Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אורקל

אם בבדיקות הלמדה תקין , ברוב המקרים החלפה של הממיר הקטליטי תפתור את הבעיה. למרות שתתכן בעיה נוספת במערכת ניהול המנוע בגלל 1.18% co שזוהי תוצאה לא כל כך נמוכה. העובדה שהco ירד בטורים גבוהים מצביעה על זה שאחרי שהממיר מתחמם הוא בכל זאת עושה עבודה, אבל לא מספיקה כי הוא כנראה עייף.

גם לי תמוהה הטמפרטורה, הייתה יודע אם המנוע רותח, לא?

שבת שלום

פורסם
שלום אורקל

אם בבדיקות הלמדה תקין , ברוב המקרים החלפה של הממיר הקטליטי תפתור את הבעיה. למרות שתתכן בעיה נוספת במערכת ניהול המנוע בגלל 1.18% co שזוהי תוצאה לא כל כך נמוכה. העובדה שהco ירד בטורים גבוהים מצביעה על זה שאחרי שהממיר מתחמם הוא בכל זאת עושה עבודה, אבל לא מספיקה כי הוא כנראה עייף.

גם לי תמוהה הטמפרטורה, הייתה יודע אם המנוע רותח, לא?

שבת שלום

המנוע היה בטמפ' רגילה לגמרי...אפילו הוונטות לא עבדו (פחות מ 90 או 95 מעלות)

פורסם

שלום חברים יקרים

אני באמצע תהליך של תיקון ליקויים במערכת הפליטה של רכבי - קליאו B שנת 99 מנוע 1.4 ידני.

התהליך עוד לא הסתיים וחשבתי להתייעץ איתכם על השתלשלות העניינים עד כה.

אני מתנצל מראש שאין בידי נתונים מדוייקים (טופסי הבדיקה לא בסביבה).

נתוני פתיחה - כל מערכת הפליטה (ממיר,דוד מרכזי ודוד אחורי) הוחלפה מיד לאחר קניית הרכב (לפני שנתיים וחדשיים).

מנוע הוחלף לפני כ-14 חדשים.

הרכב נכשל בטסט (לפני שנה) ולאחר החלפת חיישן חמצן עבר עם ערכים אופטימליים.

בעבר הקרוב (מספר חדשים) הייתה ברכבי בעיה בחיבור סעפת הפליטה לצינור שמוביל אל הממיר הקטליטי. הקונוס בקצה הצינור נשבר, מה שגרם לבריחת גזים רצינית.

תיקנתי את הבעיה (או לפחות כך חשבתי) ע"י יצירת קונוס שהולבש אל תוך הקונוס הישן.

לפני הטסט התחילו שוב רעשי בריחה מכיוון החיבור הנ"ל.

בטסט הראשון הרכב נכשל על ערך למדה גבוה (1.073), מה שהיה די צפוי (פשוט התפללתי שהמזל יאיר לי פנים :wink:).

ניגשתי לאגזוזן והוא תיקן את הבעיה ע"י חיתוך של הקונוס הישן מקצה הצינור וריתוך של קונוס שלם.

בעת התיקון הוא הראה לי שבנקישה על הממיר נשמעים רעשים של חלקים זזים בתוכו והזהיר אותי כי יתכן והממיר בסוף ימיו.

שאלתי האם יתכן שהחלק שנשבר מהקונוס נפל לתוך הממיר והוא אישר שאכן קיים סיכוי סביר לכך.

לאחר התיקון הרכב נכשל שוב - ערך למדה גבוה (אינני זוכר את הערך המדוייק - הוא היה נמוך מהבדיקה הראשונה אך עדיין גבוה מהמותר) ו-CO מעל 5.0% (זו לא טעות כתיב!).

כמובן שהחשוד המיידי היה חיישן החמצן.

לאחר החלפה של החיישן ערך הלמדה עומד על 1 עגול אך בסרק ה-CO מתחיל בסביבות 1.00% ויורד עם הזמן ל-0.60% (בבדיקה ארוכה יותר מחצי הדקה של הטסט).

בחיבור סורק נמצא כי כל חיישני ניהול המנוע תקינים.

נאמר לי שהחיישן התקול (מה שגרם לפליטת הרבה מאד CO כבר תקופה מסויימת) בצירוף חתיכת המתכת שמסתובבת בממיר, גרמו לפירוק שלו ולכן יש להחליף אותו.

מקריאה כאן בפורום הבנתי שאכן, ערך למדה של 1 וערך CO שיורד עם הזמן (פעילות איטית של הממיר) מצביעים על ממיר תקול.

יש לציין שבשלושת הבדיקות הממיר היה חם כנדרש.

רציתי לשאול-

א. האם הגיוני שהממיר סיים את חייו מהסיבות שנאמרו למעלה?

ב. מה יכול לגרום לחיישן חמצן לסיים את חייו תוך שנה בלבד?

תודה ולילה טוב,

צביקי

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

כאשר ערך הלמדה תקין, והCO גבוה, מצביע הנתון על ממיר שאינו יעיל. זאת בתנאי שאכן הממיר חם דיו. כדאי לתת כמה לחיצות גז חזקות במידת הסביר, טרם הבדיקה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הגעתי הביתה ויש בידי את הנתונים מטופסי הבדיקה.

לפני תיקון השבר בקונוס:

בסרק-

סל"ד סרק: תקין 760

CO: תקין 0.02

בסל"ד גבוה-

סל"ד: תקין 2500

למבדה: לקוי 1.083

CO: תקין 00

חום מנוע: תקין 82 מעלות

לאחר תיקון השבר:

בסרק-

סל"ד סרק: תקין 860

CO: לקוי 1.35

בסל"ד גבוה-

סל"ד: תקין 2500

למבדה: לקוי 0.865

CO: לקוי 5.46

חום מנוע: תקין 87 מעלות

(כתבתי בהודעה הקודמת שהלמבדה הייתה גבוהה בבדיקה השניה - מסתבר שטעיתי והיא הייתה נמוכה).

אין בידי טופס בדיקה לאחר תיקון החיישן מכיוון שחסכו ממני תשלום על עוד בדיקה וביצעו אותה ללא שעון עצר מופעל.

אני אזכיר שבבדיקה האחרונה הלמבדה הייתה 1 עגול וה-CO ירד באיטיות מ-1.00 לסביבות 0.60.

ברור לי שכל הסימנים מראים על ממיר גמור, אך הייתי שמח לקבל תשובה לשאלותי לגבי השתלשלות העניינים ומה גרם לנזק לממיר (בן שנתיים וקצת יש להזכיר).

אני פשוט לא רוצה להגיע למצב שבו ילך עוד פעם החיישן ובעקבותיו הממיר.

תודה שוב וסליחה על התגובה הכפולה.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

נראה כי באמת הממיר אצלך כבר לא תקין.

לגבי אורך החיים שלו, ממירים תחליפים לא מגיעים לאורך חיים של ממיר מקורי.

יש עוד מספר סיבות להזדקנות מהירה של ממיר, אותם תוכל למצוא אם תעשה חיפוש.

פורסם
..............אני פשוט לא רוצה להגיע למצב שבו ילך עוד פעם החיישן ובעקבותיו הממיר.

תודה שוב וסליחה על התגובה הכפולה.

לא אמור להתקלקל החיישן, ולא ממיר בעקבותיו.

בבדיקה הראשונה, היתה דליפת אוויר למערכת הפליטה.

הבדיקה השנייה (לאחר תיקון הדליפה), מראה חד משמעית על תערובת עשירה, ובקיצוניות. סיבות לכך רבות הן, איני רואה טעם לשער השערות, ובמיוחד לאור שהבדיקה השלישית מצביעה על ממיר שאינו יעיל דיו.

בהנחה שאת הסיבה לתקלה שתוצאותיה נראים בבדיקה השנייה תקנו, נשארת בעייה של ממיר, נראה שיש להחליפו, בכך, לסיים את התיקון.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שלום לכולם

ושוב מידי כמה שנים נכשלת בטסט בבדיקת זיהום.

האם מישהו יכול לדעת הפעם מה הבעיה

רכב דיהו סופר ריסר שנת 95

ממיר קטליטי הוחלף לפני כ-3 שנים עקב סתימה

וגם חישן חמצן

ולהלן תוצאות בדיקת הזיהום

CO-0.96 בסיבובי סרק

בטורים גבוהים

למבדה 0.99

CO-0.94

חום מנוע 83

הוספתי תוסף K44 שבוע לפני שניגשתי לטסט

אודה על תשובתכם

פורסם

פעולת ממיר לא ראויה.

יש לוודא שהגעת לבדיקה עם מנוע חם, להדגיש - ממיר חם ככל שרק ניתן. נתון הטמפ' של המנוע מצביע על ערך נמוך יחסית, ואולם, לא אפסול את עניין הטמפ' על הסף, שכן לא ידוע לי כיצד נבדקה הטמפ' עת הבדיקה.

מומלץ להגיע לבדיקה לאחר נסיעה "בריאה" , לא לדומם מנוע לפני הבדיקה (ואם אתה צריך לצאת מהרכב, שמישהו ישאר לשמור עליו) , שניות לפני הבדיקה מומלץ ללחוץ כמה מכות גז טובות, בגבול הסביר.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

משום מה הפסיקו לנטר את טמפ' המנוע בזמן בדיקת ערכי למדה. עשיתי טסט השבוע ושמתי שלא מנטרים את טמפ' המנוע באף רכב שנכנס למסלול הבדיקה ובמסמך מצויין טמפ' של 83 מעלות צלזיוס באופן אוטומטי.

אני אף פעם לא מחמם את המנוע או נותן לחיצות גז לפני הטסט ומכבה את המנוע בזמן ההמתנה ותמיד הלמדה אצלי 1.000 או 1.001.

כול בעל רכב שמגיע למכון טסטים בדרך כלל זה לאחר נסיעה של 15 דקות או יותר ככה שטמפ' המנוע והממיר מספיק גבוהה בכדי 'להשיג' ערכי למדה תקינים ככה שנראה לי מיותר לתת לחיצות ולא לדומם מנוע בזמן ההמתנה לטסט.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה על התגובה

לפני הטסט נסעתי נסיעה די ארוכה אבל לקראת הטסט אכן כובה המנוע

לצורך רישום

במוסך המליצו על ניקוי מזרקים בהתזה בתור התחלה ואם לא יעזור נחליף ממיר

האם כדאי לנסות לגשת לטסט שוב ולהשאיר את המנוע דלוק הפעם לאחר נסיעה ארוכה

או להקשיב לדעת המוסך ולעשות קודם ניקוי מזרקים או להחליף כבר את הממיר

מחכה לתשובה

פורסם

אני ממליץ לך לא לגשת לטסט נוסף לפני ביצוע סריקת תקלות ובדיקת 4 גזים ותיקון את הדרוש לתיקון.

לא נראה שניקוי מזרקים עשוי לפתור את הבעיה.

פורסם
...אני אף פעם לא מחמם את המנוע או נותן לחיצות גז לפני הטסט ומכבה את המנוע בזמן ההמתנה ותמיד הלמדה אצלי 1.000 או 1.001.....

חימום המנוע אינו בכדי לייצב את ערך הלמבדה.

...כול בעל רכב שמגיע למכון טסטים בדרך כלל זה לאחר נסיעה של 15 דקות או יותר ככה שטמפ' המנוע והממיר מספיק גבוהה בכדי 'להשיג' ערכי למדה תקינים ככה שנראה לי מיותר לתת לחיצות ולא לדומם מנוע בזמן ההמתנה לטסט...

הממיר אינו נמדד בערכי הלמבדה שלו, ומכות הגז נועדו לשפר את תוצאת ה CO , דבר שמוכח כיעיל במקרים מסויימים של ממירים שמיצו את תקופת יעילותם, ועדיין פעילים ברמה שאינה מספקת במצבים מסוימים.

בכלל, כאשר ממיר לא תקין, יש להחליפו.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני צודק---זו בדיוק הבעיה עם ממירים קטליטיים, הם מזדקים לאיטם. אם לא מדובר ברכב חדש תמיד כדאי להרים מעט את הטורים או לפמפם כדי לזרז חימום של הממיר. לרוב, בממירים ישנים זה יכול לעזור לעבור את הבחינה ולדחות את החלפת הממיר לשנה הבאה.

פורסם

אם הממיר הזדקן ולא מבצע את עבודתו כראוי יש להחליפו ולא להתעסק בכול מיני פטנטים שלא בטוח שבזכותם פותח האשכול יעבור את הטסט. לא חבל על הזמן והכסף של אגרת טסט נוספת ופגיעה באיכות האוויר שאנו נושמים בגלל ממיר לא תקין.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...