Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

למי שלא מכיר אותי קצת רקע:

קוראים לי יוסי פרנקוס, אני בן 24 מאזור חיפה, סטודנט לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה וחבר במועדון החמש מיולי 2006.

בזמן האחרון ראיתי שיש המון ויכוחים על סצנת האספנות ועל תפקידים של מועדוני אספנות חדשים שצצו בכל מקום.

לפי מה שאני רואה יש אנשים שרוצים שינויים כלשהם בתוך המועדון ורוצים גישה יותר "צעירה ומרעננת" לנושא האספנות.

כמו שאתם יודעים, הבחירות לוועד הבא של מועדון החמש הולכות וקרבות, וזו בדיוק ההזדמנות להשפיע ולשמור על האינטרסים של כולנו, שהם לשמור על זכויות האספנים ולעבוד עם משרד התחבורה בנושאים הקשורים לחקיקה ותקנות.

בגלל הסיבות האלו אני אהיה הראשון שמרים את הכפפה ובכך אני מודיע שאני מתמודד להשתתפות בוועד שייבחר בבחירות הבאות.

פתחתי את השרשור בפורום הפתוח ולא בסגור במיוחד בשביל שאנשים שלא גולשים בפורום הסגור יוכלו לראות ולהיות מעורבים בעניינים.

אני מבקש מכולם לא להפוך את השרשור הזה לזירת התכסחויות ומאבקים.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יוסי,

ההודעה שלך מאוד כללית. הצהרות על "גישה צעירה ומרעננת", שמירה על אינטרסים וכיו"ב זה נחמד, אבל אני לא רואה משנה סדורה בהכרזה שלך.

תוכל לפרוש בפנינו את האג'נדה שלך באופן מסודר עם התייחסות קונקרטית לכל אחד מהנושאים שעל הפרק?

נוסף על כך, בתור סטודנט, ועוד אחד שגר בחיפה, אתה חושב שיהיה לך הזמן הדרוש להקדיש לישיבות ולפעילות במסגרת המועדון?

בהצלחה,

ליעד

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני לא מבין אותך

כולנו כאן מתוך תחביב וכייף .

מה זה משנה מי יהיה הוועד חברה תהנו ותזרמו

שבוע טוב

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

ליעד, לא נראה לי שזה כל כך כללי, ושיש ברגע זה צורך להראות אידיאולוגיה כלשהי או מצע מסודר.

תחום האספנות הוא רחב מאוד ויש בו המון נושאים שצריכים טיפול. חוץ מזה, מי בדיוק יכול להגיד מה על הפרק? יש אנשים שיותר אכפת להם מאירועים, אחרים שרוצים תקנות יותר מחמירות או פחות מחמירות. אם מישהו ישאל דברים קונקרטים אני יכול לענות, אבל יש כמה חודשים עד הבחירות והייתי רוצה שיהיו יותר מועמדים.

עוד דבר, אני מגיע כל שבוע למפגשים של תל אביב ופעם בחודש וחצי מגיע למפגשים של הצפון, בין השאר כי אני נמצא המון באזור המרכז בימי שישי בבוקר.

חוץ מזה, אני גם כיום נוכח בפגישות החודשיות של הוועד ולא רואה את המרחק או את הלימודים כבעיה.

פורסם

אריה, משנה מי יהיה הועד כדי שהוא ישקף את רצון החברים, ולא יקרו מקרים כמו המקרה שאין להזכיר את שמו.

יוסי, הטיעון שלך חלש מאוד. גם במדינה יש אנשים שאכפת להם משלום, אנשים שאכפת להם מכלכלה, ואנשים שאכפת להם מיבול הבנדורות השנתי בנפת דמשק דרום של שכנתינו הידידותית מצפון, סוריה. עדיין, אנשים אשר מתמודדים על משרות פוליטיות מציגים את המצע שלהם, על מנת שאנשים יוכלו לבחור בנציגים אשר מטפלים בנושאים הקרובים לליבם.

להתמודד לוועד סתם כי זה נראה לך כיף, וללא אידאולוגיה או מצע מסודר זה לעג למי שאתה מצפה שיצביע בעבורך.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

1. נושא חברות בוועד המועדון הוא נושא חשוב, הוא חשוב לכל בעל רכב אספנות ובמיוחד לכאלה שברשותם כמה רכבי אספנות!

2. נושא הוועד קיבל חשיבות גדולה יותר במהלך השנה האחרונה, מהסיבות המובנות והמוכרות!

3. במהלך השנה נתקלנו בתופעות שלא היינו רגילים אליהם בעבר והמציאות בתוכה פועל מועדון החמש השתנתה!

4. מועדון החמש מתוקף היותו הסמכות הבלעדית בפני הרשויות והגורם רשמי המוכר, נושא באחריות ובדגל אספנות הרכב בישראל.

5. ריבוי האינטרסים בקרב חברי המועדון, והעובדה שנושא האספנות מערב בתוכו כסף רב, עלול לגרום לגורמים לא רצויים לחדור לענף! ולכן מי שיקח על עצמו לנהל ולהוביל את המועדון לתקופה הבאה חייב להיות אחד שמשנתו ידועה וברורה, בעל חזון מוגדר, ובעל יכולות אמיתיות להנהיג ולהוביל מהלכים שיובילו את המועדון לדרך המלך.

כל מי שרואה עצמו מועמד מתאים לתפקיד כלשהו ראוי שיציג פרט לעצמו ולהשכלתו, גם מצע בחירות משכנע ודרך עתידית על מנת שנוכל לשפוט ולקבוע ביום הבחירות מי באמת מתאים להוביל את המועדון, זה הזמן להתעורר ולהתחיל לעבוד-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אני אתחיל מהגדול לקטן בדברים שאותי מעניינים. אם יש שאלות אחר כך פשוט שאלו אותי.

תפקידי המועדון:

לדעתי למועדון צריכים להיות שני תפקידים.

התפקיד הראשון הוא ההתמודדות מול הרשויות בכל מה שנוגע לשינוי תקנות. את זה המועדון עושה כבר, כגוף הציבורי היחיד המוכר על ידי משרד הרישוי בענייני אספנות.

התפקיד השני מקבל פחות חשיבות הרבה פעמים, אבל לדעתי הוא גם די חשוב, והוא לאחד גם חלק נכבד מהפעילויות המוטוריות החברתיות הקשורות לאספנות ולרכבים קלאסיים, ותואמות את המטרות הכתובות של העמותה (לפירוט על זה גשו לאתר המועדון).

יש הרבה מאוד חברים שרוצים יותר פעילויות כמו אלו שנעשות כיום, כמו "חפש את המטמון", תחרויות שונות, טיולים ועוד. אני תומך מאוד בפעילויות האלו והייתי רוצה לשים עליהן יותר דגש.

חשוב גם שהחברים ירגישו תמורה לכספם השנתיים, חוץ מהעובדה שהמועדון מגן על זכויותיהם וחובותיהם מול הרשויות (כאילו שזה לא מספיק…)

מועדונים אחרים:

בשנה האחרונה קמו גופים חדשים בעולם האספנות הישראלי. אחדים רואים בהם כגופים לגיטימיים ואחרים פחות, אבל המציאות היא שהם פה והם קיימים.

אחד הדברים הראשונים שאעשה אם אבחר לוועד הוא ליצור קשר עם גופים אלו וליצור שיתוף פעולה במקום ליצור מלחמות.

צריך לזכור של"כמעט" כל הגופים האלו יש את אותה מטרה, שהיא לשמור על האינטרסים של האספנים, ולמרות שהאינטרסים הם טיפה שונים, אפשר לגשר ולהגיע לדרך הישר תוך שיתוף פעולה.

נכון, כמה מהגופים האלו נתפסים על ידי אנשים מסוימים כארגונים עוינים, אבל מהיכרות שלי עם כמה מהנפשות הפועלות אני יכול להבטיח שאפשר להגיע לשיתוף פעולה.

אני באופן אישי לא חבר בארגון כלשהו המתעסק באספנות חוץ ממועדון החמש, אבל לא רואה למה לא לעבוד ביחד עם אלו המעוניינים בכך.

במועדונים אחרים יש אנשים שמסיבה זו או אחרת לא רוצים שום קשר למועדון החמש, וחלק מהם גם חברים לשעבר. אני לא מבין למה לא לשתף פעולה עם אותם גופים בשביל לקרב את אותם אנשים (לפחות מבחינה בירוקרטית מול הרשויות) וככה ליצור בסיס אספנים חזק יותר ועם יותר כוח.

אל תבינו לא נכון, מועדון החמש ימשיך להיות הגוף המרכזי בארץ, אבל מה שחשוב הוא להתאחד עם הגופים הנכונים ועם אותן מטרות כנגד אלמנטים שונים שרוצים לנצל את עולם האספנות למטרות פופוליסטיות שלהם או פשוט כנקמה ילדותית על העובדה שהם רבו עם חברי מועדון או עם הוועד שהיה לפני 5 שנים.

כן, יש מועדונים חדשים שקמו בגלל שאנשים הרגישו צורך לעשות משהו והרגישו שלא שומעים אותם, אבל גם יש מועדון אחד מסוים שקם רק כסוג של בדיחה והמטרה שלו היא לעשות נזק. אל אותו המועדון אני לא אתייחס ורק אקווה שלא יהיה קיים כבר עד הבחירות כך שנוכל לשתף פעולה עם גופים רציניים.

קשר של הוועד עם החברים:

אני די בטוח שחלק מהחברים כיום לא מרגישים מספיק קשר לוועד. אולי בגלל שהם חושבים שלא ישמעו אותם, אולי בגלל טינה לחברים אחרים או כל סיבה אחרת.

היו כמה אנשים שהודיעו לי על הבעיה, ולמרות שהוועד רוצה לשמוע מה שיש לחברים להגיד, לא מספיק חברים מתקרבים ואומרים באמת מה שהם מרגישים.

זה יוצר מצב של קרע מסוים בין הוועד לחברים, במיוחד בקרב חברים צעירים שלא מרגישים שיש להם נציג בוועד.

אני הייתי פועל בשביל להביא לוועד יותר נגיש ויותר ער לרצונות של החברים.

סניפים שונים:

אני גר בצפון ונוסע כל יום שישי לאוניברסיטה ברמת אביב, אבל בפעמים שהייתי במפגשים של הצפון שמעתי על כמה החברים הצפוניים מרגישים שאין מספיק פעילויות קרובות אליהם.

העובדה שהחברים מרגישים את המרחק הפיזי כסוג של אפליה (ציטוט מדבריהם של חברים אחרים) היא לא מועילה.

עקב זה, בשיתוף עם אלמנטים אחרים שמשפיעים בצפון כדי לעשות נזק למועדון החמש, נוצר מצב לא נעים שאותו צריך לפתור בשיתוף פעולה עם החברים הצפוניים ותוך טיפול משפטי במי שעושה נזק לעמותה ולאספנות באופן כללי.

לדעתי חלק מהפעילויות התקופתיות (טיולים ופיקניקים חברתיים) יכולות לעבור צפונה יותר, או לתת עידוד לחברים לטעום מעט משאר המפגשים ומהאווירה השונה שיש בכל אחד.

אני עד היום הייתי במפגשים צפוניים, בתל אביב וגם בירושלים, והאופי של כל מפגש הוא מעט שונה. זה מבורך, וכשעושים פעילות מסוימת חייבים לקחת בחשבון את ההבדלים האלו.

אני מקווה שזה קצת מבהיר את העניינים.

פורסם
התפקיד הראשון הוא ההתמודדות מול הרשויות בכל מה שנוגע לשינוי תקנות. את זה המועדון עושה כבר, כגוף הבלעדי היחיד המוכר על ידי משרד הרישוי בענייני אספנות.

אתה בטוח שזה הגוף היחיד המוכר ע"י משרד הרישוי בענייני אספנות?

שנית, אתה מציין מועדונים אחרים שהם לגיטימיים יותר או פחות בעיניך. במקום להיות עמום, אכפת לך לומר למי אתה מתכוון בכל אחת מההתייחסויות שלך?

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

"אחדים רואים בהם כלגיטימים פחות או לגיטימים יותר".

זה כל מה שאמרתי. לא נתתי דעה.

נראה לי שברור מאוד מי אני חושב שלא לגיטימי אם קוראים טוב, אבל בשביל שלא יתחילו פה להשמיץ, אני פשוט לא אנקוב בשמות.

פורסם

לא מתכוון להכריח אותך, אבל דיבורים על אוייבים עלומים לא עוזרים. מה אתה מתכוון לעשות בוועד אם אתה פוחד ממלחמות, לחייך לכולם?

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

אני לא רואה בעיה בשיתוף פעולה עם מועדונים מסוימים של נישות ספציפיות כמו מועדון החיפושיות, מועדון האלפא, FUEL SLUT, מועדון הרודסטרים, מועדוני אופנועים ואחרים, אלא רק עם כאלו ששמו לעצמם כמטרה לעשות נזק למועדון החמש.

לא הייתה לי שום כוונה להכנס לנושא הזה עדיין או להעלות אותו בחזרה לדיון, אבל אם כבר מכריחים אותי, אז אני אגיד:

לדעתי מועדון צהוב 5-6 הוא נגע בתרבות המוטורית בישראל ואין לו לגיטימיות או יכולת תחרות עם מועדון החמש (אני גם לא מעוניין שתהיה תחרות מכל סוג שהוא).

העובדה שאנשים הצטרפו אליו נובעת בין השאר מתחושה של חוסר ייצוג של הצפון בפעילויות המועדון אבל במיוחד מקבוצה קטנה של אנשים שדאגו להפיץ אווירה שלילית באופן כללי.

אותו מועדון משתמש בטקטיקות שנויות במחלוקת בכדי לגייס חברים ולשמור עליהם, אבל הוא ניזון בעיקרו מאנשים שלא נאמנים אליו ונמצאים שם כי ברגע זה מתאים להם.

מועדון 5-6 גם שולח אנשים (את המארגנים) לפורום הסגור של מועדון החמש בשביל לכתוב שטויות (לא שקרים, פשוט שטויות) ובכך מוריד מעצמו כל טיפה של כבוד. ראוי לציין שאותם אנשים שכותבים שם לא מורשים לכתוב בפורום האספנות הכללי בשל אותן סיבות.

בבקשה אל תתחילו לתקוף אותי, אלו הדעות שלי ואני עומד מאחוריהן. את מה שהיה לי לומר על הנושא הזה כבר אמרתי.

פורסם

יוסי ,

בהצלחה לך ,

את המרחק אינני רואה כלל כבעיה , אני עשיתי את זה לפחות 4 שנים ואני כידוע מהקריות (איזור חיפה ).

בעיני נקודות הדורשות התיחסות מעמיקה:

* הקשר בין החברים , מאזורים שונים והדבר בא לידי ביטוי בטיולים אזוריים ומסעות ראלי .

טיול כפי שהיה מסע כתב חידה בהחלט תרם לקשר !

* הקשר בין הוועד לחברים , לטעמי לוקה בחסר למרות שרואים פה ושם קשר כזה הן בביקורי מפגשי שישי

והן בטיולים . הקשבה לרעיונות "קטנים" ומידיים של חברים ויישומם מבלי ליצור בירוקרטיות מיותרות .

* משמעת מצד החברים:

בראש ובראשונה החברים צריכים להבין כי המועדון הוא שלהם , הם מחזיקים אותו ולא צריכים לשאול עצמם

"מה המועדון נותן לי" ? אלא מה אנו יכולים כחברים לתרום למען החברים , הן בארגון ארועים , עזרה הדדית

ולא לצפות מקומץ 7 חברי וועד לשאת בנטל . הופעה לארועים ומפגשים עם דגלי מועדון

(שיחולקו חינם - דרוש ספונסר) והופעה עם חולצות מועדון כחלק מהשתייכות ואכפתיות . (ראה סניף השרון )

ויש עוד כמה נושאים אך אסיים בזה .

בהצלחה לכל המועמדים .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

יוסי,

אתה בעד נקיטת צעדים אקטיביים מול מועדון 6-5 ומקימיו או המשך המדיניות הנוכחית?

לפני 22 שעות, hans כתב:

• תוכן חדש...