Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברצוני לדעת מה חשיבות עובי הכבלים והשימוש ב 2\4\6\8 גייג' וכל השאר.

חבל שלי חשמלאי במקצועו טוען כי למיטב ידיעתו אין הבדל אם אני ישתמש בכבלים מן המצבר למגבר בעובי של 8 גייג' או 2 גיי'

הוא אומר שזה לא אמור להשפיע על כלום, בטח ובטח שלא על הסאונד..

ואני מנגד שמעתי הרבה דברים אחרים אבל לא ידעתי לספק לו הסבר \ תשובה

אז:

1. אשמח לקבל תשובה ממישהו בעל ידע

2. אשמח לקבל כל הסבר מעמיק \ קישור בנושא.

תודה,

RipCurl

פורסם

את זה כבר קראתי וגם הראתי לו,

זה לא שיכנע אותו\הסביר לו מה הסיבה..

ומה יכול להגרם נניח בשימוש ב 8 גייג' בזמן שצריך לפי הטבלה ב 2 גייג'?

אני מדבר באופן תיאורתי כמובן..

תודה!

פורסם

אני הלכתי על 4 גייג' מלכתחילה על מנת שאם ארצה להוסיף בעתיד מונובלוק\מגבר התשתית תהיה כבר מוכנה

אין שום בעיה לשים על מגבר חזק כבל של 8 גייג'

יש בעיה לשים על שניים חזקים

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

אין לי ספק שלא יגרם נזק משימוש בכבל איכותי יותר.

השאלה שלי היא מה יהיה האפקט על הסאונד\מערכת החשמל באם אשתמש בכבל של 8 גייג' בעוד שלפי הטבלה אני צריך 2 גייג'?

שאלה תיאורתית.

אני אישית צריך לפי הטבלה 4 גייגי', פשוט חבל שלי (חשמלאי) מתעקש כי אין צורך בדבר..

רציתי רק הסבר למה צריך כבל עם גייג' נמוך יותר אם בכלל?

לטענתו הוא אומר כי סתם מנסים למכור לי דברים מיותרים ושזה יעבוד יופי גם עם כבר חצי ורבע בעובי.

מישהו יכול לעזור לי לקבל הסבר?

תודה! :)

פורסם

לישמוע את הבדל כנרא שאתה לא תישמע. כי זה תלוי בהמון רכיבים שונים מהמגברים, רמקולים, חיווט של רמקולים, וגם אלטרנטור שלך. בעיקרון אם הוא רוצה רק הסבר תאורתי אז אם הוא חשמלאי הוא חייב לדעת. אם תעשה ניסיון ברווחים גדולים אז אתה תירא את ההדל מהר יותר. תיקח מערכת חזקה תיחבר אותה בעזרת חוט רמקול של 1.5 מ"מ ממצבר למגבר תעבוד איתו כמה זמן ותירא מה יהיה. תגיד ככה לחבר שלך. אבל אל תעשה את זה. כי הוא פשוט ישרפף במצב כזה החוט שלך יהיה פחוט חזק מהפיוז שלך ובעומס החוט תשרף ולא הפיוז. אם תרכיב פיוז של של 5 אמפר אז סביר להניח שהפיוז ישרף רשאון לא בגלל קצר אלה בגלל שהחשמל העובר בפיוז הוא גדול יותר ממה שהפיוז יכול לעמוד בו. אם אתה שם פיוז של 60 אמפר אז כנשרא שהחוט שלך חייב להיות חזק יותר מהפיוז ויוכל לעביר את ה 60 אמפר ובמקרא של קצר הפיוז ישרף. זה בערך הסבר..

פורסם

אוקי נראה שהבנתי על מה אתה מדבר ועכשיו אני יכול לתת לו הסבר.

בנוסף, על איזה כבלים RCA מומלץ ללכת?

משהו באיכות סבירה במחיר לא גבוהה - רק לא זבל סיני עם הפרעות ובעיות מגעים.

פורסם

זה פשוט מאוד -

החוט שהולך מהמצבר למגבר הוא כמו כביש.

רמת הזרם שהמגבר צורך שווה ערך לכמות המכוניות שעוברות על הכביש.

תזרים 100 מכוניות על כביש שני נתיבים - אין בעיה.

מה יקרה עם תזרים 1000 מכוניות על כזה כביש? יווצר לך עומס פי 10 יותר גדול על הכביש המסכן שלך.

זה שמגבר בא עם פיוז 40 אמפר לא אומר שהוא צורך אותם אבל החישוב מתבצע לפי הגדרות היצרן לצריכה המקסימלית של המגבר.

בוא נגיד והזרם המקסימלי שהמגברים שלך אמורים לצרוך הוא 80 אמפר - לכבל באורך של 4 מטר אתה לא זקוק ליותר מכבל בעובי של 4 גייג' כי זה בדיוק כמות הזרם שכבל 4 גייג' יעביר ב4 מטרים בצורה בטוחה.

הדבר הכי חשוב זה שתשים על הכבל הזה פיוז לא יותר גדול מ80 אמפר - אחרת הכבל ישרף במקום הפיוז.

התקנת מגברים שצורכים 80 אמפר במקסימום? - עשית בדיקת עומס וגילית שבווליום המקסימלי שאתה שומע אתה צורך סה"כ סביבות ה40 אמפר - אתה יכול גם להסתפק בכבל 8 גייג' רק תדאג להגביל אותו בפיוז 40 אמפר כי אם יום אחד אתה תפתח יותר את הגיינים במגברים למשל - עדיף שהפיוז ישרף מאשר אתה ביחד עם הרכב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

איפה תודה... על רבע שעה של כתיבה ומחשבה?

הבעיה היא לא ב RCA אלה בראש של בן אדם והתקנה טובה. למערכת שלך לא הייתי מבזבז יותר מ 100 ש"ח ל RCA מקסימום 120 ש"ח רק כדי לדעת שיש לי RCA נורמלי.

"סטינגר" "רוקפורד" לך על בטוח.

פורסם

אוהבים אותך רומן, אל תתעצבן :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

רק מה שלא הבנתי הוא אם זה האוטו שלך והכסף שלך והרצון שלך מה הבעיה שלו לשים לך חוט 2/4 ג'ייג הרי אתה משלם על זה .

פורסם

נכון אני משלם,

חבר שלי מרכיב איתי, וכבר יש ברשותי איזה ערכת חיווט שרכשנו ביחד ( Explosion ) הידוע לשמצה..

פשוט החבר טוען כי זה מספיק ואפילו יותר מידי.

ומנגד אני שומע דעות שזה לא מספיק.

ולגבי ההוצאה הכספית, אני מעדיף לא להוציא כסף מיותר על דברים שאין בהם חובה\סיבה.

אני חייל ואין לי כסף מיותר במיוחד אם אין צורך, לכן אני מברר.

תודה רבה!

RipCurl

פורסם

יש לי שאלה נוספת:

באיזה אורך מומלץ לקנות את הכבלים? צריך להגיע מהמצבר עד למגבר (בגאז') בצורה יפה תחת כל הפלסטיקה..?

ואת ה RCA של המערכת למגבר אני מניח אצטרך אותו האורך?

פורסם

בממצוצע זה 4-5 מטר , תלוי ברכב ובמסלול שבו עובר הכבל.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...