Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי שותפה חדשה עולה מארה"ב שרכשה ב-2004 הונדה סיויק חדשה בארה"ב.

האוטו אצלה יד שניה ממודל 2003 והיא ממש אוהבת את ההונדה שלה(I want my honda!!!) משהו כזה מבחיל כל יום.

בכל אופן, פרטים, היא עולה חדשה בת 26 וארבעה חודשים נמצאת בארץ, הוריה נולדו שם ולא פה.

*מהן הזכויות שמגיעות לה בתור עולה חדשה בייבוא רכב?

*מהו השוני בין התקנים האמריקאים לישראלים מבחינת רכב והאם הרכב יצטרך לעבור שינויים כדי לנוע בכבישי ישראל?

*במידה והיא מוכרת את המכונית שם כל שישאר לה זה בערך 14000 ש"ח פה לאחר הסדרת ההלוואה של הבנק הממן שם, מהן ההטבות שניתנות לעולה מארה"ב בקניית רכב חדש בישראל, והאם יש גם הטבות בפריסת תשלומים נוחה?

אתר המכס לא ממש מסביר פנים ולא הצלחתי לתפעל אותו כל כך בבהירות ולכן אשמח לטיפים ועזרה מבעלי ניסיון או ידע בנושא.

בברכה, חלאד.

אופנוען

פורסם
עוד שאלה שעלתה לי לראש:

*האם יוחזר לה ה-TAX משם כיוון שהיא מייצאת את הרכב:?:

אנחנו בקושי יודעים לענות על החוקים שבארץ, אז אתה מצפה שנדע על החוקים בארה"ב ??

לגבי מדריך המכס: אני לא בטוח שהוא הכתובת לשאלה, המדריך המופיע בקישור הנ"ל מתייחס לישראלי השב לארץ וכו'.

הבחורה הזאת אינה לא היתה ישראלית, ואאל"ט לגבי עולים חדשים יש כללים קצת שונים.

האמת, בשביל לתת לך תשובה, כנראה שצריך לפתוח עוד פורום שיעסוק בעולים חדשים ומיסים.

מה שאותי מפליא, זה שאתם מחפשים תשובה כאן, במקום לשאול את המקור - שהוא הסוכנות היהודית

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בתור עולה חדש בעצמי אני יכול להגיד לכם שהסוכנות לא יודעת שום דבר על העניינים האלו. בשביל להביא את הקונטיינר שלי (שבדרך סוף סוף!) לקח כמעט 3 שנים.

את הרכב אני מייבא בשנה הבאה (מכרתי את המרצדס ועדיין לא מחליט מה לקנות).

המיסים כאן הם לא אפסיים לעולים חדשים כמו שכולם כאן חושבים, אלא הם רק 70% במקום 112%.

כעקרון היא יכולה להביא איזה רכב שהיא רוצה ומבחינתה זה כמו אספנות, כלומר "אם זה שלך, תביאי ולא נעשה לך בעיה עם התקנים".

המס של 70% תקף לגבי ההובלה (קונטיינר), ביטוח בספינה (חובה וגם אם לא, אז מאוד רצוי) והמחיר של הרכב עצמו. אם היא יכולה להראות בכמה היא קנתה אותו זה יכול לעזור, אבל בגלל שירד לו המחירון מאז שהיא קנתה אותו אז עדיף שהיא תברר כמה הוא עולה במחירון בארה"ב.

לפני כל דבר היא צריכה ללכת למכס ולמשרד הרישוי ולבקש אישור יבוא. אם היא שולחת לארץ רכב בלי אישור אז סביר שיחזירו אותו לארה"ב או למקום אחר ועוד יקחו ממנה כסף על זה או על אחסנה (המון כסף, לא כדאי).

אם יש עוד שאלות אני הולך למכס בחיפה בשבוע הבא בשביל להאריך את תקופת הזכאות שלי. אני יכול לשאול בשמה.

פורסם
שלום לכולם.

יש לי שותפה חדשה עולה מארה"ב שרכשה ב-2004 הונדה סיויק חדשה בארה"ב.

האוטו אצלה יד שניה ממודל 2003 והיא ממש אוהבת את ההונדה שלה(I want my honda!!!) משהו כזה מבחיל כל יום.

בכל אופן, פרטים, היא עולה חדשה בת 26 וארבעה חודשים נמצאת בארץ, הוריה נולדו שם ולא פה.

*מהן הזכויות שמגיעות לה בתור עולה חדשה בייבוא רכב?

*מהו השוני בין התקנים האמריקאים לישראלים מבחינת רכב והאם הרכב יצטרך לעבור שינויים כדי לנוע בכבישי ישראל?

צריך יהיה להחליף פנסים ראשיים

*במידה והיא מוכרת את המכונית שם כל שישאר לה זה בערך 14000 ש"ח פה לאחר הסדרת ההלוואה של הבנק הממן שם, מהן ההטבות שניתנות לעולה מארה"ב בקניית רכב חדש בישראל, והאם יש גם הטבות בפריסת תשלומים נוחה?

ההטבה היא בערך 30-40 אחוז הנחה מהמחיר לישראלי ואין פריסת תשלומים מיחדת

אתר המכס לא ממש מסביר פנים ולא הצלחתי לתפעל אותו כל כך בבהירות ולכן אשמח לטיפים ועזרה מבעלי ניסיון או ידע בנושא.

בברכה, חלאד.

ועוד משהו חשוב, אם עוד אין לה רשיון ישראלי היא תצתרך לעשות -בלי זה לא תוכל להכניס את האוטו.

...Our necessities are few but our wants are endless

• תוכן חדש...