנת לוודא שהרכב הינו תקין והנתונים זהים בשני הרכבים .

יובל מלמד

יובל מלמד

פורסם

ברשותך, אבקש רק הבהרה למען ההדיוטות שביננו ואלו אשר אינם מצויים בברנז'ה - מי אתה וכיצד אתה קשור לתחקיר?

(השאלה לא באה לפגוע חלילה, אלא באמת שאלה לשם השאלה)

תודה.

• תוכן חדש...