Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לחכמי הפורום

אני צריך את עזרתכם.

המזגן הפסיק לקרר, כבר היו כמה תקלות במיזוג לפני

1. הוחלף צינור שמחובר לשסתום

2. שסתום הוחלף גם כן

3. מייבש הוחלף

4. מולא גז+שמן

הכל היה בסדר עד לפני שבוע בערך

ניגשתי שוב למוסך,בדקו את הרכב והמסקנות הם שהמערכת נראת נקייה מנזילות אך יש סימנים מכיוון המדחס.

בעל המקום אומר שכניראה הבעיה היא במדחס ושצריך לפרק בשביל לדעת, ואם זה לא מדחס אז הוא אמר שזה משו ברדיאטור פנימי שקשור למזגן, לא בדיוק הבנתי :shock:

השאלה שלי היא כזאת, מה העלות של מדחס חדש\ משופץ?

והאם הם נוטים להחזיר את נשמתם לבורא כל כך מהר.

(אגב הרכב הוא כמו בחתימה, סיאט איביזה 1600 שנת 97)

פורסם

בדקו ויזואלית

מדחס נכנס לפעולה

אך הגז בורח לאחר תקופה

מה שמשאיר 2 בעיות אפשריות כמו שאמרתי

האחד זה בעיית מדחס

והאחר בעייה בחלק שיושב בתוך הדש (רדיאטור או משו כזה, לא בדיוק הבנתי)

פורסם

הכוונה היא כמובן למאייד הפנימי ולא לרדיאטור החימום הפנימי.

בכל מקרה אל תסכים לפירוק מדחס או יחידה פנימית עד שלא מזהים את הבעיה בוודאות- ויש דרכים לעשות את זה. העניין הוא שרבים מבעלי המקצוע שמעדיפים לנחש, לפרק ובהתאם לחייב.

גם לי היה מקרה דומה, והדליפה לא התגלתה בבדיקת וואקום למשל. הסיבה הייתה פלח שעשה חור במעבה ונשען עליו. כשעשו בדיקת וואקום לא ראו את הבעיה כיוון שהפלח היה סותם את החור. לבסוף (לאחר מילוי גז פעמיים, החלפת גומיות בחיבורים, בדיקה עצמית של המאייד בנפרד ועוד) לאחר עבודה משותפת שלי ושל המומחה יצחק וייס נתגלתה הבעיה.

בעיות מזגן הן חמקמקות מאד. אני לא שולל בעיה במדחס אך אמורים להיות לכך סימנים- למשל סימני שמן באיזור מצמד המדחס במקרה של דליפה ממחזיר השמן של הציר.

רשום מהיכן אתה וקבל המלצה לבעל מקצוע אמין, מומחה והגון.

פורסם

המאייד המדובר יושב בדשבורד?

אגב בקשר לרדיאטור חימום שדיברת עליו (STIO) אני מודע לזה שיש רדיאטור חימום, אך נאמר לי שיש גם חלק שאחראי לקירור , שזה בעצם המאייד כמו שאביב אמר.

אני מבאר שבע במקור

אשמח להמלצות מהאזור

האם מישהו יכול להדריך אותי בבדיקה עצמית של המאייד הפנימי? יש לי קצת רקע טכני, אולי אני יוכל לזהות את הבעיה ואז לבוא מוכן למוסך.

ודבר שני האם יש מקום לשיפוץ המדחס או שזה לא עדיף כלכלית, מאשר לקנות חדש/משופץ?

פורסם

לדעתי צריך להכניס למערכת חנקן בלחץ גבוה ולהתחיל לחפש את הנזילה עם גלאי.

המדחסים מאוד עמידים ואני לא מאמין שזה מדחס אבל הכל יכל להיות...

אני יותר נוטה לכיוון של המאדה הפנימי אבל תתעקש שימצאו את הנזילה לפני שמפרקים

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=81780&highlight=%D7%9E%D7%96%D7%92%D7%9F

פורסם

על מנת לא לבזבז גז לשווא, וכן ע"מ להגיע ללחצים גבוהים יותר וכך להגדיל את סיכוי גילוי הדליפה מכניסים למערכת מעט גז מיזוג (נניח 150 גרם) וגם חנקן , מגיעים ללחץ של נניח 350-400 PSI ומתחילים לחפש את הדליפה עם חיישן אלקטרוני...

במצב זה לא מפעילים את המזגן והמנוע .

כמובן שאפשר למלא גז וזרחן=זו עוד שיטה

פורסם

מכיון שהחנקן הנו גז זול יותר מגזי הקרור אז משתמשים בו הן לגילוי נזילות והן לנקוי מע' המזגן.

אח"כ כמובן שמוציאים אותו, מבצעים ואקום עמוק וממלאים בגז קרר מתאים את מע' המזגן לפי משקל מדויק.

בברכת חג שמח - רפי לין :-)

פורסם

בשיטת החנקן משתמשים עם מים וסבון ולא חיישן אלקטרוני.

לפעמים מדובר בנזילה מאוד קטנה שמתגלה רק עם חיישן אלקטרוני איכותי מאוד, או עם דיו זרחני.

קשה לאתר ביחידה הפנימית (המאייד) נזילות קטנות ולעיתים יש צורך לפרקה מרכב, להכניס לחץ באמצעות מתאמים מיוחדים , לטבול באמבטייה ולחפש בועות, בדיוק כפי שמחפשים פנצ'רים בצמיגים.

חפש מזגניסט מומחה שיוכל להיות יותר ממוקד באבחנה שלו, ללא פירוקים מיותרים.

פורסם

תודה רבה על כל התגובות

אני מבין שלא לרוץ ולהספיד את המדחס ישר, אחרי החג אני אקפוץ למזגניסט שיעשה בדיקה יותר מקיפה ובלי פירוקים מיותרים.

מקווה שהדליפה תתגלה במהרה

אגב אם הבעיה אכן במאייד הפנימי, זה סיפור של לפרק את כל הדשבורד?

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...