Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי מגבר PLATINUM AUDIO PB-777 (80W RMSX2), ורמקולים של מורל דגם פולס 6 120W RMS.

ברגע שאני מגביר את הווליום קצת מעבר לבינוני, הרמקולים מתחילים להכנס לויברציות, רועדים כאילו הם הולכים לצאת מהמקום בזמן באסים. חיברתי למגבר הזה גם סאב וופר והוא גם הגיע למצב כזה באותו הווליום. זה נראה כאילו למגבר אין מספיק כוח להזיז את הרמקולים. מה שאני רוצה לשאול זה האם יש אפשרות שבגלל שהכבל מתח שעובר מהמצבר אל המגבר הוא דק יותר ממה שכתוב בספר המגבר (2.5 מ"מ לעומת 6 מ"מ) מכניס את המגבר למצב שאין לו לא מספיק כוח לספק לרמקולים והוא נכנס לדיסטורשיין? (הכבל 2.5 מ"מ הזה מיועד למזגן ובגלל זה מוזר לי שלא עובר שם מספיק זרם כדי לספק את המגבר)

תודה רבה לכל העוזרים! :smile: (ד"א המערכת של חבר שלי ואני כותב בשמו)

פורסם

שלום לך,

באפשרותך לחבר כל כבל בין המצבר למגבר, עובי הכבל ממש לא משנה ולא קובע כמה זרם עובר בו, והמגבר שלך צריך לפעול מצוין!

מקווה שעזרתי.

פורסם

מקווה שעזרתי.

ממש לא עזרת. כתבת דברים לא נכונים.

קבל שיעורי בית:

חפש מה זו התנגדות, איך שטח חתך של מוליך משפיע על התנגדות. מה קורה כשזורם זרם דרך התנגדות.

ברוך הבא לפורום!

הערת מינהל המערכת

כולם מבורכים בפורום, אלא שיודעים יותר וגם אלה שיודעים פחות. אנא ממך להתנסח באופן מכובד. הודעות ברוח זו אינן מקובלות ואינן תורמות דבר. אתה יכול להעיר ובאופן מכובד את דעתך ו/או לסתור דעה של אחר, ושוב, באופן מכובד ומנומס.

ההנהלה

:turn-l:
פורסם

אתם יכולים לדמות כבל חשמלי לצינור מים ככל שהוא עבע יותר כך יוכל לעבור בו יותר חשמל

ותהייה פחות התמנגדות

פחות התנגדות=יותר כח למגבר

חוץ מזה פני שאתה שורף לעצמך את האוטו בגלל כבל לא מתאים שנשרף , תחליף כבר את הכבל הזה.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

אני לא חושב שאף אחד עזר לך כאן הבעיה שתיארת היא כיוון לקוי של המערכת כי הקומפוננט לא צריך לדפוק כמו הסאב

בישביל לפתור בעיה זאת לך למתקין שיודע לכוון מערכות ותבקש את עזרתו

לגבי הכבל כבל של 10 גייג' מספיק למגבר כמו שלך (אין לי מושג כמה זה במ"מ) רצוי ועדיף כבל עבה יותר כגון 6,4,2 גייג'

לפי דעתי לפני שאתה הולך להוציא כסף על כבל חדש תעבור אצל מתקין ותן לו לכוון לך את המערכת כראוי

בברכה

אורן.

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

:twisted: DO YOU THINK YOU HAVE BASS? THINK AGAIN

פורסם

למגבר שלי יש אפשרות גישור שני ערוצים, אז ניסיתי גם לחבר רק את הסאב למגבר, ללא הקומפוננט, והוא הגיב ממש כמו הקומפוננט, מרגישים שהרמקול נכנס לויברציות בווליום מסוים ומעלה וכאילו הרמקול הולך לצאת מהמקום (עושה רעשים כאילו הוא הולך להקרע למרות שהבאס לא חזק כל כך).

השאלה שלי היא האם יש אפשרות שהדיסטורשין הזה נובע מכבל מתח לא מספיק עבה?

אם לא, מה כן יכולה להיות הבעיה שאפילו הסאב בלי הקומפוננט נכנס לדיסטורשיין?:?::?

כל תגובה ועזרה יתקבלו בברכה!

(כמה פרטים שאולי יוכלו לעזור: לפני שחיברתי את כבל המתח הנוכחי, חיברתי כבל מתח עלוב מאוד רק כדי לבדוק את המגבר, בעובי של 0.75 מ"מ. כאשר הכבל מתח הדק הזה היה מחובר, אותה תופעה של דיסטורשיין קרתה רק בווליום נמוך יותר!)

עריכה: לפי הטבלה בלינק הבא 10 גייג' זה 2.5 מ"מ שזה עובי הכבל המותקן אצלי..

פורסם

מספיק למגבר כמו שלך (אין לי מושג כמה זה במ"מ)

,תרשה לי להזכיר לך מה הוא כתב

הוא דק יותר ממה שכתוב בספר המגבר (2.5 מ"מ לעומת 6 מ"מ)

היצרן לא סתם ממליץ על כבל.

למה אתם לא שמים באוטו שלכם צמיגים יותר דקים לדוגמא?

כי הם לא מתאימים לאוטו ויגרעו מהביצועים שלו, גם המגבר כדי לתת "ביצועים" צריך כבל מתאים.

אני לא מדבר כבר על זה שכאשר הכבל מתחמם עקב זרם גבוהה מזה שהוא מיועד לו

הזרם בו עולה בצורה מסוכנת ויכול לשרוף את המגבר או עוד כמה דברים בדרך.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

אז מה שיש לך לעשות, זה לחבר כבל עבה יותר וליבדוק. אבל את האמת לא ממש מובן מה קורה אם הרמקול. מה זה אומר "הוא רוצה לצת מהמקום ולא נותן באס"? לא מבין את זה! זה יכול ליהיות 1001 סיבות. הכל תלוי גם בך. יכול ליהיות שלמישהו זה באס חזק ולמישהו ביכלל לא. אנחנו לא שם ולא ניתן להבחין בזה. אתה בדקת במגבר דומה? אולי זו היא העבודה של המגבר הזה כי זה לא מגבר ברמה. אולי רמקולים מחוברים בפזות שונות. וביכלל, מי מחבר מגבר אם כבל של חשמל ביתי 2.5? ב 120 ש"ח אפשר ליקנות ערקת התקנה בסיסית שהכבל שם יהיה הרבה יותר עבה.

אלי הכיוון הוא לא נכון. בקיצור העניין פה לא ממש ברור. דיסטורשן שומעים. אם הרמקול זז יפה ומתחילים כבר עיווטים של מכניקה ברמקול אז זה כבר משהו מוזר. דומה לחיבור לא נכון או מגבר חרא. אולי אתה לא מסביר טוב? או שבאמת חסר מתח שם, כי 2.5 מ"מ באורך של 4 מטר זה לא ממש מוליך טוב. ועוד המגבר מגביר גם את הסאב. תנסה לחבר רמקולים בלי הסאב, אם המצב טוב יותר אז סביר להניח שזה באמת בגלל כבל דק. זה שהכבל הוא דק זה בטוח. אבל האם זו היא בעיה שאתה מתאר זה צריך ליבדוק.

פורסם
אז מה שיש לך לעשות, זה לחבר כבל עבה יותר וליבדוק. אבל את האמת לא ממש מובן מה קורה אם הרמקול. מה זה אומר "הוא רוצה לצת מהמקום ולא נותן באס"? לא מבין את זה! זה יכול ליהיות 1001 סיבות. הכל תלוי גם בך. יכול ליהיות שלמישהו זה באס חזק ולמישהו ביכלל לא. אנחנו לא שם ולא ניתן להבחין בזה. אתה בדקת במגבר דומה? אולי זו היא העבודה של המגבר הזה כי זה לא מגבר ברמה. אולי רמקולים מחוברים בפזות שונות. וביכלל, מי מחבר מגבר אם כבל של חשמל ביתי 2.5? ב 120 ש"ח אפשר ליקנות ערקת התקנה בסיסית שהכבל שם יהיה הרבה יותר עבה.

אלי הכיוון הוא לא נכון. בקיצור העניין פה לא ממש ברור. דיסטורשן שומעים. אם הרמקול זז יפה ומתחילים כבר עיווטים של מכניקה ברמקול אז זה כבר משהו מוזר. דומה לחיבור לא נכון או מגבר חרא. אולי אתה לא מסביר טוב? או שבאמת חסר מתח שם, כי 2.5 מ"מ באורך של 4 מטר זה לא ממש מוליך טוב. ועוד המגבר מגביר גם את הסאב. תנסה לחבר רמקולים בלי הסאב, אם המצב טוב יותר אז סביר להניח שזה באמת בגלל כבל דק. זה שהכבל הוא דק זה בטוח. אבל האם זו היא בעיה שאתה מתאר זה צריך ליבדוק.

אני מתכוון לזה שבזמן באסים במוזיקה הרמקול נכנס לוויברציות וכבר מתחילים לשמוע רעשים מכאניים לא טובים מהרקול.

תודה רבה על כל התגובות, אני אנסה להחליף כבל ולראות אם זה עזר.

פורסם

כן , פשוט דיברתי בסלנג :) בכל מקרא , מישהו יודע למה כל הרמקולים של מורל צורכים כל כך הרבה ? במיוחד לאור העובדה שקומפוננטים הרבה יותר יקרים וטובים צורכים הרבה , הרבה פחות ?

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

נו באמת,רמקול נכנס לקליפינג מטורף ואתה ממשיך להזין אותו עוד יותר,מה גם שמגבר לא מקבל כמות מספקת של זרם דרך כבל הדק

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

http://www.bcae1.com/wire.htm

0 awg 330 amps 2731 watts 3414 watts

1 awg 262 amps 2168 watts 2710 watts

2 awg 208 amps 1720 watts 2151 watts

3 awg 165 amps 1365 watts 1707 watts

4 awg 131 amps 1084 watts 1355 watts

5 awg 104 amps 860 watts 1075 watts