Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע לווספה...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. אין צורך להגיע לעצירה כל פעולה שתעשה טובה, רק צריך להיזהר יותר בנהיגה.

2. הרזרבי מכיל כ-שני ליטר בערך ומספיק ל30-40 ק"מ

3. מצבך טוב למרות שבפירסומות הם מדברים על 36 ק"מ לליטר מה שניראה לי מופרך מאוד.

יש חשיבות אדירה בצריכת הדלק לסגנון הנהיגה נקיון המערכת ופילטר האויר. והווספה ידועה בחסכנותה!

שאל עוד מה שאתה רוצה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום דרור,

תעבור לשיטה שלי- אני ממלא פעם אחת ג'ריקן של 20 ליטר, מוסיף כמות רצויה לפי כוסית המדידה וכך יש לי תמיד בנזין מעורב במידה הנכונה. לפני התדלוק אני מקפיד לנער את הג'ריקן. אני משתמש בתערובת של 5% (המנוע של הלמברטה שלי בהרצה) עם שמן שמוכרים בתחנות "דלק" עם ריח של תות כך שגם העשן אצלי לא מסריח במיוחד..

"Get around better- travel Lambretta"

פורסם
איפה משיגים כוסית מדידה כזאת

האמת היא שאני לא יודע מאיפה קונים אך אני משער בכל מוסך לווספות ,את

שלי קיבלתי עם רכישת הווספה וגם עוד כל מיני מפתחות שפותחים את אומי הגלגלים

בורג מילוי שמן גיר וכו'..

דרור בננה.

אוף נישברה לי ביצה ,נו טוב אני הולך לשטוף ידיים.

DrorBANANA site

פורסם
האמת היא שאני לא יודע מאיפה קונים אך אני משער בכל מוסך לווספות ,את

שלי קיבלתי עם רכישת הווספה וגם עוד כל מיני מפתחות שפותחים את אומי הגלגלים

בורג מילוי שמן גיר וכו'..

גם בקבוק של תינוקות מספיק, איך שאתה רואה תינוק בעגלה תסתכל שאף אחד לא רואה ותחטוף את הבקבוק-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

חבר'ה עוד משהוא,,,

בקיץ שעבר החלפתי 3 צמיגים 3.5X10 כולל פנימיות ,האם קיים צמיג

טיובלס רדיאלי לג'אנט המקורי?

דרור בננה.

אוף נישברה לי ביצה ,נו טוב אני הולך לשטוף ידיים.

DrorBANANA site

פורסם
דרור-השמן שלך יהיה טוב לגיר,שמן הגיר כביוכל הוא שמן פחות אייכותי כי הוא לא צריך לעבוד עם פיח של המנוע.

לא נכון בכלל.

התוספות שמתמודדות עם פיח במנוע פשוטות וזולות.

שמן גיר עובד מאוד קשה, מבנה גלגלי השיניים הוא מבנה ששוחק מאוד מהר את השמן.

שמני גיר מכילים תוספים יותר יקרים ויותר איכותיים מהמקביל להם למנוע ( כי בשמן מנוע איכותי תמצא אותם גם למשל- ובשמן גיר גרוע לא ).

לא כל המנועים היום מקוררי מים, ולא כל הצילינדרים מצופים ניקסיל ומשנות ה90 המאוחרות לא התקדמו מנועי 2 הפעימות כל כך הרבה מבחינת איכות הבנייה עם זאת המשוואה השתנתה בתחום השמן, מיצור של מעל 50 אחוז של G1 לעליונות מוחלטת של G2/G3 ושמנים סינטטים.

זה נזקף בהחלט לשמן יותר איכותי מאשר איכות בנייה יותר טובה יש הרבה מנועים בקטנועים חדשים שהגיעו עם כלים בשנת 96 ומטה.

פורסם

לגבי השמן,

במנוע ללא גיר גם קיימים גלג"שים וגם שם השמן מתוכנן לעבוד בתנאים זהים לשמן הגיר(משאבת שמן,טיימיניג,בלאנסר),

איך אתה מסביר את העובדה שהשמן גיר הטוב ביותר הוא מינרלי?

לעומת שמן מנוע שמסונטז עם חומרים סנטטים,

נוסף לכך,איך אתה מסביר את העובדה ששמן הגיר הוא חד דרגתי ואילו שמן המנוע הוא רב דרגתי?

למה הופסק השימוש בשמן חד דרגתי במנוע?

מחיר הוא סה"כ פונקציה של שוק צרכנים\יצרנים וכמות יצור,אם היו מוכרים שמן גיר כמו שמן מנוע אז המחירים היו שונים.

לגבי המנועים,

לא אני הבאתי דוגמאות על חברים שמשתמשים ב1.5%,איזה מנועים יש לאותם חברים?

אתה מדבר על מנועים משנות ה90 שלא התקדמו בהרבה,

אנחנו פה בפורום מדברים על מנועים שיוצרו ופותחו הרבה לפני,יותר בכיוון של שנות ה70.

ולא לא מדובר רק בצלינדרים,מדובר גם במייסבים ופינוי חום.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
שמני גיר מכילים תוספים יותר יקרים ויותר איכותיים מהמקביל להם למנוע ( כי בשמן מנוע איכותי תמצא אותם גם למשל- ובשמן גיר גרוע לא ).

נוסף לכך,איך אתה מסביר את העובדה ששמן הגיר הוא חד דרגתי ואילו שמן המנוע הוא רב דרגתי?

מעניין, אבל לפי הספר והוראות היצרן, בתיבת ההילוכים של MGB יש לשים שמן מנוע 20W50.

כלומר - רב-דרגתי, וזהה לחלוטין לשמן המנוע שבו משתמשים באותה המכונית.

המסקנה לעניות דעתי, היא לעזוב את כל התיאוריות ולפעול לפי ההוראות של יצרן הכלי הספציפי.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
ובווספה קסטרול של סונול.....

ולהכין תערובת עם "סונול מרין".....

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם
מעניין, אבל לפי הספר והוראות היצרן, בתיבת ההילוכים של MGB יש לשים שמן מנוע 20W50.

כלומר - רב-דרגתי, וזהה לחלוטין לשמן המנוע שבו משתמשים באותה המכונית.

המסקנה לעניות דעתי, היא לעזוב את כל התיאוריות ולפעול לפי ההוראות של יצרן הכלי הספציפי.

קובי- זה לא סותר שום דבר,כי שמן גיר יעודי הוא חד דרגתי,ומשמש גירים של מכוניות היום,

זה שלפי MGB אפשר לשים שמן מנוע בתור שמן גיר,מראה שעל פי יצרן מסויים זה אפשרי.

ואני לא מאמין שMGB היו בחורים דווקא בשמן המנוע כי הוא פחות מתאים.

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

לא רציתי לסתור שום דבר - אלא רק להדגיש שהדרך הנכונה היא לפעול לפי הנחיות היצרן. הוא תכנון את הרכב, והוא בדרך כלל יודע מה נכון ומה לא.

אגב - הכרתי חכמולוג אחד שחשב שההמלצה במקרה של ה-MGB היא מטופשת, והוא התעקש להכניס שמן גיר ייעודי ל-MGB שלו - התוצאה היתה שתנועת הידית היתה קשה כמו אבן, והאוברדרייב לא עבד... אחרי שהוא חטף על הראש מעבדך הנאמן הוא רוקן את הגיר מהדייסה הזו, שם 20W50, והכל הסתדר.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
לגבי השמן,

במנוע ללא גיר גם קיימים גלג"שים וגם שם השמן מתוכנן לעבוד בתנאים זהים לשמן הגיר(משאבת שמן,טיימיניג,בלאנסר),

איך אתה מסביר את העובדה שהשמן גיר הטוב ביותר הוא מינרלי?

לעומת שמן מנוע שמסונטז עם חומרים סנטטים,

למה הופסק השימוש בשמן חד דרגתי במנוע?

מחיר הוא סה"כ פונקציה של שוק צרכנים\יצרנים וכמות יצור,אם היו מוכרים שמן גיר כמו שמן מנוע אז המחירים היו שונים.

לגבי המנועים,

לא אני הבאתי דוגמאות על חברים שמשתמשים ב1.5%,איזה מנועים יש לאותם חברים?

אתה מדבר על מנועים משנות ה90 שלא התקדמו בהרבה,

אנחנו פה בפורום מדברים על מנועים שיוצרו ופותחו הרבה לפני,יותר בכיוון של שנות ה70.

ולא לא מדובר רק בצלינדרים,מדובר גם במייסבים ופינוי חום.

הגלגלשים שאתה מדבר עליהם שונים מהמצב בגיר, שונים מאוד.

שמן גיר הכי טוב הוא מינרלי?

איפה אתה חי?

חפש בגוגל REDLINE MT90.

אחרי זה תחזור אלי עם מסקנות.

שמן גיר חד דרגתי משום שהוא אינו רגיש לצמיגות השמן כמו המנוע, אופן פעולת השמן בגיר שונה לגמרי מאופן הפעולה במנוע.

כשבאחד יש סיכה בלחץ במרווחים מאוד קטנים ובשני סיכה רגילה.

מה גם שיש שמני גיר רב דרגתיים - 80W90 - 75W80 ועוד...

אתה כנראה לא מבין כמה המבנה והצרכים שונים בין ה2.

ימאאה בלאסטר/TSX250/ווספות/DT/פולריס אקספלורר- חלקם מערבבים 1.5 ללא בעיה(סינטטי).

לא רואה למה לא לערבב 2 אחוז, יודע מה קח אפילו 2.5 אבל 3? 4?- מיותר לגמרי.

קובי , אם אני לא טועה גם בהונדה סיויק יש הוראה למלא שמן מנוע 10W40.

אין בעיה עם זה כל עוד השמן מוחלף לעיתים קרובות יותר.

שמני גיר יותר יקרים בעיקר בגלל תוספות הEP שבתוכם והחוזק שלהם לגזירה (בדומה לשמן אופנועים מול שמן מכוניות ).

אם אני זוכר נכון 20W50 שווה לשמן 80W או 80W90, אותה צמיגות - אתה יכול למלא שמן יייעודי לגיר ללא חשש.

לדעתי אפילו הוא לא ירגיש שהשמן הוא שמן גיר ייעודי- רק תבדוק שהוא לא קורא בפורום ויעלה על התרמית.

פורסם
אם אני זוכר נכון 20W50 שווה לשמן 80W או 80W90, אותה צמיגות - אתה יכול למלא שמן יייעודי לגיר ללא חשש.

לדעתי אפילו הוא לא ירגיש שהשמן הוא שמן גיר ייעודי- רק תבדוק שהוא לא קורא בפורום ויעלה על התרמית.

כמו שכתבתי קודם - לא רק שהוא "הרגיש" - הגיר לא תיפקד כמו שצריך עם שמן גיר ייעודי, עד שלא החזירו אותו לשמן מנוע.

פעם שלישית - צריך לפעול לפי הנחיות היצרן.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

באיזה צמיגות השמן בו הוא השתמש?

המספרים של שמן בגיר הם רק מספרים - אתה מוזמן להביט בטבלת הצמיגות בCST.

לכן אין בעיה להשתמש בשמן גיר עם צמיגות מקבילה.

אם אתה אומר שMGB שנוסעת אלפי ק"מ בודדים בשנה נוסעת מעולה עם 20W50 רגיל אז אנחנו סתם טוחנים מים, שים מה שעובד בשבילך וסע לשלום.

• תוכן חדש...