Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי סובארו B4 2007, ברכב יש גיר טיפטרוניק.

עכשיו ככה זה הולך..

כשאני על מצב D, ז"א מצב אוטומט לגמרי, כשאני לוחץ פול גז מד הסל"ד מגיע בדיוק ל- 7 אלף, היצרן מצהיר שהרכב מספק 165 כוחות סוס ב 6800.

היה לי וויכוח עם חבר שאמר שכאשר אני משתמש בטיפטרוניק אז אני מנצל יותר כוח מהרכב ואני יכול להאיץ מהר יותר נגיד -0 ל-100.

טענתי הייתה - כשהרכב על מצב אוטומט והמחשב מעביר את ההילוכים ולא אני אז הביצועים יהיו טובים יותר מאשר הטיפטרוניק, כי הרכב מושך כל הילוך בפול גז עד 7 אלף בדיוק, וכשאני משתמש בטיפטרוניק יכול להיות שאני משחרר מאוחר מידי או מוקדם מידי וזה קשור לכל בן אדם.

אז איך הרכב מאיץ יותר מהר בכל הילוך ובכל מהירות.

מה ההבדל בין זה שאני מושך את ההילוך או המחשב של הרכב שיודע בדיוק מה לעשות.

אז מה באמת קורה פה? D או הטיפטרוניק.

ביצעתי חיפוש ולא מצאתי אף שאלה על המצב הזה.

אשמח לתשובה, תודה.

פורסם

לדעתי פול גז יעשה זאת טוב יותר מאשר שימוש בידית...

שימוש בידית גם יכול לתת תוצאות טובות אבל זה תלוי מאוד במי שמשתמש בה... צריך לדעת!!! בוא נגיד - במקרה שלך עדיף יהיה לתת פוול גז.

Xbox12341

פורסם

במצב D הזמנים יהיו טובים יותר.

בגיר טיפטרוניק, בשונה מגיר רובוטי, קיים ממיר מומנט ובנוסף מחשב גיר שעושה את הסינכרון ומבצע את העברת ההילוכים בעצמו ע"פ נתונים שונים שהוא מקבל.

התפעול של הגיר הטיפטרוניק ע"י הנהג זה בעצם "דילוג" על החשיבה והעבודה העצמאית של מחשב הגיר והנהג בעצם מכריך/קובע לגיר להעביר הילוך.

מכאן שלמשוואת העברת ההילוך מצטרף גורם שלישי ונתונים נוספים מתקבלים ע"י המחשב- כאן יהיה בזבוז זמן.

המחשב מעורב כגיבוי גם בפעולת הנהג.

פורסם

הטיפטרוניק זאת תיבה אוטומטית רגילה רק במקום להעביר מ 1 ל 2 D נתנו אפשרות לעבור על כל ההילוכים.

בהאצה הטיפטרוניק עם תוכנה טובה (במצב אוטומטי) יתפקד אותו הדבר כמו שנהג מנוסה יעביר את ההילוכים לבד בטיפטרטניק.

בהאצה לא יהיה שום יתרון להעברה של הילוכים.

פורסם

אני חייב לציין שבאוטו הקודם שלי האוטו משך בפול גז D עד 6.5

ובטיפטרוניק משך טיפה יותר 6.8 בערך וגם.....שהגיע לסל"ד הנ"ל העביר הילוך למרות שהוא היה במצב "ידני"

אי לכך ובהתאם לזאת...הטיפטרוניק אכן שיפר את ההאצה באוטו במקרה הספציפי הזה

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

לא בהכרח, זה תלוי בעקומת הכח של האוטו, אם אחרי 6 (שזה כנראה שיא ההספק...זה בד"כ שיא ההספק), הרכב מתחיל לאבד כח אז העברה מאוחרת יותר, גם על המנתק, תגרע מהתאוצה.

הכל תלוי בעקומת הכח.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אז כך,

ב B4 יש לתיבה 3 מצבים :

1- רגיל, ובו התיבה מחליפה הילוכים במצב חסכוני ולא מגיעה לקו האדום בעת החלפת הילוכים.

2- ספורט, תנסה להזיז את ידית ההילוכים שמאלה לחריץ ההעברה הידנית - ואז תידלק אצלך מנורה ירוקה SPORT, במצב הזה התיבה מגיעה לקו האדום גם בלי לשחק בידית מעלה ומטה.

3- מצב טיפט' - באותו מצב אפשר לשלוט בהילוכים לפי רצונך.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
אז כך,

ב B4 יש לתיבה 3 מצבים :

1- רגיל, ובו התיבה מחליפה הילוכים במצב חסכוני ולא מגיעה לקו האדום בעת החלפת הילוכים.

2- ספורט, תנסה להזיז את ידית ההילוכים שמאלה לחריץ ההעברה הידנית - ואז תידלק אצלך מנורה ירוקה SPORT, במצב הזה התיבה מגיעה לקו האדום גם בלי לשחק בידית מעלה ומטה.

3- מצב טיפט' - באותו מצב אפשר לשלוט בהילוכים לפי רצונך.

כן את זה כבר גיליתי חח...

פשוט רציתי לדעת מה באמת זריז יותר - הטיפטרוניק עצמו כשמעבירים בו הילוך או שמחשב הרכב מעביר.

פורסם

אם הנקודה שבה המחשב מעביר היא לא טובה, ואתה מכיר טוב את עקומת הכח של הרכב ויש לך אפשרות להעביר בזמן טוב יותר, אז תעביר לבד.

ההבדל יהיה מינימאלי ברמות של פחות מחצי שנייה במקרה הכי קיצוני.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לירון בג'ימקאנה אין שום ספק שהטיפטרוניק יהיה יעיל יותר שכן גיר אוטומטי יעלה הילוכים ברגע שתעזוב את הגז יוריד ברגע שתלחץ, כלומר בזבוז זמן.

עדיף לך לנהל את התיבה בעצמך, כמו-כן ברוב הג'ימקאנות ההילוך הראשון של האוטומט (שמגיע לכ50-60 קמ"ש) מספיק, אם לא עלייה קצרצרה לשני, והורדה חזרה לראשון (שבה המחשב עושה מאין HEEL&TOE :D) מספיקים לכל הסיבוב.

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...