Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כ שבוע בערך תיקנתי את המזגן ברכב (פולו 2001) במסגרת התיקון הוחלף גם שסתום ההתפשטות המצורף בתמונות.

היום לאחר נסיעה קצרה יחסית של 20 ד' נדלקה נורת ה ABS בפעם השניה לאחר תיקון המזגן.

ובכדי לנסות לראות אולי מה הבעיה פתחתי את מכסה המנוע וגיליתי את ה"הזעה" הזו בשסתום.

מה יכולות להיות הסיבות לתופעה הזו.

אגב לדעתי מה שמדליק לי בכל פעם את נורת ה ABS ברכב זו איזו נזילה מהמזגן, כנראה על החיישן הקדמי ימני.

אשמח לרעיונות על התקלה (של המזגן) ואולי גם סוף סוף המלצה לאיש תיקון מזגנים שיודע את העבודה באיזור חיפה.

תודה לעונים.

IMG_7603.jpg

IMG_7604.jpg

IMG_7608.jpg

צחי.נ

פורסם

סופסוף המזגן שלך מקרר טוב ולראיה השסתום ה"מזיע". זוהי אינה תקלה, אך במיזוג אויר, כאשר מעונייים למנוע טיפטוף מים מעובים על חלקים קרים, עוטפים את החלק ברצועות זפת קרה או ספוג יעודי. יתכן כי מקום זה היה אמור להיות מכוסה באחד מהחלקים הנ"ל ולצורך ההחלפה פרקו את הבידוד ולא החזירו.

אגב, מחברי חשמל ברכב, המצויים מחוץ לתא הנוסעים, קרי תא המנוע ותחתית הרכב, אמורים להיות אטומים נגד מים.

פורסם

המייבש שלך סתום חלקית, או מצב של חוסר גז שלא מילאו מספיק, או חוסר בגלל דליפה.

האם מילאו לך גז ממכונה לפי משקל או מבלון , המייבש הוחלף ?. בכל אופן זאת אינה תופעה תקינה, ואין קשר לעטיפת השסתום.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

האם מילאו לך גז ממכונה לפי משקל או מבלון , המייבש הוחלף ?. בכל אופן זאת אינה תופעה תקינה, ואין קשר לעטיפת השסתום.

דוד.

מילויי הגז בוצע ממכונה לפי משקל, למרות שאני בספק רק אם מולאה הכמות הנכונה (לדעתי מלאו יותר ממה שצריך להיות שם)

המייבש לא הוחלף, לפי הבנתי מדבריי המזגניסט ברכב שלי (פולו שנת 2001) המייבש נמצא בתוך הרדיאטור והוא לא הוחלף בעקבות זה. (שמעתי את הפועל אומר למנהל ה"מוסך" אין לו פה מייבש באוטו הזה, אני מקווה שבכלל הם ידעו מה הם עושים שם, למרות שקיבלתי על המזגניסט המלצה משני חברי הפורום הזה מתחיל להתעורר בי או יותר נכון יש בי חשש שאת העבודה שלו הוא לא ממש יודע לעשות. אני כבר מיואש מהרכב הזה והתקלות שלו...)

אגב במבט נוסף מתחת למכסה המנוע ראיתי פתאום אטם גומי שנפל אולי בזמן ההרכבה מבלי שישימו לב וכתוצאה מכך כל הסיפור? (יכול גם להיות שהפועל שם לב שנפל האטם ולא רצה להוציא אותו מהמחבוא שלו ופשוט שם אחד אחר במקומו, אז אני במצב קצת פחות טוב)

IMG_7607.jpg

צחי.נ

פורסם

כאשר מזגן עובד בתפוקה גבוהה המאייד, השסתום שמחובר אליו וצינור היניקה מתקררים מאוד וטיפות מים מתעבות עליהם עקב לחות שקיימת באויר.

דווקא חוסר קרר גורם לתפוקה נמוכה של קירור והחלקים שהזכרתי כלל לא "מזיעים". כל עוד זו רק התעבות ולא התקרחות מלשון קרח (קירור רב מידי) המצב תקין.

פורסם

ידידי היקר,

אני לא יודע איזה בעל מקצוע עבד על הרכב שלך אבל הוא טועה !

לרכב שברשותך יש מייבש יחסית גדול בקידמת הרכב בחלקו התחתון של המעבה.

ייתכן בגלל שהגישה אליו וזמן הפירוק הינו יחסית גבוה החליטו לא להחליפו.

במידה והצינורות נשארו יחסית זמן ארוך פתוחים לאטמוספירה או שהוחלף שסתום התפשטות אני הייתי מחליף את המייבש גם בהתחשב במספר השנים או קילומטרא'ז שהרכב גמע (או שעות פעולה של המזגן).

איזה כייף לי :)

פורסם

למרק:

האם תוכל להראות לי בשרטוט של ETKA את המייבש? (מק"ט וכו')

לדניאל:

המזגן מקרר יעיל מאוד נמדדה טמפ' של כ 8 מעלות ביציאה מפתחים וגם התחושה באוטו אפילו אחרי שעמד בשמש היא נעימה מאוד. (ואני ידוע כאחד שסובל מאוד מחום)

צחי.נ

פורסם

גם אם המזגן מקרר כרגע, אסור שיצטבר קרח על השסתום, המאייד, וקו היניקה.

דווקא חוסר קרר או מייבש סתום גורם לתפוקה נמוכה של קירור, לכן יהיה קרח על החלקים הנ"ל.

צחי, בדוק בעזרת מד טמפרטורה את יציאת האוויר הקר בתוך הרכב, אמור להיות 5 מעלות C. לאחר 5 דקות עבודה.להקפיד עלמתג סירקולציה עובד (סירקולציה פנימית פעילה) ולא אויר חם מבחוץ. החלך דחוף את המייבש, המצב לא תקין.

דוד.

פורסם

מי דיבר על קרח?? אנא קרא שוב את הכותרת של השרשור. מדובר על "הזעה" שזהו מצב תקין בצד הלחץ הנמוך של מעגל הקרר.

קרח לרוב נגרם מספיקה גבוהה מדי של מדחס (שסתום פנאומטי תפוס), שסתום התפשטות לא תקין, לחות גבוהה בגז שקופאת פנימית וגורמת גם לקפאון חיצוני או תרמוסטט (נגד קפייאה) לא מכוון או מקולקל.

לדניאל:

המזגן מקרר יעיל מאוד

אם המזגן מקרר למה אתה בדיוק מחפש הרפתקאות? גש למוסך לבדיקת גורם התקלה של מערכת ה ABS ועזוב לעת עתה את המזגן במנוחה.

פורסם

כמו תמיד דניאל צודק.

הכתם הלבן על השסתום היטעה אותי לחשוב שמדובר בקרח, טעות שלי.

דוד.

פורסם

שלום לכולם ותודה על העזרה,

ל davidmzr:

טמפ' האויר שיוצאת מהפתחים עומדת על כ 8 מעלות. אין הצטברות קרח אלא רק טיפות כמו שאתה יכול לראות בתמונות שבתחילת השרשור.

ל danniel:

עכשיו נסעתי ברכב ונורת ה ABS כבתה. נראה לי שהיא נדלקת רק אחרי שאחד החיישנים נרטב.

בפעם הראשונה ששטפתי את הרכב השפריצו מים בלחץ על אותו גלגל חשוד (קדמי ימני) וגם אז נדלקה נורת ה ABS. אז היה צורך ללכת למוסך לפרק ולנקות את החיישנים ולאפס את התקלה דרך המחשב, רק אז כבתה הנורה.

שאלה נוספת, למה עלול לגרום לחץ יתר במערכת הקירור? משום מה יש לי הרגשה שכמות הגז שמילא המזגניסט גבוהה ממה שאמור להיות שם.

צחי.נ

פורסם
שלום לכולם ותודה על העזרה,

ל davidmzr:

בפעם הראשונה ששטפתי את הרכב השפריצו מים בלחץ על אותו גלגל חשוד (קדמי ימני) וגם אז נדלקה נורת ה ABS. אז היה צורך ללכת למוסך לפרק ולנקות את החיישנים ולאפס את התקלה דרך המחשב, רק אז כבתה הנורה.

.

מערכת ABS החיישנים והמחברים מתוכננים לעבוד גם בתנאי מזג אוויר קשיים כגון: שלוליות מים,שלג ומלח המפוזר על הכביש. התזת מים לא אמורה לגרום לשום תקלה בחיישני ה-ABS, ייתכן שהחיישן פגום או החיווט אליו לכן התזת מים גורמת לבעיות.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...