Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עיקר הבעיות ב 307 הן בעיות אלקטרוניקה קטנות-ומרגיזות,והן הבעיות שממאיסות על כל אדם את המכונית.

אותו כנ"ל לגבי הרנו מגאן II.

אם ה 307 היתה מציעה שילדה בעלת יכולות מדהימות כמו שהיה ב 306(ולא עוד)או נוחות נסיעה ברמה גבוהה-ניתן היה לסלוח לה על הבאגים הקטנים.

ל 307 2.0 נוחות נסיעה בינונית מינוס בעיר,ולבטח רחוקה מהמוניטין של היצרנית הצרפתית,המרווח הפנימי סביר בלבד והביצועים חלשים ב 1.6.

כמכונית,המזדה 3 עדיפה עליה כמעט בכל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ה- 307 אכן לא מהנוחות בקבוצה, ואני אישית מתקשה לסלוח לה על היותה הפיז'ו הראשונה שבגדה במורשתה.

אבל מאזדה 3 ?!

מטלטלת העצמות הזו?

מצטער. יש לנו מאזדה 3 במשפחה. בלתי נוחה בעליל. נכון ששלנו זוכה לביקורת חדה במיוחד ממני, כי במקביל אליה אני נוהג ב- C5 ו- BX, אבל זה מאפשר לי להבחין בקלות רבה בתכונתה הבוטה ביותר.

המכונית הזו מעולם לא נהגתה כמשנעת משפחות סולידית כפי שהיתה הלאנטיס קודמתה. זה שבארץ הפכו אותה למשפחתית הנמכרת ביותר - זו עדות ליכולת השיווק המופלאה של "דלק מוטורס" אל מול לקוחותיהם בחברות הליסינג.

המתלים של המכונית הזו אינם סבירים במשפחתית מודל 2007, ואיכות שלדתה אינה מפצה על כך כשהיא משודכת למנוע 1.6 ותיבה אוטומטית מוכוונת אוטוסטרדות אמריקאיות. מילא 2.0 ידנית, אבל גרסת עם ישראל פשוט בלתי ראויה.

פורסם

היא לא חפה מחסרונות (בראש ובראשונה, 4 הילוכים. זה מעט מדי, ויוצר "בורות" מתסכלים ביחסי ההעברה), אבל היא התיבה האוטומטית היחידה שאפשר לנהוג איתה.

לא לנסוע. לנהוג.

מצטרף לאמירותיך על יתרונות ה AL4 עבור ה"נהג", למרות שאיני בטוח שנבנתה לצורך זה - לדעתי תכונותיה היחודיות (נעילת ממיר מומנט, "למידת" סגנון דוושה) נועדו בעיקר לחסכון בדלק בחישוב הכולל. כלומר פתרון שנותן לך לגהץ באיילון (או כל כביש מהיר אחר בצרפת) בחסכון אבל גם לנהוג מהר כשצריכים.

גם אני כנהג AL4 בסופו של דבר מסמפט את התיבה הזו ולרוב נהנה. לא הייתי מחליף אותה ברוב האחרות (DSG :-)). אבל אני בכל זאת מתרשם, שאיכותה נופלת מאחרות - במיוחד בכל הקשור לרעידות וזעזועים בהחלפות הילוכים, שקשה לי למצוא להן צידוק. אז בסוף הגיר משקף את הדילמה הקלאסית בקניית צרפתיה חדשה: האם תהיה מוכן לספוג את הדברים האלו כדי לקבל מוצר "אחר", ייחודי ובשורה התחתונה טוב יותר.

פורסם

אחת התוצאות של נעילת ממיר המומנט היא, אכן, חסכון בדלק (לטענת פז'ו צורכת 307 אוטומטית 0.2 ליטר יותר מידנית במדידה משולבת).

לתוכנה המנהלת את התיבה (ועליה עיקר הדיון) אין קשר לחסכון בדלק. שום דבר מהדברים שהיא עושה אינו תורם לצריכת הדלק. אם כבר, אז להיפך (תמיד תשאף להיות בהילוך הגבוה ביותר אם ברצונך לחסוך דלק. התיבה הזו אינה נוהגת תמיד על-פי הכלל הזה).

דרך אגב, אנשים נוטים לבלבל את התיבה הזו עם תיבות המתיימרות "ללמוד" את מאפייני הנהג.

התיבות הללו בסך הכל משנות את הסל"ד שבו מועברים ההילוכים. בזה אין כל קושי. המורכבות היא בנסיון "לנחש" באיזה הילוך הנהג ירצה להיות תיכף.

במשימה הזו (שכמעט אף תיבה, גם לא "לומדת", אינה מתיימרת לקחת על עצמה) ה- AL4 עומדת בכבוד (כל עוד מדובר בנהג שבא ממכונית ידנית, ולא בכזה שראה תיבה ידנית רק בתמונות).

פורסם

כבעלים של 2 רכבים עם התיבה הנ"ל (מאגאן + פיקאסו) , אני יכול בהחלט להגיד שמנוע 2 הליטר של הפיקאסו נותן נופך הרבה יותר חיובי לתיבה, היא חלקה לחלוטין, ומתנהגת בצורה שונה לחלוטין מזו שבמאגאן אשר מצוידת במנוע 1.6 ליטר.

שם התיבה עצבנית יותר, יש פה ושם היסוסים ושיהוקים, אך בכללי התיבה עושה את המוטל עליה, אך הילוך חמישי בהחלט נדרש., וסידור מחדש וצימצום הפערים בין 3 ההילוכים הראשונים..

לגבי ה 307, מנסיון משפחתי של 2 רכבים אצל הורי אישתי, ה307 מודל 2002 ביצעה את המוטל עליה בצורה נאמנה ללא כל בעייה, והיא הוחלפה לפני כשנתים לאחר שהצילה את חמותי מתאונת חזית עם נהג שיכור שדהר דרך גדר הפרדה לחזית ה 307..

ה 307 השנייה היתה מצוידת עם מנוע 2 ליטר, שירתה 3 שנים נאמנות, הוחלפו שסתומי גיר חשמלי באחריות, והיא הוחלפה לטובת C4 חדשה..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

דרך אגב, אנשים נוטים לבלבל את התיבה הזו עם תיבות המתיימרות "ללמוד" את מאפייני הנהג.

התיבות הללו בסך הכל משנות את הסל"ד שבו מועברים ההילוכים. בזה אין כל קושי. המורכבות היא בנסיון "לנחש" באיזה הילוך הנהג ירצה להיות תיכף.

אתה בטח מכיר את התיבה טוב ממני, אבל כאשר נוהגים במתינות היא נוטה למהר להילוכים וגבוהים וחשוב מכך מהססת להוריד בהאצה. זה קיים להבנתי בעיקר על מנת לחסוך בדלק. להפך כאשר נוהגים בנמרצות, אז התיבה שואפת דווקא להילוכים הנמוכים (מהססת להעלות). זה בדיוק מאפיין הלמידה שפיז'ו וסיטרואן גם מפרסמים ללקוחות ("auto-adaptive").

• תוכן חדש...