Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זיהוי רכב

ddgil
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חן כמובן צודק, ואין שום לאדה, שהתבססה על פיאט 125. הדגמים המפוארים יותר, עם הפנסים הכפולים מקדימה, כמו בתמונה שפורסמה כמה הודעות מעל, הם מעין פיאט 124 ספיישל.

בשנת 1980 בוצעה מתיחת פנים די מקיפה, הפנסים הקדמיים הפכו למלבניים, העיצוב הכללי לרבוע ו"מודרני" יותר - דגמים 4 [סטיישן], 5, ו 7. דגמי 4 ו 7 שווקו בישראל בשנות ה 90, ומיוצרים עד היום, אבל כבר לא במפעל הראשי של לאדה,אלא בכמה מפעלים קטנים.

מחיר רכב חדש כזה ברוסיה עומד היום על כ 4500$

------------------------------------------

אני מעלה תמונה של ג'יפ רוסי אחר, מוכר הרבה פחות, ובעל מפרט טכני ייחודי ולא שגרתי בעליל - מנוע V4 מקורר אוויר 1.2 ליטר 40 כ"ס ממוקם לפני הציר הקדמי, במצב 2X4 הגלגלים הקדמיים מונעים, ולא האחוריים, בסיס גלגלים - 1.8 מטר, 4 מתלים נפרדים, משקל עצמי 940 קילו, דיפרנציאל אחורי ננעל, הסרנים ממוקמים מעל מרכז הגלגילים כמו באונימוג ובהמר, אין יחס העברה נמוך בטרנספר, אבל יש הילוך ראשון נמוך מאוד עם יחס ההעברה 7.2 , מרווח גחון 28 ס"ם.

זה בוודאות פיתוח מקורי ולא העתקה ממישהו ( המנוע בכל זאת כנראה מבוסס על BMW 700)

l.jpg

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
טעית,נימרוד.

דגמי הלאדה הראשונים,וגם אלו שבאו אחריהם,היתבססו על ה 124.

ה 125 היתה ארוכה ורחבה יותר,צויידה במנוע 1.6 TC,וההבדל העיקרי בינה לבין ה 124 היה במיכלול הסרן האחורי-ל 125 היה סרן "חי" ניתמך ע"י קפיצי עלים,בעוד של 124 היה סרן שניתמך ע"י קפיצי סליל ומוט פנהרד.

.

אני לא מאמין שהגעתי ליום הזה, אבל צר לי חן, אתה טועה :-D.

להלן תרגום מאמר מפרבדה מלפני 41 שנה, המתאר את ההסכם עם פיאט לבניית דגמי 124 ו 125 בבריה"מ:

RUSS - THE GESTATION OF THE SOVIET FIAT 124/VAZ-2101/"ZHIGULI" F-80

This led to another protocol, signed in Turin on May 4, 1966

between the USSR Ministry of Foreign Trade and Fiat and finally

to a "general agreement" concluded in Moscow on August 15, 1966.[2]

As is well known, the agreement provided for the construction

of a huge plant at Tolyatti (formerly Stavropol) on the Volga

which was to manufacture passenger cars, station wagons and spare

parts under licence from Fiat. The original schedule stipulated

an eventual capacity of 600,000 units a year,[3] but this was

subsequently raised to 660,000 units a year.[4] Of the former total,

350,000 were to be modified versions of the popular Fiat 124,

200,000 were to be variants of the Fiat 125 and 50,000 were to

be station wagons.[5] Series production of the Fiat 124 type was

to commence in 1969 and output of the Fiat 125 version was set

for 1970.[6] The Soviet prototype was christened the VAZ-2101

(VAZ standing for Volzhski Avtomobilny Zavod) and the final product

will reportedly be called the "Zhiguli," after the mountain

range visible from the Tolyatti plant.

רק דגמי 2101 ו2102 התבססו על ה 124. דגמי 2103-2106 התבססו על דגמי 125, ובסופו של דבר מאחר ויוצרו לאורך הרבה יותר שנים, היו הרוב למעשה.

ההבדל בין ה 124 ל 125 לא היה גדול. השוני העיקרי היה באורך,בפנלים של הקופסא הקדמית והאחורית, במנוע, ובקפיצים של הסרן האחורי שב 124 היו סלילים וב 125 היו עלים. בלאדה 6 היו בוודאות קפיצי סליל על מרכב של 125. לגבי הדגמים האחרים, אין לי עדיין תרשימים, אבל אם תכניס אותי לאמביציה, אמצא גם את זה.

נמרוד

פורסם

למרות מה שכתוב בהסכם, נימרוד טועה וחן צודק. המפעל ברוסיה אולי הוסמך לייצר דגמי פיאט 125, אך בפועל הם לא יוצרו.

אי דיוק נוסף- כמות הסטיישנים שיוצרה בפועל הייתה הרבה יותר קטנה משליש מהיקף הייצור השנתי. (בהסכם מדובר על 200 אלף סטיישנים מתוך 600 אלף מכוניות בשנה)

הפירוט הבא מבוסס על חומר ברוסית, שקיים בשפע ברשת :

לאדה 2101- סדאן מנוע 1200 - מבוססת על פיאט 124 מודל 1966.

לאדה 2102- אותו דבר במרכב סטיישן

לאדה 2103- סדאן מנוע 1500- מבוססת על פיאט 124 ספיישל מודל 1968.

לאדה 2106- סדאן מנוע 1600- מבוססת על פיאט 124 ספיישל מודל 1972 (כלומר לאחר מתיחת פנים).

הרכב הזה אכן היה הדגם הנמכר ביותר של לאדה.

בשנת 1980 בוצע שיפור מסויים לדגמים הישנים, הם קיבלו פנסים מלבניים, פוגשים חדשים, שינויי עיצוב פנים וחוץ, ולאדה רואה בהם סידרת דגמים חדשה לגמרי:

2105- משנת 1980 -דגם בסיסי ,מחילף את 2101

2107- משנת 1982- דגם "מפואר" מחליף את 2103

2104- סטיישן - משנת 1984 - מחליף את 2102

שני האחרונים נמכרו בארץ באופן סדיר באמצע שנות ה 90, והם מיוצרים עד היום במפעלי משנה.

לכולם מתלה אחורי עם קפיצי סליל. שינוי בולט לעומת פיאט 124- בלמים אחוריים תוף ולא דיסק.

כולם בגודל זהה פחות או יותר.

משנת 1984 סדרת דגמים חדשה לגמרי, עם הנעה קידמית (סמארה, פורמה)

2108- הצ'בק 3 דלתות

2109- הצי'בק 5 דלתות

21099- סדאן 4 דלתות

דווקא הדגמים האחרונים האלו כבר לא מיוצרים, והם הוחלפו בסידרת דגמים חדשה, שלו מוכרת בארץ.

פורסם

אני לא מאמין שהגעתי ליום הזה,אך צר לי נימרוד,אתה טועה :roll:.

כל גירסאות הלאדה היתבססו אך ורק על ה 124.

מעתה אני יושב ליד מסך המחשב ומחכה לתמונה של לאדה עם קפיצי עלים מאחור,ומקווה שאני לא יצטרך לבלות את כל הערב כאן..

זיכיון הייצור של ה 125 הועבר למפעל FSO הפולני והם יצרו אותה שנים ארוכות,ביחד עם ה 126 הקטנטונת וגירסת האצ'בק מוזרה למראה שניקראה פולונז.

גם ה FSO 125 לא בדיוק היתה אותה מכונית-המנוע היה שונה,ולא כלל גל זיזים עליון כפול.

מצאת למי להאמין,לפרבדה..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אני לא מאמין שהגעתי ליום הזה,אך צר לי נימרוד,אתה טועה :roll:.

כל גירסאות הלאדה היתבססו אך ורק על ה 124.

מעתה אני יושב ליד מסך המחשב ומחכה לתמונה של לאדה עם קפיצי עלים מאחור,ומקווה שאני לא יצטרך לבלות את כל הערב כאן..

זיכיון הייצור של ה 125 הועבר למפעל FSO הפולני והם יצרו אותה שנים ארוכות,ביחד עם ה 126 הקטנטונת וגירסת האצ'בק מוזרה למראה שניקראה פולונז.

גם ה FSO 125 לא בדיוק היתה אותה מכונית-המנוע היה שונה,ולא כלל גל זיזים עליון כפול.

מצאת למי להאמין,לפרבדה..

אם אני לא טועה היה לפני כמה שנים מכונית מסחרית פולנית בשם פולונז. הם נעלמו מהשטח

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

רכב אואז/UAZ זה פיתוח מקורי.

יכול להיות שמדובר פה בעתקה של אופי. אני לא בטוח אבל אואז-מסחרי די דומה ל Jeep משנות ה50, במיוחד הדגמים ראשונים.

אבל, מיבחנת שילדה, מנוע, גיר אין פה שום חיקויים.

1. UAZ-452 מ1966

2. UAZ-450 1958-1965

3. UAZ-450D 1958-65

4. Jeep 1957

UAZ-452.jpg

UAZ-450.jpg

UAZ-450D.jpg

JeepMilitary-1957DerolTreat.jpg

פורסם

חן ונמרוד,

ה-125 התבססה על ה-124 ועל ה-1300/1500 הישנה, בתוספת פיתוחים יחודיים ל-125.

הרצפה, כולל מתלה העלים האחורי, היא מה-1300/1500.

תא הנוסעים הוא מה-124. תא המטען ותא המנוע הם יחודיים ל-125. ל-124 תא מנוע שטוח בגובה

הכנפיים - ל-125 כנפיים מעט גבוהות (כמו בלאדות החדשות).

ה-125 גם ארוכה יותר -4.223 לעומת 4.402 מ'.

עוד הבדל בולט: ב-124 הגלגל הרזרווי ישב בתא המטען בתוך הכנף השמאלית, וב-125 בשקע

שבתחתית תא המטען.

אם מישהו יוכל להשיג נתונים לגבי הלאדה - מה אורכה ואיפה הגלגל הרזרווי נוכל להכריע אם היא יותר

124 או 125.

:turn-l:
פורסם

בלאדות הגלגל הרזרבי יושב בתא מטען בכנף.

האורך הנכון של הרכב הוא 4.042 מ' לפי CARSFROMITALY.NET

http://www.carsfromitaly.net/fiat/popups/124berl_dims.html

האורך של לאדה 2101 הוא 4.043 לפי אתר רוסי מאוד מכובד (שורה רביעית במפרט)

http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/12107.html

לאדה 2106 - זו שלגביה נימרוד טוען שמבוססת על פיאט 125 - 4.166 מ'.

http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/12121.html (גם שורה רביעית)

פיאט 125 -4.223 מי

http://www.carsfromitaly.net/fiat/popups/125dims.html

הוכחה נוספת - בסיס הגלגלים של פיאט 124 ושל לאדה 2101 וגם של 2106 -2.420 מ'

של פיאט 125 - 2.505 מ'

מקווה שאין יותר ספקות לאף אחד

פורסם
האורך הנכון של הרכב הוא 4.042 מ' לפי CARSFROMITALY.NET

צודק - טעות הקלדה...

אני מסכים שהלאדה מבוססת 124 בלבד. אני מניח שהסיבה לבלבול היא "העיצוב מחדש" שעשו לאדה לחזית, מכסה

מנוע ותא מטען לכיוון זוויתי יותר המזכיר את ה-125 יותר מה-124 - אבל איננו שייך ל-125 (אמנם ללאדות כמו ל-125 גריל

מוטה קדימה אבל מכסה המנוע והכנפיים שטוחים לחלוטין, שלא כמו ה-125.

המידות ובסיס הגלגלים מוכיחים כי הלאדה יושבת על רצפת 124.

למעשה לאדה עשו שינויים רבים ומעט חלקים בלאדה מתאימים ל-124. או להפך.

:turn-l:
פורסם

אני מעלה תמונה של ג'יפ רוסי אחר, מוכר הרבה פחות, ובעל מפרט טכני ייחודי ולא שגרתי בעליל - מנוע V4 מקורר אוויר 1.2 ליטר 40 כ"ס ממוקם לפני הציר הקדמי, במצב 2X4 הגלגלים הקדמיים מונעים, ולא האחוריים, בסיס גלגלים - 1.8 מטר, 4 מתלים נפרדים, משקל עצמי 940 קילו, דיפרנציאל אחורי ננעל, הסרנים ממוקמים מעל מרכז הגלגילים כמו באונימוג ובהמר, אין יחס העברה נמוך בטרנספר, אבל יש הילוך ראשון נמוך מאוד עם יחס ההעברה 7.2 , מרווח גחון 28 ס"ם.

זה בוודאות פיתוח מקורי ולא העתקה ממישהו ( המנוע בכל זאת כנראה מבוסס על BMW 700)

אז זהו, ש....לא.

בלי לפגוע בעלעלים/ענפים וכדומה, המקוריות הרוסית התמקדה בארכיטקטורה, אלכוהול, מוזיקה, ק.ג.ב, צבא, סטאלין,ותיאטרון..

נא להכיר - מונגה.

יוצר בין השנים 56' - 68' (d.k.w). הנעה כפולה, בתחילה - שלושה צילינדר שתי פעימות, אשר הוחלף ל - 4 צילינדר "קונבנציונאלי" ב65'. ולמעשה היווה את הבסיס של לא אחרת מאשר האודי קווטרו של 80': מכלולי המונגה (למעשה של ה"אילטיס" אשר החליף את המונגה..) הושתלו בגוף של האודי 80 קופה, בשידוך מנוע חמישה צילינדר טורבו מהאודי 200 - וכך נולדה אגדה מוטורית..

פורסם
האואז המדובר הוא אמנם פיתוח מקורי, אבל מתבסס כולו על העתקה של הדור הראשון של המרצדס G מבית פוך. למעשה ה"ג'יפ" של אואז, שהועתק כולו (מהשלדה ומטה) מהG, תרם את איבריו לואן.

כאן:

http://www.jeepolog.com/402.html

תוכלו לקרוא על חברנו חיים רכס, שבבעלותו שני אואזים, שאחד מהם עבר השתלת מערכת כוח של G, בלי שום התאמות- הכל מתאים בול.

אסף.

קודם כול, העיצוב הוא לא מקורי,

הנה המקור:http://en.wikipedia.org/wiki/Jeep_Forward_Control

אסף,

אין כול קשר בין ה469 שהישתמש בכול המיכלולים של ה69(חוץ מהמנוע והגיר) לכול רכב שנבנה בגרמניה אי פעם.

אתה מוזמן כרגיל לבקר וליבדוק לעצמך.

פורסם
רכב אואז/UAZ זה פיתוח מקורי.

יכול להיות שמדובר פה בעתקה של אופי. אני לא בטוח אבל אואז-מסחרי די דומה ל Jeep משנות ה50, במיוחד הדגמים ראשונים.

אבל, מיבחנת שילדה, מנוע, גיר אין פה שום חיקויים.

אתה חושב?

יש לי חדשות בשבילך, ובתור אחד שמחזיק אחת מהנבלות האלה

כמעט הכול מועתק, וממש בדיוק

וזה המזל שלי.

למרות שהבעיה המקורית שרוב החלקים שיכים לרכבים לפני מלחמת העולם השניה, מעיצוב אמריקאי

אין לי בעיה למצוא חלקים לעגלה, הכול מועתק מפורד או מדודג

לזכותך, השילדה והסרנים הם עיצוב מקורי, אבל זהו.

פורסם
האואז המדובר הוא אמנם פיתוח מקורי, אבל מתבסס כולו על העתקה של הדור הראשון של המרצדס G מבית פוך. למעשה ה"ג'יפ" של אואז, שהועתק כולו (מהשלדה ומטה) מהG, תרם את איבריו לואן.

כאן:

http://www.jeepolog.com/402.html

תוכלו לקרוא על חברנו חיים רכס, שבבעלותו שני אואזים, שאחד מהם עבר השתלת מערכת כוח של G, בלי שום התאמות- הכל מתאים בול.

אסף. .

מרצדס יצאה לשוק ב1979 ואואז469 התחילו ליצר ב1973. אם כך אז מרצדס זה חיקוי של אואז :lol::-)

תשובה פשוטה. יש חיקויים ויש דוורים דומים.

גם מרצדס וגם אואז בנויים לאותן מתרות – רכב צבאי חזק ועמיד וגם אוסטרים ורוסים בשנות ה60-70 כבר הייה להם הרבה ניסיון עצמי בפתוח רכבים 4x4 ובסוף הם יגיעו לפתרונות דומים אחד לשני

אז זהו, ש....לא.

בלי לפגוע בעלעלים/ענפים וכדומה, המקוריות הרוסית התמקדה בארכיטקטורה, אלכוהול, מוזיקה, ק.ג.ב, צבא, סטאלין,ותיאטרון..

נא להכיר - מונגה.

יוצר בין השנים 56' - 68' (d.k.w). הנעה כפולה, בתחילה - שלושה צילינדר שתי פעימות, אשר הוחלף ל - 4 צילינדר "קונבנציונאלי" ב65'. ולמעשה היווה את הבסיס של לא אחרת מאשר האודי קווטרו של 80': מכלולי המונגה (למעשה של ה"אילטיס" אשר החליף את המונגה..) הושתלו בגוף של האודי 80 קופה, בשידוך מנוע חמישה צילינדר טורבו מהאודי 200 - וכך נולדה אגדה מוטורית..

אותו מקרה - זה לא חיקוי. יש לנו שני רכבים דומים (אפשר גם להוסיף לרשימה DAF 66

Citroen Mehari, Trabant) .

יודעה מה, אזוב את רכב בתמונה למלה – זו גרסה אזרחית, וכך גרסה צבעית. היא אפילו יותר דומה ל DKW

1. Luaz 969 (אזרחי)

2,3,4. Luaz 967 (צבעי)

5. DAF 66

Luaz-969a-2.jpg

LUAZ-967-1.jpg

LUAZ-967-3.jpg

Luaz-967m-1.jpg

DAF 66.jpg

פורסם
אתה חושב?

יש לי חדשות בשבילך, ובתור אחד שמחזיק אחת מהנבלות האלה

כמעט הכול מועתק, וממש בדיוק

וזה המזל שלי.

למרות שהבעיה המקורית שרוב החלקים שיכים לרכבים לפני מלחמת העולם השניה, מעיצוב אמריקאי

אין לי בעיה למצוא חלקים לעגלה, הכול מועתק מפורד או מדודג

לזכותך, השילדה והסרנים הם עיצוב מקורי, אבל זהו.

שילדה וסרנים זה כבר חצי אוטו. יופי

הלאה. מנוע של אואז זה מנוע מקורי רוסי מבוסס על פיתוחים אמריקניות.

למה רק מבסס ולא חיקוי ב100%? מסיבה פשוטה : חוסר דלק טוב, מצב כבישים, חוסר שירות ומוסחים לא נתנו הזדמנות לעותקה מדויקת. הייתה דרישה לרכבים פשוטים וחזקים אבל לא עגלות לגמרה. מהנדסים רוסים \ האמת רובם מהם יהודים\ הייו חייבים לשפר או אפילו לבנות רכבים מחדש.

משה אפשר להגיד שזה באמת העתק אז זה אואז מסחרי מדור ראשון \1958-65 \ כי באופי שלו אוטו כזה הייה חדש לתעשיית רכב

• תוכן חדש...