Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצד אחד היבואנים צודקים,

אין סיבה שהם יצטרכו להכשיר מוסכניקים לטפל ברכבים שהם לא מייבאים ומוכרים בארץ וכאלה חסרי תקינה אירופאית.

מצד שני,

הממשלה גם צודקת. לא צריכה להיות מניעה מאנשים פרטיים להביא לארץ איזה רכב שהם רוצים כל עוד הוא עובר תקינה ישראלית.

מסקנה?

צריך לשנות את החוק הא*די*טי הזה שיבואן חייב לטפל ברכב של היצרן אותו הוא מייבא.

שבנאדם פרטי רוצה להביא אותו, הוא ידאג להעביר אותו תקינה וזהו. הטיפולים ברכב אח"כ יהיו עניינו האישי.

אם הצליח לקבל מהיבואן הרשמי של היצרן שירות - מה טוב. או לא - שישבור את הראש לבד.

אם תומכים בדמוקרטיה וקפיטליזם אז עד הסוף.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

DISCOVER אחד מהשתיים או שאתה תמים או שאתה ציני (אני מניח ציני ). אם אתה מאמין שהיבואנים "ירשו" שחוק כזה יעבור . הם ילחמו בו בשיניים ו"ישלמו" אם צריך , ויכניסו את יצרני המכוניות שילחצו העיקר שחוק כזה לא יצא לדרך .

חוק כזה פשוט יעקר את שליטתם בשווקים ויהרוג את האווזה המטילה ביצי זהב

בברכה יהודה

פורסם
מצד אחד היבואנים צודקים,

אין סיבה שהם יצטרכו להכשיר מוסכניקים לטפל ברכבים שהם לא מייבאים ומוכרים בארץ וכאלה חסרי תקינה אירופאית.

אני לא יודע למה אתה חושב שכרגע היבואנים מכשירים מכונאים לטפל במכוניות.

מכונאים במוסכי יבואנים לרוב הם מכונאי החלפת שמנים, ועכשיו הם עובדים כאן ומחר עובדים שם.

קח את UMI לדוגמא, באמת נראה לך שמכונאי שם עבר הכשרה על 300 סוגי רכבים?

פורסם

מסכים ומוסיף, כבר היום המוסכים המורשים לא מוכנים לטפל ברכבים מיוחדים ונדירים שנמכרו בארץ בצורה סדירה.

לצערי אני עובר את החוויה עם הרכב הנוכחי שלי. מוסכים מורשים לא מקצועיים, לא יודעים שבכלל נמכר כזה אוטו בארץ (פפפששש, איזה מטוס הקליאו הזו, מה זה מנוע 1800??? איך קבלת אישור להכניס מנוע כזה :shock:), לא מוכנים להכיר בחלקים שאתה מביא מבחוץ, מסרבים לטפל ברכב שלך עם כל מני תירוצים ש"אין לנו את הכלים המתאימים" רק בגלל שבקשת לעשות טיפול גדול ורציני וזה יתפוס להם את הליפט ליומיים לפחות ובזמן הזה הוא יכול לעשות 10 טיפולי 10K לרכבי ליסינג.

.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מה זה המאפיה הזאת?!

אתם לא רוצים לייבא את הרכב בעצמכם, לפחות תנו לנו.

צריך חוק שאומר שייבואן שהחליט לא לייבא רכב מהייצרן שהוא אחראי עליו, יאפשר ייבוא פרטי, עקב החוק המפגר שמאפשר ייבואן יחיד לכל יצרן.

נ.ב

שתי חברות שמייבאות את המשחקים של EA(פיפא)(הד-ארצי,טאור רקורדס) נמצאות בתחרות, אחת מהן הורידה את מחירי משחק פיפא מ200 שקל ל99. החברה השנייה לא יכלה לסבול את זה והורידה גם כן את המחיר ל99 שקלים.

חבר שעובד בטאור רקורדס אמר לי שהם מכרו אספקה של חצי שנה בכמה ימים.

למה לא בענף הרכב???

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

הסיבה שהיבואנים הרשמיים צריכים לתת "מטריה" ליבוא האישי, נעוצה בכך שמשרד התחבורה חושש שכל מיני אנשים עם ידע עצמי יתחילו לטפל בעצמם במערכות הרכב ואח"כ חס וחלילה יגרמו אסונות.

מה שמשרד התחבורה רוצה, זה שיהיה מישהו שמוכן לקחת אחריות על תיקונים ברכב ושיהיה אחראי למשל על טיפול בבלמים, ולא שתאלתר משהו בקומבינה או בידע אישי.

מכאן מתחילה הבעיה.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כמו שכתבו כבר,מוסכניק היום עובד ברנו,עוד שנה במאזדה ועוד שנתיים במוסך פרטי,לכן טיפול בבלמים,כל מוסך מורשה משרד התחבורה יכול לעשות,לא פחות טוב ממוסך מורשה יבואן.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

רן,

טיפול בבלמים לפעמים זה לא רק החלפת דיסקיות/רפידות. לפעמים מדובר במשאבות, צינורות, מגברים.

מעבר לזה, הבאתי את הבלמים כדוגמה. עוד דוגמה - מע' היגוי.

ואם צריך להזמין חלק,האם כל מוסך מורשה (לא מוסך יבואן) מכיר את הדרך ליבא חלק ספציפי, או שהוא מתחיל לחפש את עצמו ולגלגל את הבעיה. בסוף מי שמזמין את החלק זה בעל הרכב דרך אי-ביי.

היתה לי פעם סובארו DL, שעקב תקלה כל הזמן היה חסר נוזל בלמים. מה שלא עשו לא הסתדר. בסופו של דבר תיקנו, אבל אז גיליתי שיש תקלה חדשה ברכב. מערכת HILL HOLDER לא עובדת. חזרתי למוסך ושם לא הבינו על מה אני מדבר. החליטו לקלקל חזרה את מה שתיקנו וראה זה פלא, המע' חזרה לעבוד אבל גם בריחת הנוזל חזרה. מה שהיה בעצם זה שהנזילה היתה ממשאבת עזר שמפעילה את מערכת HILL HOLDER. במקום לתקן, פשוט ניתקו אותה כי אף אחד הרי לא אמור לדעת שהפטנט קיים. מה שהם ידעו, זה שאם מנתקים אותה, זה לא מזיק לרכב. בסופו של דבר הוזמן חלק ותוקן כראוי.

כמה נהגים מכירים את המערכת ? כמה מוסכניקים מכירים את המערכת? מוסך היבואן שבדקתי איתם, היה היחיד שידע להסביר לי מה המשאבה הזאת, וגם את זה ידע רק מנהל המוסך.

אתה אומר שמוסכניק יוכל להסתדר עם בעיות בלמים, אני לגמרי לא בטוח שהם מכירים הכל, יש להם אולי ידע וניסיון נרחב, אבל להכיר הכל ולהסתדר גם עם דגמים יחודיים אני לגמרי לא בטוח שהם יודעים.

ואם נדרשים כלים מיוחדים ? מאיפה בדיוק ישיגו אותם?

ובינתיים עד שאיזה מוסכניק יתארגן על עצמו, הרכב שלך מחכה במוסך, או שאתה משתגע ולוקח הימור לנסוע כמות שהוא?

תאורטית, אני חושב שהיבואנים צודקים: מדוע הם צריכים לספק לנו אמצעים שפוגעים בפרנסה שלהם?

או שאולי הם צריכים לנהוג כמו שנתקלתי פעם במעבדה מרכזית של סוני:

אתה בא לתקן מוצר, והם בודקים במחשב היכן נרכש. אם נרכש דרך מפיץ רשמי שלהם, יש מחיר מוזל לתיקון, אם נרכש בחו"ל או אצל יבואן סטוק שמתחרה בהם, מחיר התיקון היה הרבה יותר גבוה.

הבעיה היא לא לחייב את היבואנים. אני חושב שהפתרון צריך להיות באפשרות לפתוח את היבוא לתחרות כבר מחר. אולי בדרך הזאת יבינו היבואנים שהם כרתו ענף שהם יושבים עליו.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

יהודה, לא תמים ולא ציני. צריך להעביר חוק שכזה על אפם וחמתם של היבואנים. עברו מספיק חוקים למרות כל המאמצים של חברות שלא יעברו..

בין אם זה העלאת שווי הרכב למרות מאמצם של חברות הליסינג (אמנם לא באותה רמה כמו שרצו, אבל עדיין העלו..),

בין אם זה תוכנית הניידות בחברות הטלפוניה למרות התנגדותם הבוטה של חברות הטלפוניה,

ובין אם זה כל מיני חוקים שונים.

מה שצריך זה שר תחבורה עם ביצים ותמיכה בכנסת למהלך. כמובן שאחד עם זיקה לתחום הרכב לא יזיק (כבל?).

החברות רכב לא יכולות להגביל את זה כי לא מדובר על קנייה ישירה מהחברה, מדובר על קניית הרכב מדילר אירופאי/אמריקאי וייבוא עצמאי שלו לארץ..

אני באמת ובתמים(?) חושב שאין צורך לחייב יבואן רכב לטפל ברכב שלא הוא הביא וגם לא צריך לחייב אותו לתת שירות לרכב שהוא לא מביא בייבוא סדיר.

מצד שני, צריך לאפשר לכל תושב במדינה הזו להביא איזה רכב שהוא רוצה, בין אם יש לו יבואן שמסכים לתת שירות לרכב ובין אם אין יבואן שמסכים לתת שירות לרכב או יבואן בכלל.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

דיסקו,

אתה צודק בהכל

כדי שזה יקרה, משרד התחבורה רוצה שקט בטיחותי.

מה מבטיח למשרד התחבורה שבבלמים, מע' היגוי, וכד' יטפל איש מקצוע מוסמך שמבין, יודע ומכיר את הרכב ומכלוליו.

או שאולי פתאום נקבל תקנה חדשה שרכב ביבוא אישי חייב להביא לטסט אישור בדיקת בלמים ממוסך מורשה.

ושוב, הבלמים זאת רק דוגמה.

פורסם

גם כיום רכב לא מחוייב בטיפולים אצל היבואן הרשמי, כך שגם מי שאין לו גישה לספרות הרכב הספציפי יכול לטפל במערכות בטיחותיות, ועל כן החובה באישור יבואן היא מיותרת.

יש לבטל את החובה של היבואנים לטפל ברכבים מהתוצרת שהם מיבאים, ומי שיבא רכב ביבוא אישי, או קנה כזה מיד שניה, ידע שהוא לוקח על עצמו סיכון שהרכב יעמוד זמן רב במוסך בהמתנה לחלקים, או שאפילו לא ניתן יהיה לתקנו בגבולות הארץ. זכותו של אדם לדפוק את הראש בקיר, וניתן להוסיף שורה ברשיון הרכב שמציינת שאין חובת יבואן לטיפול ברכב.

על פי ההגיון שמנחה את החוק הנוכחי, צריך להוריד מהכביש כל רכב שעבר את גיל 7 שנים, שהרי היבואן לא מחוייב לטפל בו ולהחזיק מלאי חלפים עבורו, ובעליו עלול להיתקע.

החוק הנוכחי הוא חוק הנובע מאינטרסים מסחריים גרידא, יש לבטלו, ויפה שעה אחת קודם.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

nitch,

נכון, אלא שבהבדל אחד: אם אין לך פתרון במוסך כלשהו, תמיד יש לך אופציה לפתרון יותר זמין במוסך יבואן ולא מעבר לים.

משרד התחבורה מכיר את העם היושב בציון ויודע שאם לא יהיה פתרון זמין (אולי יקר, אבל זמין) אז יהיו קומבינות ואילתורים בשפע, וסופו של דבר תפגע הבטיחות. פגיעה בבטיחות יכולה לגרור אחריה שותפים לאסון בדרכים.

אף אחד במשרדי הניאון, לא רוצה אצבע מאשימה כלפיו.

זה שמעורבים כאן שיקולים מסחריים - זה ברור, אבל גם נימוקים הגיוניים.

בא לא משכח שרכב שנכנס לטיפול/ תיקון במוסך, לפני יציאתו משם אמור לעבור בדיקת בטיחות ואם מתגלה ליקוי, אסור לו לשחרר אותך. אתה יכול לצאת משם, אבל במקרה כזה הוא מחוייב לדווח למשרד התחבורה וההורדה מגיעה בדואר.

משרד התחבורה יוצא מנקודת הנחה שחוץ מטסט, כל אחד מאיתנו מבקר במהלך השנה במוסך לטיפול אחד לפחות ועל-כן לכאורה הרכב נבדק פעם נוספת.

ליצור מצב שאין מוסך שלוקח "אחריות" על טיפולי הרכב ותקלותיו, ובעקיפין גם על בדיקת בטיחות נוספת, יוצר מצב שבו משרד התחבורה מראש וביודעין גורם לפירצה שבה קיים פוטנציאל לפגיעה בבטיחות הרכב.

זה לא שאי אפשר מחרתיים להקים כאן רשת מוסכים "למיוחדים" אפשר ואפשר. הבעיה היא שעל כל דבר כזה, המדינה רוצה לדעת כמה היא תקצור בקופון שלה בדמות איזה זיכיון/רישיון וכד' שהיא תתן לרשת שכזאת.

על הדברים האלה הקידמה בארץ נתקעת לפעמים גם שנות דור.

פורסם

דיסקובר , החוקים שהועברו במשק הרכב היו כאלו שמצאו חן בעיני אינטרסנטים שונים שיכלו להפעיל לובי מספיק מאסיבי על משרד התחבורה .

יבואני הרכב וחברות הליסינג , מנהלים מעין מאזן אימה (כמו במלחמה הקרה בין ארה"ב לברית המועצות ) . ולכן חוקים שעוזרים לאחד מהם יעברו . חוקים שלא מועילים לשניהם ו/או מזיקים לאחד מהגופים לא יעברו.

משרד התחבורה לא מספיק "סקסי" ע"מ ליצור מהפכות לטובת הצרכן . וכול החוקים שהובאו לטובת הצרכן היו ע"י משרד האוצר , שפשוט רוצה לפשט את המערכת וליצור קצת תחרות .

אבל לתת כוח לצרכן , שיוכל לייבא זה נגד כול התפיסה הסוציאליסטית שעדיין שלטת שבה המדינה יודעת היטב מה לעשות והאזרח "התינוק" צריך שיאכילו אותו .

חוץ מזה מי יפקח על כך שכול המיסים יגיעו לאוצר ? הרי אנשים ינסו ל"רמות" או ל"חפף" כדי , שומו שמיים לחסוך במיסים על חלפים . ואז הבטיחות תרד . או ויי זמיר אסור לתת ל"תינוקות" להחליט על חלפים :lol:, צריך שזה יהיה יבואן מסודר שקל לגבות ממנו את המיסים

ולכן אני חושש שיעברו עוד הרבה מיים בירדן עד אשר יהיה מפנה כזה

בברכה יהודה

• תוכן חדש...