Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה, עלו לי שלוש תהייות לגבי חוזקו של המזגן ברכב ( חוזק = קירור).

1.האם זה קשור לגודל המנוע? ז"א, האם ייתכן שמזגן ברכב 1.4 יקרר יותר טוב מברכב 1.6 או בגלל גודל המנוע, התשובה כבר תהייה ידועה מראש? (אני לא מתייחס ליכולת סחיבת הרכב, אלא רק לחוזק עצמו).

2. האם ברכב בעל בקרת אקלים דיגיטלית, המזגן יקרר יותר טוב מאשר רכב ללא בקרה כזו?

3. הגענו לעניין השמועות, האם זה נכון שהיפנים הם הכי מקררים ? (אני רק יכול להגיד שכן מנסיון של DL וכריזמה, שהן מכוניות כלל לא חדשות, אבל המזגן? טפו טפו טפו :wink:)

כמובן שבשתי השאלות הראשונות שלי, אני כלל לא מתייחס לחברה או דגם מסויימים.

תודה רבה :-D

פורסם

1. לא בהכרח. יש רכבים בהם מערכת המיזוג זהה גם בגרסאות מנוע שונות. יעילות המזגן לא תלויה במנוע עצמו.

2. אין קשר ממשי. בקרת אקלים בסה"כ יכולה לאפשר לך לשלוט יותר בקלות על הטמפרטורה, שלא יהיה לך יותר מדי קר. אבל זה לא מה שאתה שואל עליו...

3. נורא תלוי בדגם. סובארו DL אכן בעלת מזגן מצויין. גם טויוטה קורולה מצטיינת. לעומת זאת מזדה3 - לא.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

תפוקת המזגן תלויה בהרבה מאד גורמים, למשל ספיקת המדחס, גודל המעבה והמאייד, תצורת העבודה, מסלול הצינורות ועוד ועוד.

פורסם

אחי טוען תמיד שעוצמת הקירור של המזגן תלויה בטורים של המנוע, שנניח ב-2500- 2000 סל"ד זה הכי אידיאלי.

אני לא יודע. אני חושב שזה תלוי בכמות הגז :) ובתכנון המזגן מההתחלה. חוץ מזה, שהמזגן מקרר ביתר קלות שהאוויר מחוץ לרכב לא חם/קר מדיי.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

יש הרבה מרכיבים במערכות המזגן ברכב שישפיעו על עוצמת הקרור ובנוסף למה שכתבו קודמי גם גודל המאדה (יחידת הקרור הפנימית שברכב) גודל המעבה הקדמי, יעילות מאורר/י רדיאטור ומעבה, גודל פתחי זרימת אויר בחזית הרכב ו/או בפגוש הקדמי.

חוץ מזה יש גורם נוסף לרמת הקור שבמכונית והיא מבנה הרכב עצמו כבידוד תא הנוסעים הן מחום הגג והן מריצפת הרכב ומתא המנוע, גודל משטחי שמשות (שהן מעבירות חום מבחוץ אל הרכב), כהות שמשות הרכב, בידוד דלתות, גודל משטח הדשבורד וצבעו (צבע שחור הנו קולט חום) ועוד. מאדה פנימי הנמצא קרוב אל פתחי יציאת האורי לחלל המכונית יגרום לתפוקת קרור גבוהה יותר בגלל פחות איבודי קור (דרך קצרה).

מזגן רכב בשיטה המוצפת (של ג'נרל מוטורס) מקרר הכי חזק ומהר אך בגלל עלותו היקרה יותר והצורך שימוש במדחס גדול פיזית הוא אינו נפוץ.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה רבה על התשובות.

רפי, אני לא התכוונתי להתייחס לכל הגורמים שבמכונית, אלא לתפוקת המזגן בלבד.

אז מזגן ב1.4יכול להיות יותר טוב מב-1.6 או רק זהה?

פורסם
1.

3. נורא תלוי בדגם. סובארו DL אכן בעלת מזגן מצויין. גם טויוטה קורולה מצטיינת. לעומת זאת מזדה3 - לא.

כולנו מכירים את הסיפור של מאזדה 3 1.6 והמזגן, אך חבר שלי מאוד מרוצה מהמזגן ב2.0 ודווקא חבר אחר אומר שבקורולה 2005 שלו הוא פשוט נוטף ולוקח לפחות 20 דקות לאוטו להתקרר.

פורסם
תודה רבה על התשובות.

רפי, אני לא התכוונתי להתייחס לכל הגורמים שבמכונית, אלא לתפוקת המזגן בלבד.

אז מזגן ב1.4יכול להיות יותר טוב מב-1.6 או רק זהה?

יכול להיות שב-1.4 אתה תיסע על טורים יותר גבוהים, ואז אולי המזגן יקרר קצת יותר.

אבל האפקט של זה זניח, המדחס עובד היטב החל מסל"ד בינוני (2000 פלוס מינוס) ומעלה, ותוספת מעבר לזה לא תעלה משמעותית את תפוקת הקירור.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

1.האם זה קשור לגודל המנוע? ז"א, האם ייתכן שמזגן ברכב 1.4 יקרר יותר טוב מברכב 1.6 או בגלל גודל המנוע, התשובה כבר תהייה ידועה מראש? (אני לא מתייחס ליכולת סחיבת הרכב, אלא רק לחוזק עצמו).

גודל המנוע אינו משנה רק גודל המדחס וספיקתו, אך מנועים קטנים אינם יכולים לשאת מדחס גדול אבל הם משודכים לרוב לרכבים קטנים שאינם דורשים ספיקת קירור גדולה המיוחד.

2. האם ברכב בעל בקרת אקלים דיגיטלית, המזגן יקרר יותר טוב מאשר רכב ללא בקרה כזו?

לא. אין יתרון לעצמת הקירור כלל למערכת מבוקרת, רק שמירה על הטמפ' בחלל הרכב באופן מבוקר. אם תבחר עוצמת קירור מקסימאלית בשתי המערכות, המזגן יקרר בשני הרכבים לפי היכולות של מערכת המיזוג ללא תלות בסוג הבקרה.

3. הגענו לעניין השמועות, האם זה נכון שהיפנים הם הכי מקררים ? (אני רק יכול להגיד שכן מנסיון של DL וכריזמה, שהן מכוניות כלל לא חדשות, אבל המזגן? טפו טפו טפו :wink:)

דווקא האמריקאיות ידועות בעלי המזגנים עם יכולות מצויינות, הרבה מעבר מהדרוש לגודל תא הנוסעים.

פורסם

לקווליר שנת 2001 יש מיזוג חזק מאוד.

מעבר למפוח שמוציא אויר בעוצמה מאוד חזקה, גם המדחס שם לא פראייר בכלל ומקפיא את הרכב תוך כמה דקות בודדות, וזה הדבר היחידי הטוב ברכב הזה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לי יש 306 סדאן , לפני יומיים פגשתי בחורה עם רכב מאותו שנתון שההבדל היחידי זה שהמרכב שלה קצר. , פשוט לקנא ואני לא מגזים פתחתי את הבגאז שלה והרגשתי גל של קור חבל"ז.

יש לציין שהשקעתי על המזגן שלי כ1K , איזה כיף לה :roll:.

אלנטרה 2002

שרייד 1997

פורסם
.0 ודווקא חבר אחר אומר שבקורולה 2005 שלו הוא פשוט נוטף ולוקח לפחות 20 דקות לאוטו להתקרר.

תגיד לחבר שלך שיינקה את פילטר האוויר של המזגן, יש לו נטייה להיסתם.

הפילטר נמצא בתא הכפפות מאחרי מיכסה פלסטיק בגודל של ספר כיס.

פורסם

רכבי GM בד"כ מצויידים במזגן מוצף , גם הקוואליר ביניהם ...

ומניסיון עם הדדרה שלי שגם בעלת אותו מזגן ,יוצאים פינגוונים מהפתחים של המיזוג :D

רפי ,

איך השיטה של המזגן המוצף עובדת?

מה הופך אותה לכזאת מקפיאה לעומת שיטות אחרות ?

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

פעם היתה לנו סוזוקי סויפט עם מזגן סופר חזק. מדובר על סויפט עם מנוע 1000 שנתון 1988.

אחריו התאכזבנו מהמזגן של הסוזוקי סויפט החדש יותר עם מנוע 1300. התברר שהמדחס שונה (לרעה) והמעבה קטן.

המיזוג חזק אם מתכננים נכון את מערכת המיזוג , בלי קשר לנפח המנוע.

יהודה

• תוכן חדש...