Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי משלם על תאונה שלא באשמתי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח ואני נוסע בכביש, במהירות החוקית (כמו תמיד...), ולפתע קופץ לי אדם לכביש, ואני נאלץ לסטות בחוזקה כדי לא להיתקל בו (לצורך הוויכוח, הכביש הוא חד מסלולי). בהנחה ואני נתקע במכונית חונה\עמוד\צלחת מעופפת, והמשטרה קובעת מעל לכל ספק שהתאונה לא באשמתי, האם לאיש שבגללו נגרמה התאונה יש אחריות חוקית\פיננסית על התאונה?

הרי ברור שהביטוח שלי משלם, אבל האם אני נדפק מבחינת השתתפות עצמית\עליית הפרמייה? לא יכולתי לעשות שום דבר כדי למנוע את התאונה, אז למה שאני אדפק מכל העניין?

סתם שאלה שעניינה אותי, לא קרה כלום.

פורסם
מאחר ולהולך רגל אין ביטוח, תאלץ לתבוע אותו בבית משפט עבור ההשתתפות העצמית ששילמת.

אבל הסיכוי שיקבע שכל האחריות לתאונה מוטלת עליו היא קלושה. רק לא מזמן היה פסק דין במקרה אחר אבל דומה. נהג 1 ביצע פנית פרסה ולא נתן זכות קדימה לנהג 2, שסטה כדי להמנע מפגיעה ב-1 אבל פגע בנהג 3 שבמקרה היה בסמוך. בית המשפט קבע שאת ההחזרים לנהג 3 ישלמו גם 1 וגם 2 למרות שהנהג הראשון הוא זה שיצר את הסיטואציה הבעייתית מלכתחילה.

מן הסתם, כל מקרה לגופו.

אז באופן כללי, אתה די נדפק, נכון? כלומר שקשה מאוד לדעת מי בדיוק אשם, וגם אם כן - אין הרבה אופציות חוקיות (מלבד תביעה שאורכת זמן כסף ועצבים רבים) לקבלת הכסף בחזרה...

פורסם

תיאורטית - הוא חייב.

מעשית - לך תמצא אותו, תתבע אותו, תקווה שכותרת התיק בבית המשפט לא תהיה "DK נגד אלפרון", תקווה שהשופט אכן מבין משהו בתחום ולא הושפע מהפרופוגנדה הממשלתית של "נסעת - תשלם", ואז תוכל לקבל חזרה את הכסף.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

הבעיה היא שרוב האנשים שבכלל לא מודעים לעובדה שהם גרמו לתאונה,

סיטואציה לדוגמא:

בכביש מהיר במהירות 110 רכב בנתיב השמאלי משתלב לימני בלי להסתכל,

הרכב בנתיב הימני נאלץ לשבור חזק ימינה כדי להמנע מפגיעה

התוצאה:

הרכב הסוטה ממשיך בנסיעתו ללא מפרע והרכב שנחתך זרוק איפושהוא אחרי שהוא ירד מהכביש, אין הרבה מה לעשות במצבים כאלה. לך תמצא את זה שחתך אח"כ.

כל חור שחור בלילה.... גם אגזוז.

פורסם

להזכיר את התאונה הקטלנית בצומת נחשונים?

מסחרית חתכה משאית סמיטריילר, אשר סטתה ימינה, אבדה שליטה ומעכה אפלאוז עם 4 אנשים, שסתם עמדה בצומת ונתנה זכות קדימה. המסחרית המשיכה כאילו כלום ולא נמצאה עד היום למיטב ידיעתי. ולו היו מוצאים אותו, אפשר להאשים את נהג המסחרית באחריות לתאונה והריגתם של 4 אנשים תמימים?...

בקיצור, מוזר ומשונה. :roll: אבל יוצא כאילו שעדיף לדרוס את הולך הרגל שקבץ מתחת לגלגלי מכוניתך, מאשר לבלום בחוזקה, לסטות, להסתכן באובדן שליטה על הרכב שעלולה לעלות ביוקר לאנשים תמימים בסביבתך: נוסעים ברכבך, רכבים סמוכים, הולכי רגל שסתם הולכים להם על המדרכה בטוחים ולא קופצים מתחת לגלגלים. האם תחשוב (תספיק לחשוב) על כל זה לפני שתדפוק ברייקס ותשבור הגה הצידה?

וכמה מקרים היו ועוד יהיו כאשר אנשים יצרו מצב מסוכן בכביש כי היה שם איזה בור שניסו לעקוף או שלא רצו לדרוס כלב/חתול?

לגוף העניין, גם הולך רגל יכול להיות אשם בתאונה, אך כאן אין דרך אחרת לקבוע זאת, אלא לערב את מערכת משפטית. תחשוב, לאתר את אותו הולך רגל, להגיש נגדו תביעה ולדרוש פיצוי נזקים, עו"ד, שנתיים-שלוש בדיונים - נניח הצלחת בכל אלה - השופט קבע אשמה של הולך רגל בלבד והטיל עליו אחריות לתאונת הדרכים ולנזקים שנגרמו בה... (בצדק ציינה לעיל be_roo, כל מקרה לגופו). מה הרווחת? השתתפות עצמית? צדק? סיפוק אישי?

*** ההודעה נערכה: תוקנו טעויות הקללדה ושגיאות קתיב ***

ט.ל.ח.

Reaching for Venus De Milo

But shes never gonna hold you tight

Styx - Killing The Things That You Love

• תוכן חדש...