Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בין אם זה העלאת שווי הרכב למרות מאמצם של חברות הליסינג (אמנם לא באותה רמה כמו שרצו, אבל עדיין העלו..),

בין אם זה תוכנית הניידות בחברות הטלפוניה למרות התנגדותם הבוטה של חברות הטלפוניה,

ובין אם זה כל מיני חוקים שונים.

מה שצריך זה שר תחבורה עם ביצים ותמיכה בכנסת למהלך. כמובן שאחד עם זיקה לתחום הרכב לא יזיק (כבל?).

העלאת שיווי לא עברה כמו שרצו.

ניידות מס' עדיין לא קיימת. זה שמבטיחים שזה יקרה זה בדיוק כמו שקרסו מבטיחים קליאו ומגאן ספורט.

לחברות גדולות/גופים יש לובי חזק והרבה תמיכה בתוך כנסת. יבואני רכב יעשו הכל כדי למנוע ייבוא מקביל.

Veni Vidi Vici

פורסם
מסכים ומוסיף, כבר היום המוסכים המורשים לא מוכנים לטפל ברכבים מיוחדים ונדירים שנמכרו בארץ בצורה סדירה.

לצערי אני עובר את החוויה עם הרכב הנוכחי שלי. מוסכים מורשים לא מקצועיים, לא יודעים שבכלל נמכר כזה אוטו בארץ (פפפששש, איזה מטוס הקליאו הזו, מה זה מנוע 1800??? איך קבלת אישור להכניס מנוע כזה :shock:), לא מוכנים להכיר בחלקים שאתה מביא מבחוץ, מסרבים לטפל ברכב שלך עם כל מני תירוצים ש"אין לנו את הכלים המתאימים" רק בגלל שבקשת לעשות טיפול גדול ורציני וזה יתפוס להם את הליפט ליומיים לפחות ובזמן הזה הוא יכול לעשות 10 טיפולי 10K לרכבי ליסינג.

.

מזכיר לי מקרה שהגעתי עם הסקסו למוסך המרכזי בב"ש

אני:"שלום, אני צריך קליפסים לכנפון של סקסו VTR"

מחסנאי:"מה זה ייבוא אישי?? אין לי!!"

אני:"לא זה ביבוא סדיר"

מחסנאי:"אין מצב - אף לא היה לנו כזה במוסך, מה המס' רישוי?"

אני:"04-***-**"

המחסנאי מקיש במחשב, אחרי שהמחשב מראה לו סרטוט שכנראה הוא לא ראה כמותו הוא פונה אלי

המחסנאי:" :shock2::shock2::shock2:, וואלה לא יודע מה להגיד - אין לי, של ברלינגו יתאים?"

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

כנראה שהתנגדות היבואנים היא סלקטיבית,

כי בקישור הרצ"ב טוען הכותב בתגובה 3 שהוא כן יכול לקבל חתימה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=181766

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

מה הבעיה בלייבא רכב שיש לו תקינה, דגם מסויים נניח של סובארו, שנמכר כאן לפני 2 עשורים, אומנם לא נפוץ בארץ כלל , אך לגבי תקינה ועיניינים חוקיים הוא תקין . למרות שאין לרכב 30 שנה , מה הטעם בלייבא רכב בן 30? מה המדינה רוצה טרנטות שיסעו על הכביש?

לפחות שיגידו שמותר לייבא רכב בן 10 ומעלה, שהרי גם ככה המיחרון של אותו רכב בארץ יהיה גרושים, יחסית למחירו כשהוא חדש.

אני לא רואה שום בעיה בלייבא רכב שהייצור שלו הופסק אך עדיין הוא נפוץ וכל מוסך מכיר אותו.

לדעתי זה סתם דבר מטומטם לחלוטין, הסיכויים שמשהו ייבא רכב בן 30 לארץ נראה די הזוי, למרות שהוא רוצה אותו לשימושו האישי, או שסתם הוא רוצה לקשט את החצר שלו...

אולי היתר זה ניתן סתם כי הרי אין סיכוי שמישהו באמת ייבא רכב כזה עתיק לארץ, היתר זה נועד לדעתי לסתום פיות של אזרחים שיגידו שהחוק הזה מגביל מידי.

אךךךךךךךךךךךךך אם הייתי יכול לייבא SUBARU XT או SVX איזו התגשמות חלום זו הייתה...8)

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

ESTK,

אומנם עוד מעט אתה שנתיים בפורומים, אבל נראה שאתה לא ממש קורא מה הולך ומתרחש במדינה וכאן בכלל.

למדינה יש אינטרס שרכבים המגיעם למדינה יהיו רכבים חדישים בטיחותיים ומתקדמים, רכב חדש גם מכניס למדינה הרבה מאוד כסף על מיסים, וגם זה שיקול חשוב בקבלת החלטות.

למדינה יש אינטרס שרכב שנכנס לארץ יקבל טיפול במוסך שמכיר את הרכב ולוקח עליו אחריות מקצועית, ולא חלילה טיפולים חובבניים.

לכן קבעה המדינה שאפשר ליבא רכב לא יותר מאשר שנתיים לאחור. (חריג בענין הוא תושב חוזר שיכול עד 4 שנות יצור לאחור).

אם היה מותר ליבא לארץ רכבים בני 10, היית רואה כאן יבוא של 100,000 מכוניות בשנה. במקרה שכזה, המדינה היתה דואגת שהמס על יבוא כזה יהיה 300 אחוז ולא כ-100 כמו ברכב חדש. הסיבה לקביעת שיעור המיסוי הגבוה היתה נובעת מכך שאם יש חור בתקציב ממקום אחד, צריך למלא את החור הזה ע"י הגדלת מיסים במקום אחר.

אפשר ליבא רכבים שגילם 30 שנה ומעלה וגם זה בהגבלות מסויימות: כגון לא ינוע בשעות 07:00-09:00 בימים א'-ה'. לא ישמש את עיסוקו של בעליו וכו'.

רכבי האספנות עוברים פעמיים בשנה טסט, ולא קל לתחזק אותם בפרט שמלאי חלקי החילוף לא זמין כמו ברכבים חדשים. רק תחשוב שעל בקליט שבור אתה יכול להזיע חודשים כדי למצוא אחד כזה, או לחפש וליבא מחו"ל.

בעיקרון, רכבי אספנות הם יותר למטרות הובי ורוב אלה שבאמת שמורים, נוסעים מעט מאוד.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

יהודה, פתיחה הייבוא של הרכב לתחרות וייבוא חופשי הוא לא נגד חברות הליסינג, הוא בעד..

תחשוב שחברת ליסינג כמו ניו-קופל פונה ישירות למאזדה ואומרת לה שהיא קונה עכשיו 10 אלף מכוניות ממנה.

6 אלף מאזדה 3 ועוד 4 אלף מאזדה 6.

נראה לך שמאזדה לא תמכור להם ותחשוב שבמהלך הזה הם חוסכים את כל ההכנסות של דלק מוטורס. לא הרווח שלהם.. ההכנסות!

wiking, ניידות המספרים מתחילה ב1 לדצמבר. אתה רוצה, אפשר לחזור לפה עוד חודש ולדבר על זה

החברות התנגדו ובסוף נכנעו כשראו שאין להן ברירה. כולן כבר מבצעות ניסויים מתקדמים בנושא.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
יהודה, פתיחה הייבוא של הרכב לתחרות וייבוא חופשי הוא לא נגד חברות הליסינג, הוא בעד..

תחשוב שחברת ליסינג כמו ניו-קופל פונה ישירות למאזדה ואומרת לה שהיא קונה עכשיו 10 אלף מכוניות ממנה.

6 אלף מאזדה 3 ועוד 4 אלף מאזדה 6.

נראה לך שמאזדה לא תמכור להם ותחשוב שבמהלך הזה הם חוסכים את כל ההכנסות של דלק מוטורס. לא הרווח שלהם.. ההכנסות!

אתה בטוח ?!! דבר ראשון כול היבואנים מקיימים יחסים די סימביוזיים עם היצרנים . ליצרנים יש בעיה שבאיחוד האירופי אין דבר כזה יבואן , ולכן החברות היפניות מקימות חברה בת לכול ארץ . הן לא ירצו בארץ קטנה כמו שלנו לערער את מעמד היבואן .

חוץ מזה אם חברת ליסינג תעיז לעשות את זה , היבואן יוזיל את המחיר לצרכן , אתה יודע מה יקרה ? חברת הליסינג עלולה למצוא את עצמה בפשיטת רגל

wiking, ניידות המספרים מתחילה ב1 לדצמבר. אתה רוצה, אפשר לחזור לפה עוד חודש ולדבר על זה

החברות התנגדו ובסוף נכנעו כשראו שאין להן ברירה. כולן כבר מבצעות ניסויים מתקדמים בנושא.

אם אתה חושב שאין מאזן אימה בשוק הרכב אתה פשוט לא חי כאן . הדבר האחרון שחברות הליסינג יעשו זה לייבא רכב לבד . ודרך אגב אם הן ייבאו , הן לא ייבאו מהיצרן אלא מסיטונאי אפור

בברכה יהודה

• תוכן חדש...