Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדכון חשוב לכל מי שנכשל בטסט על זיהום אוויר - איך לגשת נכון לבדיקת הגזים!

למי שלא קרא את ההודעות שלי אז שבוע שעבר ניגשתי לטסט, בפעם הראשונה נכשלתי בבדיקת זיהום אוויר בגלל שהCO היה גבוה.

שמתי תוסף גולדלייבל וברוב הזמן נסעתי רגיל (כלומר לחיצות פה ושם 8)) גמרתי את הרבע מיכל דלק שהיה וניגשתי שוב, הפעם לפני הטסט חיממתי טוב יותר את המנוע: נסעתי נסיעה של רבע שעה בעיר ואז בדרך למכון נסעתי בטורים גבוהים , הגעתי לעמדה ולא היה תור כמעט נכנסתי לטסט השני ונכשלתי שוב, הפעם הכל תקין פרט לבדיקת הלמבדה.

היום אחרי ששום מוסך לא קיבל אותי בפאת השעה המאוחרת שבה הגעתי, החלטתי אחרי התלבטות לגשת שוב לטסט בפעם השלישית בלי לערוך שום טיפול נוסף לרכב רק שהפעם חיממתי את המנוע בכך שנתתי מכות גז ועשיתי כמה סיבובים מסביב למכון שבהם אני נוסע רק בהילוכים 1 ו2 בין 3500 ל5000סלד~ זה לקח אולי 10דקות, נכנסתי למכון ושוב לא היה תור (סוף היום כמעט שלא קיבלו אותי לטסט גם) ופשוט הבדיקה עברה בלי מאמץ בכלל ישר הכל ירוק.

יצא לי CO בסרק 0.19 ובסל"ד גבוה יצא 0.17 שאלו תוצאות טובות לרכב בן 12, כשבהתחלה זה היה 0.6 ולדעתי זה בכלל לא בגלל התוסף אלא רק בגלל שחיממתי טוב את המערכת, ייתכן גם שהמכשירי בדיקה במכונים לעיתים מזייפים ולפעמים מכשילים רכבים שלא מזהמים מעבר לתקן - אז גם אם נכשלתם (במיוחד על תוצאות שלא חורגות בצורה מוגזמת מהתקן ובמיוחד בתוצאת הCO) זה לא בהכרח מעיד שיש בעיה שדורשת טיפול מיוחד אלא שאולי אתם נוסעים הרבה בעיר כמוני ומצטבר ג'יפה במערכות שצריך להעיף וכן להביא אותם לטמפרטורה אופטימאלית פשוט ע"י מכות גז וע"י טורים גבוהים בסרק ובנסיעה, עדיף שזה יהיה סמוך לכניסה לטסט, כשאתם נמצאים ליד המכון. אין צורך לנסוע קילומטרים רבים בשביל זה מספיק להביא את הרכב לטמפרטורת עבודה ואז לנסוע איתו 15 דקות של מכות גז וטורים גבוהים ליד המכון ואז ישר להכנס לטסט.

בהצלחה!

פורסם
עדכון חשוב לכל מי שנכשל בטסט על זיהום אוויר - איך לגשת נכון לבדיקת הגזים!....... אז גם אם נכשלתם (במיוחד על תוצאות שלא חורגות בצורה מוגזמת מהתקן ובמיוחד בתוצאת הCO) זה לא בהכרח מעיד שיש בעיה שדורשת טיפול מיוחד............ מספיק להביא את הרכב לטמפרטורת עבודה ואז לנסוע איתו 15 דקות של מכות גז וטורים גבוהים ליד המכון ואז ישר להכנס לטסט.

בהצלחה!

מעבר לזה שלא חידשת דבר (לגבי חימום הממיר ומכות גז, שעניין זה, אני מציין כמעט בכל תגובה שלי) הרכב שלך לא תקין. זה שיש שיטות שבהן הרכב יעבור את בדיקת הזיהום זה אחד. זה שהוא לא תקין, זו עובדה.

יתרה מכך, נתון הלמבדא של 0.96 שקפץ באחד הבדיקות, מראה על תקלה ברורה, שאינה אמורה לקפוץ אף לא לשנייה אחת עת ביצוע בדיקה זו, ושאינה קשורה לממיר.

להדגיש, רכב תקין יעבור טסט גם ללא מכת גז אחת, גם ללא חימום רציני לממיר, אפילו לא בטמפ' "עבודה" שאתה מכנה אותה.

אנחנו כאן, כדי לעזור גם במקרים "גבוליים", אבל לא להפוך את זה לנתון לכאורה שהאוטו תקין, והבדיקות לא מדוייקות, או לא נערכו בשנייה הנכונה, גם ברכבים לא תקינים, באם יערכות מס' בדיקות עם "משחקים" כאלה ואחרים, הסיכוי לתוצאה אחת טובה, קיים עד גבוה, בדיוק כמו במקרה שלך.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

חזרתי לדווח

היום הגעתי שוב לטסט.

ושוב האוטו נכשל על תערובת עשירה.

אבל הפעם גם המחשב שלי היה מחובר לאוטו וראיתי שהחיישן חמצן בכלל לא מראה תערובת עשירה.

הכנסתי את הבחור שעובד שם לרכב, והראתי לו את הנתונים מהמחשב.

אז הוא התחיל לגמגם ואמר שאולי יש חור בצינור אצלו בציוד.

הסתכלנו על הצינור וכמה מפתיע, כל החלק שמתחבר למכשיר שמחברים למפלט סדוק.

לאחר שהוא סידר את זה, האוטו עבר את הבדיקה בהצלחה.

הדבר היחיד שאני סידרתי באוטו ( ולא בטוח שהוא בכלל קשור), זה להדק את בית פילטר האויר, שכנראה בטיפול לא חיזקו טוב.

זה הביא את ערכי המתח הגבוהים בחיישן החמצן, לאחר עזיבת דוושה בסל"ד 2500, לירידה משמעותית בזמנים שלהם עד למצב שכמעט אין ערכים גבוהים לאחר עזיבת הדוושה.

טוב שהבאתי איתי מחשב, זה הלקח שלי מהעניין.

מעניין כמה רכבים נוספים נכשלו בבדיקה בגלל הציוד של המכון.

ותודה רבה לדני ודניאל שעזרו לי

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

ברור לי שלא חידשתי כלום בנושא אבל אולי זה יעזור לאנשים כי בתחילת התראד זה כתוב באריכות בין המשפטים ואני בכלל לא ראיתי שזה כתוב עד אתמול אז אולי זה יעזור.

לגבי הלמבדה אני מודע לכך שזה לא תקין, בבדיקה האחרונה זה יצא 0.98, מהן האפשרויות שיכולות לגרום לזה? לקחת בחשבון שהמנוע תקין ושאין חורים באגזוז

פורסם
חזרתי לדווח

היום הגעתי שוב לטסט.

ושוב האוטו נכשל על תערובת עשירה.

.....................הסתכלנו על הצינור וכמה מפתיע, כל החלק שמתחבר למכשיר שמחברים למפלט סדוק.

לאחר שהוא סידר את זה, האוטו עבר את הבדיקה בהצלחה.

............

הבעיה של התערובת העשירה, לא נבעה כתוצאה מכשל בחלק שמתחבר למכשיר. כשל כזה יגרום ההפך, עד למצב של התנתקות -יציאה מהליך הבדיקה, עקב נתון למבדה שיטפס אל מעל התקן, כלומר, אל הרבה מאוד מעבר ל 1.03 (תערובת ענייה), זאת מעבר לCO שירד אל ה 0 .

כל שקרה הוא, שהרווחת עוד בדיקה אחת, ובבדיקה זו הרכב עבר.

רוב הרכבים שנכשלים, באם היו נבדקים מספר פעמים רבות כמעט רצוף, עם או ללא הפסקות בין הבדיקות, אחת מהן או יותר, מניבה תוצאה של "עובר", כאשר רכב תקין, יעבור בכל בדיקה, ושוב, תקינות הציוד חשובה, אך במקרה זה, לא היא שהביאה לתוצאה של תערובת עשירה.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני

אולי הייתה להם בעייה אחרת במכשיר

כי מהלך העיניינים היה בדיקה נכשלה > הוצאת מכשיר הבדיקה ותיקונו > בדיקה נוספת

כל הזמן הזה ( 2 דקות ) הרכב היה בסרק באותו מקום.

בבדיקה ראשונה הלמבדה היה 0.880 וה CO היה 0.4, ובשנייה תקין

אבל יכול להיות שאני גם טועה בכל העניין

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

דני,

למרות שאני מבין את הגישה של "הרכב שלך לא תקין" ו"הפעם עברת אבל זה לא אומר כלום",

הרי שברור שאי אפשר לדרוש מהנהגים להתנהג בצורה ישרה ואכן לטפל בתקלות כאשר רוב הנהגים מראש

חושדים בבוחנים ובבדיקה עצמה - שאינם מהימנים ב-100% - ואף גרוע מזה.

המקרה שמתאר הבחור עם המחשב - מרגיז במיוחד. הרי נהג ממוצע עומד מול שוקת שבורה במקרה כזה,

מה הסיכוי שלו מול "ה"מכשיר שבודק? בעוד שהטענות כנראה תהיינה במקום - רק שאין דרך להוכיח אותן.

דווקא המקרים שבהם הרכב לא חדש לגמריי הם אותם מקרים שבהם שם בא לידי ביטוי הדיוק בבדיקה וההקפדה על תנאי הבדיקה,

או לחלופין חוסר הדיוק של הבדיקה וההוצאות המיותרות שנגרמות.

הבעיה היא כמובן במשרד התחבורה - שלא עושה מאמצים לשנות כלום, וכפי שהוא מאפשר למכון למכור לך נורות ומספרי רכב

באותו מקום ממש, ניגוד אינטרסים ברמה שגורמת לרצות להקיא - כך ברור שאינו עושה מאומה כדי לדאוג שמהלך הבדיקות יהיה קפדני - אבל ישר, מדוייק ומכוייל.

פורסם

המכשיר הוא זה שקובע באופן אוט' ומובנה בתוכנה, האם האוטו עובר את הבדיקה או לא, ולא הבוחן.

אמנם לא ערכתי מחקר, אך להערכתי, המקרים בהם נפגעים בעלי רכב כתוצאה ממכשור לקוי, שואף ל 0.

שורה תחתונה, לא עובר בד' זיהום אוויר בכל בדיקה או , כמעט בכל בדיקה, יש תקלה ברכב, כאשר, אם לא עובר בכל בדיקה, בכל מקרה, המע' אינה במיטבה.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודב לכולם ולדני בפרט - עברתי את הטסט

הוספתי תוסף (גולד לייבל) על חצי מיכל נסעתי כ- 250 ק"מ והגעתי לטסט לאחר נסיעה

לפני הבדיקה נתתי גז לחימום והכן הכל ביחד עבד ובבדיקת CO התוצאה היתה 0 - לא להאמין

ושוב תודה

פורסם

צריך עזרה דחוף.פולו 96

להלן הנתונים מהטסט:

סיבובי סרק:

סל"ד בסרק: 853

co :6.79

סל"ד גבוה:

למבדה: 0.95

co :3.00

חום מנוע: 84

בבדיקה במוסך כל הפרמטירים נימצאו תקינים.

הבדיקות במוסך כללו:

בדיקת חיישנים(חמצן,למדה:(החולף לפני חודשיים לחדש).

בדיקת גזים:תקין מלבד ה c0 .

אשמח להדרכה.

פורסם
...

בבדיקה במוסך כל הפרמטירים נימצאו תקינים.

....

בדיקת גזים:תקין מלבד ה c0 .

אשמח להדרכה.

כל הפרמטרים, לא יכולים להיות תקינים. או שלא זיהו נתון שגוי, או שישנה בעיה אשר לא מופיעה על מסך הסקנר, וזה בספק רב.

משהו פוספס, או שהבדיקה היתה לא מספקת.

אין סיבות רבות כ"כ לתערובת עשירה, כך שיש לזהותה.

ההדרכה הטובה ביותר היא, לגשת למישהו שמבין, וישנם כאלה.

דרך אגב, האם אתה יכול לספר להיכן נגשת לתיקון?

עוסק בנדל"ן.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום,

נכשלתי בזיהום אויר בבאלנו 98, התוצאות הן:

סיבובי סרק: CO - 2.55

סל"ד גבוה: CO - 3.34, למבדה - 0.92.

אני קראתי את השירשור, אבל בגלל שהתוצאות שלי חריגות ממה שראיתי, אני מבולבל בקשר לדרך הנכונה לפתרון הבעיה. ביום ראשון בבוקר אני הולך למוסך, אבל לפני זה, מה לדעתכם הדרך הנכונה לפתרון הבעיה.

תודה.

פורסם

אתה בדרך הנכונה וזה לגשת למוסך. יש למנוע תערובת דלק עשירה שמצביעה על תקלה במערכת ההזרקה, כנראה חיישן כמו תאויר או רכיב אחר מזייפים וגורמים לכך. עדכן אותנו לאחר בדיקת המוסך או התיקון.

פורסם

דניאל,

לפני שבוע החליפו באוטו אטם מכסה שסתומים. יכול להיות שבזמן הפעולה הזו נפגע משהו במערכת ההזרקה?

תודה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...