Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה ללא מזגן. למה מה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

יום חם. השמש קודחת. האם אתה פותח את החלונות ברכבך או סוגר אותם ומפעיל את המזגן ?  

178 הצבעות

1. 1. יום חם. השמש קודחת. האם אתה פותח את החלונות ברכבך או סוגר אותם ומפעיל את המזגן ?

• תמיד סגורים (בשביל זה יש מזגן)
    • תמיד פתוחים (אין כמו אויר "צח")
    • סוגר בעיר ופותח מחוץ לעיר
    • פותח בעיר וסוגר מחוץ לעיר

פוסטים מומלצים

• תגובות 250
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני כבר בודק את הנושא הזה לא מעט זמן.

בנסיעות בין-עירוניות בלבד הפוקוס המשפחתית מגיעה לצריכת דלק של 12.3-12.5 ק"מ לליטר בחורף, בלי מזגן, עם חלונות פתוחים ברוב הגדול של הזמן.

בקיץ, עם משגן שדולק כמעט תמיד, צריכת הדלק מגיעה ל- 11.9-12 ק"מ לליטר, אני מניח שבכל מכונית זה יהיה שונה, אבל אלו הנתונים שהגעתי אליהם אחרי בערך שנתיים של בדיקות.

כן, משעמם לי.

פורסם
כן אבל המפוח עובד על המצבר, שנטען מהאלטרנטור בקיצור - מבזבז דלק.

הכי טוב חלונות סגורים וזהו.

וטמפרטורה בתוך הרכב שהולכת ומטפסת.

דיסקו - נעים לך להגיע לעבודה רטוב מזיעה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני כבר בודק את הנושא הזה לא מעט זמן.

בנסיעות בין-עירוניות בלבד הפוקוס המשפחתית מגיעה לצריכת דלק של 12.3-12.5 ק"מ לליטר בחורף, בלי מזגן, עם חלונות פתוחים ברוב הגדול של הזמן.

בקיץ, עם משגן שדולק כמעט תמיד, צריכת הדלק מגיעה ל- 11.9-12 ק"מ לליטר, אני מניח שבכל מכונית זה יהיה שונה, אבל אלו הנתונים שהגעתי אליהם אחרי בערך שנתיים של בדיקות.

כן, משעמם לי.

אתה לא מבודד נתונים (ביום חורפי ללא גשם או סערה צפויה צריכה נמוכה יותר מיום חם).

ניסוי שאני יכול לחשוב עליו הוא נסיעה על כביש הסרגל ברכב עם מחשב דרך - על צריכה רגעית (ובקרת שיוט כמובן)

צריך לחזור על אותו מקטע ארוך כמה פעמים בשני הכוונים בשביל למזער טעויות מדידה.

כמובן באותו יום ולהגיע עם מנוע שהגיע מראש לטמפרטורת העבודה.

פורסם
אתה לא מבודד נתונים (ביום חורפי ללא גשם או סערה צפויה צריכה נמוכה יותר מיום חם).

ניסוי שאני יכול לחשוב עליו הוא נסיעה על כביש הסרגל ברכב עם מחשב דרך - על צריכה רגעית (ובקרת שיוט כמובן)

צריך לחזור על אותו מקטע ארוך כמה פעמים בשני הכוונים בשביל למזער טעויות מדידה.

כמובן באותו יום ולהגיע עם מנוע שהגיע מראש לטמפרטורת העבודה.

אני אשתדל לעשות את זה ב431 ביום שישי בדרך למכללה למנהל

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

מכיוון שהמוזיקה המתנגנת ברכב היא לא בשפה שכיחה. אני מעדיף לא להשמיע אותה לכל העוברים ושבים. המזגן דולק תמיד.

בחורך מדחס המזגן מכובה והמאורר פועל לבד. כך שמתקבל אפקט של פתיחת חלונות כשהם סגורים

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

בחורף בדרך כלל מספיק האוויר שיוצא מהפתחים (גם בלי להפעיל אוורור)

או לפתוח חריצים ממש קטנים בחלונות הקדמיים.

בקיץ חלונות פתוחים לרווחה בעיר (עם כל הג'יפה שבעניין) וברגע שאני מגיע ל80 קמ"ש על מהיר אני פותח מזגן.

אחרי השקיעה בדרך כלל חלונות פתוחים מלא בעיר וחריצים במהיר.

אצלי המזגן ממש יונק את הנשמה של המנוע אז אני משתדל כמה שפחות אבל יש ימים שזה בלתי נסבל.

אגב, אצלי כשאני מפעיל רק אוורור יש ריח ממש רע שנכנס לרכב אז אני מעדיף כבר לפתוח חלונות, יש לכם השערה למה?

האם האוויר שמגיע דרך אוורור ודרך המזגן זה לא מאותם פתחים? זה לא עובר במסנן?

ואיך אפשר לנקות את הפתחים האלה בלי לפרק?

פורסם

נשאלת השאלה המרכזית והיא, האם קיימת קורולציה בין קבוצת המדגם שלא מדליקה מזגן ברכב מטעמי חסכון ובין הקבוצה שמנסה בעזרת ניהול דו"חות אקסל קפדניים לצמצם את השימוש במספר ריבועי הנייר טואלט לכל חיר@ון. :roll:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הגרר הנוסף שנוצר בפתיחת החלון עולה על שדידת הכוח שנוצרת מהפעלת המזגן?

המזגן מתעלק ישירות על המנוע ושודד ממנו כוח בעוד שהגרר מפתיחת החלון נראה לי זניח לעומתו...

חוץ מזה, אני תמיד פותח כמה חלונות,כדי לאפשר זרימת אויר חופשית עד כמה שאפשר.

הגרר ממש לא זניח מפתיחת חלון. בתוכנית myth busters הם בדקו את זה מדעית והגיעו למסקנה כי בנסיעה

במהירות של עד 80 קמ"ש עדיף חלונות פתוחים וללא מזגן ומ-80 קמ"ש ומעלה עדיף מזגן וחלונות סגורים כי הגרר

כבר נעשה משמעותי!

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם
יש לי שאלה בקשר לצריכת הדלק.

באיזה רכב צריכת הדלק תהיה גבוהה יותר? ברכב שחלונותיו פתוחים או ברכב שנוסע עם חלונות סגורים ומזגן פועל?

מדובר על נסיעה בין עירונית, 90 קמ"ש נניח.

תשובתי מבוססת על ניסוי שבוצע בתוכנית הטלוויזיה מכסחי המיתוסים.

בעקרון, במהירות של 80 קמ"ש בערך, הגרר/חיכוך שנוצר מנסיעה עם חלונות פתוחים גדל באופן כזה שנסיעה עם חלון פתוח יותר בזבזנית בדלק לעומת נסיעה עם מזגן.

אמנם זה תלוי בגורמים שונים, כגון מהירות הרוח, צורת הרכב (אווירודינמיות), תקינות המזגן וכו' - אך ברכב ממוצע לוקחים בחשבון מהירות של 80 קמ"ש כמהירות גבולית בה כדאי לעבור למזגן

• תוכן חדש...